Antalya'lı zenci Pejo Detailing

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
üstad @onurçiko efsaner arasında yerini alacak bir uygulama daha gözlerimizi doyurdu.muazzam bir parlaklık ve iş. ellerinize saglık. sahibi güzel günlerde kullansın.
iyi detaylar.
Teşekkür ederim üstadım. Siyahta sonuç ayrı bir güzel oluyor. Siyahlardan yana açıldı bahtımız
eline saglı onur usta klasiklerine ekleme yaptın diyeyim:nazar: antalya sıcagında az faktörlü güneş kremi kullanan bu fransız bayagı yanmış :) angaralıya rakip çıktı
Teşekkür ederim Recep usta. Angaralı taklitlerimden sakının diyor :)

hakkitirak

Çaylak Detaycı
Üye
Elinize sağlık.Dükkanınız nerede tanışmak isterim.

SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhaba arkadaşlar;

9 ay sonra bir güncelleme yapalım, yine kapkara yapalım bu güzelliği. bu sefer daha çok video çektiğim için, kullandığım ürünler, aşamaları yazacağım, sadece final videolarını yükleyeceğim.Artık gerisini çayınızı, kahvenizi alıp videodan izlersiniz.

Arkadaş arabayı birkaç kere yıkamacıda, geri kalan yıkmalarını kendisi yapmış.Tabi ki kendi yaptığı yıkamalarda kurallara uygun olmayan bir yıkama tarzıyla. Sonuçta yüzey yine hırpalanmış, geçen seneki haline dönmesede.

Kirli hallerii videodan takip edeceğiniz üzere;

Ön yıkama
Davlumbazlara ve kapı içlerine ceviz ile başladım, Sonrasında aracın bir tarafının jantllara Kc Fb diğer tarafa 1 e 1 sulandırılmış Flowey R10 kullandım.
Snow foam olarak Flowey B33 kullandım. 1 e 10 olarak. Hastasıyım köpüğünün. Köpük akarken bende detayları hallettim. Aracı duruladık ve ön yıkama işlemimiz bitti.

Temaslı yıkama
Kapı içlerinin detaylarını da hallettik ve jant, lastik ve davlumbaz içlerinin de detaylı bir şekilde yıkamasını yaptık. Altaya Flowey B33 ve Ceviz karışımı, CG Diablo kullandım. Tekrar bahsedeyim @Mentalfeed kardeşimin fırçasını da kullandım, görüldüğü üzere çok başarılı olmuş bence.
Artık kava yıkamamıza geçebiiliriz. Ad purple velvet kullandım şampuan olarak, önce foam ile araca uyguladım, sonra çoklu eldiven ile giriştik kendisine sağlı sollu. durulama işlemimizde sonra artık polisaj hazırlık aşamasına geçebiliriz.

Polisaj hazırlık
ilk işlemimiz biliyorsunuz kaportadaki demirtozundan kurtulmak. Önce kc fb kullandım, sonra biraz takıntılı olunca hafif r10 da sıktım üstüne, bekleyip durulamadan önce eldiven ile iyice yaydım. Ve duruladım.
Hemen akabinde Soft99 egg smooth kil hamuruyla kil işlemimizi bitirdim. Tekrar durulayıp kurulama işlemimizi özenli bir şekilde yaptık. nitekim ıslak yer kalmasın maskeleme işlemine başlayacağız çünkü. Bu işlemide bitirip boya yüzey durumu, boya ölçümlerimizi de yapıp uygun seçeneklere bakalım.Bu aşamayla beraber hazırlık aşamamızda bitti.

Polisaj
Shine Master orbital makina, shine master polish pad, Cg pad condetioner, Tac system Refinish ultra one step polish ile ben bu arabayı tek adım polisaj ile yerim diye yazdım reçetemi.Bu pasta her verniği sevmiyor ama bu aracın verniği ile çok iyi anlaştı.
İşlemi bitirip, Flowey b33 ile yıkadığım yüzeyi M700 ile tamamen temizledim.

