Amatör Bir Detailistin Günlüğü

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@architect_baki eline sağlık, bu mevsimde detay baya efor istiyor :)

@MagicofOz çoklu eldiven olayı ilerleyen zamanlarda eldiven bolluğu yaşarsan tercih edersin tek eldiven 2 kova tamamdir. Grit guard olmalı almak yerine benzeri işlev göreni ev yapımı olanları forumda var bende zamaninda kendim yaptim plastik meyve kasalarını kullanarak o şekilde yapabilirsin. Yakında yeni detaycilar için forumda etkinlikler düzenleyebiliriz. Ufak ürün hediyeleri vs olabilir :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

@MagicofOz çoklu eldiven olayı ilerleyen zamanlarda eldiven bolluğu yaşarsan tercih edersin tek eldiven 2 kova tamamdir. Grit guard olmalı almak yerine benzeri işlev göreni ev yapımı olanları forumda var bende zamaninda kendim yaptim plastik meyve kasalarını kullanarak o şekilde yapabilirsin. Yakında yeni detaycilar için forumda etkinlikler düzenleyebiliriz. Ufak ürün hediyeleri vs olabilir :)
teşekkür ederim abi yanıt için :) etkinlikler de bizi mutlu eder sağ olun.

architect_baki

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
O zaman şimdiden geçmiş olsun :D:D Siyahtan başka renk seçeneğim olmasa yani otomobili o şekilde satın almak zorunda kalsam gider gümüş renk kaplatırım :D:D
Peder, otomobili değiştireceği zaman siyah mı alsam dedi, dedim sakın, o hatayı 2 kere yaptın az kaldı tedavilik oluyordum :D:D
Uzun süre binmek kesinlikle tırlatmaya sebep olur. Anca iş yerinde kapalı evde kapalı garaj olursa ugrasılır. Hele sokakta kalıyorsa geçmiş olsun.. :) ama bi hevesimi almam lazım

Emeğine sağlık miss gibi olmuş güle güle kirlet

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ahahah valla ben arabayı yıkadıktan sonra 1-2 gün kendim temiz binersem şükrediyorum. hakkıyla kirletmek nasip olmuyor. Gecenin bilmem kaçında o havada böyle yaptık binemeden araç trafik filmi olmus. Bende sinirlenip şantiyede çamura girdim. Uzunca bi süre de ellemem daha :)

teşekkür ederim. Turtle wax’ı arkadasın calıstığı dükkanın önünde uygulamıstım. Hem onunla görüştük hem de kapalı idi biraz iyi oldu. Abisi benim için o çocuk hasta gecenin kaçı hava buz gibi araba siliyor demiş :D

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık, bu soğukta yıkamak iyi cesaret:) Kılcal çizik oluşumunu azaltma, geciktirmede ön yıkama ve seramik en önemli etken bence

architect_baki

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık, bu soğukta yıkamak iyi cesaret:) Kılcal çizik oluşumunu azaltma, geciktirmede ön yıkama ve seramik en önemli etken bence
Teşekkür edip katılıyorum. Bence de seramik üstündeki olusturduğu katman dolayısı ile kılcallıktan bi nebze koruyor. Ön yıkama - çift kova, havlu kesinlikle cok önemli.

Allahtan yıkadığım aksam buzlanma yoktu :D dün gece hava-2 derece iken karaburun’a gittim silecek suyunu sıktığım gibi camda dondu. Yıkadıktan sonra bir de donsa uğraş dur :D

yükleme yeri

architect_baki

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Buralar ve detay iş gücün vermiş olduğu yoğunluktan ihmal edildi. Bugün uzun bir sürenin ardından 4-5 saat arabayla ilgilenince anılarım depreşti ve buraya girip anı konuma yazasım geldi.

Corolla 2022 ekimde satıldı yerine golf8 alındı. 2,5 sene kullanıldı ve 2025 mayıs ayında satılarak yine sıfır octavia alındı. Tabi bu demirbaş araçların yanına eve 2.araçlarda alındı satıldı. Onlar şehir içi ayağı yerden kesmelik olduğu için aşırı özenli detay olmasa da bakıldı ama bu demirbaşlar kadar özenmedim yalan yok. Vaktim olursa bir gün o uygulamaları da paylaşırım belki :)

yıkama sıklıklarım çokça arttı. Klasik bir detaycı kafası ile geç yıka ama özenli yıka mantığını hep korudum. Böylece corolla’da golf’te kılcal çizik olmadan satıldı. Detaycı olarak tavsiyedir, ön yıkama ve çift kovasız yıkama yapılacak ise hiç yapılmasın. 2,5-3 aya yakın kirli gezmişliğim var.

golf’ümün rengi çok güzeldi ve kullanma hissiyatı bir o kadar muazzamdı. Kullanana kadar golf’ün ülkemizde abartılı araç olduğunu düşünürdüm ama yanılmışım.

Bazı uygulama fotoğrafları vardı ama çok karışık o yüzden galerimden gözüme kestirdiğim bir kaç parlak fotoğrafını atıcam.

Bunlarda bugünden, hızlı bir jant detayı yapıp. Yine ön yıkamalı, çift kovalı yıkamadan sonra aylar öncesinden jasywax’ın bir modeli (adını bile hatırlamıyorum çok zaman geçti:) ) olan korumayı güçlendirmesi adına sio2 vonixx hızlı cila uygulaması yaptım. Lastiklere favori ürünüm sarp sürüldü. Sonax cocpit cleaner’ı da geçtikten sonra tamamladım. Sonax son zamanlarda hayat kurtaran hızlı mekan temizlemede favori ürünümdür.

Görseller karışık ama öncesi sonrası gibi 2,5 aydır yıkanmayan octi’nin rahatlama seansını bırakıyorum. İyi seyirler :)