Ailemizin yeni üyesi alfa romeo giulietta

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Herkese merhaba aslında eşim için ama benimde arada Kullanmak için aldığımız yeni aracımız alfa romeo (giulietta 1.4 multiair 170 ps) ile karşınızdayım. Aracımız tamamen orjinal boyalı 60 bin km de kırmızı bir giulietta

Yeni heves hemen uygulamaya geçtim

Önce motor kısmından başladım böyle kirli motora alışık değiliz.

Bir kaç apc yi karıştırıp Motor için hazırladığım ürünü sıktım ve fırça ile detaylandırdım.

Motorun su ile arası nasıl tam bilmediğim için basınçlı su yerine Detaylı fırçalamanın ardından duş şeklinde su tuttum.

Kurulama ve arkasından plastik aksama 303 uyguladım.

Motor final resmi

Motor bittikten sonra iç kısma geçiyoruz. Önce süpürme

Pedallara detay

İç trimlerin tozunu aldım.

Paspasları yıkadım

İç kısıma favori ürünüm sonax matt effect uyguladım.

İç kısım final

Geçiyoruz dış kısımlara

Önce jantlarda başlıyoruz nigrin ile devam

Jantlara bir perde su sıktıktan sonra boyalı yüzeye geçiyoruz. Flowey B33 kir sökücülükde yardımcımız.

Basınçlı su geçtikten sonra çift kova yıkamaya geçiyoruz. Çift kova yıkamada favori şampuanım zymöl auto wash.

Çift kova yıkama bittikten sonra tekrar temiz su hazırlayıp kil eldiven geçtim.

Bir perde su tuttuktan sonra grçiyoruz kurulamaya kurulama işlemini 3000 watt kuvvetli yaprak üfleyici ve uber premium havlu kullandım.

Boyanın durumuna bakıyoruz. Araca bugüne kadar hiç polisaj yapılmamış bazı kılcal çizikler rds çizik ayarında bu yıkamacılar araçları katlediyor.

Ön tamponumuzda böyle bir iz vardı final resimlerinde görünüyor polisajla çözdüm.

Kapıda bu şekilde bir çizik vardı polisajla oda çözüldü.

Bagaj kısmında aracımızın tek hatası olan çocukların resim çalışması yaptığı yerimiz var. Oraya aracı aldığım günün ertesi kendi orjinal boya koduyla colorndrive marka boya rotüş setini aldım.

Aracın sahibi iş başında

Çizikler artık az görünür halde birkaç kat saha uygulama daha yaparsak tamamen görünmez olacak gibi.

Polisaja geçiyoruz polisajda DA makina sonax cut max yün ped cutting ped menzerna fg400 vs vs denemelerim başarısız oldu. Kılcallarımızın bir kısmı gitti ama yüzey tam istediğim gibi olmadı.

Boya rotary makina istiyor ama benim araçlarda çizik olmadığı ve kolaylık için DA makina kullanıyordum bozulan rotary makinamıda tamir ettirmedim.

İmdadıma forum yönetimizidede olan @umrdmr umur yetişti ondaki makita po6000 polisaj makinasını bana gönderdi. Makitanın bu makinası hem rotary hemde orbital olarak çalışabiliyor. Rotary orbital arası geçişte oldukça kolay. Rotary modda yün ped mikrofiber ve cutmax kullanarak kolaylıkla çizik aldım.kendisine buradan tekrar teşekkür ederim

Polisaj sonrası birkaç resim

Makina cutting surasında öyle aman aman bir hare bırakmayınca final ped ve sonax perfect finish ile orbital modda final yaptım parlaklık gayet güzel oldu.

Polisaj işlemi bittikten sonra polisajda. Kalan yağları almak için tekrar b33 ile yıkama yaptım.

Kurulamamızı yaptım ve geçiyoruz korumaya korumada geçen yıllarda aldığım zymöl ital kullandım. Ferrari waxı yine kardeş bir boyaya kullanılmak üzere kesenin ağzı açıldı.

