Acil Yardım! Güneş Yanığı mı?

Darkblue06

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
20191123_224203.jpg 20191123_224232.jpg

2011 corolla arabam. Sıfır almıştım. Bu kdr kısa surede bu hale gelmesi cok garip. Kaput veya bagaj kapaginda tok sadece tavanda var. Gunes yanigi mi bu? Gidermenin bi yolu yok mu? Aldigima pisman oldum arabayı. Daha once 2005 model honda kullandim o da sıfırdan alinmisti. Boyasinda en ufak bi sorunla karsilasmamistim.

Toyotanin bu kasalarında tavan fabrikasyon hataliymis ztn internette bir suru sikayet var. Toyota boyatmak disinda bi secenek sunmuyor

Darkblue06

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
2019-11-24 13.20.18.png

Aracına bakmayan biri de degilim. Bakımını surekli yaparım. Tavan haric geri kalan bolumde hicbir sorun yok

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bu güneş yanığı değil gibi duruyor resimlerden, polisaj ile giderilebilir.
Bir de öncelikle tanışma kısmına kendinizi tanıtmanız gerekiyor.
Aracı ne ile yıkıyorsunuz.

Darkblue06

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Bu güneş yanığı değil gibi duruyor resimlerden, polisaj ile giderilebilir.
Bir de öncelikle tanışma kısmına kendinizi tanıtmanız gerekiyor.
Aracı ne ile yıkıyorsunuz.
Bilmiyordum ozur dilerim ustadım. Aracı hata yaptım bi sure sirke ve su karistirarak yikadim. Polisaj almadı bunu maalesef. 3 -4 aydır da sonaxın cilalı sampuanıyla yikiyorum ve her yikama sonunda hizli cila da atiyorum. Fakat tavan gecmiyor.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bilmiyordum ozur dilerim ustadım. Aracı hata yaptım bi sure sirke ve su karistirarak yikadim. Polisaj almadı bunu maalesef. 3 -4 aydır da sonaxın cilalı sampuanıyla yikiyorum ve her yikama sonunda hizli cila da atiyorum. Fakat tavan gecmiyor.
Nerede ikamet ediyorsunuz, belki yardımcı olacak bir arkadaşa yönlendirebiliriz.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Geçmiş olsun, umarım polisaj ile çözülecek bir sorundur. Güneş yanığı bu şekilde başlayan araçlarda gördüm, umarım değildir :(

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elazigdayim suan. Dun bi boyacıya gosterdim gunes yanigi dedi. Gunes yanigi baslangici olan arabalari inceliyorum hicbiri benimki gibi dğl.
Polisajı kime yaptırdınız. Bunun polisajla geçeceği kanısındayım hala ama. Bi boya ölçümü falan da yaptırın bakalım o bölgeye.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Elazigdayim suan. Dun bi boyacıya gosterdim gunes yanigi dedi. Gunes yanigi baslangici olan arabalari inceliyorum hicbiri benimki gibi dğl.
Moral bozmayayım ama kayınpederin otomobilinde sadece tavanda güneş yanığı oluştu ve başlangıcı bu görüntüye çok benziyordu :(

Darkblue06

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Polisajı kime yaptırdınız. Bunun polisajla geçeceği kanısındayım hala ama. Bi boya ölçümü falan da yaptırın bakalım o bölgeye.
Bu isle ugrasan bi arkadasa attırdım. Komple attık pasta cila sadece o bolge dgl. Fakat o bolgeyle cok ugrastık. Uzerindeki matligi aldı sadece. Elimi surdugumde herhangi bir pütür takılma falan yok.

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Tavana bir şey dökülmüş olabilir mi ? Sanki kimyasalla reaksiyona girmiş öyle boyası atmış gibi.

Darkblue06

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Onurcikonun onerisiyle araca boya olcumu yaptirdim. Tavan haric diger yerler 100-110. Tavanin sag tarafi 90. Sol tarafi 50-60 cikti. Tavanda fabrika hatası var; Uzerine bi laylon kaplayip kaldirmislar sanki dedi