Koruma
Burası baya karıştı aslında, benim kafamdaki düşünce tacsystem ceramic coat uygulamaktı, kendimi buna modlamıştım. Neyse ürünü çalkaladım, ana bir likit sesi değil bu ses, pede almaya çalıştım yyok, ürün topak topak olmuş, gitti bizim yarım litre Ceramic coat. Bozulmuş sizlere ömür. Bunun verdiği yıkıntıyla, orada elimin altında ne var baktım, KC speed polish geldi elime, onu makina ile uyguladım, üstüne sonax Sonax Süper Liquid Wax uguladım yine makina ile, bunu da fazla bekletince silmesi sıkıntı oldu, daha doğrusu fazla bekletme değilde hava çok sıcak olunca hızlı kurudu, bende zorlayıp boyayı çizmeyeyim dedim ve dedim olmuşken Gloss boost olsun üstüne bizim detailforum wax ı uygulayıp sildim. Biraz combo oldu, daha da olmazsa füze atacaktım:)

Jantlar
Koruma olarak Dr. beasley's Wheel Sealant kullandım, kullanırken aklıma geldi, dedim bu tac system gitti zaten, jantlara kullanayım bir şekilde. dr beasleys ile ıslattınca ürün sürülecek kıvama geldi, bende öyle uyguladım jantlara. İyide oldu sanki ha , ne dedin:)

Lastik ve davlumbaz
Bu iki yeri ayırmadım bu sefer, iki yeri tek ürünle bitirdi. Tahmin ettiniz, 3D Magic Dressing.

Camlar
Flowey S3, 1/10 oranda sulandırılmış kullandım. Gayet başarılı ürün.

Dış Plastik aksam
Cg Premium Shine dressing kullandım.
Yakıt kapağı, ızgara petekleri gibi girdisi çıktısı çok yerlere Selsil kullandım.

İç Detay
Videoda maalesef iç datay finalleri dışında resim yok uyglama adına, sebebi de şarjım bitti, telefonu şarja takınca çekemedim, üzgünüm.
Kullandılan ürünler,Plastik aksam Flowey İ2 sulandırma oranı 1/10 yaptım.Belki biraz daha yoğun, 1/7-8 vardır, elim bol kaçtı.
Koltuklara Vp carpet cleaner e Flowey i2 karışımı yaptım, tornador ile kullandım.
Koruma olarak AD Pink Shine kullandım.
Tornador, Matkap ucu fırçalar, Süpürge, buhar makinası, detay fırçaları ve bezler gibi aletlerde kullanarak içinide misler gibi yaptık.
Ha unutmadan kapı içlerinin durumu kötüydü, bu kısımlerı hem inceden pasta gibi temizleyip parlatacak hem koruyacak bir ürün seçtim. Flowey Cristal Wax uyguladım.

Artık Finaller diyelim.

IMG_20200607_160646.jpg
IMG_20200607_160650.jpg
IMG_20200607_160657.jpg
IMG_20200607_160709.jpg
IMG_20200607_160715.jpg
IMG_20200607_160723.jpg
IMG_20200607_160729.jpg
IMG_20200607_160742.jpg
IMG_20200607_160913.jpg
IMG_20200607_164946.jpg
IMG_20200607_164951.jpg
IMG_20200607_165009.jpg

Keyifli seyirler, içecek almayı unutmayın:)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Merhaba arkadaşlar;

9 ay sonra bir güncelleme yapalım, yine kapkara yapalım bu güzelliği. bu sefer daha çok video çektiğim için, kullandığım ürünler, aşamaları yazacağım, sadece final videolarını yükleyeceğim.Artık gerisini çayınızı, kahvenizi alıp videodan izlersiniz.

Arkadaş arabayı birkaç kere yıkamacıda, geri kalan yıkmalarını kendisi yapmış.Tabi ki kendi yaptığı yıkamalarda kurallara uygun olmayan bir yıkama tarzıyla. Sonuçta yüzey yine hırpalanmış, geçen seneki haline dönmesede.

Kirli hallerii videodan takip edeceğiniz üzere;

Ön yıkama
Davlumbazlara ve kapı içlerine ceviz ile başladım, Sonrasında aracın bir tarafının jantllara Kc Fb diğer tarafa 1 e 1 sulandırılmış Flowey R10 kullandım.
Snow foam olarak Flowey B33 kullandım. 1 e 10 olarak. Hastasıyım köpüğünün. Köpük akarken bende detayları hallettim. Aracı duruladık ve ön yıkama işlemimiz bitti.

Temaslı yıkama
Kapı içlerinin detaylarını da hallettik ve jant, lastik ve davlumbaz içlerinin de detaylı bir şekilde yıkamasını yaptık. Altaya Flowey B33 ve Ceviz karışımı, CG Diablo kullandım. Tekrar bahsedeyim @Mentalfeed kardeşimin fırçasını da kullandım, görüldüğü üzere çok başarılı olmuş bence.
Artık kava yıkamamıza geçebiiliriz. Ad purple velvet kullandım şampuan olarak, önce foam ile araca uyguladım, sonra çoklu eldiven ile giriştik kendisine sağlı sollu. durulama işlemimizde sonra artık polisaj hazırlık aşamasına geçebiliriz.

