Araç kokusu önerir misiniz?

ozcannyasin

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Merhaba. Bazı araçlara biniyoruz gerçekten kaybolmayan bir parfümleri var. Kendi parfümlerimden dahi sıktım fakat pek istediğim sonucu alamadım. temizlik ardından bu temizlik hissi için kapıyı açınca bir koku gelmesi güzel oluyor.

Glade jel denedim kalıcı olmadı sıcakta kuruyor hemen.
Febreeze ve glade in spreyleride deodorant gibi sıkıyoruz ucuyor.

Little trees in kağıtlarını kullanıyorum önerilerinize açığım. Aracı aldığım ilk ay hiç koku asmama rağmen gerçekten güzel ve yoğun bir parfüm kokusu vardı.

Atsiz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara/Trabzon
Kışın little trees kullanıyorum genel anlamda araç kokuyor , sıcak havada direk kuruyor parfümden eser kalmıyor :terlisırıtan:

ozcannyasin

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Kışın little trees kullanıyorum genel anlamda araç kokuyor , sıcak havada direk kuruyor parfümden eser kalmıyor :terlisırıtan:
Heralde bende sıcağın etkisiyle bu provlemi yaşıyorum koltuklara döşemelere falan sprey sıkıyorum fakat kalıcı olmuyor

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şu an Little trees kullanıyorum güzel fakat Little joe dan çok memnun kalmıştım ama gelmiyor TR ye. Glade febreeze bu tarz ürünler pek etkili ve iyi olmuyor.

Samet

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Areon Ken yuvarlak metal kutuda olan kokulardan kullanıyorum.Kokusu ciddi anlamda uzun gidiyor ve koku araç içine siniyor. Fiyatı biraz pahalı ama uzun gittiği için Little Treesten daha ucuza geliyor açıkçası.

Emre2303

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin
Zamanında bir çok ürün denemiştim ama istediğim sonucu alamamıştım sonrasında Little Trees ile yola devam ettim. Yıllardır kullanıyorum indirimden falan alınırsa kalıcılığına göre pek pahalı da olmuyor.
Tek sıkıntısı güneşe maruz kalınca etkisi çok daha çabuk geçiyor, iki aydır etkisi geçmedi en son taktığımın ama araç çoğunlukla kapalı garajda duruyor onun sayesinde. Vanilya kokulusunu kullanıyorum.

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar selamlar. Çok faydalı soru ve cevaplar olmuş teşekkür ederim. Little Trees kokularını orjinal olarak nerden alabiliriz. Parlatan adamların sitesinde yok gibi.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar selamlar. Çok faydalı soru ve cevaplar olmuş teşekkür ederim. Little Trees kokularını orjinal olarak nerden alabiliriz. Parlatan adamların sitesinde yok gibi.
Eğer little trees kullanacak olursanız silecek koluna asarsanız daha çok kalıcılık sağlıyor ve paketten kısım kısım çıkartarak kullanmanız gerekmekte üzerinde dereceleri mevcut paketin tamamen açıp kullanırsanız hemen kuruyor

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar internette kokular ile ilgili göz gezdirirken sıfır araç kokusu sattıklarını gördüm, gülmeyin ama ben ilk defa öğrendim o şekilde koku satıldığını :basx: Paylaşacağım ürünü deneyen var midir?

picture s

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Arkadaşlar internette kokular ile ilgili göz gezdirirken sıfır araç kokusu sattıklarını gördüm, gülmeyin ama ben ilk defa öğrendim o şekilde koku satıldığını :basx: Paylaşacağım ürünü deneyen var midir?

picture s
bi ara çok araştırmıştım bunu, chemical guys’da beğenilmeyen kokular arasında sayılır sanırım yorumlarına göre. Tabi birebir deneyimim yok size kalmış. Ayrıca ben de chemical Guys kokusu kullanıyorum, çok tavsiye etmem o fiyatlara bir daha almam muhtemelen.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ayna altina makrome örme yaptik aralarina cubuk tarcin koymustum. Resimde gözüküyor.:basx:

Gecenlerde bir arkadasin arabasina bindim muthis bir koku vardi, ama boyle orjinal kokusu gibi. Alttan alttan baymadan ama hos bir sekilde geliyor. Dedim bu kokunun adi ne:incelemex:

Kendisi aktardan yağ aliyormus:saskinx: Evet şu minik yağlardan. Aromaterapik ürünlermiş, alternatif tıpta baya bir yeri varmış. Lavanta ve sedir ağacı yağını ikişer üçer damla halılara paspaslara döküyormuş.

