basınçlı makine öneri

kizmazfatih

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Herkese merhabalar;
Babamların evinde yaklaşık 3 4 yıldır kullandıgımız karcher k2 makine hortum jakının kırılması sonucu gayri faal kaldı.Yeni 3 metrelik hortumlar bile fiyatları baya yüksek almısken yeni makine almayı düşünüyoruz. Bende araba yıkarım ayda 2 veya 3 kere araba yıkıyorum. Kullanıcı yorumlarına bakıyorum karcher da baya şikayet var. Karcher k3 mü veya k4 yada bosch aquatak 130 luk makıne mi almalıyız.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Herkese merhabalar;
Babamların evinde yaklaşık 3 4 yıldır kullandıgımız karcher k2 makine hortum jakının kırılması sonucu gayri faal kaldı.Yeni 3 metrelik hortumlar bile fiyatları baya yüksek almısken yeni makine almayı düşünüyoruz. Bende araba yıkarım ayda 2 veya 3 kere araba yıkıyorum. Kullanıcı yorumlarına bakıyorum karcher da baya şikayet var. Karcher k3 mü veya k4 yada bosch aquatak 130 luk makıne mi almalıyız.
Karcher 'in daha çok talep gördüğü için doğal olarak şikayet oranı da buna doğru orantılı fazla olması normal., K2 gibi bir cihazının kullanıma bağlı olarak 4 seneyi çıkarması zaten anca o kadar olur., bu tip amatör cihazların marka fark etmeksizin ömürleri ortalama 3-4 yıl., uzun ömürlü bir cihaz olsun istiyorsanız pro serisi bir cihaza yönelmeniz lazım.,

Alacağınız cihazda basınç değeri olarak katalog verilerini dikkate almayınız., çünkü bu basınç değerleri aldatıcıdır., karcher, bosch vs.. markaların tamamı cihazın max. basınç değerini yazmaktadır ancak cihazlar hiç bir zaman max. değerlerinde çalışmazlar., hortum uzunluğu ömenli konulardan bir tanesi 3 veya 6 metre hortumla araç yıkamak keyiften çok eziyete dönüşüyor, aracın etrafına dönemiyorsunuz, seyyar çanta gibi sürekli yanınızda taşımak zorunda kalıyorsunuz.,bu sebebten en az 8 metre hortum uzunluğu olan bir cihaz almanızı öneririm.,

Diğer konu pompa mevzusu, plastik pompalı cihazlardan pek bir şey beklemeyin., 2 sene vaad ettiği basınçta çalışır, sonrasında yavaş yavaş basıncı azalır ömürünü tamamlar., alüminyum pompalı bir cihaz alırsanız ömrü daha uzun olacaktır., ne kadar ekmek o kadar köfte misali..

Karcher 'de alüminyum pompalı cihazlar K5 'ten başlıyor., malum K5 'in fiyatı aldı başını gitti., Geçen kış K5 'i çok rahat 2000-2200 gibi fiyatlara alınabiliyorken döviz yüzünden şuan 2900-3000 tl. arasına satılıyor., 3 bin 'e çıkınca da K5 'in anlamı kalmıyor, çünkü o rakamlara HD 5./11p gibi pro seri bir cihaz alınabiliyor.,

Nilfisk D-pg 140.4-9 X-tra bu cihaza bir göz atmanızı öneririm., danimarkalı bir firma.,
9 metre hortum., hortum sarma makarası, alüminyum pompa, 135 bar basınç (gerçek çalışma değeri yalandan değil)., K5 ayarında cihazdır, hatta pek çok yönden k5 'ten olmayan avantajları var.,

Fiyat olarakta k5 'in yarı fiyatına alınabiliyor., 1500 tl. kampanya yapmışlar; Nilfisk D-pg 140.4-9 X-tra Eu - 140 Bar Basınçlı Yıkama Makinası Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Baktığınız cihazların gerçek basınç değerleri;
K2 74 bar
K3 80 bar
K4 110 bar (su soğutmalı motor)
K5 125 bar (su soğutmalı motor / alüminyum pompa)
K7 150 bar (su soğutmalı motor / alüminyum pompa)

