0Km Clio 5 RsLine Demir Mavi Detay Uygulamalarım

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. Renk ise muhteşem. Maşallah :nazar:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@DMR yeni aracınız hayırlı olsun öncelikle :) maşallah renk şahane, araç şahane, ürünler şahane, uygulama da öyle, daha ne olsun :) konunun devamını ve gelecek uygulamaları merakla bekliyorum. Araç gerçekten çok sportif ve hoş görünüyor bu renk ve bu kasada. Halı görünümlü bagaj havuzu konusunda deneyimlerinizi merak ediyorum. Zamanla toz vs olması durumunda temizliği nasıl mesela? Araç içinde neyse de bagajda kauçuk bagaj havuzu sırıtıyor bende :(

DMR

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. Renk ise muhteşem. Maşallah :nazar:
Teşekkür ederim :) Allah kimseye kaza bela vermesin.
Sağolunn :)
@DMR yeni aracınız hayırlı olsun öncelikle :) maşallah renk şahane, araç şahane, ürünler şahane, uygulama da öyle, daha ne olsun :) konunun devamını ve gelecek uygulamaları merakla bekliyorum. Araç gerçekten çok sportif ve hoş görünüyor bu renk ve bu kasada. Halı görünümlü bagaj havuzu konusunda deneyimlerinizi merak ediyorum. Zamanla toz vs olması durumunda temizliği nasıl mesela? Araç içinde neyse de bagajda kauçuk bagaj havuzu sırıtıyor bende :(
Uygulamaların devamı gelicek tabikide :D Teşekkür ederim. Bagaj havuzunu 2500kmdir kullanıyorum. Bu zamana çok kirleneceği durumlar yaşamadım ancak çıkartıp silkince çoğu şey dökülüyor. Aralara kaçanlarıda süpürgeyle alıyorum, tertemiz oluyor. Ben kesinlikle tavsiye ederim plastiklerle alakası dahi yok. Premium duruyor. Alıcaksanız kendi sitesinde fiyatı hepsiburadaya göre vs daha uygun oluyor, sitesinden alın derim.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Maşallah. Allah kazasız belasız hayırlı güzel günlerde binmeyi nasip etsin.
Şimdş bir düşündüm de kendim sıfır araba alsam her resimden sonra boncuk koyardım sanırım :sarılx:
Allah esirgesin:nazar:

DMR

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese tekrardan selamlar. İlk gönderiyi paylaşmamın üzerine bir çok kez yıkandı. Bugün detaylıca fotoğraf çekip, yıkama maceramı sizinle paylaşmaya çalıştım, umarım beğenirsiniz :)

Aracın kirli halleri

Davlumbazlara ceviz sıkarak başlıyorum. Basınç tutarak tüm kirlerden kurtuluyorum. Her yıkamada davlumbaz temizliği yaptığım iççin fırçaya gerek kalmıyor genelde.

Jant detayı B33 içeren kova yapıyorum içine Wheel woolies fırçalar, lastik için daha sert bir fırça kullanıyorum.

Jant detayı bittikten sonra Ön yıkamada Flowey EV13 Foam Lance ile kullanıyorum. Köpük işini yaparken detaylara giriştim.

Ön yıkamada kirlerin belkide hepsi gitmişti ama ben işi garantiye alıp Chemical Guys kova ve Flowey EV12 ile temaslı yıkamasını yaptım. Beyaz yün eldiveni Üst kaportada, en alt taraflarıda Diğer yün tek taraflıyla geçiyorum, bel altında kullandığımı kaportada kullanmıyorum.

Kurulama yardımcılarım. Spark ve Wizard of Gloss Blue Marlin

Jantlara Sonax Bsd lastiklere 3D magic dressing kullanarak dış detayı sonlandırıyorum. Sıra iç detayda. Finaller en sonda.

İç mekan kirli halleri.

Dış yıkamaya başlamadan önce paspasları çıkartıp temizleyip kurulamaya bırakıyorum. Buraları fotoğraflamadım. Daha sonra İç mekanı detaylıca süpürüyorum. Tozları süpürgeyle daha rahat alabilmek Iin detay fırçası kullandım. Daha önceden uyguladığım Gtechnic C6 Matte dash çok az toz tutmasını sağlıyor o yüzden heryeri nemli bez ile silmem rutin temizlik Iin yeterli oluyor. Pedallarıda AutoFinesse APC ile temizledim.

İç Finaller. Paspaslar aslında temiz ancak flaştan ve malzemenin yapısından dolayı tozlu gibi gözüküyor.

Dış Finaller

3 Ay 5000km hare çizik durumu: Kedilerin bıraktığı ufak çaplı çizikler haricinde pek bir şey yok gibi duruyor.

Okuyan, iyi dileklerini ileten herkese teşekkürler :)
:nazar::nazar:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık abi, yorucu ama güzel bir yıkama olmuş. :)

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Elinize emeginize saglik guzel bir uygulama olmuş. Ben daha çok mekana bayildim :) hep hayalimdir boyle ufak çapli bir garajım olması. Masallah allah agız tadıyla oturup yaşamayı nasip etsin

DMR

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ellerine sağlık abi, yorucu ama güzel bir yıkama olmuş. :)
Her şey tam olmayınca içime sinmiyor. Mecbur yorucuıve uzun oluyor. :D Teşekkür ederim :)
Elinize emeginize saglik guzel bir uygulama olmuş. Ben daha çok mekana bayildim :) hep hayalimdir boyle ufak çapli bir garajım olması. Masallah allah agız tadıyla oturup yaşamayı nasip etsin
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. :) Allah size daha iyilerini nasip etsin inşallah.. Eskiden dedemle babam evi tasarlarken en alt katta salondan feragat edip kapalı garaj yapmışlar sağolsunlar, bende kendime göre düzenleyip hobi garajı haline getirmeye çalıştım. Yapım aşamalarını çekmiştim düzenleyebilirsem konusunu açabilirim :D

