APC ( all purpose cleaner ) Hakkında bilgi

ugurus

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Arkadaşlar. Herşeyi aldım ***. Hatta ipa bile aldım. Hep görüyorum duyuyorum. Bu Apc olayına görmedim. Almadım . Bakmadım daha.

Anlamı All purpose cleaner. Her yüzey için temizlik . Anladığım kadarı ile. Genel olarak heryerde kullanıyorsunuz. Cam , torpido üstü vs .

Ben bundan almayı düşünüyorum .
Hangisinden alayım ? Kafamda khomie chemie var . ( nasıl yazılıyor bilmiyorum )
Çok farklı fiyat bandı var.

Sanırım. Bu asperox vs gibi marketlerde bulunanlarda apc. 5-10 lira aralığında . Ama işin içine araba giyince yana bi 0 ekliyoruz . Cam sil de de öyle )) camsil de aldım pahalı olandan .

Köpük şişesi aldım onu da bu apc de kullanıyoruz herhalde .

Hangisini alayım ?
Nerelerde nasıl kullanılır ?
Nerede kullanılmaz ?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar. Herşeyi aldım ***. Hatta ipa bile aldım. Hep görüyorum duyuyorum. Bu Apc olayına görmedim. Almadım . Bakmadım daha.

Anlamı All purpose cleaner. Her yüzey için temizlik . Anladığım kadarı ile. Genel olarak heryerde kullanıyorsunuz. Cam , torpido üstü vs .

Sanırım. Bu asperox vs gibi marketlerde bulunanlarda apc. 5-10 lira aralığında . Ama işin içine araba giyince yana bi 0 ekliyoruz . Cam sil de de öyle )) camsil de aldım pahalı olandan .

Hangisini alayım ?
Nerede kullanılmaz ?
Eğer bütçeniz elveriyor ise ve araç içi plastik aksam vs. temizliğinde kullanacaksanız nanolex interior cleaner almanızı tavsiye ederim.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Koch chemie po ve gs güzel ürünler. Flowey i2 bulabilirseniz şeftali kokulusu.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Hangisini alayım ?
Nerede kullanılmaz ?
Merhaba, aslında tam karşılığı her yüzey için temizlik değil, çok amaçlı temizleyicidir. MPC olarak da geçer, multi purpose cleaner.

Bu ürünler çeşitli oranlarda sulandırılabildiği için arabanın dışından iç kısmına, tavandan zemine her yerde kullanılabilir. Amaaaaa, detay severler olarak zaten her nokta için ayrı ürün kullanan insanlarız, böyle de olmalı. Yoksa tek bir ürünle tüm işimizi görürdük. Sürekli apc kullanımı belli noktalarda kalıcı sorunlara yol açabilir. Bu nedenle daha çok hassas olmayan bölgelerin temizliğinde tercih ediyoruz.

Motor, jant, pedallar, sert plastikler ya da koruma öncesi eski korumayı sökmek amacı gibi.

Koch Chemie Green Star kokusuz, güzel temizleyen ve sulandırma oranına göre etkili ya da nazik temizlik yapabilen bir üründür. F/P olarak tercih edebilirsiniz.

1 litresi 60 TL gibi. 3D apc var, 3.78 Litre 80 TL gibi bir fiyatı var. Aralarında bu kadar fark olması insanı düşündürmeli.

Yine de deri için deri temizleyici, iç mekan için iç mekan temizleyici ürünler tercih edilmeli, apc yalnızca sorun yaşanırsa geri dönülebilecek yerlerde, ya da kapı araları, motor bölümü gibi çok yağlı ve kirli bölgelerde uygulanmalıdır.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Gs tecrübesiz bir ele geçtimi mazallah tehlikeli olur hurşit aslında bu ürünü apc olarak bile önermemek lazım haksızmıyım zalım çok güçlü :)
Katılıyorum, sulandırma oranlarına dikkat edilmeli. Hep en düşükten başlanılarak çözelti hazırlanmalı ve ardından yeterli verim alınamazsa ürün çoğaltılmalı. VP apc 1:10 oran ile biraz daha güvenli ve son kullanıcı dostu gibi :)

ugurus

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
teşekkürler.
autofinnesse spritz var elimde . ama bu koruma için herhalde. temizlik için değil.
deri olarak vites ve el freni ve direksiyon var herhalde. gerçek mi bilmiyorum. spritz sürdüm umarım bi zararı olmaz. onun dışında önce hafif nemli bez ile siliyorum.
onun dışında quick detailer var araba yüzeyi için . onun dışında özel bi temizleyici yok gibi şu an aklımda.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
teşekkürler.
autofinnesse spritz var elimde . ama bu koruma için herhalde. temizlik için değil.
deri olarak vites ve el freni ve direksiyon var herhalde. gerçek mi bilmiyorum. spritz sürdüm umarım bi zararı olmaz. onun dışında önce hafif nemli bez ile siliyorum.
onun dışında quick detailer var araba yüzeyi için . onun dışında özel bi temizleyici yok gibi şu an aklımda.
Spritzin tozlu yüzeylerde (leke üzerinde değil), ufak ayak sürtmesi kirlerinde etkisi var. Hem koruma hem temizlik. Ama deri üzerine koruma olarak bunu sürmeyin. İçeriğinden tam olarak emin değilim ama kullanım alanı buralar değil. Sert plastik, plastik ve deri döşeme olmayan göğüs, torpido kısımlarda kullanabilirsinize.

ugurus

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@omrslhmms, tamamdır. direksiyon simidine sürmeyeceğim, el freni deri kısmına sürmeyeceğim, vites kısmındaki deri ye de sürmüyorum tamamdır bitti. spritz koruması temizliği yeter o zaman şimdilik kirletmiyorum pek. trafik içinde camları da açmıyorum pek egzoz pisliği de gelmiyor.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Katılıyorum, sulandırma oranlarına dikkat edilmeli. Hep en düşükten başlanılarak çözelti hazırlanmalı ve ardından yeterli verim alınamazsa ürün çoğaltılmalı. VP apc 1:10 oran ile biraz daha güvenli ve son kullanıcı dostu gibi :)
Evet vp apc , af verso , sonax apc çok güvenli ürünler hiç korkmadan kullanılabilir tavsiye ederim ama benim favorim sonax kesinlikle çok ferah kokuyor ya:)