Aracıma detaylı iç temizlik yaptım

mirafiori

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Koltukalrı sökerken ki yorgunluğu çok iyi bilirim. :D Emeklerinize sağlık, dış yıkama tekniğiniz sanki bize hiç uygun değil gibi. :( Geçmiş uygulamalarımıza veya rehberlerimizden faydalanabilirsiniz. :)

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Elinize sağlık hocam. Keyifle izledim. Güzel bir iç detayı olmuş. WD2 tam fiyat performans ürünü. Umarım sizde memnunsunuzdur.

mirafiori

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Koltukalrı sökerken ki yorgunluğu çok iyi bilirim. :D Emeklerinize sağlık, dış yıkama tekniğiniz sanki bize hiç uygun değil gibi. :( Geçmiş uygulamalarımıza veya rehberlerimizden faydalanabilirsiniz. :)
Açıkçası koltukları spreylemek çok daha yorucuydu. Teşekkür ederim. Dış yıkama tekniğimde ne sorun var onu anlayamadım yada teknikmi değişti?
Ön yıkama+ çift kova ile yıkama( videoda belirttiğim gibi kovaları almayı unuttuğum için o an ayarladığım kova uyduruk birşey ile yıkadım.) Sonrası Mikrofiber bez ile kurulama. Aracıma uygulama olmadığı için hızlı cila v.b uygulamadım. Dış yıkama videoma istinaden. :) Eğer bu video içinse kastınız sadece yıkamadan ufak bir kesit koydum evet çift kova ile yıkamadım, Hava kararmadan hızlıca işimi bitirip uygulmayı yaptığım köyümden evime dönmem gerekiyordu. Aracım çok kirli değildi yıkayıp kapalı otoparka çekmiştim, kapalı otoparktan çıkıp 32 km köye geldim ve uygulamada olmadığı için böyle oldu bu seferlik. Bahara doğru DetailForum standarlarında ve kovaları ile yıkar ve yeni video çekerim :)

Son düzenleme:

mirafiori

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık hocam. Keyifle izledim. Güzel bir iç detayı olmuş. WD2 tam fiyat performans ürünü. Umarım sizde memnunsunuzdur.
Teşekkür ederim. Kesinlikle öyle motorun suyu çekmemesi için sık sık hazneyi kontrol etmek gerekiyor harici gerçekten çok iyi. Hatta 7-8 yıl öncesi kadar hobisini işe çevirip uygulama merkezi açan bir çok arkadaşımız işe bunla başlamıştır :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Açıkçası koltukları spreylemek çok daha yorucuydu. Teşekkür ederim. Dış yıkama tekniğimde ne sorun var onu anlayamadım yada teknikmi değişti?
Ön yıkama+ çift kova ile yıkama( videoda belirttiğim gibi kovaları almayı unuttuğum için o an ayarladığım kova uyduruk birşey ile yıkadım.) Sonrası Mikrofiber bez ile kurulama. Aracıma uygulama olmadığı için hızlı cila v.b uygulamadım. Dış yıkama videoma istinaden. :) Eğer bu video içinse kastınız sadece yıkamadan ufak bir kesit koydum evet çift kova ile yıkamadım, Hava kararmadan hızlıca işimi bitirip uygulmayı yaptığım köyümden evime dönmem gerekiyordu. Aracım çok kirli değildi yıkayıp kapalı otoparka çekmiştim, kapalı otoparktan çıkıp 32 km köye geldim ve uygulamada olmadığı için böyle oldu bu seferlik. Bahara doğru DetailForum standarlarında ve kovaları ile yıkar ve yeni video çekerim :)
Ustalık taslamak için söylemedim merak etmeyin, böyle bir şeyde yapmak hiç bana göre değil. :) Videoda bahsettiğiniz yeri atlamışım sanırsam, affola. Güzel bir grid guard ile çift kova yapmak bide şöyle bir bol köpüklü bir video süper olabilir. :)

mirafiori

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ustalık taslamak için söylemedim merak etmeyin, böyle bir şeyde yapmak hiç bana göre değil. :) Videoda bahsettiğiniz yeri atlamışım sanırsam, affola. Güzel bir grid guard ile çift kova yapmak bide şöyle bir bol köpüklü bir video süper olabilir. :)
Estafurullah öyle birşey yaptın gibi hissettirdiysem kusura bakma mimik olmadığı için yanlış anlamışsın :) Forumdan satın aldığım kovalarım mevcut, aklımda, sadece yağışsız hava ve sokağa çıkma yasakları sorunsalımız var :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Eksiklerim var, idare edin artık :)
Kullandığım malzeme ve ürünler;
Tuga teksil plastik tem., çeşitli detay fırçaları, mikro fiberbezler, vakum olarak Wd2 kullandım.

