İnceleme Araba Yıkama Makinesi 12 V

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba,

Başlığa aldanmayın baştan söyleyeyim bu alet ile araba yıkanmaz :)
Adamlar bu adı vermiş ben de bu başlığı attım.

Evet arkadaşlar otoparkta durulama amaçlı bir çözüm arıyordum, ilk testime göre bulmuş olabilirim. Basınçlı yıkama mı hayır, hortum gibi mi hayır kendi çapında takılan bir alet.

Çakmaklık girişinden çalışıyor, kovasına su doldur, aç-kapa tuşuna bas devam. Tabancası ne kadar sıkarsan o kadar basınç arttırıyor. Basınç dedim yine :)

Çalışmasına dair videosunu çekeceğim zaten. Bugün hemen hızlıca alet sağlam mı diye test ettim.

Özelliklerine gelince;

Benim aldığım yerde yazan özellikler

Ürün Genel Özellikleri:
Kapasite: 36L
Voltaj: 12 V DC
Güç: 90 W
Akım: 5 Amp
Basınç aralığı: 5 ~ 6 kg
Aralık: 8-10 metre
Akış kapasitesi: 4L/min
Güç konektörü: araç çakmak
Ağırlık: 4.8 kg

Paket içeriği:
1X yüksek basınçlı su pompası
1X fırça
1X araba şarjı güç kablosu
1X su tabancası
1X saklama kutusu
1X su deposu

Kova kapasitesi 20 litre, ilanda 36 litre yazıyor, iyi ki 20 litre geldi, 36 litreyi nasıl taşırdım bilemiyorum.
Boyutları benim ölçtüğüm kabaca 30 cm yükseklik, 38*31 cm tavan kapağı boyutu. Tabana doğru darlaşıyor, gerçek hacmi hesaplamak için bir ara ölçerim :)
İçinden çıkan kitapçıkta şöyle bilgileri var ama bence ya bendeki ürün farklı ya da bunlar bilmiyor bu işi :)

Ben şu linkten 250 TL'ye aldım;

Yüksek Basınçlı Araba Yıkama Makinesi Araba Yıkama Makinesi 12 V Yüksek Basınç Tabancası Su Pompası Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Aliexpress'te daha uygun fiyatlıydı bunlar, şimdi baktım orada daha pahalı. Hatta inanılmaz uçuk kargo fiyatı var. Yine de denk gelir de ucuza bulabilirseniz orada da şu ürün;

US $37.05 5% OFF|Yüksek basınçlı Araba Yıkama 20L ev çamaşır makineleri 12 v araba yıkama takım elbise basınçlı yıkama arabalar basınçlı araba yıkama|car washer|pressure car washerpressure washer - AliExpress

Kolisi;

İçerik;

Kova içeriği;

Basınç (?) hortumu 10 metre, bu çok iyi bence.
Çakmaklık güç kablosu 291 cm, bu da yeterli.

Bu sistemi kendim kurmaya çalıştım sepete eklediğim ürünlere bir baktım 279 TL olmuş. Dedim ki bu sistem daha kompakt, bu kadar iyisini yapamam, belki alacağım hidrofor daha iyiydi ama bunu seçtim.

Siz kendiniz de bu sistemi bir hidrofor ya da dalgıç pompa ile yapabilirsiniz. Benim elimde bu sistem için bir iğne bile yoktu her şeyi sıfırdan almam gerekiyordu. Bu nedenle böyle bir tercih yaptım. İleride sistem güzel işliyor olursa pompasını daha iyi bir pompa ile değiştirebilirim.

Bu arada inanılmaz yumuşak bir fırçası var, biraz sert olsa eğip büküp davlumbaza girişecektim ama çok çok narin bir fırça ne yaparım bilemiyorum.

Pompasının gerçek değeri belki üzerinden yazar diye o kısmı açtım ama yazmıyor :) Sistem hakkında fikir verir bu fotoğraflar.

Performans videosunu da yakında koyarım.

Haricinde neler yaşayacağız göreceğiz.

Güncelleme - 17.05.2020

İnceleme - Araba Yıkama Makinesi 12 V

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Geçenlerde internetde dolaşırken önüme çıkmıştıi hadi len ordan demiştim bunla nasıl araç yıkanır. Galiba Ömer abi sen baya cesaretliymişsin, dediğin gibi çarşıdan elektronikçiden 12V ama amperi daha yüksek bir pompayla değiştirilip modifiye edilebilir. Güle güle kullan abi, kullanım videosunu sabırsızlıkla bekliyorum.:)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Geçenlerde internetde dolaşırken önüme çıkmıştıi hadi len ordan demiştim bunla nasıl araç yıkanır. Galiba Ömer abi sen baya cesaretliymişsin, dediğin gibi çarşıdan elektronikçiden 12V ama amperi daha yüksek bir pompayla değiştirilip modifiye edilebilir. Güle güle kullan abi, kullanım videosunu sabırsızlıkla bekliyorum.:)
Ya ilposan ile sürekli pompala bir yere kadar biraz daha otomatikleştirir olayı. Bosch Fontus almamak için kendimi bununla kandırdım diyelim, bir beklentim yok, durulama yapsın yeter :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ya ilposan ile sürekli pompala bir yere kadar biraz daha otomatikleştirir olayı. Bosch Fontus almamak için kendimi bununla kandırdım diyelim, bir beklentim yok, durulama yapsın yeter :)
Zaten abi suyu kovadan arabaya doğru bir atsın sonra yorum yapalım.:komik::komik: Atar herhalde ya sonuçta 12v'luk motor var.:)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Hayırlı olsun. Amaç durulamak olunca bence gayet iş görecek bir ürün gibi. Basınçla ilgili üreticiside birşey yazmamış, görmek lazım :) bu arada 36 Litre su deposu ciddi bir hacim. Bunu doldurup otoparka indirmek brüt 40kg gibi birşey olacaktır. Bunu da yorumlarsan sevinirim. 250 TL ye her şekilde denenebilir gibi duruyor.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hayırlı olsun. Amaç durulamak olunca bence gayet iş görecek bir ürün gibi. Basınçla ilgili üreticiside birşey yazmamış, görmek lazım :) bu arada 36 Litre su deposu ciddi bir hacim. Bunu doldurup otoparka indirmek brüt 40kg gibi birşey olacaktır. Bunu da yorumlarsan sevinirim. 250 TL ye her şekilde denenebilir gibi duruyor.
Sağolasın hocam.
Yok 36 değil hacmi, 20 litre. Yanlış yazmış satıcı.

36 olsaydı bir tekerlek sistemi vardı kafamda. Yine de modifiye edilebilir tabi.
Fontus'tan önce son çıkış bir deneyeyim dedim :)

K2 Battery diye bir model var, yıl içinde gelme ihtimali varmış, fiyatı 2k üzeri olur gibime geliyor ama 110 bar basınç var. Ryobi nin benzer ürünü var onda da yine 110 bar gibi bir basınç var ama fiyatı 3k üzeri. Hem tam performanslı değiller hem de fiyatları çok uçuk. Ekstra olarak su hazneleri de yok.

Tek alternatif Türkiye'de sendeki fontus. Ama onun da fiyatı yüksek.

Bu benim kanaatim fontusa rakip değil ama karcher OC3'e rakip olabilir. Çok benzer yapıdalar. Onun fiyatının da 1k olduğunu düşünürsek denemeye değer diye düşündüm açıkçası :)

Zaten abi suyu kovadan arabaya doğru bir atsın sonra yorum yapalım.:komik::komik: Atar herhalde ya sonuçta 12v'luk motor var.:)
O kadar gömme dur bence ilk denemede gayet iyiydi :)

Hayırlı olsun. Ürünün tasarımı baya güzelmiş, daha güçlü bir pompayla iş görür gibi geldi bana sanki :)
Kapasiteleri belli, beklentiyi yüksek tutmadan denemek gerek bakalım :) Teşekkürler.

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Güle güle kullanın. Benim gibi 10.katta yaşayıp bahçeye hortum çekme şansı neredeyse olmayanlar açısından durulama için güzel bir çözüm olabilir. İnceleme için beklemedeyiz :)

BSI

Usta Detaycı
Üye
Hocam hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Tek alternatif OC3 dediğiniz için neymiş diye bakınırken "Bosch Easyaquatak 100" diye bir ürüne rastladım. Fiyatı biraz daha makul Karcher'a göre... Sanki aynı işi yapan ürünlermiş gibi gördüm...

Bu alternatifi değil midir? Farkları nedir acaba?

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hocam hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Tek alternatif OC3 dediğiniz için neymiş diye bakınırken "Bosch Easyaquatak 100" diye bir ürüne rastladım. Fiyatı biraz daha makul Karcher'a göre... Sanki aynı işi yapan ürünlermiş gibi gördüm...

Bu alternatifi değil midir? Farkları nedir acaba?
Tesekkur ederim.

Hocam oc3 sarjli bir urun. Kendi su tanki var. Sizin soylediginiz urun evet durgun sudan su cekebiliyor yanlis bilmiyorsam ama elektriksiz calisamiyor. Benim aldigim urun cakmakliktan güç cekip calisabiliyor.

Bunlarin kategorileri farkli. Ormandasiniz yaninizda 10 litre su var bir de arabaniz. Sadece oc3, bosch fontus ve bu benim aldigim tarzda aletler ile yikama yapabilirsiniz. Oc3 ve fontusun avantajlari elektriği de suyu da kendi sistemlerinden kullanmalari. Turkiye'de baska boyle alet varsa ben goremedim acikcasi.

