Hem bi güncelleme yapalım hemde en son uygulamadan fotoğraf sözüm vardı sözümüzü tutmuş olalım. Hala mükemmel değil. Ararsan buluyorsun kolayca ama normalde göze batmıyor. Hata vernikte. Verniği kısık ayarda atınca toz şeklinde atıyor ve parlamıyor. Alttaki deneme parçasında farklı yöntemler denedim. Vernik doğru atıldığında zımpara polisaj yapmadanda gayet güzel parlıyor.
Açıkçası ilk düşündüğümden daha incelikli bi iş. Yoksa arabaya girişmeden önce daha fazla deneme yapardım.
Ekli dosyayı görüntüle 8987
Ekli dosyayı görüntüle 8988
Ekli dosyayı görüntüle 8989
Yeni uygulama tavan çıtası boyama.
2 sene kadar önce yer yer soyulmuş olan plastiği tamamen temizleyip sprey boyayla siyaha boyamıştım. Artık yenilenme istiyordu. Birde port bagaj için konulan kapaklar gereksiz olduğu kadar sıcaktan deforme olmuş çarpık ve çirkin duruyordu. Onada bir çözüm uydurduk bakalım.
Önce zımpara yapıp port bagaj için koyulmuş kapakların yerini ince bir plastikle alttan kapattım. Üstten akzonobelin plastik için üretilmiş dolgu macunu ile doldurdum. Plastik Macun esnek olduğu için parça esnediği zaman çatlamamasını sağlıyormuş.
Ekli dosyayı görüntüle 8990
Ekli dosyayı görüntüle 8991
Zımpara astar sonrası
Ekli dosyayı görüntüle 8992
Boya ve vernik sonrası yerinde... Buralar yağmurlu kirli halimizi idare edin lütfen
Ekli dosyayı görüntüle 8993
Ekli dosyayı görüntüle 8994
Sonuç olarak yine kusursuz olmadı, boya ve vernik konusunda epey ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. Yalnız zemin hazırlığı konusunda daha fazla çalışmam gerek. Macun ve zımpara ve hatta astar sonrası yüzey kusursuz gibi görünürken boya attıktan sonra herşey kabak gibi meydana çıkıyor. Bu konuyuda çözersem çok daha iyi sonuçlar çıkacak gibi.
Uygun bi zamanda airbrushlar hakkında bilgi ve tecrübe kırıntıları içeren bir güncelleme yapmayı düşünüyorum. İlginize teşekkür ederim.