Sıradan olmayan bir yıkama gününden daha herkese merhaba
09.03.2019 tarihinde yaptığım bu detaylı yıkama gününde Aslan'ımın tüm detaylarına inmeye çalıştım. Aslında havaların toparlanması ile birlikte yazlık jant/lastik kombinasyonuna geçecektim ancak pek gözüm yemedi. Bir bilemediniz iki haftaya o işi de halletmeye çalışacağım.
Bildiğiniz üzere 17.11.2018 günü uyguladığım Soft99 fusso nun durumu ne halde görmek için sabırsızlandım doğrusu. Etkisinin zayıflama ihtimaline karşı yanıma fukupika 6 ay ürününü aldım. Neyse uzatmayalım fotoğraflar ile anlatalım
Kullanılan ekipmanlar:
Kwazar Orion Pro+ Foamer 6 Litre - İçerisinde 1:20 sulandırılmış Valet Pro Advanced Natural Snow Foam Şampuan
Secho 5 Litre basınçlı pompa - İçerisinde 1/4 sulandırılmış ceviz
Chemical Guys Kovalar ve Dirt Trap
Çift kova ile yıkama yapmak için Valet Pro Concentrated
Jantlarda kullanmak için Chemical Guys Maxi Suds II
Kapı içlerini korumaya almak için Soft99 Fukupika Strong Type 2 ay
Boya korumayı desteklemek için Soft99 Fukupika Strong Type 6 ay
Autoglym Super Sheen
Meguiar's trim detailer
Wheel Woolies ve Chemical Guys fırçalar
Uber Blue Kurulama Havlusu ve Chemical Guys Waffle Havlu
Meguiars Yün yıkama eldiveni
Çeşitli mikrofiber bezler
Önce kirli halimiz
Ceviz kirleri sökerken
Sonrasında ANSF ve Kwazar köpüğünün cevize desteği geliyor
Jant, lastik ve davlumbazlara özel ilgi gösteriyorum. Çok ekstrem bir durum yok ise bu her yıkamamda böyle
Tüm detaylara dokunuyorum. Elimin değmediği yer kaldığında sinirim bozuluyor çünkü
Soft99 Fusso beni yanıltıyor. Tamam ilk günkü gibi değil ancak hala kuvvetli bir koruma var.
Araç çift kova ve yün eldiven ile güzelce yıkandı. Niyetine girdik geri çevirmeyelim dedim ve Fukupika 6 ay ürününü ıslak aracıma sıktım ve kuruladım. Bu yöntem çok hoşuma gitti. Hem araç kolay kurulandı hem de kaygan bir yüzey bıraktı. Daha erken ama toz toplama durumu da olmadı. Parlaklığa katkısı olduğunu söyleyebilirim.
Fukupikayı sıktığımda tavan bu durumdaydı.
Sildikten sonra
Jantları da korumasız bırakmayalım. Fukupika 2 ay ürünü.
Jantlara da ıslakken uyguladım.
Trimlere meguiar's trim detailer. Belki 6 yıllık vardır kendileri
Davlumbazlara Autoglym super sheen sıktım ve bez ile üzerinden geçtim. Biliyorum dayanmaz ama olsun. Renk siyahlaştı
Lasitklere Sonax
Motoru da buhar ile hafif temizledim ve üzerine Autoglym Super Sheen geçtim.
Artık finallere geçelim değil mi
Elimden geldiğince hiç bir yeri atlamadan anlatmaya çalıştım. Konuyu okuyan tüm forum ailesine teşekkür ederim. Bir Maşallah'ınızı esirgemeyiniz lütfen
09.03.2019 tarihinde yaptığım bu detaylı yıkama gününde Aslan'ımın tüm detaylarına inmeye çalıştım. Aslında havaların toparlanması ile birlikte yazlık jant/lastik kombinasyonuna geçecektim ancak pek gözüm yemedi. Bir bilemediniz iki haftaya o işi de halletmeye çalışacağım.Bildiğiniz üzere 17.11.2018 günü uyguladığım Soft99 fusso nun durumu ne halde görmek için sabırsızlandım doğrusu. Etkisinin zayıflama ihtimaline karşı yanıma fukupika 6 ay ürününü aldım. Neyse uzatmayalım fotoğraflar ile anlatalım

Kullanılan ekipmanlar:
Kwazar Orion Pro+ Foamer 6 Litre - İçerisinde 1:20 sulandırılmış Valet Pro Advanced Natural Snow Foam Şampuan
Secho 5 Litre basınçlı pompa - İçerisinde 1/4 sulandırılmış ceviz
Chemical Guys Kovalar ve Dirt Trap
Çift kova ile yıkama yapmak için Valet Pro Concentrated
Jantlarda kullanmak için Chemical Guys Maxi Suds II
Kapı içlerini korumaya almak için Soft99 Fukupika Strong Type 2 ay
Boya korumayı desteklemek için Soft99 Fukupika Strong Type 6 ay
Autoglym Super Sheen
Meguiar's trim detailer
Wheel Woolies ve Chemical Guys fırçalar
Uber Blue Kurulama Havlusu ve Chemical Guys Waffle Havlu
Meguiars Yün yıkama eldiveni
Çeşitli mikrofiber bezler
Önce kirli halimiz
Ceviz kirleri sökerken
Sonrasında ANSF ve Kwazar köpüğünün cevize desteği geliyor
Jant, lastik ve davlumbazlara özel ilgi gösteriyorum. Çok ekstrem bir durum yok ise bu her yıkamamda böyle
Tüm detaylara dokunuyorum. Elimin değmediği yer kaldığında sinirim bozuluyor çünkü

Soft99 Fusso beni yanıltıyor. Tamam ilk günkü gibi değil ancak hala kuvvetli bir koruma var.
Araç çift kova ve yün eldiven ile güzelce yıkandı. Niyetine girdik geri çevirmeyelim dedim ve Fukupika 6 ay ürününü ıslak aracıma sıktım ve kuruladım. Bu yöntem çok hoşuma gitti. Hem araç kolay kurulandı hem de kaygan bir yüzey bıraktı. Daha erken ama toz toplama durumu da olmadı. Parlaklığa katkısı olduğunu söyleyebilirim.
Fukupikayı sıktığımda tavan bu durumdaydı.
Sildikten sonra
Jantları da korumasız bırakmayalım. Fukupika 2 ay ürünü.
Jantlara da ıslakken uyguladım.
Trimlere meguiar's trim detailer. Belki 6 yıllık vardır kendileri
Davlumbazlara Autoglym super sheen sıktım ve bez ile üzerinden geçtim. Biliyorum dayanmaz ama olsun. Renk siyahlaştı

Lasitklere Sonax
Motoru da buhar ile hafif temizledim ve üzerine Autoglym Super Sheen geçtim.
Artık finallere geçelim değil mi

Elimden geldiğince hiç bir yeri atlamadan anlatmaya çalıştım. Konuyu okuyan tüm forum ailesine teşekkür ederim. Bir Maşallah'ınızı esirgemeyiniz lütfen

Ekli dosyalar
-
2.6 MB Görüntüleme: 24
-
2.6 MB Görüntüleme: 23
-
5.8 MB Görüntüleme: 23
-
3.1 MB Görüntüleme: 21
-
3.3 MB Görüntüleme: 25
Son düzenleme: