Acemi ötesi ilk yıkama

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Aracımı 24 martta teslim aldım. Herhangi bir seramik veya wax yok üzerinde.

Ön yıkamayı Flowey Ev13 ile yaptım. Araç zaten çok kirli de değildi. Sonrasında kova şampuanı olarak Flowey Ev12 kullandım.

Kurulama için Spark havlu kullandım. Yıkama eldiveni olarak da Lucullan kullandım. Spark havlu Benim araca yetmiyor ama yine de idare ediyor. Yanına bi havlu daha lazım bana. İlk atıp çekişte hoş bir görüntü oluştu :)

Lastik için Meguiars Endurance vardı. Jantlar için elimde hiçbir malzemem yoktu, az bir endurance ve dandik süngerle silmeyi denedim.
Öncesi

Sonrası

Aracımın dış kısmında piano black tarzı parlak siyah plastik kısımlar var, oralara da az miktar yine endurance sürdüm. Güzel bir parlaklık elde ettim ama çok fazla toz çekiyor malesef. Belki de ben yanlış uygulamışımdır bilemiyorum.

Sonrasında iç plastik aksam ve dış mat plastiklere Sonax Matt Fresh uyguladım güzel bir sonuç aldığımı düşünüyorum.

Biraz el aşinalığı olduktan sonra güzel sonuçlar alırım diye düşünüyorum ilk yıkamanın günahı olmaz sanırım :) Benim için, vakti bol olan birine güzel bir hobi oldu, biraz tuzlu olsa da :) Tüm önerilerinize açığım sizlerden öğrenecek çok şeyim var. Herkese iyi forumlar diliyorum

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Lastik için inşaatçı süngeri alıp onu lastik parlatma takozu şeklinde kesebilirsiniz , böylelikle 2 adet sünger olmuş oluyor.
Aynı zamanda 2.bi havlu olarak yine spark veya superclean alınabilir .Tabi bütçe varsa 1100 gsm lerde havlu alıp sadece o size yeterli olur. Bu arada ilk yıkama için çok güzel duruyor.Araca da maşallah

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
İlkler her zaman özeldir güzeldir :) Ellerinize sağlık. Sonraki yıkamalarda jant temizliği için Flowey R1 , dış trimler için kochchemie pss temin edebilirsiniz.

Plaka 38 ? Kayseri'de misiniz?:)

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Lastik için inşaatçı süngeri alıp onu lastik parlatma takozu şeklinde kesebilirsiniz , böylelikle 2 adet sünger olmuş oluyor.
Aynı zamanda 2.bi havlu olarak yine spark veya superclean alınabilir .Tabi bütçe varsa 1100 gsm lerde havlu alıp sadece o size yeterli olur. Bu arada ilk yıkama için çok güzel duruyor.Araca da maşallah
Çok teşekkürler, spark alabilirim sanırım bir tane daha :)

İlkler her zaman özeldir güzeldir :) Ellerinize sağlık. Sonraki yıkamalarda jant temizliği için Flowey R1 , dış trimler için kochchemie pss temin edebilirsiniz.

Plaka 38 ? Kayseri'de misiniz?:)
Bir arkadaş da Kochchemie PSS önerdi sanırım alacağım. Jant için de R1 sepetteydi :) çok teşekkürler. Plaka 38 ama İzmir’deyim :) Memleket Kayseri

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Yeni aracınızı kazasız belasız ve iyi zamanlarda kullanın,
jantlar için flowey R1 yada madem İzmir'de siniz Shiny Garage EF jant temizleyici alabilirsiniz (izmir firması olduğu için yazdım)
Shiny Garage EF Wheel Cleaner - Jant Temizleyici 1lt - 65.25 TL + KDV

Dış kısımdaki plastik trimler için Kc PSS çok güzel bir tercih olur, ancak piano black kısımlar için şeffaf kaplama yaptırmanızı tavsiye ederim

Aracın daha az tozlanması ve dolayısıyla daha az yıkama içinse Carpro Elixir yada Tac system Shine wax tarzı hızlı cila kullanırsanız çok başarılı sonuçlar alırsınız.
Kurulama bezi için bence bir süre daha beklerseniz forumdan @Tonyukuk07 LE Black Hole getirecek (gerçi kuyruk uzun olmuştur :) ) kesinlikle tavsiye ederim.
Güzel günlerde kirletin