Bosch Aquatak 125 (metal pompa / 75 bar)
Bosch Aquatak 130 (metal pompa / 90 bar)
Bosch Aquatak 135 (metal pompa / 92 bar)

kizmazfatih

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Karcher 'in daha çok talep gördüğü için doğal olarak şikayet oranı da buna doğru orantılı fazla olması normal., K2 gibi bir cihazının kullanıma bağlı olarak 4 seneyi çıkarması zaten anca o kadar olur., bu tip amatör cihazların marka fark etmeksizin ömürleri ortalama 3-4 yıl., uzun ömürlü bir cihaz olsun istiyorsanız pro serisi bir cihaza yönelmeniz lazım.,

Alacağınız cihazda basınç değeri olarak katalog verilerini dikkate almayınız., çünkü bu basınç değerleri aldatıcıdır., karcher, bosch vs.. markaların tamamı cihazın max. basınç değerini yazmaktadır ancak cihazlar hiç bir zaman max. değerlerinde çalışmazlar., hortum uzunluğu ömenli konulardan bir tanesi 3 veya 6 metre hortumla araç yıkamak keyiften çok eziyete dönüşüyor, aracın etrafına dönemiyorsunuz, seyyar çanta gibi sürekli yanınızda taşımak zorunda kalıyorsunuz.,bu sebebten en az 8 metre hortum uzunluğu olan bir cihaz almanızı öneririm.,

Diğer konu pompa mevzusu, plastik pompalı cihazlardan pek bir şey beklemeyin., 2 sene vaad ettiği basınçta çalışır, sonrasında yavaş yavaş basıncı azalır ömürünü tamamlar., alüminyum pompalı bir cihaz alırsanız ömrü daha uzun olacaktır., ne kadar ekmek o kadar köfte misali..

Karcher 'de alüminyum pompalı cihazlar K5 'ten başlıyor., malum K5 'in fiyatı aldı başını gitti., Geçen kış K5 'i çok rahat 2000-2200 gibi fiyatlara alınabiliyorken döviz yüzünden şuan 2900-3000 tl. arasına satılıyor., 3 bin 'e çıkınca da K5 'in anlamı kalmıyor, çünkü o rakamlara HD 5./11p gibi pro seri bir cihaz alınabiliyor.,

Nilfisk D-pg 140.4-9 X-tra bu cihaza bir göz atmanızı öneririm., danimarkalı bir firma.,
9 metre hortum., hortum sarma makarası, alüminyum pompa, 135 bar basınç (gerçek çalışma değeri yalandan değil)., K5 ayarında cihazdır, hatta pek çok yönden k5 'ten olmayan avantajları var.,

Fiyat olarakta k5 'in yarı fiyatına alınabiliyor., 1500 tl. kampanya yapmışlar; Nilfisk D-pg 140.4-9 X-tra Eu - 140 Bar Basınçlı Yıkama Makinası Fiyatı, Yorumları - Trendyol

K2 74 bar
K3 80 bar

değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim çok faydalı oldu dediğiniz markaya bakacağım.Çogu aparatlar karcher ile uyumlu oldugu için karcher biraz daha ön planda oluyor.

Snmz41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhabalar. @forzaGilles Ali abinin önerdiği makinadan kullanıyorum ve Ali abinin önerisi ile aldım çok memnunum kesinlikle bu rakamlara alınabilecek en iyi makinalardan biri diyebilirim

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
plasitk pompalı ürünlerden uzak durun. çogu markada maksimum baısnçyazar geçer normal çalışma basıncını ögrenmek zor. Amatör modellerde çalışma basıncı vaat edilen maksimum basıncın yanından geçmiyor yarı yarıya daha düşük bir hissiyat veriyor.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul

K2 74 bar
K3 80 bar

Şimdi bu konu dikkatimi çekti :) Elimde karcher uyumlu Autobrite foam lance var. Bunu Nilfisk'e uyduramayız herhalde. China den gelecek foam lance için de zamanım yok. 2 haftaya Rize'de olacağım nasipse. Nasıl yapsak.. Hep masrafsınız abi ya :)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Şimdi bu konu dikkatimi çekti :) Elimde karcher uyumlu Autobrite foam lance var. Bunu Nilfisk'e uyduramayız herhalde. China den gelecek foam lance için de zamanım yok. 2 haftaya Rize'de olacağım nasipse. Nasıl yapsak.. Hep masrafsınız abi ya :)
Neden olmasın çok basit uyumlu hale getirilir., nilfisk 'e uyumlu adaptör alman lazım., ama çinli amcaya mecbursun burada bulmak çok zor., son aldığım sipariş çinden 10 günde geldi., autobrite ile uyumlu hale getirmen için; cihaza uygun adaptör ve (erkek tip) 1/4 bsp alman lazım.. ve doğru adaptörü almak için cihazın modelini bilmek lazım

