Amblem tercihi varsa tavsiye

Amblem

• Kullanılan toplam oy
    12

kmlyn

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Yeni açacağım oto kuaför ve yıkama için amblem tercihi yapmamda yardımcı olursanız sevinirim. Farklı bir amblem önerisine de açığım. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

burakn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Böyle bir girişimcilik ruhu elbette desteklenmelidir ve ben de yapıcı bir eleştiride bulunmak isterim..
Kişisel yorum olarak değerlendirilebileceği, nihayetinde karar mercii siz olduğunuza göre ve kendi işim de olmadığı için rahatça atıp tutabilirim sanıyorum. Bekara... boşamak kolaydır..

Birinci logo tek başına çok fazla bir anlam ifade etmiyor. İki logo arasında seçim yapayım tuzağına düşünce ikisini bir düşünebiliyorum. Bir markanın yüzü gibi düşünerek ve detsaling formunda da olmanızın etkisiyle sanki spor araçlar için modifiye donanım üreten veya pazarlayan bir firmanın logosuna daha uygun gibi geldi bana.

İkinci logo ise düşünceyi çok güzel ifade ediyor. İfadesi daha vurgulayıcı olabilir. Günümüze uygun bir slogan ile yenilikçi bakımınızı geleneksel bir cümleden ötesiyle tanımlarsanız, çok etkileyici olur.

Bilemiyorum belki yapay zekadan destek alabilirsiniz
. Ama benim aklıma şöyle şeyler geliyor.( Bu logoyu sevdim)
Anne ilgisi uzman bilgisi ne kadar etkileyici bir slogan değil mi? E-bebek
Bakmadan almam da öyle, her ne kadar kutuları açtırmasalar da (haklı olarak) beynimize kazınmış bir kere..

"Otomobil Detay Merkezi"
"Otomobil Detailing Hizmetleri"
Neden araba demiyorum diye aslında buna bir de tarihçesinden bakmak lazım. Benim bakış açıma göre araba at arabasıdır. El arabasıdır. Başka bir tekerlekli bir şey arabasıdır. Otomobil ile karayollarına çıkabilen ve kullanma bilgisi için iyi kötü bir şekilde bir eğitim alınması zorunlu olan motorlu taşıttır.
Ben hiç girmeyecektim bu konuya yanlış yaptık gene.

"Detayları görüşelim"
Bu da çok akılda kalıcı bir slogan ve firma ismi olabilir

kmlyn

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Gerçekten içtenlikle gelen cümleler hoş oldu. Detay seven olmasak zaten burada forumda olmazdık. Eyvallah değerli bilgileriniz için. İyi kötü her görüş benim için değerli. Şimdiden teşekkür ederim herkese

burakn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Belki tek renk olsun istediniz, olabilir. O üstteki birinci logoya parlaklık, parlama ifadesi katacak bir kaç küçük siyah renk çizgi koyabilirsiniz..

Belki detay lütfen gibi bir slogan olabilir
Belki, güneşten parlak bir ifade seçeneği düşünülebilir..
Çanakkale lokasyonu müşterilerin kapasitesi nasıldır? Kuaför kelimesi mi daha iyi gider, detay kelimesi mi. Detailing. Bir şey satıyoruz ama kim alacak? Alıcıya hitap edecek bir logo ve slogan seçilebilir belki..
Firma oyunun kurallarını belirler sms önce firma olmak lazım, o yüzden önce söz hakkı müşterinin. Müşteri potansiyeli eğer halk tipi ise ve Detailing işi daha grrimkalscakss yeni nesil profesyonel kuaför tutar. Ama üniversite gençliği veya biraz daha meraklı kitle yoğınluktaysa ona göre kurallar belirlenir. Üç beş de şirket bağlandı mı tamam.

kmlyn

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Merkez de değilim Ayvacık ta ilçesinde. Küçük bir yer. Burada çok büyük bir beklentim yok açıkçası. Yıkama harici haftada belki 15 günde bir uygulama gelecek bir yer. Yaş 46 erken gelen emeklilik nedeniyle çorba kaynayacak bir şey kalsa razıyım. İleride şehir değişir şartlar değişir o zaman başka. İsim tam bet değil açıkçası. Burada oto kuaför deyince pek anlamı olmuyor o yüzden yıkama ilavesi oldu. Detaiiling desem ne anlaşılır onu tahmin edemiyorum açıkçası. Biraz boş kalacak bir cümle olur sanırım. İsterseniz özel den mesajla daha detaylı yazabilirsiniz. Varsa amblem tercih ve tavsiyelerinizi de paylaşmış olursunuz. Detaylarda genelde boğulan biriyim. Faydanız olacaktır eminim. Teşekkürler

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhaba, tabela önemli fakat yapılan detayı görmek daha önemli diye düşünüyorum. Şöyle açayım konuyu. Piyasa daki yikamacilar gibi olacak ise müşteriler direkt fiyata bakacaktır, gelen müşteri kitlesi de aracını çok önemseyen değilde , temiz mi temiz diye bakan kitle olacaktır. Hatta o kadar para verdik (!) şurayı bile silmemiş diye arkadan konuşurlar...
Daha üst düzey bir yıkama olacak ise o zaman sizin yaptığınız işi görmesi lazım ki istenen ücreti ödemeye cekinmesin, öderken bir daha gelmem demesin...
Bu da nasıl olabilir, bir iki eş dost arabasına detay yaparak olabilir. Şöyle bir algı oluşturmak lazım diye düşünüyorum, keyfi olarak detay yapar, kendi aracı gibi yıkar, diye konuşulmaya başlanırsa arkası gelebilir... O zaman da ona göre bir tabela ismi olabilir, diğer arkadaşın dediği gibi yapay zeka bu konuda fikir verebilir. Emekli olduktan sonra bu hobiyi ufak çaplı gelire dönüştürmeyi düşünüyorum.
( bizde emeklilik yaşı 65, daha 20 sene var, o zamana ne değişir , ömrümüz yeter mi bilemem fakat yapılacak işler listesi her zaman dolu olmalı :) )

kmlyn

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Merhaba, tabela önemli fakat yapılan detayı görmek daha önemli diye düşünüyorum. Şöyle açayım konuyu. Piyasa daki yikamacilar gibi olacak ise müşteriler direkt fiyata bakacaktır, gelen müşteri kitlesi de aracını çok önemseyen değilde , temiz mi temiz diye bakan kitle olacaktır. Hatta o kadar para verdik (!) şurayı bile silmemiş diye arkadan konuşurlar...
Daha üst düzey bir yıkama olacak ise o zaman sizin yaptığınız işi görmesi lazım ki istenen ücreti ödemeye cekinmesin, öderken bir daha gelmem demesin...
Bu da nasıl olabilir, bir iki eş dost arabasına detay yaparak olabilir. Şöyle bir algı oluşturmak lazım diye düşünüyorum, keyfi olarak detay yapar, kendi aracı gibi yıkar, diye konuşulmaya başlanırsa arkası gelebilir...
O zaman da ona göre bir tabela ismi olabilir, diğer arkadaşın dediği gibi yapay zeka bu konuda fikir verebilir. Emekli olduktan sonra bu hobiyi ufak çaplı gelire dönüştürmeyi düşünüyorum.
( bizde emeklilik yaşı 65, daha 20 sene var, o zamana ne değişir , ömrümüz yeter mi bilemem fakat yapılacak işler listesi her zaman dolu olmalı :) )
Konuşmanızda vurguladığım gibi burada yıkama o kadar para verdik şurayı bile silmemiş dediklerine bizzat şahit oldum. O yüzden de bir yer bakıyordum 3-4 aydır buldum sonunda. İnşaallah yarın da anlaşma yapacağım dükkan sahibiyle.:melekx:
Etrafımda beni bilenler ki burası gerçekten çok küçük bir yer aracım sürekli dışarıda ve göz önünde. Yikamamı da uygulamamı da görüyorlar. O yüzden yıkamamın nasıl olacağını bilen biliyor bilmeyenler de öğrenecek inşaallah. Uygulama konusu dediğim gibi ayda bir iki olması muhtemel. İç detaylı temizliği, far temizliği, motor temizliği, boya koruma, seramik kaplama, cam filmi ve ileride belki ppf de dahil ederim burada az da olsa ihtiyaç var yapan da yok. Yakın çevre de duyunca daha da güzel olur inşaallah. Tek çalışacağım başta. Butik bir yer olacak. Hakkımda hayırlısı olsun diyerek başlayacağım inşaallah. Eğer amblem veya isim konusunda bir tavsiyeniz olursa özelden yazabilirsiniz

Son düzenleme: