Ankaradan Levorg İle Merhabalar

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bu aralar evdeyim, arabaya da binmeyince durduğu yerde leşi çıkmıştı. Artık hem o temizlensin hem bana hareket olsun dedim.

Böyleydi:

free site add

Böyle oldu:

Serkan, akünün sağlığını da unutma :) Seninki kaç yaşında? Hiç değişmediyse ihtimalle panasonic'dir. Eli kulağaında olabilir :(
Bunun yeni kasasını gördün mü ? İndirmediğim japonca broşür ve dergi kalmadı diyebilirim. Yeni kasası da şahane olmuş.

serkankucuk

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Serkan, akünün sağlığını da unutma :) Seninki kaç yaşında? Hiç değişmediyse ihtimalle panasonic'dir. Eli kulağaında olabilir :(
Bunun yeni kasasını gördün mü ? İndirmediğim japonca broşür ve dergi kalmadı diyebilirim. Yeni kasası da şahane olmuş.
Teşekkürler uyarı için :)
5 yaşında şu an. Aküsü orijinal, en kötü ihtimalle haftada 1 markete gidiyorum.
Aracı aldığımda ilk dikkat ettiğim şeylerden biri akü bitik mi daha gider mi kontrolü oldu. Bunu da en kolay şöyle anlıyorum, start-stop devreye giriyor mu? Giriyorsa ne kadar süre stop durumda kalabiliyor?
Daha önceki aracım XV'yi de 5 yaşında aldım ve akünün azaldığını bu şekilde anladım ve bitmeden değiştirttim.

Levorg'un yeni kasasını gördüm yaa görmem mi :D Buraya gelmeyecek diyorlar ama şu küçük hacimli turbolu motor fikrini hayata geçirirse Subaru belki Avrupa'ya da bu motorla getirirler...

Son düzenleme:

Kutayoksuz

Çaylak Detaycı
Üye
Bu aralar evdeyim, arabaya da binmeyince durduğu yerde leşi çıkmıştı. Artık hem o temizlensin hem bana hareket olsun dedim.

Böyleydi:

free site add

Böyle oldu:

Abi öncelikle hoşgeldin. Galiba eryaman taraflarındasınız. Daha önce gördüm gibi geliyor. Zaten çok levorg yok gördükçe bakıyorum. maşallah. Petrol ofisin arkası geniş yıkamak için uygun ama suyu fazla kireçli geliyor.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Teşekkürler uyarı için :)
5 yaşında şu an. Aküsü orijinal, en kötü ihtimalle haftada 1 markete gidiyorum.
Aracı aldığımda ilk dikkat ettiğim şeylerden biri akü bitik mi daha gider mi kontrolü oldu. Bunu da en kolay şöyle anlıyorum, start-stop devreye giriyor mu? Giriyorsa ne kadar süre stop durumda kalabiliyor?
Daha önceki aracım XV'yi de 5 yaşında aldım ve akünün azaldığını bu şekilde anladım ve bitmeden değiştirttim.

Levorg'un yeni kasasını gördüm yaa görmem mi :D Buraya gelmeyecek diyorlar ama şu küçük hacimli turbolu motor fikrini hayata geçirirse Subaru belki Avrupa'ya da bu motorla getirirler...
Benim geçenlerde anahtarın pili bitti. Daha doğrusu ekranda sürekli uyarı yaptı. Bende değiştirdim. DEğiştirdim de, değiştirirken duracell pilin arkasında sticker olduğunu fark etmedim. Yepyeni pil taktım mutlu mesut garaja indim. Hayat yok. Kapıyı anahtarla elle açtım. Otomobile bindim yine hayat yok. Kalibrasyon istiyor herhalde dedim, kitapçığı açtım baktım. Hiç öyle birşey yok. Bu halde birşey olsa nasıl motor çalışacak dedim, anahtar ile düğmeye bastırıyorsun motor çalışıyormuş. Ben ama o sıra kafamdan aşağı kaynar sular döküldüğünden sağlıklı düşünemiyorum. Sonra otomobildeyken anahtarı bir daha açtım ve pile bakayım dedim. Stickeri görünce derin bir oh çektim. Söktüm stickerı herşey düzeldi :D:D

