2015 gece mavisi Golf 7 polisaj

CemPektaş

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Herkese merhaba,
2015 yılında sıfır olarak aldığım aracıma ilk düşük bütçeli polisajını yapmak 4,5 yıl sonraya kısmet oldu. Yaklaşık 3 yıl kadar önce, el ile af tripple uygulaması dışında herhangi bir aşındırıcı ürün ile uygulama yapmamıştım. Yıkama için müsait yerim olmadığından, tüm yıkamaları benzinlikte yapmak zorunda kaldım ve çok özenli olamayan yıkamalar sonucu doğal olarak harelenme, ufak tefek kapı vurukları, sürtme sonucu oluşan çizikler vs. oldukça fazlaydı.
Kendi aracımdan önce 5-6 farklı araca uygulama yapmıştım ve o uygulamalar bana bir nebze olsun tecrübe kazandırmıştı. Artık kendi aracıma da, imkanlarım doğrultusunda uygulama yapıp, gözüme batan kusurları daha az belli olacak hale getirmek veya mümkünse tamamen ortadan kaldırmak istedim. Uygulama esnasında scholl s3-s30-s40, menzerna sf400-2500, auto hdm yün keçe, farklı boyutlarda befar turuncu, bordo ve mavi pedleri, skill marka giriş seviye makina ve bim mf bezler kullandım. Geçelim uygulamaya ;
Yıkama işlemlerini her zaman olduğu gibi benzinlikte hallettim, o aşamaya ait fotoğraflar maalesef yok. Araç yoğunluğu daha az olduğundan, yıkama için gece saatlerini tercih ettim. Ön yıkamayı 1:1 sulandırdığım cevizi, modifiyeli secho ile yaptım. Aracın üzerinde her yıkama sonrası uyguladığım kc pw vardı ve 1:1 ceviz tamamını yüzeyden almaya yetmedi. Daha sonra güçlü bir kova şampuanım olmadığından, çift kova yıkamasını maalesef fairy ile yaptım. Gaz yağı ile ufak tekef ziftlerden boyayı arındırdıktan sonra noname kil uygulaması ve tekrar duruluma vs ile yıkama işemini bitirdim. Aslında kil eldivenim de vardı ama açık olarak dolapta sakladığımdan mıdır, daha önce bir kaç defa kullandıktan sonra uzun süredir beklediğinden midir bilemiyorum ama eldiven resmen arabanın üzerine yapıştığı ve kili boyanın üzerinde bırakıp siyah lekelere neden olduğu için kullanamadan çöpe attım. Daha önce forumda buna benzer sorunlar yaşayanlar olmuştu diye hatırlıyorum. Neyse, noname kil aşırı sert yapısından dolayı inanılmaz derecede fazla çiziğe neden oldu. Zaten 1 uygulamalık parça kalmıştı, bundan sonra kil için markalı, daha soft ürünler tercih edeceğim. Uygulama sonrası kil bu halde
IMG_5700.JPG
Aracı apartman altında uygulama yapacağım kapalı garaja alıp polisaj işlemlerine başladım. Uygulama öncesi araç bu halde (çoğunluk kil çiziği)
IMG_5707.JPG IMG_5711.JPG IMG_5743.JPG IMG_5754.JPG
Plakalar ve plakalıklar deforme olduğu için söktüm. Yeni plaka bastırıp, plakalıksız olarak uygulama sonrası tamponlara siyah silikon ile yapıştırdım. Plakalıklar sabit olmayıp, sağa sola hareket ettiği için tampon yüzeyine çok fazla hasar vermiş. Hasarı en aza indirmeye çalışıp çok da zorlamadım. IMG_5712.JPG IMG_5770.JPG

Bagaj kapağının altı bu haldeydi ; IMG_5759.JPG

2000 grit zımpara ile çiziğe müdahale ettim

IMG_5762.JPG

Befar turuncu ped ve scholl s3 sonrası

IMG_5766.JPG

Kaputta çok fazla taş izi vardı, daha önce rötuş yapıp zımpara ile yüzeyi eşitlemeye çalışmıştım ancak içime sinmemişti. Tekrar 1500 ve 2000 grit zımpara ile yüzeyi biraz daha eşit hale getirmeye çalıştım. Bu esnada zımpara+polisaj sonrası bazı ufak tefek rötuşlar tamamen yüzeyden kalktı. Onlar için müsait bir zamanda tekrar işlem yapacağım. Zımpara sonrası kaputun hali;

IMG_5775.JPG
IMG_5776.JPG
IMG_5783.JPG

Zımpara izlerini almak için menzerna hcc400 + auto hdm yün keçe kullandım ancak keçe 180mm olduğu için kontrolünde zorlandım ve verniğe zarar vermekten korktum. Befar 150mm turuncu+hcc400 ile devam ettim ancak çok çabuk kuruma ve toz yaptığı için hcc400 den kaputtaki zımpara izleri için memnun kalmadım. S3 ile devam ettim. Tek kat s3 sonrası
IMG_5787.JPG

Ön tamponun hali içler acısı, yüzlerce ufak taş izi var. Zamanında onları da mümkün olduğunca doldurmuştum ancak zımpara ile yüzey eşitleme vs işine plastik olduğu için cesaret edemedim, kendi haline bıraktım. Zaten köşelerde sürtme izleri de var, boyanmadan kendine gelmez gibi duruyor. Belki ilerleyen zamanlarda boyatırım diye tek kat s30 ve s40 dışında tampona başka bir müdahalede bulunmadım.
Tüm aracı, farlar dahil kafama göre yer yer s3, yer yer s30-hcc400 ve 2500 ile tamamen bitirdikten sonra befar bordo ped ve s40 ile bir kat daha geçerek parlaklığı biraz daha arttırmaya gayret ettim. Uygulama, molalar hariç yaklaşık 13-14 saat kadar sürdü, yardımcı olacak kimsem yoktu bu yüzden tüm işlemleri tek başıma yaptım. Tabiki üstadların ve profesyonellerin ayarında tamamen çiziksiz, sıfır kondüsyonda bir yüzey elde edemedim ancak şimdilik beni tatmin edecek parlaklığa ve az çizikli hale getirmeyi başardım. Uygulama sonrasında yine benzinlikte yıkamasını yapıp, hızlıca kc pw uygulayıp bitirdim. Aslında elimde çinli seramik var ancak yüzey çok iyi hale gelmediğinden uygulamak istemedim, bilemiyorum fikrim değişirse onu uygularım. Elimde koruma olarak uygulayabileceğim fk100p, kiwami ve authentic var. Mevsim kışa döneceğinden authentic parlaklığı iyi olsa da çabuk yüzeyden kaybolacak diye düşünüyorum. Kiwami fk'dan bi tık daha fazla parlaklık, authentic'ten de bi tık fazla dayanım gösterir diye onu uygulama niyetim var. Final fotoğraflarını uygulamadan 1 hafta sonra benzinlikte yaptığım yıkamadan sonra tesadüfen karşılaştığım kuzenin makinesi ile çektik.
Uzun bir konu oldu, umarım sıkılmadan okmuşsunuzdur. Tecrübelerinden faydalandığım, paylaşım yapan tüm arkadaşlara teşekkürler.

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Bence çok güzel bir uygulama olmuş.
İnsan tek başına olunca çok yorucu oluyor maalesef. Ama yorgunlugunuza ve emeğinize degmiş.Final fotografları süper. Elinize sağlık. Devamını bekliyoruz artık.

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık. Bir Golf sahibi olarak, araç ve renk hakettiğini almış gözüküyor :) Kendi aracım da beyaz olduğu için imrenmedim değil doğrusu. :nazar:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık. Güzel bir iş çıkarmışsınız :) ben de beyaz golf sahibi olarak renginize ve finish karelerine bayıldım :) kapı direklerindeki piano black lerde çizikleri gidermek ve korumak için ne tavsiye edersiniz?

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık. Güzel bir iş çıkarmışsınız :) ben de beyaz golf sahibi olarak renginize ve finish karelerine bayıldım :) kapı direklerindeki piano black lerde çizikleri gidermek ve korumak için ne tavsiye edersiniz?
Kusursuz finish için Rupes LHR75 gibi ufak DA makina şart. Ancak ben rotari ile 75mm taban ve uygun 80mm padlerle Menzerna 2500-3800 ile fena olmayan bir sonuç almıştım. Ancak tek tük hare kalıyor malesef.

multispace

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
samsun
Elinize sağlık güzel olmuş.

Bu tarz zımpara ile çalışacaksanız boya ölçer edinin, zımparayı da mutlaka zımpara takozu ile yapın. 18 cm keçe kontrolü zordur zaten sizde yazmışsınız.
145 tablası dönmeniz iyi olur.
School pastaları çok boya seçer biraz da yavaş çalışmanız lazım sabır isteyen bir pasta çeşidi. Menzerna eski menzerna değil maalesef.

Parlaklık sizi tatmin ettiyse ki etmesi lazım çok güzel görünüyor daha fazla kurcalamayın :)

cermen_555

Acemi Detaycı
Üye

Bu tarz zımpara ile çalışacaksanız boya ölçer edinin, zımparayı da mutlaka zımpara takozu ile yapın. 18 cm keçe kontrolü zordur zaten sizde yazmışsınız.
School pastaları çok boya seçer biraz da yavaş çalışmanız lazım sabır isteyen bir pasta çeşidi. Menzerna eski menzerna değil maalesef.

Parlaklık sizi tatmin ettiyse ki etmesi lazım çok güzel görünüyor daha fazla kurcalamayın :)
murat hocam benimde boyle bir uygulamaya ihtiyacim var on kaputta tas izleri beni de rahatsiz ediyor retus boyasini aldim naisl etsek yapilmasi gereken coook is var milyar milyon milyar saat uygulama lazim :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık yanıyor maşallah. Zımpara uygulamasında çok dikkatli olmak gerekiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık. Güzel parlamış araç. Polisaj için cesaret edemeyip sonrasında zımpara ile araca dalmak güzel cesaret :halay:

Plastik aksamlar sizin de dediğiniz gibi hassas bölgeler. Zımpara ile girmediğiniz çok daha iyi olmuş. Bu arada araca güzel bir koruma atın. Bu renk hak ediyor çünkü :hava:

CemPektaş

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Herkese değerli yorumları ve iyi dilekleri için teşekkür ederim. Elimden geleni yapmaya çalıştım, beğenmenize sevindim.

Zımparayı takoz ile çok fazla baskı uygulamadan dikey hareketler şeklinde yapmaya çalıştım. Boya ölçer her çeyizde olması gereken bir alet haklısınız, imkan olursa bir tane edinmeyi istiyorum.
Pastaları şu ana kadar hep bölünmüş olarak 250ml şeklinde aldım, şu an ağır ve orta aşındırıcı ürünüm kalmadı sayılır. Amatör kullanıma uygun, tavsiye edebileceğiniz marka var mı ? Kc pastaları dikkatimi çekti ancak s3 ve s30 karşılığı olan ürünleri hangileri tam olarak çözemedim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@CemPektaş, bey elinize saglık büyük bir emek vermişsiniz. sonuçlar çok güzel . güzel günlerde olsun.
iyi detaylar.