Bu kadar para verip kasko yaptırıyoruz, ancak kaskoya ihtiyaç duyduğumuz anlarda da hep mağdur oluyoruz sanırım. Benim Haziranda pert olan octavia en dolu paketi + alınabilecek tüm opsiyonlar alınmış olmasına rağmen bana başlangıç paket parasını verdiler, parayı beğenmediysen de yaptırabilirsin arabayı tavırları vardı. Servis de abi sen perte çıkarmaya bak bu araba 4 aydan önce yapılmaz, yapıldığında da bir daha dikiş tutmayabilir başın ağrır tarzı konuşunca mecbur Aracın bedelinin yaklaşık %15 azına razı oldum. Yeni aracımda ödediğim akıl almaz meblağ da cabası.. %100 karşı taraf da kusurlu olsa güzel ödetiyorlar yeni kaskoda..
Ön panelde bulunan, far ayaklarından birinin vidalandığı yuva kırılmış ancak ne hikmetse parça düşüp kaybolmamış, yetkili servis de parçayı eksperin zorlamasıyla siyah silikon kullanarak yapıştırmış. Gittiğim yetkili servis beni şahsen tanımasa da çırağından servis müdürüne kadar herkes aracımı tanıyor. Değiştirelim bak adam gelince fark edecek sonra bize çemkirecek demelerine rağmen kulak arkası edip yapıştırın demiş. Servisteyim, aracın başındayım, ön tarafı komple dağıtmışlar, sağına soluna bakarken yapıştırma işlemini fark ettim. Aradım panel neden değişmiyor dedim. Önceki püskürdüğüm öfkeden olsa gerek ukala bir tavırla, panel sökülürse aracın ön terazisini tekrar tutturmak zor olur o yüzden yapıştırılmasını ben söyledim dedi. Öğleden sonra sıfır panel ile servisin kaporta bölümüne damladım. Açtım bilgisayarımdan aracın tamirat programını, teknik resimlerine ve şartnamelere baka baka 6 tane 13 mm cıvata ve 2 tane m8 perçin ile bağlandığı yazıyor. Matkapla perçinleri körelttim, perçin yuvalarına birer çelik dübel atıp panel mukavemetini bozmadan onların da cıvata ile sökülebilir, takılabilir olmasını sağladım. Bagajdaki lokma takımıyla da diğer 6 cıvatayı aldım, aracın ön tarafının komple sökülmüş olmasından mütevellit paneli değiştirmem yarım saatimi aldı almadı. Kaporta bölümünün sorumlusu da şaşkınlıkla izledi. İşim bitince ekspertizi tekrar arayıp kaporta sorumlusuna, bunca yıllık kaportacısın bak bakalım, terazi bozuldu mu bozulmadı mı, telefonun diğer ucundaki arkadaş bana inanmaz sen izah et diye telefonu uzattım. Abi ben sana demiştim adam gelir sıkıntı çıkarır diye, ama abimin işçiliği gayet güzelmiş ehehe diyerek kapattı telefonu. Panelin faturasını da dosyaya eklettim. O, aracın demiş baş parçası olduğu için mecburen ödediler.
Not: Servisler her zaman parça değiştirmekten yana bir politika izliyor. En azından benim gittiğim servis kesinlikle tamirat yapmaktan yana değil ancak %100 karşı taraf kusurlu olsa bile ekspertiz son sözü söylüyor, şirketin hasar onarımında minimum para harcaması için fark edip görülmesi zor yerlerde parça değişiminden ziyade tamirat işine girmeye kalkıyor, kaskonuz varsa ve bu tip bir duruma denk gelirseniz kesinlikle itiraz edin. Gerekirse parçayı kendiniz alın ve parça faturasını dosyanıza ekleyip tutarın tarafınıza yatırılması için her mecradan çok ciddi baskı uygulayın. Tabi trafik sigortası için aynı durum geçerli değil. Kasko için geçerli bu durum.