Güle güle kullanın. Benim gibi 10.katta yaşayıp bahçeye hortum çekme şansı neredeyse olmayanlar açısından durulama için güzel bir çözüm olabilir. İnceleme için beklemedeyiz :)
Bence beklentiyi yuksek tutmayin bununla iki tam depo belki durulama yapilabilir. Ama kucuk detay islerinde zahmetsizce is gor.eye yardimci olur tahminim :)

Bakalim gorecegiz. Tesekkurler.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Bence aldığınız cihaz çok güzel. Amacınız önemli. Durulasın yeter . Kapalı otoparkınız var yada gidip gözlerden uzak boş bi alanda arabanızı yayıla yayıla yıkarsınız bakan eden karışan olmaz . Yok güneş yok toz pislik uçup gelir derdi yok. Sıra derdi yok .

Basınç olmadan idare etmeye çalışırsınız artık . Güle güle kullanın. Ben portatif gloria nın bi ürünü beğendim ama alınmaya kalksa Almanya da 120€ üstü gibi bi rakamdım. Extraları da vardı. Ama güzeldi . Türkiye’ye gelse 1000 lirayı geçer .

Güle güle kullanın. Gayet güzel amaçla uygun bir alet .

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bence aldığınız cihaz çok güzel. Amacınız önemli. Durulasın yeter . Kapalı otoparkınız var yada gidip gözlerden uzak boş bi alanda arabanızı yayıla yayıla yıkarsınız bakan eden karışan olmaz . Yok güneş yok toz pislik uçup gelir derdi yok. Sıra derdi yok .

Basınç olmadan idare etmeye çalışırsınız artık . Güle güle kullanın. Ben portatif gloria nın bi ürünü beğendim ama alınmaya kalksa Almanya da 120€ üstü gibi bi rakamdım. Extraları da vardı. Ama güzeldi . Türkiye’ye gelse 1000 lirayı geçer .

Güle güle kullanın. Gayet güzel amaçla uygun bir alet .
Yurt dışı harika aletler var, Worx duymuşsunuzdur, tabanca stili bayağı güçlü aletler var, göle at hortumu, aküsü kendi üzerinde yıka geç :)

40V Power Share Hydroshot Portable Power Cleaner (2x20V)

Ama maalesef TR şartlarında bunların çoğuna camekandan bakabiliyoruz ancak. Eldeki imkanlar ile bir çözüm üretmeye çalıştım bakalım. Tek handikap araç sürekli çalışıyor olmalı. Basınç olarak zaten bir beklenti içinde değilim.

Teşekkürler.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Zamanında ben de benzer amaç için bu tarz bir ürün almaya niyetlenmiştim. Tek tük de olsa az çok gücünü ve ne derece iş göreceğini yazan çizen birkaç yere denk gelmiştim. Ama bu konu geniş çaplı ve gayet açıklayıcı olmuş, teşekkürler @omrslhmms takipteyim makineyi :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Hayırlı olsun Ömer hocam, tozlu araçta iş yapar sanırım diğer durumlarda önce benzinlikte bi tur fasıl geçip sonrasında otoparkda bu makine ile devam edebilirsin. Performans videosunu bekliyoruz:)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Zamanında ben de benzer amaç için bu tarz bir ürün almaya niyetlenmiştim. Tek tük de olsa az çok gücünü ve ne derece iş göreceğini yazan çizen birkaç yere denk gelmiştim. Ama bu konu geniş çaplı ve gayet açıklayıcı olmuş, teşekkürler @omrslhmms takipteyim makineyi :)
Teknik verilerinde Türk Satıcı ile içinden çıkan doküman arasında farklar var. Aslında çok da önemsemedim, pompa standart pompa, değiştirilebilir. Ama değişse de dünyaları kurtarmayacak zaten bakalım :) Rica ederim.

Hayırlı olsun Ömer hocam, tozlu araçta iş yapar sanırım diğer durumlarda önce benzinlikte bi tur fasıl geçip sonrasında otoparkda bu makine ile devam edebilirsin. Performans videosunu bekliyoruz:)
Tam da amaç bu zaten :) Benzinlikte tazyik ve ön yıkama şampuanları ile kiri indirme, sonra kova yıkaması ardından bunla durulama.
Ya da otoparkta tozlanmış aracı ön yıkama ve sonrası durulama amaçlı kullanımda üzmez gibi :)

Teşekkür ederim, işe yarar bir şey çıkarsa istifade eden olur belki.

smertt1

Acemi Detaycı
Üye
Şu karantina döneminde yaklaşık en az 2 3 kere sepete atıp çıkardım :D arabam kapalı otoparkta duruyor daha otoparkcılarla da konuşmamıştım yerler ıslansa sorun olur mu vs gibisinden bir türlü almaya cesaret edemedim. Elinize sağlık, detaylı test videosunu bekliyorum yabancılardan izlemiştim hep.

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Cesaretli işi bu...
Düz hortum şu fotoğraftaki tabanca takılırsa daha iş görür heralde. Birebir aynısı ile çok araba yıkadım.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Hayırlı olsun. İyi günlerde kullan. Performansını merak ettim doğrusu.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Hayırlı olsun, inşallah işini görür. Eminim en nihayetinde çözeceksin sen bu işi.