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Neden olmasın çok basit uyumlu hale getirilir., nilfisk 'e uyumlu adaptör alman lazım., ama çinli amcaya mecbursun burada bulmak çok zor., son aldığım sipariş çinden 10 günde geldi., autobrite ile uyumlu hale getirmen için; cihaza uygun adaptör ve (erkek tip) 1/4 bsp alman lazım.. ve doğru adaptörü almak için cihazın modelini bilmek lazım
Bir araştırayım bakalım. Teşekkür ederim.

Mephistophelean

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar sevgili forum arkadaşlarım. Ben de yeni Nilfisk E140.3 X-Tra modelini aldım. Foam lance bakıyorum şimdi. Ama baktığımda hangisi bana uygun olur tam anlayamadım. Nilfisk için 2 farklı modeli var galiba, biri normal, diğeri daha uzun gibi, bazılarında aparatların kenarlardaki çıkıntılarından sonraki mesafe 26, bazılarında 20 yazıyor, hangisi uyumlu karar veremedim. Aşağıya namlu ucunun resmini yükledim, benimki 20mm. ölçülerini de yazdım. Rica etsem bana önerebileceğiniz aliexpress linki var mı? Bir de bu gümrük mevzusunda sonra hiç alışveriş yapmadım, acaba fiyatı ne kadar artıyor, ya da gümrükte takılma gibi problemler yaşıyor muyuz? Teşekkür ederim.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Selamlar sevgili forum arkadaşlarım. Ben de yeni Nilfisk E140.3 X-Tra modelini aldım. Foam lance bakıyorum şimdi. Ama baktığımda hangisi bana uygun olur tam anlayamadım. Nilfisk için 2 farklı modeli var galiba, biri normal, diğeri daha uzun gibi, bazılarında aparatların kenarlardaki çıkıntılarından sonraki mesafe 26, bazılarında 20 yazıyor, hangisi uyumlu karar veremedim. Aşağıya namlu ucunun resmini yükledim, benimki 20mm. ölçülerini de yazdım. Rica etsem bana önerebileceğiniz aliexpress linki var mı? Bir de bu gümrük mevzusunda sonra hiç alışveriş yapmadım, acaba fiyatı ne kadar artıyor, ya da gümrükte takılma gibi problemler yaşıyor muyuz? Teşekkür ederim.

Şuan ki gümrük mevzuatına göre yurtdışından 1$ 'lık ta ürün alsanız 100$'lık ta ürün alsanız vergi ödüyorsunuz., Avrupa ülkerinden alınan ürünlerde %18 ödersiniz., diğer ülkelerden %20 ödeniyor., gümrük hesaplamasına kargo ücreti dahil edilmez., sadece ürünün fiyatı dahil edilir., Aliexpress 'te çoğu satıcı da gümrük vergisi ürünü satın alınırken tahsil ediliyor., yani ürün Türkiye 'ye geldiğinde hiç bir kurum/kuruluş ile uğraşmıyorsunuz., ürün direkt adresine gelir. Adresinizi kayıt ederken, Mahalle, Cadde, Sokak, Posta Kodu eksiksiz yazmanız., (i,ö,ü,ş,ç,ğ) gibi Türkçe karakter kullanmamalısınız., ve ödeme ekranında ilerlerken İlgili bölüme TC kimlik numaranızı (Personal ID Number) yazmanız gerekir., Not: para birimini TL. seçmeyiniz..!! Dolar seçiniz., TL. seçerseniz daha fazla ücret ödersiniz.,

Nilfisk makine için uyumlu olan; 29.0US $ |MJJC yeni köpük aparatı için Nilfisk yuvarlak uydurma Nilfisk, Gerni, Stihle basınçlı yıkayıcılar yeni tip köpük püskürtücü köpük aparatı 2017|lance|lance foamlance pressure washer - AliExpress

Kırmızı renkli (Classic) modeli ve mavi-beyaz olan Cannon S modeli., mavi-beyaz Cannon S modelinin köpük performansı daha iyidir.

