[Anket] Rank Sistemi Sizce Nasıl Olmalı ?

Rank Sistemi Sizce Nasıl Olmalı?

• Mesaj sayısına bağlı olarak değişmelidir.

Kullanılan: 2 2.9%
  • Beğeni sayısına bağlı olarak değişmelidir.

Kullanılan: 13 18.6%
  • Güncel halde kalmalıdır.

Kullanılan: 29 41.4%
  • Tek tip rank sistemi (Üye) olmalıdır.

Kullanılan: 17 24.3%
  • Diğer..(Konuya mesaj atarak belirtiniz.)

Kullanılan: 9 12.9%

• Kullanılan toplam oy
    70
  • Anket kapatılmış .

bugrahongul

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
@Sercan20 dostum çok teşekkür ederim öncelikle evet normalde tanışmışlığımız yok yorumların da gerçekten çok hoş. 5-6 yıldır bu forumları izler takip ederim hele birine bir tane bile konu açmadım şimdi kurcalıyıp su serpmek istemem ama @Nobran Muzaffer bilir masa altı ürünleri az bi sponsorluk ücreti karşılığında harikalar diyarından çıkmış gibi pazarladılar sonrasında dragstar süleyman abi adil bir yönetim forum olacak haberin olsun dediğinde üye oldum burada da bildiğimi paylaşmak siz değerli dostlarımla çok güzel oluyor he orda çaylak yazmış acemi yazmış hiç üzülmem takılacağım husus değil. @Sercan20 beni etiketlemesen foruma bakacak zamanım bile olmuyordu etiketleyince baktım yorum yazamadığım göremediğim konular çok oluyor malesef keşke herşeye yetişebilsem dediğim gibi rütbe mevki makam hiç önemli değil bilgi paylaşınca güzel herkese sevgiler selamlar

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BSI

Usta Detaycı
Üye
Benden önce yazılan tüm yorumları okudum. Açıkçası bir çoğuna katılıyorum ancak kusursuz bir sistemin uygulanmasının bu ortamda çok zor olacağını düşünüyorum.

Bu yüzden daha basitleştirilmiş, hem forumun kalitesini arttıracak hem de rank sisteminin amacına hizmet edeceğini düşündüğüm diğer bir öneri mesaj/beğeni oranı olabilir. Tabii bu oran ile zaman içerisinde rank düşebilir de..

Özetle daha az mesajla daha çok beğeni hedeflenebilir...

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Rank neden sorun oldu ki ? :) herkes bilgi veya tecrübesi kadarıyla katkıda bulunuyor forumda bir hiyerarşi zaten söz konusu olmuyor. Detay konusunda her zaman 2+2 4 etmeyebiliyor. Sürekli güncel ürünler farklı uygulamalar yönlendirmeler söz konusu olabiliyor. Sevgide özgür olup saygıda kusur etmediğimiz sürece bence çaylak,çırak,profesyonel ayırılması gereken bir durum söz konusu değil :) sınavada tabi tutabiliriz her üyemizi,gerçekten işin hakkını veren profesyonellerin böyle kompleksleri yok. Geçen pazartesi fırça tutmayı öğrenenler ranktan tutunda hiç tanımadığı insanların hali vakti,uygulamaları hakkında ordan burdan konuşup yorum yapabiliyor. Neyse herkese profesyonel ranklar diliyorum :) Çok bilmiş tavırlardan gerçek katkıda bulunan insanlarda sesini çıkarmayabiliyor yorum veya fikirde bulunurken bunlarda göz önüne alınsın lütfen. Keyifli forumlar:)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Ben. Detay ile alakası olmayan mesajları da beğeniyorum . Bu beğeni veya mesaj sayısı. Detay dünyası ile ilgili bilgisini değil forumdaki. Popülerliği aktifliği ile ilgili . Foruma katkısı ile alakalı . Yardımseverliği ile ilgili. Mizah anlayışı ile ilgili . Vs vs .

ama yeni bi rank sistemi getirmek uygulamak alıştırmak zordur. Kolay gelsin

BSI

Usta Detaycı
Üye
Rank neden sorun oldu ki ? :) herkes bilgi veya tecrübesi kadarıyla katkıda bulunuyor forumda bir hiyerarşi zaten söz konusu olmuyor. Detay konusunda her zaman 2+2 4 etmeyebiliyor. Sürekli güncel ürünler farklı uygulamalar yönlendirmeler söz konusu olabiliyor. Sevgide özgür olup saygıda kusur etmediğimiz sürece bence çaylak,çırak,profesyonel ayırılması gereken bir durum söz konusu değil :) sınavada tabi tutabiliriz her üyemizi,gerçekten işin hakkını veren profesyonellerin böyle kompleksleri yok. Geçen pazartesi fırça tutmayı öğrenenler ranktan tutunda hiç tanımadığı insanların hali vakti,uygulamaları hakkında ordan burdan konuşup yorum yapabiliyor. Neyse herkese profesyonel ranklar diliyorum :) Çok bilmiş tavırlardan gerçek katkıda bulunan insanlarda sesini çıkarmayabiliyor yorum veya fikirde bulunurken bunlarda göz önüne alınsın lütfen. Keyifli forumlar:)
Açıkçası forumu yakından takip eden biri olarak üyelerin bir çoğu hakkında fikrim var. Kimsenin iyi niyetinden şüphem yok ama bazen, özellikle eski konuları okuyup, yazılan bir yorumu kendimce sorgularken, yorumu yapan üyeyle de ilk kez karşılaşıyorsam; üyelik tarihi, mesaj sayısı gibi parametrelere bakma ihtiyacı hissediyorum.

Buradan yola çıkarak bir puanlama sistemi olmasa da olur ama eminim bir çok üye yorumların güvenilirliğini bu rakamlar üzerinden sorguluyordur.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam olayı çok yüzeysel yada yanlış yorumladığını düşünüyorum burada ki rütbe sisteminin gerçek yaşantımızda bizlere bir şey katmadığının pekâla bizde bilincindeyiz.

Burası kamuya açık bir mecra olduğu için demokratik bir şekilde insanların ikna olacağı objektif bir sistem olmalı, her konuda.

@Pro Admin bey yanıtın için teşekkür ediyorum özel mesaj ile yorumumu bildireceğim.
Ben düşüncemi yazdım bu benim şahsi kanaatim. Rank falan benim için önemsiz kimin ne düşündüğü de şahsı bağlar. Yorumum bu rank insana bişey katmaz maalesef . Ben insanın tecrübesine , konularına , yaptığı işin inceliğine bakarım hiçbir zaman ranklara bakıp değerlendirmedim. Rankta çırak yazıp adam proftan öte insanlar tanıdım bu forumda.
Saygılar

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Açıkçası bu konuda tam anlamıyla adaleti sağlamanın zor olacağını düşünüyorum. Mesajların hepsini okudum çok güzel fikirler var, öncelikle yönetim kadrosuna biz yaptık oldu kafasında değilde, forumu forum yapan, en acemisinden en profesyoneline kadar biz üyelerin konu hakkında düşüncelerini alması bile detay forumuna yakışır çok ince bir detay teşekkür ediyorum.
Şimdi asıl meseleye gelirsek öncelikle forumlarda rütbe,rank vs. genelde üyelerin mesaj sayısına göre verilmekte. Bana kalırsa mesaj sayısına göre rank sistemi özellikle yeni üyeleri aktif üye yapmak için gayet etkili fakat fazla mesaj yazan, soru soran araştırmacı ve hevesli üyelere belli bir mesaj sayı sonrası uzman, profesyonel olarak rütbelendirmek biraz gerçek dışı geliyor. Bence üyenin yaptığı paylaşımları görmeliyiz ki ona göre uzman yada profesyonel diyelim, onun tecrübesine güvenip önerdiği ürünleri direk alıp nokta atışı yapabilelim yada uygulama önerileri ile kusursuza yakın işçilik çıkartalım, böylelikle alacağımız üründen maksimum fayda sağlayalım. Ben bu yüzden ben oyumu beğeni sayısına bağlı olarak değişmelidir şıkkından yana kullandım. Bana göre beğeni sayısı üyenin zaten aktif olduğunu, genelde her paylaşıma bir katkısı bulunan cevaplar verdiğini ve o mesajı ile beğeni aldığını (bu zaten "mesaj sayısına bağlı olarak değişmelidir." şıkkını doğal olarak saf dışı bırakıyor.) gösterir.

Son düzenleme:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@Atocan eskiler ve yeniler olarak ayıralım en temizi, belirli bir kesim dışındakiler foruma katkı da yapmaya çalışsa yada ne yaparsa yeni kalıcak.

George Orwell’ın Hayvan Çiftliği kitabında yazdığı gibi “herkes eşittir, bazıları daha eşittir.”

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Atocan eskiler ve yeniler olarak ayıralım en temizi, belirli bir kesim dışındakiler foruma katkı da yapmaya çalışsa yada ne yaparsa yeni kalıcak.

