İnceleme Bear Force Kısa Tetik Ve 5'li Nozül Seti

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Anlamadığım bir nokta var. Neden bu ürünle su sıçramasına, ıslak veya köpüklü araca dahada yaklaştırıyoruz ki vücudumuzu?
Ve uzun standart borularla niminik bilek hareketleri ile işgücünden tasarruf varken neden aracın dibinden bu ürünle uğraş sağlıyoruz? Neden davlumbaz gibi su tozumasının çok olacağı bir yerde standart uca göre işin daha da dibine girip ağzımız yüzümüz su bulutu oluyor?

Ben gerçekten bu ürünün mantığını anlayamadım. Ben yanılıyor da olabilirim. Kullanmadım çünkü. Ama kullansam sanki bu olumsuz senaryoların hepsini yaşayacağımı hissediyorum.
Evet kullanmadığınız için bazı endişeleriniz olabilir, gayet doğal. Ama dediğiniz şu sıçramaları vs doğru nozül kullanırsanız neredeyse hiç yaşanmıyor. Özellikle davlumbazda uzun tetik ile çalışmak çok zor olduğu için bu tür kısa tetikler çok pratik. Bir de bu tetikler ile basınç gücünde ciddi artış hissediliyor. İmkanım olursa aynı makine ile uzun tetik vs. kısa tetik şeklinde kısa bir video yaparım belki.
Neyse ürünü çok övdük, gören de üretici ya da satıcı zannedecek :) Olay tamamen tercih meselesi ve tercih edenlerin belirli sebepleri var. İş gücünde artış değil azalma yaşanıyor bu arada.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhabalar hayırlı akşamlar, Nozzle olarak genel olarak yeşil mi kullanıyorsunuz veyahut değiştiriyor musunuz herhangi bir yeri yıkamaya gecerken?

Misafir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Video ile birlikte çok güzel bir inceleme olmuş. Ben de karcher makinem için listeme ekledim.

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar hayırlı akşamlar, Nozzle olarak genel olarak yeşil mi kullanıyorsunuz veyahut değiştiriyor musunuz herhangi bir yeri yıkamaya gecerken?
Merhabalar, size de hayırlı akşamlar hocam. Sarıyı da denedim, en çok yeşilin atımı hoşuma gitti :) Yeni aldığım ve vaktim kısıtlı olduğu için hepsini deneyim videosunu çekemedim.

Uğur Can Uysal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Bende anlayamadım size danışmak istedim de bu Çinliler kafamızı çok karıştırıyor görüntü aynı fiyat farkı var riske girip alsam mı diye düşünüyorum :)
Attığınız linkten güvenerek alabilirsiniz. Bear Force markasının kendi satıcısı.O satıcı üzerinden bende foam lance aldım sorun yok yani. Bear Force markasının aliexpress üzerinde çok fazla satıcısı var maalesef aradaki fiyatlarda az uz değil uçurum.

Uğur Can Uysal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Detailing dünyasının sevilen ürünlerinden ve pratiklik anlamında detaycıya çok yardımcı olan kısa tetik olayına biz de dahil olmuş olduk. Forumdaki bazı tecrübeli üstatlarla istişare neticesinde Bear Force markasının Bosch Aquatak serisine uyumlu kısa tetik modelini satın aldım.

Ürünün Karcher, Bosch, Nilfisk gibi birçok modele uyumlu setleri bulunuyor. (İlgilenler için link bırakıyorum: 528.93TRY 48% OFF|Basınçlı yıkama su tabancası araba temizleme için boru bağlantıları Karcher için Nilfisk Parkside Bosch hızlı bağlantı memeleri| | - AliExpress)

EDİT: Ben ürünü yukarıda paylaştığım linkten satın aldım. Ancak aşağıdaki yorumlarda bir arkadaşımız aynı sitede aynı ürünün daha uygununu bulmuş, paylaşıyorum: 407.46TRY 49% OFF|Karcher için araba temizleme ile basınçlı yıkama su tabancası boru bağlantıları Nilfisk Parkside Bosch| | - AliExpress
Şunu da ifade etmiş olayım: Bu yurtdışı alışveriş işlerinde tecrübeli değilim :) Almak isterseniz iyi araştırın, mağdur olmanızı istemem.

Ürün iki hafta olmadan elime ulaştı. Malzemesi tok ve kalite hissiyatı yüksek görünüyor.