Bu kombinasyon benim koku zevkime çok uydu. Sert, maskülen, erkeksi:taraa: ama bunaltacak kadar yoğun değil. Balen marka alıp bende deminki bahsettiğim çubuk tarçının üzerine damlattım. :D

İlk binişte biraz yoğunluk oluyor ama cam açıp havalandırma yapınca rahatlıyor. Son zamanlarına baya bir zayıflasa da yağı bitiresiye koku arabaya iyice siner diye düşünüyorum. Şimdilik 3.haftasında kayboluyor. :confused:

Dozajlamalar benim elimde bu sayede keyfimce ayarlamalar yapabileceğime inanıyorum. Farklı kokuda yağları denemek isterim. Henüz 2. damlatmayı yaptım bu yöntemi hala deneyimliyorum

Baya bir marka, çeşit koku denedikten sonra şimdiki favorim bu. Aerosol karışım yok, uçucu kimyasallar yok leke yaptı, yapıştı derdi yok çokta sağlıklı olduğu kanaatindeyim

Not: Bu yağlarda dikkat edilmesi gereken bir husus var ucuz ürünlerde baz bir yağın içerisine aroması verilmek istenen ürün koyulup demlendiriliyor. Eser miktarda kokusu, özü geçince ambalajlayıp satıyorlar bunlardan hem sağlık adına hem bu kullanımlar adına bir verim alınamıyor.

Ürün çeşidine göre farklı yağ çıkarma yöntemleri var bu sayede elde edilen yağlar gerçek yağlardır ve nispeten daha pahalı satılıyorlar. Koku tercihimize göre bu tarz ürünleri tercih etmek önemli

Keyifli forumlar

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

picture s
Koku olayında Little Trees ağaç kokulardan 6-7 adet üst üste kullanınca kullanmayı bıraksanız bile aracın her yerine o koku siniyor. Koku işinde hangi tür kokuyu kullanırsanız kullanın aynı kokuda süreklilik sağlarsanız araç içine o koku işliyor kritik nokta bu. Bir de ben araca bindiğimde “artık koku almıyorum koku ömrünü tamamlamış” diyorum sonra araca yabancı veya binmeyen birisi binince ilk tepkisi koku oluyor. Orada anlıyorum ki burun alışkanlığından koku bana gelmiyor ama binmeyen birisi binince direk fark ediyor.

dayanım olarak parfüm veya aroma yağına batırılmış keçe yün düfüzörlü kokular epey uzun süre gidiyor. Yolcu veya şöför koltuğunun altına koyuyorlar genelde. İstenilen yoğunluğa göre düfüzör açılıyor veya kapanıyor.

yeni araç kokusuna gelirsek çoğu marka kokularda bu aroma var Florida Brand New Car gibi :)

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Koku olayında Little Trees ağaç kokulardan 6-7 adet üst üste kullanınca kullanmayı bıraksanız bile aracın her yerine o koku siniyor. Koku işinde hangi tür kokuyu kullanırsanız kullanın aynı kokuda süreklilik sağlarsanız araç içine o koku işliyor kritik nokta bu. Bir de ben araca bindiğimde “artık koku almıyorum koku ömrünü tamamlamış” diyorum sonra araca yabancı veya binmeyen birisi binince ilk tepkisi koku oluyor. Orada anlıyorum ki burun alışkanlığından koku bana gelmiyor ama binmeyen birisi binince direk fark ediyor.

dayanım olarak parfüm veya aroma yağına batırılmış keçe yün düfüzörlü kokular epey uzun süre gidiyor. Yolcu veya şöför koltuğunun altına koyuyorlar genelde. İstenilen yoğunluğa göre düfüzör açılıyor veya kapanıyor.

yeni araç kokusuna gelirsek çoğu marka kokularda bu aroma var Florida Brand New Car gibi :)

Aydınlatıcı mesajınız için teşekkür ederim :)

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
bi ara çok araştırmıştım bunu, chemical guys’da beğenilmeyen kokular arasında sayılır sanırım yorumlarına göre. Tabi birebir deneyimim yok size kalmış. Ayrıca ben de chemical Guys kokusu kullanıyorum, çok tavsiye etmem o fiyatlara bir daha almam muhtemelen.
Cevabınız icin teşekkür ederim :begenixx:

ozcannyasin

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Vavana diye bir koku kullanmıstım. Şuanda 50 TL gibi fiyatları 75 gün yazıyor ama nekadar doğrudur bilemiyorum.
Alkolsüz yağ bazlı olsa daha kalıcı olur gibi yağ olayına katılıyorum. Fakat o şekilde yağlı koku nereden temin ederim bilmiyorum.