İnceleme AutoGlym Rapid Aqua Wax İncelemesi

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Auto finesse finale ürünü ile kıyaslarsanız sizce hangisi daha başarılı ?
Af finale quick detailer,
Autoglym Rapid wax ise quick wax.

Aslında benzer ürünler olsa da ufak tefek farklılıkları mevcut genel olarak quick wax ve quick detailer ların.

Quick detailer lar biraz daha temizlik için yapılmış ürünler. Arabayı yıkamadan toz almak, veya yıkama sonrası oluşan kireç lekesi ve pusu silmek gibi. Ömürleri Quick wax'lara göre daha kısa oluyorlar bazı istisnalar hariç (sonax bsd), ama kullanımları da daha pratik oluyor. Quick wax'ların da dayanımı bazen az olabiliyor, Hakan abi'nin başlıkta incelediği ürün zaten bunu gösteriyor, dayanımı kısa.

Quick wax lar bazen aracın rengine ve altındaki korumaya göre veya sıcak havada uygulandığında leke yapabiliyorken QD lerde bu duruma daha az rastlanıyor. Normalde wax uygulanmış beyaz renk aracıma, favori quick wax'ım Soft99 platinium egg harika çalışırken, ki ömrü de çok uzun oluyordu, şu an seramik kaplı lacivert aracımda leke bıraktığı için kullanamıyorum mesela.

Qd lerin bir diğer eksisi de aracın altındaki korumanın ömründen bazen götürebilmeleri, yazdığım her şey için bunun da istisnası mevcut yazmak istemiyorum, fakat bunun da istisnası mevcut. Ama yine de aracıma altta dayanımı kısa bir katı wax uygulamış olsam, QD kullanmak istemezdim sanırım.

Ben benzinlikte yıkama yaptığım için QD bana hep daha cazip geliyor, yıkama sonrası kireç lekesi vs. temizlemek için. Daha önce AF finale almıştım, fakat uygulaması sıradan bir Qd kadar kolay gelmemişti, silmesi zor gelmişti. Hatta QD değil QW gibi hissettirmişti. Bu bahsettiğim 2018 senesi, belki formül değişmiştir bilmiyorum. Bir de AF finale'in aracın altındaki korumanın ömründen götürdüğüne dair forumda tecrübe paylaşanlar olmuştu, onu da belirterek sonlandırayım.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Elinizdeki ürünü ve ne aradığınızı Hızlı Soru - Cevap başlığında yazarsanız, oradan da yardımcı olanlar olacaktır, konuyu daha fazla kirletmeyeyim.:)