Acemi polisaj denemesi

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Ellerinize sağlık, ilk deneyim için gayet iyisiniz bence darısı başıma yakın zamanda bende girisiyorum böyle bı ise ve sizin gibi denek parçam yok denek parçam direkt arabam:taraa:, ama cesaret verdiğiniz için teşekkür ederim.
Parça için sanayide herhangi bir tanıdık yardımcı olabilir ayrıca hurda parçalar çok ucuz sanayide hurdacılar da bulunabilir aslında. Ama bulursanız ön kaput bulun alanı geniş ve düz benim çamurluğun düz bölgesi az, gerçi eğim de uygulama yapmak da lazım ama ön kaput daha kolay bence. Yap gitsin ya birşey olmaz Allah’ın izniyle sabırsızlanıyorum bende yavaş çalışırken ama sabırlı olunca oluyor :)

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Parça için sanayide herhangi bir tanıdık yardımcı olabilir ayrıca hurda parçalar çok ucuz sanayide hurdacılar da bulunabilir aslında. Ama bulursanız ön kaput bulun alanı geniş ve düz benim çamurluğun düz bölgesi az, gerçi eğim de uygulama yapmak da lazım ama ön kaput daha kolay bence. Yap gitsin ya birşey olmaz Allah’ın izniyle sabırsızlanıyorum bende yavaş çalışırken ama sabırlı olunca oluyor :)
Valla bütçe baya zor durumda şuan ona bütçe ayarlayamam büyük ihtimalle ufak ufak yavaş yavas çalışa çalışa kendi aracım üzerinde yapıcam suanlik düşüncem bu yönde tabi tavsiyeler için teşekkür ederim:)

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Tebrik ederim elinize sağlık güzel bir alıştırma uygulaması olmuş.Bende düşünüyorum makina keçe neler almam gerektiğini yardımcı olursanız sevinirim.En azından bir yol gösterirsin.Hayatımda polisaj işi yapmadım.Sizin yazdıklarınızı okuyunca banada bir cesaret geldi :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Eline sağlık, güzel alıştırma olmuş. Lakin, Toyota boyası yumuşaktır ve çizikler kolay çıkar. Meguiars Compound 'da bu tip alıştırmalar için yanıltıcı bir ürün olabilir. Nacizabe tavsiyem, bulabilirseniz 8-10 yaşında feleğin çemberi ile tanışmamış bir Bmw, Mercedes parçalarında silikonsuz aşındırıcılar ile çalışmanız yönündedir.
Kolay gelsin :)

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Hepinize teşekkürler ederim. Hurda parça için çok cüzi miktarlar istiyorlar bilginiz olsun. Ben elle pasta cila yapıyordum sonda makine ile deneme yapmaya başladım işin özü bence mantığını kavramak, mantığını anlayınca az çok insan fikir sahibi oluyor

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Eline sağlık, güzel alıştırma olmuş. Lakin, Toyota boyası yumuşaktır ve çizikler kolay çıkar. Meguiars Compound 'da bu tip alıştırmalar için yanıltıcı bir ürün olabilir. Nacizabe tavsiyem, bulabilirseniz 8-10 yaşında feleğin çemberi ile tanışmamış bir Bmw, Mercedes parçalarında silikonsuz aşındırıcılar ile çalışmanız yönündedir.
Kolay gelsin :)
Kendi aracım 2014 Audi önce onda hafif bir denemem oldu ama hiç birşey değişmedi biliyorum ürünlerim yanıltıcı olabilir ama maksat el alışsın makineye falan. Manzerna 3 in 1 aldım ikinci araç denemem için bu ürünü de 99 model felekten çok dert görmüş bir HONDA da deniycem. Daha sonra bir başka uygulamamı yine manzerna 400-2500-3800 ile yapmak istiyorum bakalım. O uygulamalarımı da paylaşıcam hocam yorum ve önerilerinizi bekliyor olacağım :)

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Tebrik ederim elinize sağlık güzel bir alıştırma uygulaması olmuş.Bende düşünüyorum makina keçe neler almam gerektiğini yardımcı olursanız sevinirim.En azından bir yol gösterirsin.Hayatımda polisaj işi yapmadım.Sizin yazdıklarınızı okuyunca banada bir cesaret geldi :)
Ben önce videolar izledim, okudum, üstadların çok güzel uygulamaları ve paylaşımları var onlar okunabilir çok faydalı, mantığı öğrendikten sonra da elimle denemeler yaptım el ile de göz az çok farkı seçince en ucuz makine ve ped alıp giriştim. Zamanla kalite arttıkça malzemeler de daha iyi sonuç vermeye başlayınca daha da iyi durumda olurum diye düşünüyorum. Direk çok kaliteli iddialı ürünler ile girişmek sonuç olarak üzebilir diye düşündüm. Şöyle ki makineyi 450 ye aldım ama devir olarak ayarlı olmasına rağmen güçlü değil. Benim için ise güçsüz olması işime geldi çünki makineyi fark etmeden bastırınca vs yavaşlıyor direk zorlanıp anlıyorum bende baskı yaptığımı falan. Bence önce pasta-verdik-boya bu terimlerin biraz bilinmesi ve uygulamanın yapılırken neleri etkilediği için sonuçların ortaya çıktığını bilmek lazım hocam. Amatör olarak böyle düşünüyorum

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Kendi aracım 2014 Audi önce onda hafif bir denemem oldu ama hiç birşey değişmedi biliyorum ürünlerim yanıltıcı olabilir ama maksat el alışsın makineye falan. Manzerna 3 in 1 aldım ikinci araç denemem için bu ürünü de 99 model felekten çok dert görmüş bir HONDA da deniycem. Daha sonra bir başka uygulamamı yine manzerna 400-2500-3800 ile yapmak istiyorum bakalım. O uygulamalarımı da paylaşıcam hocam yorum ve önerilerinizi bekliyor olacağım :)
Honda boyası benim bugüne kadar gördüklerim arasında en yumuşak boyalardan birisidir. Komşunun 2011 CR-V'si vardı. Üzerinde dolgulu ürünler kullanmıştım anında çizikler yok olmuştu. 3 in 1 polisaj ürünleri de CR-V'nin bol çizikli boyasında anında cevap verebilmişti. Kullandığım ürünlerin hepsini de elle uygulamıştım. :)

DropX

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Honda boyası benim bugüne kadar gördüklerim arasında en yumuşak boyalardan birisidir. Komşunun 2011 CR-V'si vardı. Üzerinde dolgulu ürünler kullanmıştım anında çizikler yok olmuştu. 3 in 1 polisaj ürünleri de CR-V'nin bol çizikli boyasında anında cevap verebilmişti. Kullandığım ürünlerin hepsini de elle uygulamıştım. :)
O zaman doğru seçim yaptım diyebilir miyiz hocam makine ile elden biraz daha hızlı olacak şekilde 3 in 1 ile Honda boyasında sonuç alır mıyım?