Arka Stoplara PPF Mantıklı mı? (Opsiyonlu Üst Model Stop)

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Selamlar arkadaşlar,

Aracımın arka stoplarını fabrikadan opsiyonel gelen üst model stopla değiştirme niyetim var. Bazı yerler yapmıyoruz bazı yerlerde 3bin TL fiyat verdi.

Aracımın ön kısımlarında ppf var memnunum ama arka stoplar konusunda kararsız kaldım. Sizlerin görüşü nedir?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Selamlar arkadaşlar,

Aracımın arka stoplarını fabrikadan opsiyonel gelen üst model stopla değiştirme niyetim var. Bazı yerler yapmıyoruz bazı yerlerde 3bin TL fiyat verdi.

Aracımın ön kısımlarında ppf var memnunum ama arka stoplar konusunda kararsız kaldım. Sizlerin görüşü nedir?
Hangi aracın stobudur bu

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bu biraz zor iş kenarlardan atma yapar.
O durum kafamı karıştırıyor. Ankarada 2 yer yaparız dedi. Biri atmadan bahsetmedi. Diğeri atabilir dedi.

İkisi de sizden iyi olmasın iyi işletmelerden . Tabi burda iyi işletmelerin hepsine de sormadım.

Yada fix cila sürüp geçeceğim :sırıtan1:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Berkay stop cikarilip yapilsa olur mu sence 3 tane sıkmali vida tutuyor zaten
yok cıkarîp çıkarmamak önemli değil, kanallı tasarımı var, hem fazla gerip hem kanalı tahliye edip hem iz bırakmayıp
hem de atmaması lazım. Garantisi olmayan zor bir işlem. Söksen daha zor yaparsın bu arada. Sabit daha iyi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
O durum kafamı karıştırıyor. Ankarada 2 yer yaparız dedi. Biri atmadan bahsetmedi. Diğeri atabilir dedi.

İkisi de sizden iyi olmasın iyi işletmelerden . Tabi burda iyi işletmelerin hepsine de sormadım.

Yada fix cila sürüp geçeceğim :sırıtan1:
atıp atmaması şans dediğim gibi zor bir işlem. Stop için özellikle atma ihtimali her zaman vardır. Ben olsam yapmam. ama denenebilir aklınızda kalacaksa yaptırın :)

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
atıp atmaması şans dediğim gibi zor bir işlem. Stop için özellikle atma ihtimali her zaman vardır. Ben olsam yapmam. ama denenebilir aklınızda kalacaksa yaptırın :)
Yine kararsız kaldım. Düşüneyim en iyisi. İlla atacaksa yaptırmanın anlamı yok. Cila çekip bırakırım.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar arkadaşlar,

Ppf değil ama renkli stop folyosu yaptım yaptırdım defalarca. Hepsi maalesef zamanla kenardan vs kabardı. Yapıldığının ertesi gün kalkmalar başlıyordu. Tabi ppfte durum bi tık daha iyi olabilir

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Her parça ppf ile kaplanabilir. Bazıları tasarım olarak tek parça kaplanmaya müsaittir. Bazılarında parçalı kaplama yapılır. Stoplar kaplanabilir.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Her parça ppf ile kaplanabilir. Bazıları tasarım olarak tek parça kaplanmaya müsaittir. Bazılarında parçalı kaplama yapılır. Stoplar kaplanabilir.
Forum üyesi kaplanıp kaplanmadığını sormamış. Zaten yapmak için fiyat vermişler. Değer mi yaptırayım mı diye mantıklı görüş soruyor. Lütfen cevabı bu yönde düzelterek görüşünüzü yazın.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Forum üyesi kaplanıp kaplanmadığını sormamış. Zaten yapmak için fiyat vermişler. Değer mi yaptırayım mı diye mantıklı görüş soruyor. Lütfen cevabı bu yönde düzelterek görüşünüzü yazın.
Aslında ikiside hocam. Bazı yerler kaplanıyor bazı yerler kaplanmıyor demişti ama Genel olarak değer mi daha baskın sorumda.