Dün ilk denememi yaptım ve basınç olayı açıkçası beni şaşırttı. Sanki 135 bar'lık makinem yazılımla 30-40 bar güçlenmiş gibi oldu :) Şaka bir yana özellikle davlumbaz temizliğinde kısa tetikler biçilmiş kaftan. (Videonun sonunda kısaca görülen Grand Cherokee'nin detaylı videosunu paylaşabilirsem orada davlumbaz temizliği görüntüleri mevcut. Kocaman aracın kocaman davlumbazlarını temizlerken kısa tetik hayat kurtarıyor :) )

Ürünle ilgili anlatacaklarım kısaca bu şekildeydi. Merak edenlere ürünü göstermek ve bir fikir oluşmasına yardımcı olmak için kısa bir paket açılışı ve deneyim videosu çektim, aşağıya ekliyorum. (Not: Bütün nozülleri henüz denemedim.)

Bende bu ürünü almak istiyorum fakat aklıma takılan bir durum var sizlere danışmak istiyorum. Cihazım karcher k2 110 bar şuan ki tabancanın su yayılımı pek hoşuma gitmiyor. Listeme eklemek istiyorum fakat düşük barda acaba aparatın performansı kötü olur mu ?

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende bu ürünü almak istiyorum fakat aklıma takılan bir durum var sizlere danışmak istiyorum. Cihazım karcher k2 110 bar şuan ki tabancanın su yayılımı pek hoşuma gitmiyor. Listeme eklemek istiyorum fakat düşük barda acaba aparatın performansı kötü olur mu ?
Tam tersi biraz daha iyi performans alırsınız. Teknik olarak basınç artışı oluyor mu bilmiyorum ama makinenizin kendi tabancasından hissettiğiniz basınçtan daha fazlasını hissettiriyor.

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Karcher K5 ile birlikte kullandim ve memnun kaldim. Basınçı daha fazla hissettirdiği için bileği biraz daha fazla yoruyor.

Hayırlı olsun, nozülleri tetiğe sabitlemeniz de mantıklı olmuş :) Yalnız bir tık da o ağırlık yapmış olabilir diye düşünmedim değil :)

Uğur Can Uysal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Tam tersi biraz daha iyi performans alırsınız. Teknik olarak basınç artışı oluyor mu bilmiyorum ama makinenizin kendi tabancasından hissettiğiniz basınçtan daha fazlasını hissettiriyor.
Alıp denemek lazım o zaman. Forumda deneyimi olanda vardır belki. Bende teknik olarak basınç artışı olacağını düşünmüyorum da suyu daha farklı yönlendirdiği için öyle hissettiriyor olabilir ama kesinlikle normal tabancadan daha iyi olacağını düşünüyorum.

buraldinyo

Acemi Detaycı
Üye
Kısa tetikte bilek yorulmasının nedeni kesinlikle karcher e has sabit dönmeyen basınçlı hortumdan kaynaklanıyor. Ben rahat kullanım için Ali den döner konnektör siparişi verdim. Henüz yolda...
AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın!
330,75TL 25%OFF | Anti arapsaçı adaptörü hızlı bağlantı yüksek basınçlı su tabancası drenaj borusu için Karcher Bosch aksesuarları yüksek basınçlı yıkayıcı
262.31TRY 40% OFF|Anti arapsaçı adaptörü hızlı bağlantı yüksek basınçlı su tabancası drenaj borusu için Karcher Bosch aksesuarları yüksek basınçlı yıkayıcı| | - AliExpress

trbvm

Çaylak Detaycı
Üye
Hayırlı olsun, nozülleri tetiğe sabitlemeniz de mantıklı olmuş :) Yalnız bir tık da o ağırlık yapmış olabilir diye düşünmedim değil :)
Ağırlık yapmıyor ama yine de çıkarttım sonradan. Çünkü araç yıkarken 1 tanesi yere düştü. Nozülleri kaybetmek çok kolay bu şekilde. O yüzden tavsiye etmiyorum :)

burakkcbyk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mardin
Bende yakın zamanda aldım. Ve dün deneyimledim. Kesinlikle mevcut yıkama makinenizin maks basıncını veriyor. Benim düşüncem makine teknik verilerinde yazan değer o motorun üretebileceği maksimum basınç. Ve ürün ömrünü erkeb zedelememek için markaya ait tavanca ve nozul bu bar kapasitesinin tamamını kullanmıyor.

Çünkü temizleme performansı falan tamamen nozula göre falan değişir ama kolunuza bileğinize verdiği o tepme hissiyatı kesinlikle güçle alakalı.

Ben memnun kaldım ama kesinlikle yorucu. Ucuna yine quick connect uyumlu açılı metal uzatma almak lazım. (cihazım karcher k6 ve 15 derece nozul ile deneyimledim)