Bahçe hortumu, musluk adaptörü ve hortum adaptörü gibi bazı aparatlara daha ihtiyacınız olacak., Ayrıca bulunduğunuz bölgedeki suyun durumuna göre makinenin pompasını korumak için "su giriş filtresi" almanız gerekir/gerekebilir.,

Misal diyelim ki suyu alacağınız musluk ile yıkama yapacağınız alan arası mesafe 5 metre olsun., bu şartlarda gidip 5 metre hortum almamalısıız..! yani musluk ile makine arası mesafe yakın olsa bile makinenin sağlıklı çalışabilmesi için alacağınız hortumun en az 9-10 metre olması gerekir..!! Alacağınız hortumun çapı (1/2 veya 5/8) olmalıdır., Yapı marketlerden veya nalburdan hortum alırken çok dikkat ediniz., sattıkları 3 kuruşluk dandik hortumlara yüksek fiyat çekiyorlar., yapı marketin satığı hortum fiyatına daha uzun ömürlüsü alınabiliyor., Bu sebebten bahçe hortumu için ayıracağınız bütçeyi ve almayı düşündüğünüz bahçe hortumunu söylerseniz yardımcı olalım...

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Hazır konusu açılmışken bir şey sorayım madem, biz yazlıkta kaynak suyu kullanıyoruz. Su motoru var toprak altından su çekiyor. Up uzun da bir hortum var 15 metre vardır rahat. Ucunda da bahçe sulama aparatı var. Ben k3 veya k4 alsam nasıl kullanırım. Hortumu direk makineye mi takıyorum? Bir sorun teşkil eder mi?

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ

Bu resimi aliexpress ten mjjc veya başka satıcılara atıp sorarak alabilirsin.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hazır konusu açılmışken bir şey sorayım madem, biz yazlıkta kaynak suyu kullanıyoruz. Su motoru var toprak altından su çekiyor. Up uzun da bir hortum var 15 metre vardır rahat. Ucunda da bahçe sulama aparatı var. Ben k3 veya k4 alsam nasıl kullanırım. Hortumu direk makineye mi takıyorum? Bir sorun teşkil eder mi?
Hortumun ucuna takmak için (aqua-stop 'lu adaptör) almanız yeterli., yalnız kuyu (kaynak suyu) kullandığınız için makinenin pompasını korumak için su giriş filtresi takmanız gerekir.,

Dikkat etmeniz gereken diğer şey; alacağınız aqua-stop adaptörün hortumun çapına uygun olması gerekir., yani yazlıkta kullandığınız hortumun çapı nedir bilmeniz gerekiyor.,

1/2 = 13mm
5/8 = 15mm
3/4 = 19mm

Bir de kaynak suyu hidrafor yardımıyla bastığı için., hidrafor bir süre çalışır yeterli basıncı sağladığı zaman kısa süreli durur sonra tekrar çalışır., bu dur-kalk esnasında (suyun akışında dalgalanma) yaşanıyor mu yaşanmıyor mu., bilirseniz iyi olur çünkü suyun basıncındaki dalgalanmalar fazla olursa makine tekleme yapabilir.

Son düzenleme:

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Hortumun ucuna takmak için (aqua-stop 'lu adaptör) almanız yeterli., yalnız kuyu (kaynak suyu) kullandığınız için makinenin pompasını korumak için su giriş filtresi takmanız gerekir.,

Dikkat etmeniz gereken diğer şey; alacağınız aqua-stop adaptörün hortumun çapına uygun olması gerekir., yani yazlıkta kullandığınız hortumun çapı nedir bilmeniz gerekiyor.,

1/2 = 13mm
5/8 = 15mm
3/4 = 19mm

Bir de kaynak suyu hidrafor yardımıyla bastığı için., hidrafor bir süre çalışır yeterli basıncı sağladığı zaman kısa süreli durur sonra tekrar çalışır., bu dur-kalk esnasında (suyun akışında dalgalanma) yaşanıyor mu yaşanmıyor mu., bilirseniz iyi olur çünkü suyun basıncındaki dalgalanmalar fazla olursa makine tekleme yapabilir.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim

Mephistophelean

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
@forzaGilles, vallahi hiçbir sorumu cevapsız bırakmıyorsunuz, teşekkür ederim. Önerdiğiniz ürüne baktım ama fiyatı pahalı geldi. Daha uyguna bear force falan var, onlardan alsam? Ancak şöyle bir durum var işte merak ettiğim.

https://m.tr.aliexpress.com/item/10...guou20wcabby17e9c57100d20172132678eced&gclid=

Burada D seçeneği bana uyar mı? Benim 20mm dediğim yere adam 26mm yazmış. Baktım bu foam lance aparatının takıldığı borunun içinde yay gibi birşey var. Zaten sprey başlığı da takarken bastırarak içine itip döndürüp kilitleyerek takıyoruz. Acaba 26mm olanı alsam, bu yay tolere eder mi? Ya da daha uygun alabileceğim bir öneriniz var mı?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@forzaGilles, vallahi hiçbir sorumu cevapsız bırakmıyorsunuz, teşekkür ederim. Önerdiğiniz ürüne baktım ama fiyatı pahalı geldi. Daha uyguna bear force falan var, onlardan alsam? Ancak şöyle bir durum var işte merak ettiğim.

https://m.tr.aliexpress.com/item/10...guou20wcabby17e9c57100d20172132678eced&gclid=

Burada D seçeneği bana uyar mı? Benim 20mm dediğim yere adam 26mm yazmış. Baktım bu foam lance aparatının takıldığı borunun içinde yay gibi birşey var. Zaten sprey başlığı da takarken bastırarak içine itip döndürüp kilitleyerek takıyoruz. Acaba 26mm olanı alsam, bu yay tolere eder mi? Ya da daha uygun alabileceğim bir öneriniz var mı?
Rica ederim.. aynı satıcı şişe tasarımı farklı olan ilanında D seçeneği için 20mm yazmış, sizin şişe tasarımı için 26mm yazmış., muhtemelen sadece yazım hatası yapmışlardır., şişe tasarımının farklı olması D adaptörüne etki etmez sonuçta hepsinde aynı adaptörü kullanılıyor..!! satıcıya msj. ile bağlantı ucunun resmini gönderin ama forumda paylaştığınız resim sağlıklı bir resim değil., resmi yan profilden çekip ve bağlantı ucundaki çıkıntının görülebileceği açıdan bir resim çekiniz.,

ikisi de aynı satıcı (verdiğim link'ler bear force markasının kendi satış dükkanı);

(D seçeneği için) 20mm yazan ilanı: 21.8US $ |Basınçlı yıkama köpük topu araba yıkama köpük püskürtücü araba yıkama sabun köpük yıkama Karcher Interskol Huter Stihl Parkside|Water Gun & Snow Foam Lance| - AliExpress

(D seçeneği için) 26mm yazan ilanı: 15.5US $ |Yüksek basınçlı sabun Foamer köpük püskürtücü köpük aparatı köpük jeneratörü Karcher Bosch Elitech Lavor Pennik lavabo basınçlı yıkama|foam generator|foam sprayergenerator high - AliExpress

Bear Force fiyat olarak ucuzdur ama köpük performansı olarak bir beklentiniz olmasın., bu markanın ürünlerinde köpük performansı vasattır., bulaşık suyundan pek farkı olmayan bir köpük performansı var., sulu köpük aracın üzerinden kısa sürede akacağı için kirleri yeteri kadar temizleyememiş olursunuz., iyi köpük elde edemedikten sonra ürünün fiyatının uygun olmasının bir anlamı kalmıyor.,

Mümkünse bütçenizi zorlayıp MJJC almanızı öneririm., MJJC 'nin "fiyat olarak daha ucuz olan" kırmızı renkli (Classic) modelinin bilee köpük performansı bear force'un ürününden daha iyi köpük yapar., kırmızı renkli olan MJJC 'nin fiyatı daha uygundur., benim tavsiyemi soruyorsanız bear force tavsiye etmem.

MJJC Foam Lance Classic (kırmızı renkli); 29.0US $ |MJJC yeni köpük aparatı için Nilfisk yuvarlak uydurma Nilfisk, Gerni, Stihle basınçlı yıkayıcılar yeni tip köpük püskürtücü köpük aparatı 2017|lance|lance foamlance pressure washer - AliExpress

Son düzenleme: