Öneri Araç cam lekesi

lovren1478

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaşlar aracimin camlarında su lekesi oluştu bayada bir var nasıl temizlerim sirkeli su yaptım geçmedi ışık vurunca çok kötü gözüküyor tavsiyeleriniz için teşekkürler

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar aracimin camlarında su lekesi oluştu bayada bir var nasıl temizlerim sirkeli su yaptım geçmedi ışık vurunca çok kötü gözüküyor tavsiyeleriniz için teşekkürler
3D Eraser, Carpro Spotless gibi kireç sökücü veya cam pastası kullanabilirsiniz.

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
Rize de yaşıyorum,bazen kapalı garajın tavanından kireçli su damlıyor, yıllardır abc kireç çözücüyü ,cam ve boyalı yüzeyde de kullanıyorum, şimdiye kadar hiç bir zararını görmedim ayrıca 14 yıl aynı araçta kullandım yani kronik kullanım söz konusu . Kullanımım şu şekilde : güneşsiz ortamda soğuk yüzeyde kirecin sökülmesi durumuna göre öncelikle sulandırarak , bazen direkt spreyliyorum, bazen farklı oranlarda da sulandırıyorum , deneyiminiz artıkça nasıl kullanacağınızı tahmin edebiliyorsunuz. Aracınızın görünmeyen bir yerinde test etmenizi öneririm. Sorumluluk kullanıcıya aittir.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Banyoda kullanılan ürünler araçta kullanılmamalı sizin aracınızda birşey olmayabilir belki diğer araç sonradan parçası boyandı ters tepki yaratabilir banyodaki kireçleri hızlı çözmek için daha agresif formulde oluyorlar araç için olan kireç sökücüler aracın kaportasına göre üretilmiş olup ph değeri nötre daha yakındır bilinçsiz kullanıcıda sıkıntı yaratabilir

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
Banyoda kullanılan ürünler araçta kullanılmamalı sizin aracınızda birşey olmayabilir belki diğer araç sonradan parçası boyandı ters tepki yaratabilir banyodaki kireçleri hızlı çözmek için daha agresif formulde oluyorlar araç için olan kireç sökücüler aracın kaportasına göre üretilmiş olup ph değeri nötre daha yakındır bilinçsiz kullanıcıda sıkıntı yaratabilir
Forumdaşım, uyarınız ve bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum. Sizin de belirtiğiniz gibi sonradan boyanmış yüzeyde de kullanıyorum, hem kore hem de Alman marka aracımda yani verniği sert ve yumuşak olan araçlarımda da kullandım, aslında Asit baz etkileşiminde ortaya çıkan ısı artışı problemin kaynağı olabilir o nedenle sulandırma yapılarak ısı artışı minimuma iniyor. Bu konu ile alakalı endişenizde çok haklısınız. Belirttiğim gibi deneyimimi paylaşmak istedim. Ancak nihai karar kullanıcıya aittir. Yine de farklı ürünler ile ilgili paylaşımlar yani DIY paylaşımlar heyecan verici olabiliyor. Paylaşımlarınızı ve deneyimlerinizi ilgi ile izliyorum.

