Araç yıkama başlangıç ekipman listesi

byzamane

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar selamlar aranıza yeni katıldım.Soracağım şeyleri forumdan epeyce okudum ama işin içinden çıkamadım.Son halini vermek için fikir verirseniz sevinirim.

Aracımda seramik kaplama ve kaput koruma filmi var.

Çift kova tekniği ile yıkama için Valet Pro Contraced'a karar verdim.Siz ne dersiniz?
Klin Korea Kurulama Bezi istiyorum ama henüz nereden alabileceğimi bilmiyorum.
Eldiven gerekli kuzu yünü vs önerilmiş ama kullanıpta önerisi olan varsa çok sevinirim.Aldıktan sonra kalitesiz çıkmasından korkuyorum.

Tüm bunların yanında ön yıkama olayını bulunduğum şehirde tazyikli suyla yapıyorlar.Buna ilaveten köpük gerekir mi? Gerekirse seramiğe zararsız önereceğiniz köpük var mıdır?

Birde Forumda gezerken denk geldim. Aracın plastik aksamına özel temizleyiciler varmış sizce çok gerekli mi? (Örneğin ön panel sert plastik, ayrıca aynalar vs. )

Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

erguel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Vp concentrated hem uygun fiyatlı hem de korunaya zararı olmayan bir ürün. Kurulama için klin korea bezleri alırsanız doğru yıkama ile ömürlük olur ve kurulama işlemi eziyet olmaktan çıkar keyfe dönüşür :) Yıkama eldiveni olarak ben AliExpress’den aldığım eldivenleri kullanıyorum. Fiyat/performans olarak başarılılar. Linki ( TRY 28.57 | MJJC yumuşak araba temizlik eldiveni Ultra yumuşak araba yıkama eldiveni kolay kuru oto detaylandırma Mitt mikrofiber Madness yıkama Mitt
US $5.0 |MJJC Soft Car Cleaning Glove Ultra Soft Car Wash Mitt Easy To Dry Auto Detailing Mitt Microfiber Madness Wash Mitt-in Sponges, Cloths & Brushes from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group )

Plastik aksamlara koruyucu ürün uygularsanız hem doygun parlaklığı muhafaza edersiniz hem de korumuş olursunuz. Bu işlem için de ben KochChemie NanoMagicPlastcare ve KochChemie PSS tavsiye ederim.

byzamane

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Vp concentrated hem uygun fiyatlı hem de korunaya zararı olmayan bir ürün. Kurulama için klin korea bezleri alırsanız doğru yıkama ile ömürlük olur ve kurulama işlemi eziyet olmaktan çıkar keyfe dönüşür :) Yıkama eldiveni olarak ben AliExpress’den aldığım eldivenleri kullanıyorum. Fiyat/performans olarak başarılılar. Linki ( TRY 28.57 | MJJC yumuşak araba temizlik eldiveni Ultra yumuşak araba yıkama eldiveni kolay kuru oto detaylandırma Mitt mikrofiber Madness yıkama Mitt
US $5.0 |MJJC Soft Car Cleaning Glove Ultra Soft Car Wash Mitt Easy To Dry Auto Detailing Mitt Microfiber Madness Wash Mitt-in Sponges, Cloths & Brushes from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group )

Plastik aksamlara koruyucu ürün uygularsanız hem doygun parlaklığı muhafaza edersiniz hem de korumuş olursunuz. Bu işlem için de ben KochChemie NanoMagicPlastcare ve KochChemie PSS tavsiye ederim.
çok teşekkürler.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Arkadaşlar selamlar aranıza yeni katıldım.Soracağım şeyleri forumdan epeyce okudum ama işin içinden çıkamadım.Son halini vermek için fikir verirseniz sevinirim.

Aracımda seramik kaplama ve kaput koruma filmi var.

Çift kova tekniği ile yıkama için Valet Pro Contraced'a karar verdim.Siz ne dersiniz?
Klin Korea Kurulama Bezi istiyorum ama henüz nereden alabileceğimi bilmiyorum.
Eldiven gerekli kuzu yünü vs önerilmiş ama kullanıpta önerisi olan varsa çok sevinirim.Aldıktan sonra kalitesiz çıkmasından korkuyorum.

Tüm bunların yanında ön yıkama olayını bulunduğum şehirde tazyikli suyla yapıyorlar.Buna ilaveten köpük gerekir mi? Gerekirse seramiğe zararsız önereceğiniz köpük var mıdır?

Birde Forumda gezerken denk geldim. Aracın plastik aksamına özel temizleyiciler varmış sizce çok gerekli mi? (Örneğin ön panel sert plastik, ayrıca aynalar vs. )

Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Öncelimle hoşgeldiniz, forumu takip ettiğniz sürece çok şey ögrenip aracınıza kondisyonunu her zaman üst dğzeyde tutabilirsiniz.
Concentrate güzel şampuandır, üzmez, korumaya zarar vermez ama daha iyileri vardır. Şu aşamada sizin istek ve ihtiyaçlarınıza rahatlıkla karşılık verir.
Kırulama bezi oladak yeni twisted pile teknolojisi ile üretilen bezlerden bir tane alırsanız çok memnun kalırsınız. Forumda zaman zaman satan arkadaşlar oluyor. Takip ederseniz illaki bir tane edinirsiniz.
Sadece su tutmayla ön yıkama işlemi yapılmaz çok yetersiz kalır. Forumda bu konuyla ilgili çok çok fazla bilgi ve ürün var. Kova yıkamasından önce pre wash bir ürünle aracınızı ön yıkama yapmalısınız. Elinizde köpük yapan bir aparat olmadığından şimdilik size bir basınçlı pompa ve ceviz yada başka bir ön yıkama ürünü almanızı tavsiye ederim. Bu kesinlikle çok önemli.

Eldiven olarak çinli uzun tüylüler bu işin zirvesidir. Dayanım bir mikrofiber eldiven kadar uzun süreli değildir ama en güvenli eldivendir. Üstte link verilmiş zaten.
Plastiklerle ilgili soru abesle iştigal olmuş, gerekli olmaz olur mu, eğer benim plastiklerim zamanla aşınsın, beyazlasın, hoş olmayan bir görüntüye ve telafisi olmayan tahribata uğrasın derseniz gerek yok. Bu kısımlarında en az boyalı yüzeyler kadar hatta daha fazla temizlenip korumaya alınmaya ihtiyacı vardır. Bu kısımlarla ilgilide envai çeşit ürün yorumu bulabilirsiniz konularda.
Umarım güzel nokta atışı ürünlerle başlarsınız sonrası gelir zaten.