Aküde 5 sene sonra değişti. Start stop olmadığından servisinde mutlu taktığını öğrenince servisten 300 TL uyguna mutlu taktırdım. Önceki outback'inde aküsü 5 sene sonra bitmişti. Forester'ında aküsü 5 sene sonra bitmişti. Ya 5 benim uğursuz rakamım ya da panasonicler 5 sene sonra abi müsadenizle ben akü mezarına gidiyorum diyor.

Yeni Levorg TR'ye gelse herhalde 500.000 TL'den aşağı fiyatı olmaz. Güzel hatta fazlasıyla güzel ve teknolojik olmuş. Bagajdaki logoya yaklaşınca bagaj kapağı açılıyor. Elin avrupalısı ayak göstertiyor Japon da dirsek göster, elini göster yeter diyor. Yakında dil uzat ama değdirme bagaj açılır diyecekler :D :D

serkankucuk

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi öncelikle hoşgeldin. Galiba eryaman taraflarındasınız. Daha önce gördüm gibi geliyor. Zaten çok levorg yok gördükçe bakıyorum. maşallah. Petrol ofisin arkası geniş yıkamak için uygun ama suyu fazla kireçli geliyor.
Elvankent tarafında oturuyorum Eryaman'da görmüş olabilirsiniz ama benim arabanın aynısı var, plaka da aynı FS, karşılaştığımızda ben de şaşırdım diğer Levorg'un sahibi de epey şaşırdı :D
Evet ya bu benzinlik suları aşırı kireçli ama burdaki PO'da ilk defa yıkadım, daha da mı kireçliydi neydi. Neyse ki yeni Koch Chemie FSE almıştım, cıncık gibi oldu onun sayesinde.

Benim geçenlerde anahtarın pili bitti. Daha doğrusu ekranda sürekli uyarı yaptı. Bende değiştirdim. DEğiştirdim de, değiştirirken duracell pilin arkasında sticker olduğunu fark etmedim. Yepyeni pil taktım mutlu mesut garaja indim. Hayat yok. Kapıyı anahtarla elle açtım. Otomobile bindim yine hayat yok. Kalibrasyon istiyor herhalde dedim, kitapçığı açtım baktım. Hiç öyle birşey yok. Bu halde birşey olsa nasıl motor çalışacak dedim, anahtar ile düğmeye bastırıyorsun motor çalışıyormuş. Ben ama o sıra kafamdan aşağı kaynar sular döküldüğünden sağlıklı düşünemiyorum. Sonra otomobildeyken anahtarı bir daha açtım ve pile bakayım dedim. Stickeri görünce derin bir oh çektim. Söktüm stickerı herşey düzeldi :D:D

Aküde 5 sene sonra değişti. Start stop olmadığından servisinde mutlu taktığını öğrenince servisten 300 TL uyguna mutlu taktırdım. Önceki outback'inde aküsü 5 sene sonra bitmişti. Forester'ında aküsü 5 sene sonra bitmişti. Ya 5 benim uğursuz rakamım ya da panasonicler 5 sene sonra abi müsadenizle ben akü mezarına gidiyorum diyor.

Yeni Levorg TR'ye gelse herhalde 500.000 TL'den aşağı fiyatı olmaz. Güzel hatta fazlasıyla güzel ve teknolojik olmuş. Bagajdaki logoya yaklaşınca bagaj kapağı açılıyor. Elin avrupalısı ayak göstertiyor Japon da dirsek göster, elini göster yeter diyor. Yakında dil uzat ama değdirme bagaj açılır diyecekler :D:D
Kumanda pili bitse ne yaparım hiç bilmiyorum valla :D Kumandanın içinde anahtar da yok sanki, onu da kontrol etmedim :D
Ama yaşadıklarınızı ben de XV'de yapmıştım hep, akü değiştim, kumanda pili değiştim. Bence de 5 yıl ömrü var bunların.

