Benzinlikçiler için yer tavsiyesi

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Zor durumda kalırsanız aracınızı çizmek yerine böyle yapabilirsiniz lakin bu tavsiye ettiğimiz bir şampuan değildir, maluö kostik içeriyor, bu şampuan bir süre sonra nikalajlarda leke, boyanızda oksidasyon ve solma vs vs gibi zararlar verebilir.
Size tavsiyem her yıkamada zaten ön yıkama yapın, çamurlu yada sadece tozlu farketmez, mutlaka ön yıkama yapın. Pre wash ürünlerden yada ön yıkama şampuanı temin edip köpük yapan bir pompa, yada minormal bir pompayla bu işi halledebilirsiniz.
Onur bey bende benzinlikte yıkıyorum elimde Köpük yapan pompa ve şampuan olarak Ev13, çift kova takımım ve kova şampuanı olarak ev12 , kurulama için liquid element blackhole mevcut. Yine de aklım pre-wash olayında. Ev13 kendi başına yeterli olur mu. Ceviz harici hangi ürünü alabiliriz ön yıkama için. Her ne kadar dikkat etsemde hatrı sayılır şekilde çiziliyor araç.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Onur bey bende benzinlikte yıkıyorum elimde Köpük yapan pompa ve şampuan olarak Ev13, çift kova takımım ve kova şampuanı olarak ev12 , kurulama için liquid element blackhole mevcut. Yine de aklım pre-wash olayında. Ev13 kendi başına yeterli olur mu. Ceviz harici hangi ürünü alabiliriz ön yıkama için. Her ne kadar dikkat etsemde hatrı sayılır şekilde çiziliyor araç.
Hocam merhaba,

Onur üstada sormuşsunuz ama yine de yazmak istedim.

Ben flowey ev13 kullanmadım ama ph nötr ve korumayı ellemeyen ön yıkama şampuanları arasında sevilen ve önerilen şampuandır. Hangi oranda kullanıyorsunuz bilmiyorum. Tabi araç çok kirli ve üzerinde bir koruma bulunmuyorsa kir sökme işini tam olarak yapamayacaktır ama kova yıkamasında çizilme riskini minimize edecek kadar da temizleyecektir. Keşke @MoonDance emre hocamın getirdiği magifoam ı kaçırmasaydınız ama superfoam var diye biliyorum hala.

Önlem olarak çift kovada çoklu eldiven kullanmaya geçebilirsiniz. Her panele farklı eldiven kullanarak. Mesela ben araç üzerinde 4 eldiven ve tampon, etek altları için bir eldiven ve jantlar için ayrı bir eldiven ile toplamda 6 eldiven kullanıyorum.

Ayrıca aracınızda herhangi bir koruma yoksa bir hızlı cila uygularsanız araç üzerinde daha az kir tutacak ve temizlenirken de daha kolay kiri atacaktır. Koch chemie pw veya gyeon wetcoat olabilir, bereketli ürünlerdir.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Hocam merhaba,

Onur üstada sormuşsunuz ama yine de yazmak istedim.

Ben flowey ev13 kullanmadım ama ph nötr ve korumayı ellemeyen ön yıkama şampuanları arasında sevilen ve önerilen şampuandır. Hangi oranda kullanıyorsunuz bilmiyorum. Tabi araç çok kirli ve üzerinde bir koruma bulunmuyorsa kir sökme işini tam olarak yapamayacaktır ama kova yıkamasında çizilme riskini minimize edecek kadar da temizleyecektir. Keşke @MoonDance emre hocamın getirdiği magifoam ı kaçırmasaydınız ama superfoam var diye biliyorum hala.

Önlem olarak çift kovada çoklu eldiven kullanmaya geçebilirsiniz. Her panele farklı eldiven kullanarak. Mesela ben araç üzerinde 4 eldiven ve tampon, etek altları için bir eldiven ve jantlar için ayrı bir eldiven ile toplamda 6 eldiven kullanıyorum.

Ayrıca aracınızda herhangi bir koruma yoksa bir hızlı cila uygularsanız araç üzerinde daha az kir tutacak ve temizlenirken de daha kolay kiri atacaktır. Koch chemie pw veya gyeon wetcoat olabilir, bereketli ürünlerdir.
İlposan ile B33 kullanıyordum. Kovada 3D Wash and wax. Ev13,ev12 ikilisini yeni edindim denemeye fırsat olmadı. Aracım korumasız kalmıyor hep fusso mevcut , zayıfladığı yenileyemediğim zamanlarda X50 kullanıyordum. Eldivenim çin işi idi ondan sanırım. Bütçe el verdikçe eldiven sayısını çoğaltacağım. Ev13 öncesi ön yıkama spreyi temizlikte bir tık daha etkili olursa onuda alayım diyorum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
İlposan ile B33 kullanıyordum. Kovada 3D Wash and wax. Ev13,ev12 ikilisini yeni edindim denemeye fırsat olmadı. Aracım korumasız kalmıyor hep fusso mevcut , zayıfladığı yenileyemediğim zamanlarda X50 kullanıyordum. Eldivenim çin işi idi ondan sanırım. Bütçe el verdikçe eldiven sayısını çoğaltacağım. Ev13 öncesi ön yıkama spreyi temizlikte bir tık daha etkili olursa onuda alayım diyorum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam ev13 öncesi birşey kullanmanıza gerek yok. Ev13 yeterli gelir. Araç çok kirli olduğunda daha iyi kır söksün derseniz 5-10ml b33 ilave edebilirsiniz karışıma.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@KaiZeN arkadaşımız cevaplamış çok güzel. Ev güzel ve yeterli bir ön yıkama şampuanıdır.
Hocam bir de şunu belirtmek isterim, siz güzel bir önyıkama yapıp çift kova yada çoklu eldiven ile yıkamanıza rağmen hala çiziliyorsa sorun sizde değil yıkama yaptığınız yerin suyu ike ilgili olma ihtimali vardır. Kullandıkları su kuyu suyu ise bu suda makinadan tazzikli bir şekilde kum da atıyor olabilir. Bu kumlar da o tazzikle zımpara etkisi yapıp aracınızı çizebilir. Bu durumu bşr araştırmanızı tavsiye ederim. İstasyona suyu nereden aldıklarını falan bir sorun. Bu durum bir arkadaşımızın yaşadığı bir olaydır.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
@KaiZeN arkadaşımız cevaplamış çok güzel. Ev güzel ve yeterli bir ön yıkama şampuanıdır.
Hocam bir de şunu belirtmek isterim, siz güzel bir önyıkama yapıp çift kova yada çoklu eldiven ile yıkamanıza rağmen hala çiziliyorsa sorun sizde değil yıkama yaptığınız yerin suyu ike ilgili olma ihtimali vardır. Kullandıkları su kuyu suyu ise bu suda makinadan tazzikli bir şekilde kum da atıyor olabilir. Bu kumlar da o tazzikle zımpara etkisi yapıp aracınızı çizebilir. Bu durumu bşr araştırmanızı tavsiye ederim. İstasyona suyu nereden aldıklarını falan bir sorun. Bu durum bir arkadaşımızın yaşadığı bir olaydır.
Araca 2018 yazında polisaj yaptım en son. Yıkama ve kurulama ekipmanları olması gerektiği gibi değildi. Ama su işini araştıracağım. Sularımız makinelerin motorunu bozacak derecede kireçli sularımız maalesef. Teşekkürler öneriler için.

calimera

Çaylak Detaycı
Üye
O konuda gittiğim benzinliği tavsiye ederim İstanbul Eyüp civarındaki arkadaşlara. Gaziosmanpaşa Caddesi üzerindeki Opet (Eski PO).

Peronlar benzinliğin arka tarafında kalıyor, daha bir kere çalışana rastlamadım, yol üstü olması sebebiyle gündüz kalabalık tabi. Ama gece geç ve sabah erken mis gibi...

Peron harici durabileceğiniz alanı da var. Fiyat 3 tl su 2 tl köpük. 2 tl süpürge.

Gelen olursa bana mutlaka ulaşsın, ev çok yakın oralardaysam ve müsaitsem mutlaka katılırım.

Bahsettiğim benzinlik için google haritalar PAYE PETROL yazarsanız çıkıyor.

Şu da linki:

Google Haritalar

Sokak görünümü ile bakarsanız demek istediğimi daha rahat anlarsınız. Benzinlik pompalar, market vs arka tarafında peronlar.
Havalar ısındığında seni mutlaka rahatsız edeceğim. Ben Eyüp Devlet Hastanesi'nin oradaki BP ya da Opet'i tercih ediyordum genelde, burayı da denemek istiyorum.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bi seferinde kapalıydı, bakımdaydı sanırım,

altunizade ve harem taraflarındaki tüm petrolleri dolaşmıştım, malesef ki en iyi seçenek yine burası :)
Hocam altunizade total çok iyiydi eskiden. Şimdi akşam 8 den sonra yıkamaya izin verilmiyor. Harem deki opet te hakeza aynı şekilde.
Bu class bana 6km uzaklıkta. 24 saat açık oluyor mu peronlar biliyor musunuz acaba?

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Hocam altunizade total çok iyiydi eskiden. Şimdi akşam 8 den sonra yıkamaya izin verilmiyor. Harem deki opet te hakeza aynı şekilde.
Bu class bana 6km uzaklıkta. 24 saat açık oluyor mu peronlar biliyor musunuz acaba?
akşam iş dönüşü 19:30 gibi geçerken görüyorum açık oluyor, sabah en erken 05,00'te gitmişliğim var yine açıktı :)

siz yine de telefonla ulaşıp teyit alın ama muhtemelen kapanmıyor hiç.