Polisaj hazırlık
ilk işlemimiz biliyorsunuz kaportadaki demirtozundan kurtulmak. Önce kc fb kullandım, sonra biraz takıntılı olunca hafif r10 da sıktım üstüne, bekleyip durulamadan önce eldiven ile iyice yaydım. Ve duruladım.
Hemen akabinde Soft99 egg smooth kil hamuruyla kil işlemimizi bitirdim. Tekrar durulayıp kurulama işlemimizi özenli bir şekilde yaptık. nitekim ıslak yer kalmasın maskeleme işlemine başlayacağız çünkü. Bu işlemide bitirip boya yüzey durumu, boya ölçümlerimizi de yapıp uygun seçeneklere bakalım.Bu aşamayla beraber hazırlık aşamamızda bitti.

Polisaj
Shine Master orbital makina, shine master polish pad, Cg pad condetioner, Tac system Refinish ultra one step polish ile ben bu arabayı tek adım polisaj ile yerim diye yazdım reçetemi.Bu pasta her verniği sevmiyor ama bu aracın verniği ile çok iyi anlaştı.
İşlemi bitirip, Flowey b33 ile yıkadığım yüzeyi M700 ile tamamen temizledim.

Koruma
Burası baya karıştı aslında, benim kafamdaki düşünce tacsystem ceramic coat uygulamaktı, kendimi buna modlamıştım. Neyse ürünü çalkaladım, ana bir likit sesi değil bu ses, pede almaya çalıştım yyok, ürün topak topak olmuş, gitti bizim yarım litre Ceramic coat. Bozulmuş sizlere ömür. Bunun verdiği yıkıntıyla, orada elimin altında ne var baktım, KC speed polish geldi elime, onu makina ile uyguladım, üstüne sonax Sonax Süper Liquid Wax uguladım yine makina ile, bunu da fazla bekletince silmesi sıkıntı oldu, daha doğrusu fazla bekletme değilde hava çok sıcak olunca hızlı kurudu, bende zorlayıp boyayı çizmeyeyim dedim ve dedim olmuşken Gloss boost olsun üstüne bizim detailforum wax ı uygulayıp sildim. Biraz combo oldu, daha da olmazsa füze atacaktım:)

Jantlar
Koruma olarak Dr. beasley's Wheel Sealant kullandım, kullanırken aklıma geldi, dedim bu tac system gitti zaten, jantlara kullanayım bir şekilde. dr beasleys ile ıslattınca ürün sürülecek kıvama geldi, bende öyle uyguladım jantlara. İyide oldu sanki ha , ne dedin:)

Lastik ve davlumbaz
Bu iki yeri ayırmadım bu sefer, iki yeri tek ürünle bitirdi. Tahmin ettiniz, 3D Magic Dressing.

Camlar
Flowey S3, 1/10 oranda sulandırılmış kullandım. Gayet başarılı ürün.

Dış Plastik aksam
Cg Premium Shine dressing kullandım.
Yakıt kapağı, ızgara petekleri gibi girdisi çıktısı çok yerlere Selsil kullandım.

İç Detay
Videoda maalesef iç datay finalleri dışında resim yok uyglama adına, sebebi de şarjım bitti, telefonu şarja takınca çekemedim, üzgünüm.
Kullandılan ürünler,Plastik aksam Flowey İ2 sulandırma oranı 1/10 yaptım.Belki biraz daha yoğun, 1/7-8 vardır, elim bol kaçtı.
Koltuklara Vp carpet cleaner e Flowey i2 karışımı yaptım, tornador ile kullandım.
Koruma olarak AD Pink Shine kullandım.
Tornador, Matkap ucu fırçalar, Süpürge, buhar makinası, detay fırçaları ve bezler gibi aletlerde kullanarak içinide misler gibi yaptık.
Ha unutmadan kapı içlerinin durumu kötüydü, bu kısımlerı hem inceden pasta gibi temizleyip parlatacak hem koruyacak bir ürün seçtim. Flowey Cristal Wax uyguladım.

Artık Finaller diyelim.

Ekli dosyayı görüntüle 19686
Ekli dosyayı görüntüle 19687
Ekli dosyayı görüntüle 19688
Ekli dosyayı görüntüle 19689
Ekli dosyayı görüntüle 19690
Ekli dosyayı görüntüle 19691
Ekli dosyayı görüntüle 19692
Ekli dosyayı görüntüle 19693
Ekli dosyayı görüntüle 19694
Ekli dosyayı görüntüle 19695
Ekli dosyayı görüntüle 19696
Ekli dosyayı görüntüle 19697

Keyifli seyirler, içecek almayı unutmayın:)

Ellerine sağlık masterım efsane parlamış yine korumada düştüğün durum hem komik hem üzüntülü olmuş. Ama işlem şahane:nazar:

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hey maşallah abi, final fotoğrafları ateş ediyor :taraa: :nazar:
Videoyu daha rahat bir zamana sakladım, film izler gibi izleyeceğim :komik:

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Maşşallah maşallah reis sende turbo modu varsa söyle bize :D Yada ekleniyorsa bizde ekleyelim.