Atma olmuyorsa değer gibi düşünüyorum. Olursa bi manası yok . Sizlerin ve diğer arkadaşlar yazdıktan sonra ki güncel görüşüm.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Aslında ikiside hocam. Bazı yerler kaplanıyor bazı yerler kaplanmıyor demişti ama Genel olarak değer mi daha baskın sorumda.

Atma olmuyorsa değer gibi düşünüyorum. Olursa bi manası yok . Sizlerin ve diğer arkadaşlar yazdıktan sonra ki güncel görüşüm.
Sorunuzda mantıklı mı diye sorduğunuz için o doğrultuda cevaplar olması gerekir. Daha farklı algı oluşturulmasına müsade edemem.

Atmaz, dayanır derler. Pratikte öyle olmaz. Kimse stobun atıp atmayacağının garantisini veremez özellikle tiguan ki inanmıyorum düzgün yapabileceklerine. Seramiğe de garanti verdiler, her arayan müşterime seramikte garanti olmaz değişkendir dedim. Aynısını ppf de yapıyorlar itibar etmeyin. Yaparsanız da garantisini verene yaptırın, yılda 3-4 kere yeniletirsiniz :)

Gearbox

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arac komple kapli olsa stoplar eksik kalmasin yaptirin diyecegim ama zaten ön taraf haric ppf korumasi olmadigindan bana mantiksiz geldi.

Yapilir yapilmaz kismini soruyorsaniz tek parca olarak yapilmasi cok zor ve kose kisimlari zaman icinde birakacaktir. Parcali olarak yapilabilir.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Sorunuzda mantıklı mı diye sorduğunuz için o doğrultuda cevaplar olması gerekir. Daha farklı algı oluşturulmasına müsade edemem.

Atmaz, dayanır derler. Pratikte öyle olmaz. Kimse stobun atıp atmayacağının garantisini veremez özellikle tiguan ki inanmıyorum düzgün yapabileceklerine. Seramiğe de garanti verdiler, her arayan müşterime seramikte garanti olmaz değişkendir dedim. Aynısını ppf de yapıyorlar itibar etmeyin. Yaparsanız da garantisini verene yaptırın, yılda 3-4 kere yeniletirsiniz :)
Doğrudur , evet.

Seramik olayında araç yıkama sırasında ürünler çok önemli, bir de seramiği ara ara desteklemez lazım.

PPF te garantilik durumum şu an için olmadı. Ön kupada ki PPF ler 2 yıl oldu. Bir sorun yaşamadım. Onları yaptırdığım yer Ankarada bilinen işletmelerden biri.

Arka stobu yaptırırsam başka yere yaptırıcağım, yapan yerlerden birine. Garanti olayını dediğiniz bahsettiğiniz iyi oldu, bunu sormak aklıma gelmeyebilirdi. Çok teşekkür ederim.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Arac komple kapli olsa stoplar eksik kalmasin yaptirin diyecegim ama zaten ön taraf haric ppf korumasi olmadigindan bana mantiksiz geldi.

Yapilir yapilmaz kismini soruyorsaniz tek parca olarak yapilmasi cok zor ve kose kisimlari zaman icinde birakacaktir. Parcali olarak yapilabilir.

Parçalı veya bütün olarak seçenekleri yaparız diyen işletmelere tekrar soracağım.

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye

İşletmeler farklı cevap verince insanın aklına ilk gelen şeydir. Yapılabilir mi ? Zaten konu sahibi de '' kaplanabilir mi ? '' diye sorduğunu kendisi yazmış. Düzeltilecek bir mesaj yok. İlk mesaj gayet net ,gelen cevapta benim doğru anladığımı teyit ediyor. Sonuç olarak folyo kaplama yapılabilir. Görseldeki stop tek parça kaplamaya müsait değil, parçalı olarak kaplanabilir.

Kalbinin istediğine , aklında olur diyorsa mantıklıdır. Hayırlı işler dilerim.