Arda eline, emeğine ve paylaşımına sağlık :)
Kamerada bir problem mi var :( Önce buğulu sonra net sonra tekrar buğulu ve bol grenli sonra tekrar net çekim yapabilmiş :(
Youtube kanalıma abone olun animasyonlarını nasıl yapıyorsun? Youtube studio'dan mı olabiliyor?

mirafiori

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arda eline, emeğine ve paylaşımına sağlık :)
Kamerada bir problem mi var :( Önce buğulu sonra net sonra tekrar buğulu ve bol grenli sonra tekrar net çekim yapabilmiş :(
Youtube kanalıma abone olun animasyonlarını nasıl yapıyorsun? Youtube studio'dan mı olabiliyor?
Çok teşekkür ederim :)
8.04 sonrası İç çekimi aksiyon kamerası ile kayıt yaptım 1080p 60 fps daha dar alanda daha geniş açı yakalaması için. Diğer çekimlerde kullanamıyorum harici mikrofon girişi/çıkışı yok. Dahili mikrofonu berbat. Ses olmayan çekimlerde kullanıyorum. 8,04 Öncesi ve sonrası çekimleri telefon ile yaptım arka kameranın camı düşmüş, bende çekim sonrası farkettim ve maalesef geri dönüşü olmadığı için montajladım :S Toz v.s olduğunu düşündüm temziledim v.s sonuç aynı sanırım düşürdüm ve sensörde bir sıkıntı oldu. Aracın iç çekiminde kendimi çektiği bölüm ise telefon ön kamera.

Videoları Movavi isimli programda hazırlıyorum animasyonları ise görsellerini kendim hazırladım aşağıdaki gibi sonrasında program üzerinde son haline getiriyorum;

Program zaman çizelgesi (timeline) üzerinde yanyana ekleyip, programdan giriş ve çıkış efeklerini ayarlıyorum :) Amatörce ama iş görüyor :)
İsterseniz sizin içinde hazırlayabilirim.
Youtube studioda zor olabilir ama Movavi de olur deneme sürümünü tavsiye ederim, ücretlide alabilirsiniz, crackleride var :)

Son düzenleme:

mirafiori

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Konuyu hortlatayım bu pazar kısmetse, senelik detaylı iç temizliğimi yapacağım, koltuk, taban halısı ve tavanda görünen bir kir yok, bu sebeple K2 Pro Velor işimi fazlasıyla göreceğini düşünmekteyim, tavana mikro fiber beze fısfıslayara geçeceğim, koltukları hem hızlı kuruması hem rahat çalışmak adına sökeceğim yine, Velor+Buhar makinesi destekli kirleri yumuşatacağım, Kärcher kwd1 bir ile vakum işini yapmayı düşünüyorum. Platik akşam için yine K2 Satina ile girişmeyi düşünüyorum, kapı içler, oluklar v.s apc yeterli olacaktır kanaatindeyim. İlerleyen haftalar da ise dışına girişeceğiz.

Vakit kalırsa Şahin'e iç detay yapmayı düşünüyorum, koltuklar vinleks kılıf olduğu için işimiz biraz kolay Satina işimi görecektir koltuklarda diye düşünüyorum, arka koltukları sökmek 1 dakika önler 5 dklık iç yine sökerek çalışırım. taban halısı biraz kötü durumda Velor yetmez ise Valet pro Prewash destekli birşeyler yapabilirim. Plastik kısımda Apc ile temizleyip Satina ile desteklemeyi düşünüyorum. :)
Her ikisinide videolaştırmayı düşünüyorum. Burayada yazmak geldi içimden :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Konuyu hortlatayım bu pazar kısmetse, senelik detaylı iç temizliğimi yapacağım, koltuk, taban halısı ve tavanda görünen bir kir yok, bu sebeple K2 Pro Velor işimi fazlasıyla göreceğini düşünmekteyim, tavana mikro fiber beze fısfıslayara geçeceğim, koltukları hem hızlı kuruması hem rahat çalışmak adına sökeceğim yine, Velor+Buhar makinesi destekli kirleri yumuşatacağım, Kärcher kwd1 bir ile vakum işini yapmayı düşünüyorum. Platik akşam için yine K2 Satina ile girişmeyi düşünüyorum, kapı içler, oluklar v.s apc yeterli olacaktır kanaatindeyim. İlerleyen haftalar da ise dışına girişeceğiz.

Vakit kalırsa Şahin'e iç detay yapmayı düşünüyorum, koltuklar vinleks kılıf olduğu için işimiz biraz kolay Satina işimi görecektir koltuklarda diye düşünüyorum, arka koltukları sökmek 1 dakika önler 5 dklık iç yine sökerek çalışırım. taban halısı biraz kötü durumda Velor yetmez ise Valet pro Prewash destekli birşeyler yapabilirim. Plastik kısımda Apc ile temizleyip Satina ile desteklemeyi düşünüyorum. :)
Her ikisinide videolaştırmayı düşünüyorum. Burayada yazmak geldi içimden :)
Şimdiden kolay gelsin. Paylaşımınızı merakla bekliyorum ;)