Plastik aksamda çinli seramik kullandım hangi marka olursa olsun seramik plastik aksamda ciddi iş yapıyor.

Lastiklere geçiyoruz lastiklerde gyeon tire kullandım.

Davlumbaza meg hd kullandım ve bitirdim.

DENİZLİ

Son düzenleme:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız Süleyman . Renk tatadetaycıya yakışır cinsten, ilk günden de gereğini yağmışsın kar kış erken demeden araç kondüsyonu oldukça yükselmiş. Bol bol bu başlıkta glaze idi carnauba idi bekleriz. Garaj var yerin de müsait artık jant mı sökersin davlumbaz mı seramik yaparsın jantları mı müzelik edersin yeni araç hevesiyle görelim.Tekrar ellerine sağlık renge ve tecübene yakışır çok güzel bir detay olmuş. Final Zymölden başkası düşünemezdik zaten kaçarı yoktu ;)

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yeni aracınız hayırlı olsun güzel günlerde kullanırsınız inşallah. Çok güzel uygulama olmuş renkte çok güzel şuda kenarda dursun :) :nazar:

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi Allah kaza bela vermesin güle güle kullanın :nazar:
Kırmızı olsun da taştan olsun bu işin zevkli renkleri kırmızı mavi tonları gerçekten
Senin elinede geçince çok harika olmuş maşAllah :alkis:

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Maşallah abi , eline emeğine sağlık. Kazasız belasız sürüşler diliyorum.. <3

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yeni aracınız hayırlı olsun abi, kazasız belasız günlerde kullanmak nasip olsun inşallah. :)
Maşallah araç sıfır kondisyonuna dönmüş eline sağlık :):nazar:

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Maaşallah araç kendine gelmiş elinize sağlık. Benim de çok beğendiğim bir araç ama 1.4 fiat çıkışlı motorların yakıt düşmanlığından korkuyorum :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Üstad ilk olarak hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah. Alfa ve kırmızının hakkını fazlasıyla veren bir temizlik ve uygulama olmuş. Zymöl ital de çok can yakıyor

Ens_Clk

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Maşallah abi :nazar:, hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler. Alfa'nın kırmızısı bir başka <3

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Abi maşallah:nazar: makina ateş olmuş ateş. Böylesi bol detaylı postlarını görmek hem şaşırttı hemde sevindirdi:mutlu:
Ellerine sağlık;)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Sensei öncelikle Allah kaza bela vermesin, Bir Alfa aşığı olarak senin bir Alfa almana çok sevindim, kırmızı almana ayrıca sevindim. Maaşallah araç hakettiği ilgiyi sayende görmüş ve olması gereken muthiş bir kondisyona gelmiş.Ah bu kırmızı bende olacaktı diye içimden geçmedi değil. İnşallah bir gün beraber de detaylarız bu yavruyu. Tekrar hayırlı olsun.
İtal seçimi muhteşem olmuş, boya aradığını bulmuş ve çok anlaşmış waxla. Artık dateylara doyamazsın sen buna.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Yeni araba hayırlı olsun, bu güzel renk hak ettiğini bulmuş. Zymöl ital çok güzel bir seçim olmuş ki finaller zaten belli ediyor. Şahsen bol bol yıkama konusu görmek isterim bu arabayla :) Allah kaza bela vermesin.

oguztiryaki

Acemi Detaycı
Üye
İl
SAMSUN
Geçiyoruz final resimlerine final resimlerini Tapatalk yüzünden düşük kalite yüklemek zorunda kaldım inşallah parlaklık net belli olur çıblak gözle baktığımda ben çok beğendim.

DENİZLİ
Hayırlı olsun abi muhteşem muhteşem yine muhteşem ellerin dert görmesin Allah kaza bela vermesin

ASUS_X00QD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi