Autoglym Hd Wax vs. Bilthamber Double Speed-wax

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba arkadaşlar,

Bu gün yıkama sonrası biraz zaman bulunca hemen iki ağır abi ile karşılaştırma yapayım dedim. Hemen kaportayı bantla ikiye ayırdım :) Bantı atınca direk profesyonel uygulamacılar gibi hemen havaya girdim :taraa:

Sol taraf AG HD Wax;

Wax krem rengi, rahatsız etmeyen bir kokusu ve oldukça katı bir yapısı var. Uygulamada tüketimi oldukça az ve uygulaması nispeten biraz zahmetli. Silmesi ise çok fazla efor sarfetmeden silinebiliyor. Silerken kuruyan wax beyaz tozlar çıkarıyor ve onları da temizlemek gerekiyor.

Sağ taraf BH DS Wax:

Beyaz renkli rahatsız etmeyen bir kokusu ve sert bir yapısı var. Uygulaması daha kolay tüketimi daha az fakat silmesi rakibinden daha zahmetli.

Finalde aralarında parlaklık farkı göremedim. Hidrofobi testinde de su iticiliklerde de fark göremedim :) Doalyısı ile kazanan yok. :of: Fiyat/performans olarak hangisi işinize geliyorsa alıp kullanabilirsiniz. Tüketimi oldukça düşük olan bu ürünleri tutup da 200gr neden yaparlar anlamış değilim.
Şunu da bir dip not olarak ekleyeyim; Denediğim diğer butik waxlardan daha zor uygulanan fakat kalıcılığı daha fazla olduklarını söyleyebilirim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık abi, iki değerli waxı senin gibi değerli bir detaycı test edince tadından yenmez olmuş. :)
Peki ikisini de çift kat uygulasak testin sonu yine berabere mi biter?

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ellerine sağlık abi, iki değerli waxı senin gibi değerli bir detaycı test edince tadından yenmez olmuş. :)
Peki ikisini de çift kat uygulasak testin sonu yine berabere mi biter?
Teşekkür ederim kardeşim, beğenmene sevindim.

Yapı olarak birbirine çok yakınlar. İkisi de carnubau wax, ikisi de maksimum derecede hidrofobik. 2. kata gerek olduğunu düşünmüyorum. Kaputta hareler kılcal çizikler olmasa çok daha güzel bir hidrofobi izlerdik ama maalesef :) Parlaklığa gelince elimizde @onurçiko abideki gibi bir parlaklık ölçer olmadığı için net konuşamıyorum ama gözle görülen bir fark yok. iki kat atsak da yine aynı görünecektir.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık çok güzel bir karşılaştırma olmuş. Zaman içerisinde hangisi daha dayanıklı kalacak acaba? Takibini sürdürürüz değil mi?

Bu arada naçizane bir eleştiri yapmak isterim. Biraz fazla sürmüşsünüz waxı. Özellikle hd wax için konuşursak. Kullandığım bir ürün olduğu için yorum yapabiliyorum. Az ürünle çok geniş bir alana yayılabiliyor.

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ellerine sağlık çok güzel bir karşılaştırma olmuş. Zaman içerisinde hangisi daha dayanıklı kalacak acaba? Takibini sürdürürüz değil mi?

Bu arada naçizane bir eleştiri yapmak isterim. Biraz fazla sürmüşsünüz waxı. Özellikle hd wax için konuşursak. Kullandığım bir ürün olduğu için yorum yapabiliyorum. Az ürünle çok geniş bir alana yayılabiliyor.
Hafta içi araç yatacak. Gelecek cumartesi iki tarafı da inceler buradan paylaşmaya çalışırım. Uzun vadede biraz zor. Muhtemelen 2-3 haftaya tekrar waxlarım :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardeşim eline sağlık, waxı çok sürmüşsün o yüzden silerken de tabiri caizse abanmışsın.
Bence bh ds daha güzel efekt vermiş. Ayrıca su daha hızlı tahliye oluyor gibi.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Bu gün yıkama sonrası biraz zaman bulunca hemen iki ağır abi ile karşılaştırma yapayım dedim. Hemen kaportayı bantla ikiye ayırdım :) Bantı atınca direk profesyonel uygulamacılar gibi hemen havaya girdim :taraa:

Sol taraf AG HD Wax;

Wax krem rengi, rahatsız etmeyen bir kokusu ve oldukça katı bir yapısı var. Uygulamada tüketimi oldukça az ve uygulaması nispeten biraz zahmetli. Silmesi ise çok fazla efor sarfetmeden silinebiliyor. Silerken kuruyan wax beyaz tozlar çıkarıyor ve onları da temizlemek gerekiyor.

Sağ taraf BH DS Wax:

Beyaz renkli rahatsız etmeyen bir kokusu ve sert bir yapısı var. Uygulaması daha kolay tüketimi daha az fakat silmesi rakibinden daha zahmetli.

Finalde aralarında parlaklık farkı göremedim. Hidrofobi testinde de su iticiliklerde de fark göremedim :) Doalyısı ile kazanan yok. :of: Fiyat/performans olarak hangisi işinize geliyorsa alıp kullanabilirsiniz. Tüketimi oldukça düşük olan bu ürünleri tutup da 200gr neden yaparlar anlamış değilim.
Şunu da bir dip not olarak ekleyeyim; Denediğim diğer butik waxlardan daha zor uygulanan fakat kalıcılığı daha fazla olduklarını söyleyebilirim.

Eline sağlık abi. Dayanım konusunda tecrübelerini de paylaşır mısın ilerleyen dönemde :) su itiş olarak eğimi az yüzeyde AG, eğimi yüksek yüzeyde bh daha iyi gibi gördüm videoda. Senin yorumun nedir?

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Kardeşim eline sağlık, waxı çok sürmüşsün o yüzden silerken de tabiri caizse abanmışsın.
Bence bh ds daha güzel efekt vermiş. Ayrıca su daha hızlı tahliye oluyor gibi.
Abi baya az kullandım aslında :) Daha az kullansam ped kaportada hareket ettirilemez gibi geliyor bana :) Yüzeylerin yansımaları farklı olduğu için efekt konusunda çok bir yorum yapamıyorum ama senin tecrübenle yatığın yoruma da katılırım.
Eline sağlık abi. Dayanım konusunda tecrübelerini de paylaşır mısın ilerleyen dönemde :) su itiş olarak eğimi az yüzeyde AG, eğimi yüksek yüzeyde bh daha iyi gibi gördüm videoda. Senin yorumun nedir?
Dayanım için gelecek hafta bir özet geçerim. Ama sonraki hafta muhtemelen başka bir wax uyguaması yapmış olurum :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık, uygulamanızda bh double speed hidrofobi performansı az farkla daha iyi görünüyor. Dayanımı merakla bekliyorum :)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
İnceleme için ben de teşekkür ederim, double Speed wax edinmek istediğim ürünlerden biri, hidrofobisi burdan bir tık daha iyi gözüküyor, ellerinize sağlık :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Hd wax beğenmediğim bir wax ama kendileri ilk waxım olur. Ellerine sağlık. BiltHammer bunu kazanır gibi. Sonuçları bekliyoruz :)