Revo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık güzel uygulama olmuş maşallah renk çok göz alıcı
Kediler sizin aracıda çok seviyor anlaşılan genelde benim aracın tavanında kesin bir kedi olur:)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@DMR renk ve jant kombinasyonu şahane görünüyor, maşallah öncelikle :) garaj da sade ve şık olmuş, göz yorucu detaylardan uzak tam terapi alanı oluşmuş :) finallerde de yansımalar şahane duruyor

Ev13 karışımını hangi oranda yapıyorsunuz? 1:10 oranda yapıyorum ben genelde ama fazla yoğun mu yapıyorum diye düşünmeye başladım.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese tekrardan selamlar. İlk gönderiyi paylaşmamın üzerine bir çok kez yıkandı. Bugün detaylıca fotoğraf çekip, yıkama maceramı sizinle paylaşmaya çalıştım, umarım beğenirsiniz :)

Aracın kirli halleri

Davlumbazlara ceviz sıkarak başlıyorum. Basınç tutarak tüm kirlerden kurtuluyorum. Her yıkamada davlumbaz temizliği yaptığım iççin fırçaya gerek kalmıyor genelde.

Jant detayı B33 içeren kova yapıyorum içine Wheel woolies fırçalar, lastik için daha sert bir fırça kullanıyorum.

Jant detayı bittikten sonra Ön yıkamada Flowey EV13 Foam Lance ile kullanıyorum. Köpük işini yaparken detaylara giriştim.

Ön yıkamada kirlerin belkide hepsi gitmişti ama ben işi garantiye alıp Chemical Guys kova ve Flowey EV12 ile temaslı yıkamasını yaptım. Beyaz yün eldiveni Üst kaportada, en alt taraflarıda Diğer yün tek taraflıyla geçiyorum, bel altında kullandığımı kaportada kullanmıyorum.

Kurulama yardımcılarım. Spark ve Wizard of Gloss Blue Marlin

Jantlara Sonax Bsd lastiklere 3D magic dressing kullanarak dış detayı sonlandırıyorum. Sıra iç detayda. Finaller en sonda.

İç mekan kirli halleri.

Dış yıkamaya başlamadan önce paspasları çıkartıp temizleyip kurulamaya bırakıyorum. Buraları fotoğraflamadım. Daha sonra İç mekanı detaylıca süpürüyorum. Tozları süpürgeyle daha rahat alabilmek Iin detay fırçası kullandım. Daha önceden uyguladığım Gtechnic C6 Matte dash çok az toz tutmasını sağlıyor o yüzden heryeri nemli bez ile silmem rutin temizlik Iin yeterli oluyor. Pedallarıda AutoFinesse APC ile temizledim.

İç Finaller. Paspaslar aslında temiz ancak flaştan ve malzemenin yapısından dolayı tozlu gibi gözüküyor.

Dış Finaller

3 Ay 5000km hare çizik durumu: Kedilerin bıraktığı ufak çaplı çizikler haricinde pek bir şey yok gibi duruyor.

Okuyan, iyi dileklerini ileten herkese teşekkürler :)
Çiçek gibi maşallah ellerinize sağlık :)

DMR

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık güzel uygulama olmuş maşallah renk çok göz alıcı
Kediler sizin aracıda çok seviyor anlaşılan genelde benim aracın tavanında kesin bir kedi olur:)
Teşekkür ederim. :) Biraz seviyorlar galiba :D
@DMR renk ve jant kombinasyonu şahane görünüyor, maşallah öncelikle :) garaj da sade ve şık olmuş, göz yorucu detaylardan uzak tam terapi alanı oluşmuş :) finallerde de yansımalar şahane duruyor

Ev13 karışımını hangi oranda yapıyorsunuz? 1:10 oranda yapıyorum ben genelde ama fazla yoğun mu yapıyorum diye düşünmeye başladım.
Çok teşekkür ederim, elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum :D EV13 genellikle göz kararı 100Ml kadar koyuyorum. Foam lance'in üzerinde yazan 100ml ye kadar değilde onun altında foamlance'in yapısından kaynaklanan çizgiye kadar veya biraz daha geçecek şekilde.
Çiçek gibi maşallah ellerinize sağlık :)
Teşekkür ederim :)
Sağolunn :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@DMR Paspasların parlamaması haricinde herşey çok güzel :) Ellerine sağlık :)
Paspasların korumasız kalması nedeniyle not kırıyorum :D :D

DMR

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ellerine sağlık güzel uygulama olmuş

DENİZLİ
Teşekkür ederim abi :)
@DMR Paspasların parlamaması haricinde herşey çok güzel :) Ellerine sağlık :)
Paspasların korumasız kalması nedeniyle not kırıyorum :D:D
Çok teşekkürler :) Bu paspaslarla başımız dertte biraz maalesef :( Atas Plak 2 uyguluyorum paspaslara normalde ama koku vs yapmasın birde nasıl olacağını bilmediğimden bu paspaslarda uygulamadım. Paspasların çok değişik bir yapısı var, kiri hapsediyor gibi temiz olsada kirli gibi duruyor falan :(

DMR

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bugün hızlı bir yıkama yaptım. Yıkama sonrası wax'ın etkisinin azaldığını görünce biraz daha idare etsin diye Sonax BSD uyguladım. Lastiklere' de 3D magic dressing.

6 Ayda 5700Km olduğumuz için direksiyonu Colourlock hafif deri temizleyicisiyle nazikçe temizledim üstüne Colourlock Deri Kalkanını 3 kat olacak şekilde yeniledim.