Arac Ic Temizligi (amatörce)

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaslar merhaba,

Yarismaya corolla aracima 2 asama da yapacagim detay uygulamasi ile katilmayi planliyordum. Ilk asama da aracin icini temizleyip, koltuklarini silip, paspas ve cam temizligi olarak planlamistim.

Ikinci asama da ise on yikama, temasli yikama, demir tozu ve kil, yuzey temizligi ve meguiars 3 in 1 wax ile koruma yapacaktim. Tüm malzemeleri günlerce temin ettim.

Ilk asamayi cumartesi ikinci aşamayı da pazar yapmayı planlıyordum. İlk aşamayı guzelce yaptim fakat hava aksama dogru soguyunca fena usuttum ve malesef hasta oldum. Ikinci asamayi cekmek icin iyilesmeyi bekledm ama iki haftada anca toparlanabildim. Havalar da iyice sogudugu icin malesef ikinci asamayi yapamadim. Yarışmanın da son tarihi yaklaşınca madem o kdr cile cektik en azindan yarismaya renk gelsin diye ilk asama videolarini ekleyim dedim.

hayatimda ilk kez youtuba a video yukluyorum. Yaptigim islemin amatorce oldugunu smdiden belirtmek isterim.

Uygulama:

oncelikle tum koltuklar ve taban paspaslari dyson sarjli makine ile cekildi, daha sonra valet pro carpet cleaner ve koltuk fircasi ile koltuklari fircalandi ardindan hizlica mikrofiber bez ile silindi. Leke olan bilgelerde citrus pre wash kullanildi. Yine gaz fren pedal ve taban temizliginde citrus pre wash kullanildi ve fircalandi. Kapi esiklerinde citrus pre wash ile fircalandi ve meguiars protectant ile koruma altina alindi. Paspaslar da az sulu bir temizlik icin citrus pre wash ile fircalandi ve su ile durulandi. Camlar da icten k2 pro natura ve klin cam bezi ile silindi.

keske ikinci asamayi da gerceklestirebilseydim ama malesef sartlar el vermedi.

Tesekkur ederim

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Emre hocam elinize emeğinize sağlık, yarışmaya gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler. :gulumsemex:

ihsanayna

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Elinize sağlık hocam. Emeklerinize karşılık takibe aldım daha güzel uygulamalar geleceğine eminim.