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
Örneğin leflef sünger, perwooll ile bez yıkama , jant fırçası, 2,5 lt ilaç spreyinin başlığının modifiye edilerek köpük elde etmek vs şimdi aklıma gelenler . Severek kullanıyorum teşekkür ediyorum forumdaşlarıma.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Forumdaşım, uyarınız ve bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum. Sizin de belirtiğiniz gibi sonradan boyanmış yüzeyde de kullanıyorum, hem kore hem de Alman marka aracımda yani verniği sert ve yumuşak olan araçlarımda da kullandım, aslında Asit baz etkileşiminde ortaya çıkan ısı artışı problemin kaynağı olabilir o nedenle sulandırma yapılarak ısı artışı minimuma iniyor. Bu konu ile alakalı endişenizde çok haklısınız. Belirttiğim gibi deneyimimi paylaşmak istedim. Ancak nihai karar kullanıcıya aittir. Yine de farklı ürünler ile ilgili paylaşımlar yani DIY paylaşımlar heyecan verici olabiliyor. Paylaşımlarınızı ve deneyimlerinizi ilgi ile izliyorum.
Örneğin leflef sünger, perwooll ile bez yıkama , jant fırçası, 2,5 lt ilaç spreyinin başlığının modifiye edilerek köpük elde etmek vs şimdi aklıma gelenler . Severek kullanıyorum teşekkür ediyorum forumdaşlarıma.
Uygun olsun diye alternatif yöntemler cok en basitinden limon karbonat karışımı ile temizlik. Bana bu tarz şeyler saçma ve riskli geliyor ilgilendiğimiz hobinin adı detailing, detaylandırarak temizlemeyeceksek ne anlamı kalır ki forumun isminin veya yaptığımız hobinin. Sizinde dediginiz gibi son karar kullanıcının. İster limon karbonatla temizlik yapsınlar ister limonla far temizliği yapsınlar ister patatesle cam temizlesinler ister diş macunuyla buhu önleyici yapsınlar. Ama kireç çözücülerin 500 mlini 300 tlye alıp uzun yıllar kullanmak varken böyle risklere gerek yok bence. Ben teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Herhangi bir cam keçesi ile kireç çözücü bir ürün ile uygulama sonucu kireçler giderilecektir. Ürün olarak tavsiye en iyiler İGL delete veya 3d eraser öneririz. Ha ucuz olsun derseniz , keçe olarak bildiğimiz beyaz tahta silgisinin kenarlarını bez bant ile geçin. beyaz keçesi cam keçesine çok benziyor.
En son evde kullanmak için DVX Water spot almıştım , tahta silgisini denemek için yüzeyde komple uygulama yaptım.

as albüm
yüzeyde lokal çalışıp uygulama sonrası suyla durulayınca tertemiz oluyor. Düzenli uygulama yaptıkça ek kirecin oluşmasını da önlersiniz

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
Merhaba. Ön ve diğer camlardaki kireç izleriden muzdaribim. 3d eraser uygulaması yaptım iki defa kireç izleri gidiyor. Ancak özellikle yağmurlu havada ve sulu silecek çalıştığında veya nemli bez ile silindiğinde böyle damarlı bir görüntü oluşuyor kuruyunca geçiyor. Yani anlayamadım bir türlü .Karşıdan ışık vurunca yağmurlu havada görüş sıkıntısı oluyor. Uygulamayıda düzgün yaptım sayılır iyice ürünü yedirdim ovaladım 1 dakiya yakın beklettim. Yan camlarda bezner şekilde. Polisaj makinesi var arttık seryum yapacam sanırım.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba. Ön ve diğer camlardaki kireç izleriden muzdaribim. 3d eraser uygulaması yaptım iki defa kireç izleri gidiyor. Ancak özellikle yağmurlu havada ve sulu silecek çalıştığında veya nemli bez ile silindiğinde böyle damarlı bir görüntü oluşuyor kuruyunca geçiyor. Yani anlayamadım bir türlü .Karşıdan ışık vurunca yağmurlu havada görüş sıkıntısı oluyor. Uygulamayıda düzgün yaptım sayılır iyice ürünü yedirdim ovaladım 1 dakiya yakın beklettim. Yan camlarda bezner şekilde. Polisaj makinesi var arttık seryum yapacam sanırım.

Bende aynı problem vardı cam pastası kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız carpro ceri glass tek satılan da var kit olarak satılanda kit içinde aplikatör ve bez de mevcut yada soft 99 Glaco Glass Compound Roll On Cam Temizleyici Pasta kullanabilirsiniz

febris

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Bende aynı problem vardı cam pastası kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız carpro ceri glass tek satılan da var kit olarak satılanda kit içinde aplikatör ve bez de mevcut yada soft 99 Glaco Glass Compound Roll On Cam Temizleyici Pasta kullanabilirsiniz
merhaba, soft 99 Glaco Glass Compound Roll On piyasada bulanamıyor. Carpro ceri glass alıp uyguladıktan sonra üstüne Soft 99 Ultra glaco ürünü kullanmayı düşünüyorum. sizin bu konuda tecrübeniz oldu mu?

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
merhaba, soft 99 Glaco Glass Compound Roll On piyasada bulanamıyor. Carpro ceri glass alıp uyguladıktan sonra üstüne Soft 99 Ultra glaco ürünü kullanmayı düşünüyorum. sizin bu konuda tecrübeniz oldu mu?
tecrübem olmadı ancak herhangi bir sorun yaşamazsınız aksine daha sağlıklı olur cam pastasıyla camı tam anlamıyla temizlersiniz daha sonrada yağmur kaydırıcı uygularsanız bence daha sağlıklı sonuç alırsınız