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık doğru sıralama ile araç temizliği aracı çizmeden yıkamak önemli olanda bu zaten sizde bunu yapmışsınız. Uygulamaların devamını bekliyoruz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık verdiği keyif çok başkadır tahmin ediyorum :) rengide sevimli görünüyor aracınızın maşallah kazasız,belasız günlerde kullanın

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık hocam :) jantlar için flowey r1 tavsiye ederim. Model olarak çok hoş duruyor fakat kolların arasının temizlenmesi evlere şenlik resmen :D dış plastik aksamlar için ben de pss öneririm. Parlak siyah yerler sanırım fabrikasyon boyalı geliyor. Yani üst yüzeyinde boya olduğu için endurance veya pss tarzı ürün sürmenizi tavsiye etmem. Attığınız ilk fotoya bakınca yüzeyde su itişi olduğunu görüyorum. Daha öncesinde hızlı cila vs yapıldı mı?

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık, bence ilk yıkama için harika olmuş uygulamanız. Kendi ilk yıkamamı hatırlıyorum da, anlatırsam forumdan uzaklaştırma alırım sanırım :utandımx:
çok teşekkürler ☺️

Eline sağlık, ilk yıkamaya göre başarılı olmuş. Biz ne ilk yıkamalar gördük :)
daha da iyi olacağım umarım :)
Yeni aracınızı kazasız belasız ve iyi zamanlarda kullanın,
jantlar için flowey R1 yada madem İzmir'de siniz Shiny Garage EF jant temizleyici alabilirsiniz (izmir firması olduğu için yazdım)
Shiny Garage EF Wheel Cleaner - Jant Temizleyici 1lt - 65.25 TL + KDV

Dış kısımdaki plastik trimler için Kc PSS çok güzel bir tercih olur, ancak piano black kısımlar için şeffaf kaplama yaptırmanızı tavsiye ederim

Aracın daha az tozlanması ve dolayısıyla daha az yıkama içinse Carpro Elixir yada Tac system Shine wax tarzı hızlı cila kullanırsanız çok başarılı sonuçlar alırsınız.
Kurulama bezi için bence bir süre daha beklerseniz forumdan @Tonyukuk07 LE Black Hole getirecek (gerçi kuyruk uzun olmuştur :) ) kesinlikle tavsiye ederim.
Güzel günlerde kirletin
Güzel yorumunuz için çok teşekkürler. İnceleyim bahsettğiniz hızlı cilaları bi. Flowey sipariş geçtim jant için zaten. Plastik trimler içinde herkes PSS dedi, alacağız artık :) Piano black kısımları ne yaparım hiç bilmiyorum ama aracın arka üst kısmıda piano black tarzında siyah, gece ışık altında dikkatli baktığımda onlarca dairesele benzer çizikler gözüme çarptı. Nasıl gidericem bilmiyorum ama şuan sorun yok rahatsız etmiyor.

Emeğine sağlık doğru sıralama ile araç temizliği aracı çizmeden yıkamak önemli olanda bu zaten sizde bunu yapmışsınız. Uygulamaların devamını bekliyoruz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
çok teşekkürler, bi sonrakinde kil eşdiveni
Emeğinize sağlık verdiği keyif çok başkadır tahmin ediyorum :) rengide sevimli görünüyor aracınızın maşallah kazasız,belasız günlerde kullanın
Çok teşekkür ediyorum :)

Elinize sağlık hocam :) jantlar için flowey r1 tavsiye ederim. Model olarak çok hoş duruyor fakat kolların arasının temizlenmesi evlere şenlik resmen :D dış plastik aksamlar için ben de pss öneririm. Parlak siyah yerler sanırım fabrikasyon boyalı geliyor. Yani üst yüzeyinde boya olduğu için endurance veya pss tarzı ürün sürmenizi tavsiye etmem. Attığınız ilk fotoya bakınca yüzeyde su itişi olduğunu görüyorum. Daha öncesinde hızlı cila vs yapıldı mı?
Evet fabrika çıkışlı parlak siyah. Herhangi bir şey yapmadım yani. Su itişi bir çok yerde var ama herhangi bir şey yapılmadı araca. Hatta bayiye aracı yıkattırmadım bile. Güzel bi demir tozu + kil uygulayıp üzerine de hızlı cila denemek istiyorum. Hanım evin temizliğine bu kadar yardım etmiyorsun diyor ilk yıkamada kıskanmaya başladı, zaman geçtikçe nolur bilemiyorum