Beyaz Sirke Nerelerde Kullanılır?

AithX

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben şuana kadar aracın üzerindeki her türlü kireç lekesini temizlemek amacıyla kullandım. Boyanın üzerine, cama, plastik aksama küçük bir şişeye koyup sulandırmadan sıktım, henüz temizlemediği olmadı benim için.

Onun dışında her ne kadar araba temizliği sayılmasa da bezleri temizlerken önce ılık sirkeli suya yatırıyorum, sonra da yumuşatıcı olarak beyaz sirke kullanıyorum makinada yıkatırken. :)

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Ben şuana kadar aracın üzerindeki her türlü kireç lekesini temizlemek amacıyla kullandım. Boyanın üzerine, cama, plastik aksama küçük bir şişeye koyup sulandırmadan sıktım, henüz temizlemediği olmadı benim için.

Onun dışında her ne kadar araba temizliği sayılmasa da bezleri temizlerken önce ılık sirkeli suya yatırıyorum, sonra da yumuşatıcı olarak beyaz sirke kullanıyorum makinada yıkatırken. :)
Çok teşekkürler hocam.
Beyaz sirkenin araç üzerinde ki korumaya olumsuz bir etkisi var mıdır, biliyor musunuz?
Bir de camları iyi sayılabilecek düzeyde temizliyor diye duydum, cam temizliğin de memnun musunuz?

AithX

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok teşekkürler hocam.
Beyaz sirkenin araç üzerinde ki korumaya olumsuz bir etkisi var mıdır, biliyor musunuz?
Bir de camları iyi sayılabilecek düzeyde temizliyor diye duydum, cam temizliğin de memnun musunuz?
Korumaya olan etkisini bilmiyorum hocam, o konuda daha tecrübeli üstadlarımız cevap verirse iyi olur :)
Cam temizliği içinse hiç komple camı temizlemek için kullanmadım fakat dediğim gibi kireç lekelerini çok güzel hallediyor. Aslında yarım kapak apc kalan da 1:1 su ve sirke karıştırılarak güzel bi temizleyici elde edilebilir gibi :lezzetlix: Denemek lazım.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Korumaya olan etkisini bilmiyorum hocam, o konuda daha tecrübeli üstadlarımız cevap verirse iyi olur :)
Cam temizliği içinse hiç komple camı temizlemek için kullanmadım fakat dediğim gibi kireç lekelerini çok güzel hallediyor. Aslında yarım kapak apc kalan da 1:1 su ve sirke karıştırılarak güzel bi temizleyici elde edilebilir gibi :lezzetlix: Denemek lazım.
Hmm Denemek lazım. Tşk ler hocam. :)

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Babam zamanında yere dökülmüş çimentonun üzerinden kendi aracı ile geçmişti. Ne yaptıysa çıkaramamış. Beyaz sirkeyi bir güzel davlumbazlara boca ettik bekleyip tazyikli su ile yıkadık ve tamamen geçmişti. Bu katkıda benden olsun :)
Vay şaşırdım. İnanılmaz bi etkisi var o zaman. Teşekkürler.

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya
Ben belli başlı kireç lekeleri için kullanıyorum bir de bezleri yıkarken yumuşatıcı kısmına ekliyorum.Araç yıkarken kullanmayı çok uygun görmüyorum açıkçası asidik bir malzeme uzun vadede korumaya zarar verebilir bence.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Ben belli başlı kireç lekeleri için kullanıyorum bir de bezleri yıkarken yumuşatıcı kısmına ekliyorum.Araç yıkarken kullanmayı çok uygun görmüyorum açıkçası asidik bir malzeme uzun vadede korumaya zarar verebilir bence.
Bence de araç temizliğinde ihtiyaç yoksa kullanmamak gerek.

Cenk A

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben yıkama kovasına az miktarda döküyorum ölçüsüz bir şekilde sudaki kireci kırması için. Kova yıkaması uzun sürerse sudaki kireç iz yapmasın diye.

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Araçta denemedim ama ofiste çok sigara içildiği zamanlarda sirkenin içerisine karbonat koyup bırakıyordum ve sigara kokuları ciddi oranda azalıyordu.
Belki sigara içilen araçlarda da denenebilir. Herhangi bir yere sıkmıyorsunuz iki malzemeyi karıştırırken çıkan buhar yeterli oluyordu. :)