araca glaze atmak için orbital makina almaya gerek varmı?

usurer

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Merhaba arkadaşlar, konuyla ilgili forumda arama yaptım ancak net bir sonuca ulaşamadım,
Sorum şöyle aslında sorularım,
-Aracımızı yıkadık kil ve temizliğini yaptıktan sonra, glaze uygulaması için (örneğin chem. guys glossworkz)
orbital bir makinaya ihtiyaç var mıdır(3D orbital L35HD)
-glaze yapılacak aracın öncesinde pasta işleminin yapılmış olması şart mıdır, muhtelif çizikleri olan bir araca glaze uygulansa yine de belli bir oranda parlaklık sağlanır mı?
-Acemi ancak hevesli birisi olarak orbital makina ile başka ne işlemler yapabilirim, yoksa glaze vs. atmak için boşuna bir yatırım mı olur?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Elle de kullanabilirsiniz ama bazı glazeler makine ile daha iyi sonuç veriyor örnek autobrite supernova gibi.
Polisaj yapılmış olması şart değil, parlaklık verir ve ince hareleri geçici kapatır. Tabi yaparsanız çok daha iyi olur.

DeepHallow

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Bu olayı bende çok düşündüm. Yeni başlayan herkesin de aklına gelmiştir eminim. Biraz daha düşününce makine almak yerine alınması gereken çok şey olduğunu fark ettim. Ama elle glaze uygulama işlemi gayet yeterli sonuç verir.

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
@Berkay ' a katılmakla beraber birebir sizinle aynı sebepten arayışa girmiştim.

CG Glossworks, AF Ultra Paint Glaze elle güzel sonuç veren ürünler. Fakat sadece parlaklık katıyor, hare doldurma vs. hikaye maalesef.

Bunun haricinde AutoGLYM SRP ve AF Rejuvenate için kesinlikle elle yapılan uygulama ile makine uygulaması arasında fark var. Elle uygulama yetersiz kalıyor.

Glaze uygulamasından ziyade, orbitali hare gidermek için aldım ben. Eğer orbital ile hare giderici kullanarak (Tac system refinis 2-3 olarak kullandım) akabinde glaze atarsanız tadından yenmez :) Hem verniği düşürmezsiniz hemde glaze öncesi hareleri gidermiş olursunuz.

Özetle bence glaze için makine almaya değmez. :)

usurer

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
değerli yorumlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim, bu tarz bir makine alırsam hare giderici olarak da kullanma imkanım da doğacak, aynı zamanda far parlatma işlemleri içinde kullanabilirim sanırım, ama hare giderme uygulamaları için öncelikle biraz tecrübe kazanmam gerekecek, cihazı elime alıp bir anda arabaya girişmek çok olumsuz sonuçlar doğurur gibi geliyor :)
Sadece wax ve glaze için atmak için biraz pahallı bir yatırım olur anladığım kadarıyla