basınçlı makine öneri

photih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
ben de mjjc almayı düşünüyorum da , toplam ne kadara geliyor acaba?
Bildiğim kadarıyla zaten vergili olarak alıyoruz. Ardından Türkiye'de neye ne kadar para ödüyoruz ve bir sıkıntı çıkıyor mu acaba?

Mephistophelean

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Takriben 800TL civarına geliyor cannon s modeli. Bende bakıyorum ama fiyatından dolayı bir yanımda kova ve eldivenden yana :)

YusufSari

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Karcher 'in daha çok talep gördüğü için doğal olarak şikayet oranı da buna doğru orantılı fazla olması normal., K2 gibi bir cihazının kullanıma bağlı olarak 4 seneyi çıkarması zaten anca o kadar olur., bu tip amatör cihazların marka fark etmeksizin ömürleri ortalama 3-4 yıl., uzun ömürlü bir cihaz olsun istiyorsanız pro serisi bir cihaza yönelmeniz lazım.,

Alacağınız cihazda basınç değeri olarak katalog verilerini dikkate almayınız., çünkü bu basınç değerleri aldatıcıdır., karcher, bosch vs.. markaların tamamı cihazın max. basınç değerini yazmaktadır ancak cihazlar hiç bir zaman max. değerlerinde çalışmazlar., hortum uzunluğu ömenli konulardan bir tanesi 3 veya 6 metre hortumla araç yıkamak keyiften çok eziyete dönüşüyor, aracın etrafına dönemiyorsunuz, seyyar çanta gibi sürekli yanınızda taşımak zorunda kalıyorsunuz.,bu sebebten en az 8 metre hortum uzunluğu olan bir cihaz almanızı öneririm.,

Diğer konu pompa mevzusu, plastik pompalı cihazlardan pek bir şey beklemeyin., 2 sene vaad ettiği basınçta çalışır, sonrasında yavaş yavaş basıncı azalır ömürünü tamamlar., alüminyum pompalı bir cihaz alırsanız ömrü daha uzun olacaktır., ne kadar ekmek o kadar köfte misali..

Karcher 'de alüminyum pompalı cihazlar K5 'ten başlıyor., malum K5 'in fiyatı aldı başını gitti., Geçen kış K5 'i çok rahat 2000-2200 gibi fiyatlara alınabiliyorken döviz yüzünden şuan 2900-3000 tl. arasına satılıyor., 3 bin 'e çıkınca da K5 'in anlamı kalmıyor, çünkü o rakamlara HD 5./11p gibi pro seri bir cihaz alınabiliyor.,

Nilfisk D-pg 140.4-9 X-tra bu cihaza bir göz atmanızı öneririm., danimarkalı bir firma.,
9 metre hortum., hortum sarma makarası, alüminyum pompa, 135 bar basınç (gerçek çalışma değeri yalandan değil)., K5 ayarında cihazdır, hatta pek çok yönden k5 'ten olmayan avantajları var.,

Fiyat olarakta k5 'in yarı fiyatına alınabiliyor., 1500 tl. kampanya yapmışlar; Nilfisk D-pg 140.4-9 X-tra Eu - 140 Bar Basınçlı Yıkama Makinası Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Baktığınız cihazların gerçek basınç değerleri;
K2 74 bar
K3 80 bar
K4 110 bar (su soğutmalı motor)
K5 125 bar (su soğutmalı motor / alüminyum pompa)
K7 150 bar (su soğutmalı motor / alüminyum pompa)

Bosch Aquatak 125 (metal pompa / 75 bar)
Bosch Aquatak 130 (metal pompa / 90 bar)
Bosch Aquatak 135 (metal pompa / 92 bar)
Hocam belirttiğiniz nilfisk 140 modeli nilfisk 150-10 modelinden daha mı iyi