Koruma kısmında yaşadığın travmayı hemen atlatırsın işallah :D
onun hıncıyla yaptığın 3 lü komba nasıl olmuştur demeye kalmadan.
Polisaj ve kombo aduket in bomba etkisi yaparak siyah inci ortaya çıkmış eline koluna sağlık.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık üstadım, güzel çalışma olmuş.
Teşekkür ederim hocam
Yine döktürmüşsün abi, ellerine sağlık. :nazar::nazar::nazar:
Teşekkür ederim kardeşim.
Ellerine sağlık masterım efsane parlamış yine korumada düştüğün durum hem komik hem üzüntülü olmuş. Ama işlem şahane:nazar:
Teşekkür ederim kardeşim, hiç sorma üzüldüm çok, acısını böyle çıkardım :)
Hey maşallah abi, final fotoğrafları ateş ediyor :taraa: :nazar:
Videoyu daha rahat bir zamana sakladım, film izler gibi izleyeceğim :komik:
Teşekkür ederim kardeşim, video güzel oldu diye düşünüyorum, çayını kahveni al:)
Teşekkür ederim İdris'cığım
Maşşallah maşallah reis sende turbo modu varsa söyle bize :D Yada ekleniyorsa bizde ekleyelim.

Koruma kısmında yaşadığın travmayı hemen atlatırsın işallah :D
onun hıncıyla yaptığın 3 lü komba nasıl olmuştur demeye kalmadan.
Polisaj ve kombo aduket in bomba etkisi yaparak siyah inci ortaya çıkmış eline koluna sağlık.
Kardeşim turbo stok geldi:) virüsü kaınca yazılım etkisi oluyor ama:)
Comboyu beğenmene sevindim.
Yine harikalar yaratmışsın abi @CNR Detailing e yeniden diss atılmış:kop:emeğine sağlık abi:cicek:
Teşekkür ederim kardeşim, @CNR Detailing e diss atamayız, adam nirvana.
Masterım yine ateş ediyor♨️ o kadar parlak olunca insanın aklına füze atmak geliyor tabi:komik:
Teşekkür ederim doktorum, parlattık elimizden geldiğince.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
abi aklıma geldide bu koruma kısmında yaptığın her işlemden sonra yapıp silip mi yaptın hepsini üst üste mi yaptın?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Onur abi emeklerine sağlık, aşırı güzel bir uygulama olmuş. :)
Kapı içleri kirli olduğu için ön yıkama mı yapıldı ? Yapıldıysa aşırı beğendim ve mantıklı buldum, hep şikayet ediyordum kirlerin çıkmamasından. :)
Peki davlumbaz fırçasını janta sürmekte ki amaç noluyor ? Tek seferlik kirlerin çıkması için mi ?

Çok soru sordum farkındayım ama böyle soru sorup, ders gibi anlamak daha tatlı oluyor. :D

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Onur abi emeklerine sağlık, aşırı güzel bir uygulama olmuş. :)
Kapı içleri kirli olduğu için ön yıkama mı yapıldı ? Yapıldıysa aşırı beğendim ve mantıklı buldum, hep şikayet ediyordum kirlerin çıkmamasından. :)
Peki davlumbaz fırçasını janta sürmekte ki amaç noluyor ? Tek seferlik kirlerin çıkması için mi ?

Çok soru sordum farkındayım ama böyle soru sorup, ders gibi anlamak daha tatlı oluyor. :D
Teşekkür ederim kardeşim,
Ben her uygulamada sıkarım davlumbazlardan sonra kapı içlerine, varsa kirleri yumuşatıyor detayları yapmaya başlayana kadar.
Normalde böyle fırça kullanmayı sevmem jantlara, özellikle piano black falan varsa imkansız. Bunun kısa saplısı var normalde jantlar için o olmayınca uzunla yapmak zorunda kalıyorum. Ama dediğim gibi genelde jant eldiveni kullanırım. Tek seferlik diyebiliriz evet

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@onurçiko Eline emeğine sağlık abii, plakada güzelmiş ,detay konusunda "Ağa" olduğun doğrudur <3