Araç Kameranıza Yansıyanlar

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Volvonun 120 ile yaptığı geyik testini yetersiz bulup üzerine 20 daha koyarak Corsa ile yaptım. Demek ki araca yaptığım retrofit çalışmalar işe yarıyor video da bunun ispatı :)

İşin şakası bir yana evden gelen çok acil bir telefon sonunda hastanelik olmak, belki de daha kötüsünü yaşamak(!) an meselesiydi.

Streamable Video
Geçmiş olsun, opel tren gibi yol tutmuş maşallah

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Son birkaç gündür kameranın artık olmazsa olmaz bir donanım olduğuna karar verdim. Zaten kullanıyorum ama son birkaç gündür iyi ki kamera var diyorum.
Yayınlayıp yayınlamamakta kararsız kalmıştım ama artık tüm bunları Trajik Trafik kanalında yayınlama kararı aldım. Zira ona korna buna ne yapıyorsun demekten bıktım usandım.
Bu arada, aiptek'i uzun süredir kullanıyorum. Ama artık yetersiz geliyor diye gittim uygun fiyatlı bir kamera aldım ama henüz montajını yapmadım.
İlk videoyu aşağıya bırakıyorum. Elemanın benimle bir derdi var mıydı yok muydu bilemiyorum ama tam ben orta şeride geçerken bir baktım o da şerit değiştirmeye başladı. Kornaya bastım ettim ama nafile. Bende haliyle mecburen sağa doğru ilerlemeye başladım. Neyse ki, sağ tarafta kaçacak pay vardı yoksa çarpışma kaçınılmazdı.
Yolda gidişine bakarsan ne gaza basmayı biliyor ne frene. Bu tipler hep var ben uzağından geçip gidiyorum. Algıda devamlılık diye bir şey var bir süre sonra onun frene dokunmasına beyin tepkisiz kalıyor. Gerçekten bir durum olduğunda insanı sıkıntıya sokar. Pimi çekilmiş bomba bunlar. Aynaya da kornaya basınca bakmıştır. :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yolda gidişine bakarsan ne gaza basmayı biliyor ne frene. Bu tipler hep var ben uzağından geçip gidiyorum. Algıda devamlılık diye bir şey var bir süre sonra onun frene dokunmasına beyin tepkisiz kalıyor. Gerçekten bir durum olduğunda insanı sıkıntıya sokar. Pimi çekilmiş bomba bunlar. Aynaya da kornaya basınca bakmıştır. :D
Hiç bakmadı, 5 dk sonra yanına geldim, acaba hissedip kafasını çevirir de bakar mı diye baktım ama dümdüz bakıyor hiç sağı ile solu ile ilgilenmiyor. Sen böyle devam et dedim, bastım yürüdüm.

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Volvonun 120 ile yaptığı geyik testini yetersiz bulup üzerine 20 daha koyarak Corsa ile yaptım. Demek ki araca yaptığım retrofit çalışmalar işe yarıyor video da bunun ispatı :)

İşin şakası bir yana evden gelen çok acil bir telefon sonunda hastanelik olmak, belki de daha kötüsünü yaşamak(!) an meselesiydi.

Streamable Video
muzaffer geçmiş olsun, iyi toplamışsın. herhangi bir taraftan da ön tekeri kaptırsa idin taklalar ve kıvılcımlar eşliğinde video devam ederdi.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Sürücü ile öncesinde ve sonrasında hiçbir negatif durum yaşanmadı. Aynadan bakınca böyle zorla yol alabileceğine düşük ihtimal vermiştim ama meğer ihtimal bile yokmuş. Adam direkt işi eyleme döktü.
Eşim ve oğlum otomobilde olduğu için uğraşmak istemedim. Zaten eşim gerekli sözleri mırıldandı, bir vudu büyüsü yapmadığı kaldı :D :D

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Sürücü ile öncesinde ve sonrasında hiçbir negatif durum yaşanmadı. Aynadan bakınca böyle zorla yol alabileceğine düşük ihtimal vermiştim ama meğer ihtimal bile yokmuş. Adam direkt işi eyleme döktü.
Eşim ve oğlum otomobilde olduğu için uğraşmak istemedim. Zaten eşim gerekli sözleri mırıldandı, bir vudu büyüsü yapmadığı kaldı :D:D
O yandan gidecekti bmw sola kayınca önüne girmiş. Takılma Hakan abi böyle şeylere, bize lazımsın :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
O yandan gidecekti bmw sola kayınca önüne girmiş. Takılma Hakan abi böyle şeylere, bize lazımsın :)
Az kaldı Bmw'ye arkadan dokunacaktı zaten. Öyle olsaydı Bmw sahibine üzülür ama bu adama da başka tarafımla gülerdim .Bana çelik tamponlu LC veya Hilux lazım. Böylelerine tamponu boydan boya çizecek şekilde takacaksın sonrada hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksin.
Benim kafada bir eleman Rusya'da çelik tamponlu LC ile adalet dağıtıyor :D

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Az kaldı Bmw'ye arkadan dokunacaktı zaten. Öyle olsaydı Bmw sahibine üzülür ama bu adama da başka tarafımla gülerdim .Bana çelik tamponlu LC veya Hilux lazım. Böylelerine tamponu boydan boya çizecek şekilde takacaksın sonrada hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksin.
Aman Allah korusun kendimizden çok başkalarının yapacağı hareketleri tahmin etmeye çalışıyoruz trafikte. Benim de böyle bazı kayıtlar var düzenleyip paylaşacağım ileride, ama Hilux ya da damperli mevzusu adamın aklına giriyor hep

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Link varsa atabilir misin :D

erenkrkl

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Abi böyle de kimin cebinden ne çıkacak bilemiyorsun ki, adamın canını sıkacağım derken şeyi şeyine iki kurşuna gitmek var. Ülkenin de adalet sistemi malumunuz.. Ama benim de çok başıma gelmiyor değil, videosunu da kaydettiğimden emin değilim ama geçen bir tanesini bariyere yapıştırıyordum az kalsın. Daha düşük maliyetli olarak TOROS da öneririm metal tamponlarıyla :sırıtan1:

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Videoların üstüne yenileri kaydedilmiş paylasamadim geçen biri de içimden geçmeye çalışıyordu sapaga girme niyetiyle aynadan bı haber insan çok

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi böyle de kimin cebinden ne çıkacak bilemiyorsun ki, adamın canını sıkacağım derken şeyi şeyine iki kurşuna gitmek var. Ülkenin de adalet sistemi malumunuz.. Ama benim de çok başıma gelmiyor değil, videosunu da kaydettiğimden emin değilim ama geçen bir tanesini bariyere yapıştırıyordum az kalsın. Daha düşük maliyetli olarak TOROS da öneririm metal tamponlarıyla :sırıtan1:
O konuda çok haklısın. Ama sabır da bir yere kadar. Geçen gün eşim otomobilde, girdik bir açık otoparka ama otoparkta girdiğin yerden çıkabiliyorsun. Alan olarak da dar yapısı var. Baktım biri çıkacak ben yol vereyim diye ileriye gittim, sinyali verdim, geri vitese taktım bekliyorum. Arkama biri daha geldi. Yol verdiğim adam çıktı gitti. Bende park edeceğim diye arkamdakinin anlayıp geri gitmesini bekliyorum. Camları simsiyah bir 3 kasa Bmw. Ulan dedim şimdi bıçkın bir tipe denk geldik, akşam akşam iş aldık başımıza. Eşim sen sakın inme ben ineceğim dedi ve dur diyene kadar da indi gitti. Güzelce söyledi ama dinleyen yok. Baktım eleman geri gitmiyor bana da geldiler, ben de indim. Ben görmedim ama eşimin dediğine göre direksiyonda bir kadın varmış. Eşim geri gider misiniz dediğinde tepki vermemiş ve ne yapayım gibi saçma bir cevap vermiş. Güvenlik geldi o bir tur söyledi, yok geri gitmiyor. Sigorta attı, sesimi yükselttim, otomobilden bir adam indi o direksiyona geçti. Adam da bana demez mi az ileri git ileriden dönelim. Güler misin, küfür mü edersin artık delirme evresine geçip, pokemon muyum zıplayarak mı otoparktan çıkayım ne yapmamı istiyorsun dedim, zorla geri gitti bir yerde manevra yaptı ve gitti.
Eşimle birlikte birbirimize baktık neydi şimdi bu, nasıl birilerine denk geldik ki diye sorduk.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
O konuda çok haklısın. Ama sabır da bir yere kadar. Geçen gün eşim otomobilde, girdik bir açık otoparka ama otoparkta girdiğin yerden çıkabiliyorsun. Alan olarak da dar yapısı var. Baktım biri çıkacak ben yol vereyim diye ileriye gittim, sinyali verdim, geri vitese taktım bekliyorum. Arkama biri daha geldi. Yol verdiğim adam çıktı gitti. Bende park edeceğim diye arkamdakinin anlayıp geri gitmesini bekliyorum. Camları simsiyah bir 3 kasa Bmw. Ulan dedim şimdi bıçkın bir tipe denk geldik, akşam akşam iş aldık başımıza. Eşim sen sakın inme ben ineceğim dedi ve dur diyene kadar da indi gitti. Güzelce söyledi ama dinleyen yok. Baktım eleman geri gitmiyor bana da geldiler, ben de indim. Ben görmedim ama eşimin dediğine göre direksiyonda bir kadın varmış. Eşim geri gider misiniz dediğinde tepki vermemiş ve ne yapayım gibi saçma bir cevap vermiş. Güvenlik geldi o bir tur söyledi, yok geri gitmiyor. Sigorta attı, sesimi yükselttim, otomobilden bir adam indi o direksiyona geçti. Adam da bana demez mi az ileri git ileriden dönelim. Güler misin, küfür mü edersin artık delirme evresine geçip, pokemon muyum zıplayarak mı otoparktan çıkayım ne yapmamı istiyorsun dedim, zorla geri gitti bir yerde manevra yaptı ve gitti.
Eşimle birlikte birbirimize baktık neydi şimdi bu, nasıl birilerine denk geldik ki diye sorduk.
Bol sadaka ver Hakan abiii:) Bela seni çağırıyor..

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Taze taze bir video. Eleman hatasını daha doğrusu solumda kalan yol çalışmasına ait plastik bariyerleri fark edince geldiği gibi geri gitmeyi tercih etti. Bu haliyle yol verseydim hem geçemeyecekti hem de bir güzel düğüm olacaktık. Hazır geri kaydırınca bende aynen devam ettim :)