Ailemizin yeni üyesi alfa romeo giulietta

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Hayırlı olsun Sensei tekrar, bütün makinalarha yapıyor sanırım o bekleyince ilk basışta su verme olayını, benim karcher de de aynı.
Bir de buharı plastik ve deri aksamlara kullanmanı tavsiye etmem, sıkıntılı olabilir. Ama kumaşlarda ve halıda çok güzel sonuçlar alırsın. Pedal takımında da güzel sonuçlar veriyor.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Garajda kalmaya devam ediyoruz.

Bugün hem yeni gelen alf buhar makinasını test edeyim hemde alfa nın iç kısma girişeyim dedim.

Önde kapı torpido kısımları yaptım. Ürün fiyatına göre bol aksesuarlı ve iş görür düzeyde 6-7 dk gibi bir sürede tam buhar seviyesine ulaşıyor. Tek sıkıntı belki bu tür makinalarda hep vardır biraz bekleyince ikinci kez tetiğe basınca çok az sıvı püskürtme yapıyor oda tahminim hortumun içerisinde kalan az sudan kaynaklı olabilir.

Şunuda belirteyim iyi sonuç için buhar uygulamasından sonra yüzeydeki kalan suyu kesinlikle çekmek veya kuru bir bezle silmek gerekiyor.

Geçelim uygulamaya torpido kısımlarda havalandırma içlerine falan uyguladım.Resim çekmeyi unutmuşum.

Halı ve pedal alt plastiklere uyguladım.

Biraz buharı bol tuttum Sonrasında bosch ıslak kuru süpürge ile çektirme yaptım. Halı için olan aparatı iş görür seviyede beğendim.

Buhar geçtikten sonra alt plastik kısımlara flowey interior uyguladım.

Final resmi bırakalım

DENİZLİ
Çok güzel olmuş elinize sağlık.
Sanırım siz de Puzzy yerine herhangi bir vakum makinası kullanıyorsunuz.
Puzzy ile arasında kullanım sonrası fark oluyor mu?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Sonuçtan çok uygularken fark ediyor. Birinde ıslak çekim yapıyorsunuz normal vakumda ise suyu kendiniz sıkarak bir kaç defa köpük kalmayana dek çekiyorsunuz.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
alf imiz gelsin o zaman :D emeğinize sağlık biraz bosch Gas supurgenizi araştırdım da kararsız kaldım direk vakum gibi yıkama yapabilen bir ürünle kafamı karıştıyor.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Elimde spreyle sıkıp köpük geçene kadar çeksem?
Ben WD2 + ilaçlama pompası ile yaptım. Zaten aşırı kirim yoktu 1/50 ile bir yada iki tur matkapla fırçalama ve vakumlamadan sonra köpüğü kesene kadar temiz su ile vakumlamaya devam ettim. Eylül ayında yapmıştım hala bir problem yaşamadım.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık Süleyman abi. :nazar: Yakında bana da bir buhar makinesi ve hava üfleme aleti aldıracaksınız :yazik:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hayırlı olsun Sensei tekrar, bütün makinalarha yapıyor sanırım o bekleyince ilk basışta su verme olayını, benim karcher de de aynı.
Bir de buharı plastik ve deri aksamlara kullanmanı tavsiye etmem, sıkıntılı olabilir. Ama kumaşlarda ve halıda çok güzel sonuçlar alırsın. Pedal takımında da güzel sonuçlar veriyor.
Süleyman abi eline koluna sağlık, bir alfa sever olarak ek keyifle izliyorum Giu'ya yaptıklarını.

Alf BT-122 için bir kaç bir şey eklemek isterim müsaadenle; @onurçiko Onur abinin de söylediği gibi tüm makinelerde az da olsa iki çalışma arası su atma problemi var. Kendimce şunu fark ettim (%100 çözüm değil ve bu durumu azaltıyor). Makine tam kullanım kapasitesine geldiğinde yaklaşık 3-4 dk boşa buhar atarak çalışsın. Hortumlarda ki yoğunlaşmış buharı veya kalan su damlacıklarını atsın. Sonrasında tekrar çalıştırdığında suyu daha az attığını göreceksin abi.

Son düzenleme:

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Tadı damağımızda kaldı abi böyle :) emeğine sağlık abiii
Teşekkürler Can bir dahaki sefere bol fotolu olsun.

Teşekkürler hocam

Teşekkürler master hortumun içerisindeki su dan kaynaklı hassas plastik aksama biraz mesafeli tutmak lazım.

Teşekkürler aynen önce halı kısımları apc veya valet pro carpet gibi bir ürün ile fırçalıyorum veya tornador geçiyorum şimdi buna buhar makinasıda eklendi. Sonrasında vakum gibi çekiyorum. Bu şekilde sıfır gibi oluyor.

DENİZLİ

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
alf imiz gelsin o zaman :D emeğinize sağlık biraz bosch Gas supurgenizi araştırdım da kararsız kaldım direk vakum gibi yıkama yapabilen bir ürünle kafamı karıştıyor.
Teşekkürler Gas 15 garajı süpürmek ve biraz zor şartlar için tercih ettim. Halı yıkama makinası alsam bu amaçla kullanım olmayacaktı gas 15 de ucuna başlık takmadan direk halıdaki fazla suyu çekiyorum birde puzzy başlık ile araba içerisinde dönmesi oynaması zor oluyor ama düz zemin olduğu zaman işi çok kolaylaştırıyor.

Elimde spreyle sıkıp köpük geçene kadar çeksem?
Gayet güzel olur.

Ellerine sağlık Süleyman abi. :nazar: Yakında bana da bir buhar makinesi ve hava üfleme aleti aldıracaksınız :yazik:
Teşekkürler almalısın

DENİZLİ

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Süleyman abi eline koluna sağlık, bir alfa sever olarak ek keyifle izliyorum Giu'ya yaptıklarını.

Alf BT-122 için bir kaç bir şey eklemek isterim müsaadenle; @onurçiko Onur abinin de söylediği gibi tüm makinelerde az da olsa iki çalışma arası su atma problemi var. Kendimce şunu fark ettim (%100 çözüm değil ve bu durumu azaltıyor). Makine tam kullanım kapasitesine geldiğinde yaklaşık 3-4 dk boşa buhar atarak çalışsın. Hortumlarda ki yoğunlaşmış buharı veya kalan su damlacıklarını atsın. Sonrasında tekrar çalıştırdığında suyu daha az attığını göreceksin abi.
Teşekkürler tavsiye için ayrıca teşekkürler

DENİZLİ

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Garajda kalmaya devam ediyoruz.

Bugün hem yeni gelen alf buhar makinasını test edeyim hemde alfa nın iç kısma girişeyim dedim.

Önde kapı torpido kısımları yaptım. Ürün fiyatına göre bol aksesuarlı ve iş görür düzeyde 6-7 dk gibi bir sürede tam buhar seviyesine ulaşıyor. Tek sıkıntı belki bu tür makinalarda hep vardır biraz bekleyince ikinci kez tetiğe basınca çok az sıvı püskürtme yapıyor oda tahminim hortumun içerisinde kalan az sudan kaynaklı olabilir.

Şunuda belirteyim iyi sonuç için buhar uygulamasından sonra yüzeydeki kalan suyu kesinlikle çekmek veya kuru bir bezle silmek gerekiyor.

Geçelim uygulamaya torpido kısımlarda havalandırma içlerine falan uyguladım.Resim çekmeyi unutmuşum.

Halı ve pedal alt plastiklere uyguladım.

Biraz buharı bol tuttum Sonrasında bosch ıslak kuru süpürge ile çektirme yaptım. Halı için olan aparatı iş görür seviyede beğendim.

Buhar geçtikten sonra alt plastik kısımlara flowey interior uyguladım.

Final resmi bırakalım

DENİZLİ
Ellerine sağlık pîrim hayırlı olsun makinen. :atess:

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bir yıkama gününden daha Tekrar merhaba

Önce jantlardan başlıyoruz jantlara 3d bdx jant temizleyici kullandım.

Jantlara bir perde basınçlı su sonrası ön yıkamamızda foam lance autobrite magifoam kullandım.

Paspaslara ve davlumbazlara köpük ve fırça operasyonu

Dış kısımlara basınçlı su sonrası çift kova temizliğe gerek kalmadı. Yıkama esnasında 2-3 aylık zymöl ital üzerine polisangel rapid wax boncukları.

Kurulamaya geçiyoruz kurulamada bu kadar diri boncuklara yaprak üfleme makinası geçince neredeyse tüm boncuklar uçuştu. Kalan giden su boncukları ve kapı içleri için spark kurulama havlusu kullandım.

Kurulama bittikten sonra geçiyoruz iç kısımlara iç kısımda tüm plastik aksamı autofiness spritiz ile korumaya aldım.

İç kısımda bittikten sonra lastik ve jantlara turtle wax ceramic uyguladım

Alfanın eskimiş lastiklerinde Turtle wax ceramic de motorsikletin lastikleri gibi net sonuç alamadım ürün lastiği biraz yeni istiyor ilk uygulama anında iyiydi kuruyunca biraz fazla mata döndü.

Davlumbazlara meguiars hd uyguladım

Finaller

DENİZLİ

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Süleyman abi emeklerine sağlık, yine çok güzel ürünlerle araba yanmış. :komik: Yazın nasip olursa Buldan'a gelip sizi tekrar görmek isterim.:)