Ya o ayakla bagaj açma özelliğini kullanmak çok zor, bir arkadaşın yeni 508'inde denedik de bagajı açtırana kadar kafayı yer elinle açarsın yani :D Logoya yaklaşmak güzel fikir. Fiyat olarak da 1.5 - 1.6 gibi bir motorla gelse 3 serisinden ucuz olmazdı. Şimdi diyolar ki, Subaru hem 1.5 hem de 1.8 turbolu benzinli 2 motor yapacak, 1.5'in hedefi XV ve Impreza diyorlar, 1.8'in de Forester ve Levorg. 1.8 motor ile gelecek olursa Levorg'u kim gider alır bilemiyorum.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Elvankent tarafında oturuyorum Eryaman'da görmüş olabilirsiniz ama benim arabanın aynısı var, plaka da aynı FS, karşılaştığımızda ben de şaşırdım diğer Levorg'un sahibi de epey şaşırdı :D
Evet ya bu benzinlik suları aşırı kireçli ama burdaki PO'da ilk defa yıkadım, daha da mı kireçliydi neydi. Neyse ki yeni Koch Chemie FSE almıştım, cıncık gibi oldu onun sayesinde.

Kumanda pili bitse ne yaparım hiç bilmiyorum valla :D Kumandanın içinde anahtar da yok sanki, onu da kontrol etmedim :D
Ama yaşadıklarınızı ben de XV'de yapmıştım hep, akü değiştim, kumanda pili değiştim. Bence de 5 yıl ömrü var bunların.

Ya o ayakla bagaj açma özelliğini kullanmak çok zor, bir arkadaşın yeni 508'inde denedik de bagajı açtırana kadar kafayı yer elinle açarsın yani :D Logoya yaklaşmak güzel fikir. Fiyat olarak da 1.5 - 1.6 gibi bir motorla gelse 3 serisinden ucuz olmazdı. Şimdi diyolar ki, Subaru hem 1.5 hem de 1.8 turbolu benzinli 2 motor yapacak, 1.5'in hedefi XV ve Impreza diyorlar, 1.8'in de Forester ve Levorg. 1.8 motor ile gelecek olursa Levorg'u kim gider alır bilemiyorum.
Haha, uzaktan kumanda içinde anahtar var endişeye gerek yok. Kapıları açabiliyorsun. Seninkinde pin code access vardı değil mi? En olmadı belirlediğin şifre ile de açarsın. Sonra kilitlemesi daha kolay zaten.
Kolaylaştıran işler yapmalarını seviyorum. Forester'da artık 2.0 turbo yok :( Levorg'daki yeni motoru Forester'a da eklediler ve Forester Sport olarak çıkardılar.
Ya birde adamlar değişik kafadalar. 2,4 motorlu BRZ yaptılar. Amerika için bambaşka bir motor ve kasa Outback çıkardılar. Japonya'da halen Outback kasa değiştirmedi. Merakla bekliyorum nasıl birşey çıkaracaklar diye. Amerika'ya yaptığın kasayı Avrupa'ya da 2.0 benzinli turbo olarak gönder ne bileyim. Çin'de de Japonya ve Avrupa'da Outback'te hiç olmayan motor seçeneği var. Adamlar gidip 2.0turbo Outback yapmışlar. Yahu madem Ülke'ye göre ortaya karışık yapabiliyorsun yap bir güzellik Avrupa'ya bitsin gitsin.
Bu motor seçenekleri konusunda sanırım en şanslısı Avustralya. Adamlarda Levorg'un 2.0 turbo'lu versiyonu var. Dizel seçenekleri de var.

serkankucuk

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Haha, uzaktan kumanda içinde anahtar var endişeye gerek yok. Kapıları açabiliyorsun. Seninkinde pin code access vardı değil mi? En olmadı belirlediğin şifre ile de açarsın. Sonra kilitlemesi daha kolay zaten.
Kolaylaştıran işler yapmalarını seviyorum. Forester'da artık 2.0 turbo yok :( Levorg'daki yeni motoru Forester'a da eklediler ve Forester Sport olarak çıkardılar.
Ya birde adamlar değişik kafadalar. 2,4 motorlu BRZ yaptılar. Amerika için bambaşka bir motor ve kasa Outback çıkardılar. Japonya'da halen Outback kasa değiştirmedi. Merakla bekliyorum nasıl birşey çıkaracaklar diye. Amerika'ya yaptığın kasayı Avrupa'ya da 2.0 benzinli turbo olarak gönder ne bileyim. Çin'de de Japonya ve Avrupa'da Outback'te hiç olmayan motor seçeneği var. Adamlar gidip 2.0turbo Outback yapmışlar. Yahu madem Ülke'ye göre ortaya karışık yapabiliyorsun yap bir güzellik Avrupa'ya bitsin gitsin.
Bu motor seçenekleri konusunda sanırım en şanslısı Avustralya. Adamlarda Levorg'un 2.0 turbo'lu versiyonu var. Dizel seçenekleri de var.
Evet pin code olayı var ama ona da henüz şifre belirlemedim, arabanın başında boş boş vakit geçirebileceğim ilk fırsatta onu tanımlayacam. Bence mükemmel bir özellik, eski Subarularda da kapı kolundan ayarlanabiliyormuş eski bi Legacy videosu var Youtube'da.

Her ülkeye veya bölgeye özel çalışıyor olmaları hoşuma giden bir tavır ama nedense kıymet sırası yapsak Avrupa en son sıralarda geliyor Subaru için, neden böyle yapıyorlar diye merak ediyorum diyecem ama sanırsam en ilk akla gelen cevap Euro normları olur.
Ben de takip ediyorum az çok, hangi bölgede hangi motorlar hangi modeli çıkarmışlar. Ve artık diyorum ki Subaru'dan keyif almak için Amerika'da veya Avustralya'da yaşamak lazımmış :D

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Hoşgeldiniz güzel uygulama videolarını bekliyoruz
Benimde sevdigim bi araç yandan duruşuna hastayım :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Suyu kireçli de olsa temiz de olsa orası büyük rahatlık. En azından çok yoğun saatlerde gitmedikçe arkanıza dikilecek pek yok.

serkankucuk

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Suyu kireçli de olsa temiz de olsa orası büyük rahatlık. En azından çok yoğun saatlerde gitmedikçe arkanıza dikilecek pek yok.
Evet o konuda beğendim ben de, o kadar çok peron var ki sıra kolay geliyor. Bizim evin burda da PO var ama 3 peron var sadece dün gittiğimde 6 araba vardı sırada yani en az 45 dk - 1 saat boş boş bekleme demek ve istasyonun alanı da geniş değil. Ayrıca çakal çukal tipler çok geliyor, bir gün biri yanlarken çarpacak diye sürekli tetikteyim oradayken.

serkankucuk

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şu yasaklarda artık hava da güzelleşir diyerek motoru bir temizleyim dedim.

2 saatlik uğraş sonucu, eldeki kısıtlı imkanlarla anca bu kadar temizlendi.

Sonucun beklediğimden kötü olmasının asıl sebebi yeterli ekipmanın olmamasından ziyade bir "detail fail" öyküsü olmasıymış. Benden önceki hayatında birileri bu motora iğrenç bir madde sıkmış, o madde öyle bir yapışmış ki bezle çıkmıyor, fırça yoktu ama olsa da çıkartmak isterken plastik yüzeyleri berbat edebilirdim.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara

Sonucun beklediğimden kötü olmasının asıl sebebi yeterli ekipmanın olmamasından ziyade bir "detail fail" öyküsü olmasıymış. Benden önceki hayatında birileri bu motora iğrenç bir madde sıkmış, o madde öyle bir yapışmış ki bezle çıkmıyor, fırça yoktu ama olsa da çıkartmak isterken plastik yüzeyleri berbat edebilirdim.

Gazyağı ile çıkıyor, fırça zarar verebilir. Aynı maddeyi yıllar önce bir gaflet ile ben de uygulatmıştım, görür görmez tanıdım, sökmek için çok uğraştım ve detaya başlama sebebimdir :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Off, ne sürmüşler oraya acaba :(

serkankucuk

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Gazyağı ile çıkıyor, fırça zarar verebilir. Aynı maddeyi yıllar önce bir gaflet ile ben de uygulatmıştım, görür görmez tanıdım, sökmek için çok uğraştım ve detaya başlama sebebimdir :)
Aslında evde gaz yağım oluyordu hep ama geçen hafta motorsiklete harcadım son kalanı, bugün aklıma da geldi, hafta içi keşke alsaydım dedim. Bir dahakine deneyecem. Peki sizin uygulattırdığınız ürün neydi?

Servisten şüpheleniyorum :) Bana da sordular bakımda motor temizliği yapalım mı diye, istemedim ama benden önce birileri istemiş olabilir, bir dahaki gidişimde öğrenecem mutlaka.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Aslında evde gaz yağım oluyordu hep ama geçen hafta motorsiklete harcadım son kalanı, bugün aklıma da geldi, hafta içi keşke alsaydım dedim. Bir dahakine deneyecem. Peki sizin uygulattırdığınız ürün neydi?

Servisten şüpheleniyorum :) Bana da sordular bakımda motor temizliği yapalım mı diye, istemedim ama benden önce birileri istemiş olabilir, bir dahaki gidişimde öğrenecem mutlaka.
Senin acilen benim siteye taşınman lazım. Ben haftasonu yasaklarda icabına bakardım :) Soft99'un motor temizleme mendillerini denerdik :)

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi 8 10 yıl önce motor cilası olarak kullanıyorlardı bunu ama adını inan bilmiyorum bir oto yıkamacıda yaptırmıştım :D

Hocam detaylı temizliğin D' sini bile bilmediğim karanlık çağlarda yeni aldığım aracımı, yeni açılan bir oto yıkamacının kapısına astığı motor yıkama + motor cilası x lira ilanına kanıp motor temiz görünsün diyerek motor temizliği ve motor cilası yaptırmıştım. Arabayı birkaç kilometre kullandıktan sonra yanık kokusu geldi ve duman çıktığını gördüm. Geri dönüp, bu sıktığınız şeyi tekrar sökün neyse parası vereceğim dememe rağmen sökülemediğini ve zamanla kendiliğinden döküleceğini söylediler ve öylece kaldı. Bir süre sonra onu nasıl sökerim diye araştırma yaparken detailing camiasını keşfettim. Ben gazyağı ve aseton türevi uçucu solvent türü şeyler deneyene kadar da hiç bir temizlik malzemesi ile kesinlikle çıkaramadım. Bazı yerleri bulaşık süngeri ile denedim o bile çıkaramadı. Sıcak su + bulaşık teli bir miktar çıkarıyor ancak tahmin edersiniz ki plastiği de mahvediyor. Hakkını yemeyeyim, her ne sıktılar ise (bence bir çeşit vernik, hatta direkt vernik bile olabilir) ismini kendileri de bilmiyordu lakin soketleri kabloları yıllarca suya karşı korudu ancak şu bir gerçek ki görüntüsü kesinlikle hoş değildi. Sizin aracınızdaki görüntünün aynısıydı. Gazyağını direkt olarak motora püskürtmeyin bir beze emdirin ve o şekilde silin. Yumuşayıp beze geçtiğini göreceksiniz, tabi bez o işin sonunda çöp olacağı için gözden çıkardığınız bir mikrofiber bezi kullanın. Aseton da gazyağı gibi çözüyor lakin aseton hem plastiği bir miktar beyazlatıyor hem de gazyağına kıyasla daha fazla uçucu olduğu için sarfiyat aşırı fazla oluyor. Gazyağı toz çekeceği için de sildikten sonra o şekilde bırakmayın. Motor temizleyici olursa iyi olur ama ılık su + bulaşık deterjanıyla bile rahatlıkla gazyağını motordan uzaklaştırırsınız.