George Orwell’ın Hayvan Çiftliği kitabında yazdığı gibi “herkes eşittir, bazıları daha eşittir.”
bak şimdi eskisini yenisini bilmem ben rank falan da derdim değil umurumda da değil ben ustalardan üç beş bilgi öğrendim üç beş üzerine kendim koydum tecrübe edindim elimden geldiğince de bildiklerim dahilinde insanlara bişeyler katmak için buradayım rank kısmında isterse yeni üye yazsın beni ne yüceltir nede yerin dibine sokar o yüzden umurumda değil anlayacağın.
benim yaptığım uygulamalar olsun ne seviyede bildiğim olsun az çok forum ahalisi tarafından bilinir.
Senin derdin nedir bilmem de yazdığım şeylerden bu kanıya nasıl vardın ben bi türlü bağlayamadım.
Benim rank kısmında yazana takıldıysan eğer sana prof yazsınlar dert değil bana bilgi yada tecrübe katmıyor nasılsa
@Pro benim rank kısmına MARABA yazarmısın sana zahmet

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Forum un tam özelliklerini bilmiyorum. Ama altyapı destekliyorsa.
mesaj sayısına göre.
yeni üye , izleyici üye , katılımcı üye , hareketli üye , vs gibi Tabi tanımlar üzerine düşünülebilinir .
Bunun yanında. Beğeni sayısına göre de yanına bi kutucuk daha gelebilir . Yada yıldız eklenebilir . 1 yıldız 5 yıldız vs

birde sitedeki üyelik tarihine göre bi yeni üye, eski üye , gibi.

onun dışında. Site yönetici grubun kendi gözlemleri sonucu. Hafif mizahi şeylerde yazılabilir . Test uzmanı , profesyonel detaycı , uzman detaycı , detay shopogolic , vs gibi .

Şu anki sistemde. Bende. Tecrübeli. Detaycı yazıyor. Ama ben tecrübeli değilim. %10 bi bilgim var hala .

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Mesaj ve beğeni sayıları ile forumda aktif olma durumuna göre değerlendirilebilir.Rütbe olayı sadece forumda motivasyon ve aktifliği desteklemesi ve yeni detaycıların heyecanını kaybetmesi açısından çok güzel olduğunu ancak bu rütbelere de fazla anlam yüklenmemesi gerektiğini düşünüyorum.Amaç edindiğimiz tecrübelerden doğan bilgileri aktarmak ve birbirimize yardımcı olmak.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
admin paneli bilmedigim icin soruyorum . Mesaj sayisina ayri. Beğeni sayısına ayrı. İkisi aynı anda Otomatik olarak devreye girebiliyor mu ? Yani teknik olarak bu mümkün mü ?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Forumda aktif olma durumu beğeni ve mesaj sayıları ile rütbeler ilişkili olursa daha adaletli bir sistem olur diye düşünüyorum

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
admin paneli bilmedigim icin soruyorum . Mesaj sayisina ayri. Beğeni sayısına ayrı. İkisi aynı anda Otomatik olarak devreye girebiliyor mu ? Yani teknik olarak bu mümkün mü ?
Her ikisinin aynı anda devrede olabilmesi mümkün :) Anket sonucunda böyle bir talep çoğunlukta olursa yapabiliriz.
Sistemde mevcut olmayan bir öneri çoğunlukta olursada kodlarız :gulumsemex:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Mevcut sisteme forumda aktif olmanın bir şekilde entegre edilmesi sonucu yeni bir sistem oluşturulabilir bence:dusunx:

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Her ikisinin aynı anda devrede olabilmesi mümkün :) Anket sonucunda böyle bir talep çoğunlukta olursa yapabiliriz.
Sistemde mevcut olmayan bir öneri çoğunlukta olursada kodlarız :gulumsemex:
Mesaj sayisina gore. Ornek vermek icin 10 mesaj olan onbaşı 100 mesaj yüzbaşı gibi . Anlaşılır olsun diye böyle yazdım.
Beğeni alınca da yıldız alabilir vardır paketi belki de . Yada beğeni ile ilgili Kelimeler olabilir . Vs vs

Onun dışında. İlgi ve alakala ilgili. Espri ile de karışık . Bilge detaycı , test uzmanı , vs gibi yönetim tarafından eklenen rütbeler olabilir .

bunların hiçbirisi çokda önemli değil maksat Ortam şenlensin , aktivite olsun )).

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Tek tip rank sistemi (Üye) olmalıdır.

fikirlerim beni baglamakla birlikte şahsi düşüncem burda kimsenin kimseden bir farkı olmadıgı düşüncesindeyim.
yönetim kadrosu başta olmakla birkilkte
- para karşılıgı detay yapan ticari ünvanlı şahıslar
- sürekli maddi deger karşılıgı ürün satanlar
- ve ürün temsilcileri özellikle belirtilmesi gerekli.

bunların dışında kalan tüm forum üyeleri tek bir kimlik altında toplanmalı ve ayrım yaratacak ünvan vb rütbe sistemi kaldırılmalı.
mesaj sayısı ve begeni hiç bir zaman bir kriter olarak degerlendirilmemeli .

iyi detaylar.