Astra k | Temizlik polisajı - Detaylı iç temizlik

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Herkese merhaba,

Polisaj, iç temizlik ve koruma uygulamaları yaptım. Sunroof ve motoru da elden geçirdim.

Kullanılan malzemeler

Yıkama ve polisaj hazırlığı
Ön yıkama : Flowey ev13
Kova yıkaması : Autobrite purple velvet
Jant - davlumbaz : Flowey r1 - Ceviz prewash
Demirtozu : Flowey r10
Kil : Bilt hamber finish restorer
Cam : Liquid elements see you

Polisaj
Cut : x
Polish : x
Finish : Polytop reflex - rupes sarı ped

İç temizlik ve koruma
Tavan temizliği : Koch chemie polstar
Kumaş : Valet pro carpet cleaner
Deri ve plastik aksam temizliği : Nanolex interior cleaner
Camlar : Good stuff glass cleaner
Plasik aksam koruma : Colourlock vinil koruyucu, sonax matt effect
Deri koruyucu : Colourlock deri kalkanı
Pianoblack koruma : Bilt hamber finis wax

Koruma
Bilt hamber finis wax
Cam : Carpro flyby30
Jant - lastik : Turtle wax seal n shine - Meguiars endurance
Plastik aksam : Koch chemie pss

Motor temizliği ile başlayalım. Keyifli seyirler..

Kirli hali

Good stuff apc ve bilberry kullandım.

Koruma koch chemie motorplast

Final

Sunroof temizliği

Kirli hali

Temiz hali

Detaylı iç temizlik

Cam fitilleriyle başladım.

Öncesi

Sonrası

Öncesi

Sonrası

Cam açılıp kapanırken temas eden fitilden çıkan kir

Detaylı süpürdüm..

Parlak siyah parçalar toz temizliği

Tavan temizliğinde Koch Chemie Polstar (1:7) kullandım

Emniyet kemerleri, kapı direkleri, direksiyon çubuğu, koltuk kızakları, bagaj pandizotu gibi fotoğrafı olmayan bir çok detayları temizledim.

Direksiyon temizliği ile devam ediyorum

Nanolex interior cleaner

Deri temizliği

Pedal temizliği

Kumaşlarda Valet pro carpet cleaner (1:10) kullandım

Kumaş temizliği bitiminde nemliyken valet pro enzyme odour eater kullanıyorum

Selsil koku giderici
Klima soğuk pozisyonda, iç sirkülasyon açık şekilde içeriye koydum. Bittiğinde kapıları açıp havalandırdım.

Plastik aksam koruyucu Colourlock vinil koruyucu kullandım. Testini yapmıştım. Linkini bırakıyorum.

Plastik ürünleri karşılaştırması (iç mekan)

Görüntüsü harika oldu bu arada tavsiye ederim

Deri direksiyona auto finesse hide conditioner uygulayıp bir gece beklettim. Ertesi günü polstarla silip koruma aşamasına geçtim.
Colourlock deri kalkanı uygulaması

Kapının sert plastik kısımları ve kapı eşiklerinde sonax matt effect tercih ettim

Camları içten carbonfaser cam bezi ve Good sfuff glass cleaner ile sildim

Pianoblack kısımları Bilt hamber finis wax ile korumaya aldım. Muazzam bir parlaklığı var ve kusurları kapatıyor. Fakir zymölü napalım.. :D Satmaktan vazgeçtim sanırım :)

İçeride işim bitti. Dış uygulamalara geçelim.

Son düzenleme:

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Detaylı yıkama ve polisaj hazılığı

Davlumbazlara ceviz sıkarak başladım

Jantlarda flowey r10 ile demirtozu temizliği

Davlumbazlar ceviz prewash

Jantların temaslı yıkaması flowey r1 ve kovada vp concentrated

Tuff shine lastik fırçası ve Good stuff apc (1:5) ile lastik temizliği

Ön yıkama flowey ev13 (1:30)

Detaylar

Ön yıkamadan sonra boncuklar

Kova yıkaması Autobrite purple velvet

Demirtozu temizliği

Bilt hamber finish restorer kil temizliği

Kurulama

Davlumbazlardaki durum

Camları carbonfaser cam bezi ve liquid elemets see you ile sildim

Kapı araları Polytop velox shine

Maskeleme işlemi

Boya durumu şu şekilde. Tam odaklayamadım ama kusurlar belli oluyor

Çok az yıkama çizikleri var bir de verniğin parlaklığı yerinde ama tam berrak bir görüntü yok.

Orbital sistem rupes sarı ped ve polytop reflex kullandım.

Işık kaynağındaki yansıma kameradan kaynaklıdır. Yaklaştıcınca çizik var gibi gözüküyor. Yerdeki kabloların yansıması :D

Maşallah

Reflex parlaklığını çok beğeniyorum. Opel verniğinde çok güzel çalışıyor. İstediğim sonuca ulaştım.

İpa ile yüzeyi temizleyip korumaya hazır hale getiriyorum

Koruma olarak Bilt hamber finis wax kullandım. Parlaklığı ve kattığı derinliği çok beğendim.

Camları spta cam pedi ve Carpro ceriglass ile temizledim

M700 ve ipa ile yüzeyi yağmur kaydırıcı uygulamasına hazırladım

Carpro flyby30 uygulaması

Jantlara Turtle wax seal n shine uyguladım

Lastiklere endurance sürdüm plastik aksamda Koch chemie pss kullandım

Uygulamalar bu kadar. Özel sebeplerden dolayı final paylaşamıyorum. İlk yıkamada waxın boncuklarını aşağıya bırakıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Sağlıklı günler ve keyifli forumlar.. :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Maşallah:alevv:
:nazar:

Mis gibi bir detay olmuş ellerine sağlık. Uzun konulara bol resimli entrylere bayılıyorum. Şu waxı hem sattın, hem vazgeçtin karıştı ortalık. Siyahvert kendine gelmiş. Sen bizim siyaha bir parmak ateşle :paracıxx:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Baya fotoğraflı kota düşmanı uygulama olmuş :) flyby30u merak ediyorum ona güncel alabiliriz Berkay,emeğine sağlık :)

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
maşallah elinize sağlık hocam. merak ettiğim bir kısım olacak uygulamanızda.
Deri direksiyona auto finesse hide conditioner uygulayıp bir gece beklettim. Ertesi günü polstarla silip koruma aşamasına geçtim.
yazmışsınız. hide conditionerden sonra colourlock deri kalkanı uygulamanızın sebebi/faydası nedir. aynı ürünler bende de var da ona göre ben de uygulayayım.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ellerine sağlık Berkay çok keyifle okuduğum bir paylaşım olmuş.

bir kaç sorum olacak;

1) koltuklara CL uygularken kullandığın parmak uygulama pedini nereden kaça aldın?
2) Valed Pro Enzym uygulamasını direk nemli koltuk kumaşına sıkarak mı yapıyorsun?
3) M700 sonrası tekrardan ipa geçmenin sebebi nedir?

Celal

Uzman Detaycı
Üye

bir kaç sorum olacak;

1) koltuklara CL uygularken kullandığın parmak uygulama pedini nereden kaça aldın?
2) Valed Pro Enzym uygulamasını direk nemli koltuk kumaşına sıkarak mı yapıyorsun?
Atalay bey soru berkaya gelmiş ama ben berkayın ve sizin müsadenizle araya gireyim.parmak uygulama pedi bende aldım geçen ayparlatan adamlarda mevcut.
M700 den sonra ipa ile silme olayıda şudur biz bunu berkay ile çok konuştuk ,olmadı denedik..m700 ile sildikten sonra (bu bizim tenekeyemi denk geldi bilmiyorum ,aksini iddea edenlerde var çünki ama bizde durum anlatacağım gibidir) yüzeye şöyle parmağımızla dokunduğumuzda hala parmağımız takılmadan ufaktan kayıyor sanki hafif yağlı kalıyor ama ardından ipa ile bir tur geçince hiç kayma yok bildiğiniz parmağımız takılarak gidiyor..bunu şöylede denedim arabanın sağını sadece m700 ile solunu ise m700 +ipa ile temizleyip wax uyguladım..arabanın sağı 2 haftada waxa veda ederken solunda hala hem su iticiliği hem boncuklanması devam ediyordu..diyeceğim oki bence ipa ile silince tutunma daha kuvvetli olıyor

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık. Mis gibi olmuş. Ekran görüntüsü kolleksiyonuma ekledim. :)
Teşekkür ederim :)

Hocam Eline saglik cok guzel olmus kullanilan urunler guzel uygulamada sahane :) Finaller de Tahmin ettigimiz gibidir.
Çok teşekkür ederim hocam. Evet baya güzel sonuç aldım finalde :D

Berkay ellerine sağlık yine harika bir uygulama..sen final atmazsan gelir bende canlı görürüm haberin olsun
Buyur gel abi kahve benden :)
Teşekkür ederim.

Maşallah:alevv:
:nazar:

Mis gibi bir detay olmuş ellerine sağlık. Uzun konulara bol resimli entrylere bayılıyorum. Şu waxı hem sattın, hem vazgeçtin karıştı ortalık. Siyahvert kendine gelmiş. Sen bizim siyaha bir parmak ateşle :paracıxx:
Teşekkür ederim :) Ben de kendime geldim güzel terapi oldu. Wax işini konuşuruz :)

Açıkçası ben bu kadar fotoğraf çekemezdim. Çok icraat var, ellerine sağlık :) Keyifle okudum :) @Berkay
Teşekkürler Hakan abi beğenmene sevindim :)

Baya fotoğraflı kota düşmanı uygulama olmuş :) flyby30u merak ediyorum ona güncel alabiliriz Berkay,emeğine sağlık :)
Ayıp ettin hocam sizi düşündüm fotoğrafları sıkıştırdım. Tanesi 500kb ortalama. Kota dostudur :)

Tamamdır bilgi vereceğim flyby30 hakkında.
Teşekkürler.

maşallah elinize sağlık hocam. merak ettiğim bir kısım olacak uygulamanızda.
yazmışsınız. hide conditionerden sonra colourlock deri kalkanı uygulamanızın sebebi/faydası nedir. aynı ürünler bende de var da ona göre ben de uygulayayım.
Hocam öncelikle teşekkür ederim. Suni deri kurumaya dökülmrye meyilliyse, yumuşaklık hissini kaybediyorsa kullanmanız olası hasarları engeller. Eğer hakiki deriyse mutlaka kullanmalısınız. Hide conditioner suni deride iyi iş yapan bir ürün. Gerçek deri için daha farklı ürünler kullanabilirsiniz. Kalkan yüzeye tutunup geç kirlenme, kolay temizlenme, renk transferini engelleme gibi bir çok fayda sağlıyor bunu deri ayırt etmeksizin uygulamalısınız. İkisinin bir bağlantısı yok yani.

Teşekkür ederim abi :)

bir kaç sorum olacak;

Parmak aplikatör aslında pudra ponponu. Fileden 5 liraya aldım işimi çok kolaylaştırıyor :)

Evet valet pro enzyme nemli kumaşa sıkıp kurumaya bırakıyorum.

M700 ile alakali soruya @Celal abi gerekeni yazmış altına imzamı atarım başka söze gerek yok.
Teşekkür ederim yorumun için beğenmene sevindim :)

Yine rahatlatıcı görsellerden kareler ☺️ Elinize emeğinize sağlık
Teşekkürler hocam :)

Eline sağlık Berkay hocam. Cıncık gibi olmuş derler ya, tam olarak öyle olmuş :):alevv::alevv:
Teşekkür ederim beğenmenize sevindim hocam :)

Elinize sağlık hocam, bir haftalık iş var burada :)
Teşekkür ederim hocam. 3 günden biraz fazla sürdü.

Elinize saglik berkay bey guzel uygulama olmus
Teşekkür ederim :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Atalay bey soru berkaya gelmiş ama ben berkayın ve sizin müsadenizle araya gireyim.parmak uygulama pedi bende aldım geçen ayparlatan adamlarda mevcut.
M700 den sonra ipa ile silme olayıda şudur biz bunu berkay ile çok konuştuk ,olmadı denedik..m700 ile sildikten sonra (bu bizim tenekeyemi denk geldi bilmiyorum ,aksini iddea edenlerde var çünki ama bizde durum anlatacağım gibidir) yüzeye şöyle parmağımızla dokunduğumuzda hala parmağımız takılmadan ufaktan kayıyor sanki hafif yağlı kalıyor ama ardından ipa ile bir tur geçince hiç kayma yok bildiğiniz parmağımız takılarak gidiyor..bunu şöylede denedim arabanın sağını sadece m700 ile solunu ise m700 +ipa ile temizleyip wax uyguladım..arabanın sağı 2 haftada waxa veda ederken solunda hala hem su iticiliği hem boncuklanması devam ediyordu..diyeceğim oki bence ipa ile silince tutunma daha kuvvetli olıyor
Teşekkür ederim Celal bey, müthiş bir açıklama oldu ben de aynı şekilde yapacağım bundan sonra aerosol m700 sonrası ipa

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
@Berkay bende de astra j var hocam. direksiyon suni deridir büyük ihtimal. yani şöyle yapayım değil mi;
1. deri temizleyici ile direksiyon temizliği.
2. besleyici/bakım olarak hide conditioner uygulaması.
3. kuruduktan sonra koruma amaçlı colourlock deri kalkanı.

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Berkay bende de astra j var hocam. direksiyon suni deridir büyük ihtimal. yani şöyle yapayım değil mi;
1. deri temizleyici ile direksiyon temizliği.
2. besleyici/bakım olarak hide conditioner uygulaması.
3. kuruduktan sonra koruma amaçlı colourlock deri kalkanı.
evet hocam ama hideyi dinlendirin arka arkaya uygulamayın. Bide kalkan öncesi nemli bezle silip kurumasını bekleyin ki hideden kalan yağ kalıntısı olursa kalkanın tutunmasını etkilemesin.