Bir Benzinlikçinin Detay Maceraları

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araba ferahlamis kendine gelmis :) eline saglik
Teşekkür ederim sağolun :)

Emeğinize sağlık.. Aküyü kurtarabilirdik...
Teşekkürler, sağolun aküyü Malatya sanayide 2 farklı ustada ölçtürdüm marş basarken çok düşük geliyordu birkaç seferde akü den kaynaklı airbag arızası filan yaktı daha fazla uğraşmak istemedim direkt değiştirdim.
Elinize sağlık maşallah
Teşekkürler sağolun :)

Ooo Kazım abi nerelerdeydin ya. :terlisırıtan: Ellerine sağlık, neymiş o kirli halleri. :) Normal farlara da limon sarısı çok güzel giderdi ama araba iyice etiketçi olucak. :smilex::smilex: Yaşadığın aksaklıkları da ucuz atlatmışsın abi, yan sinyallere kablo çekim işini bir borunun içinden geçir derim, eletrikçiler de spral esnek boru satılıyor alabilirsin abi.
Sağolasın dostum, memlekette iş güç internet azlığı filan derken pek giremedim işte foruma :) Malum köy yolları ve benimde artık boşvermişliğimden bir hayli battı :D Normal farlara limon bende çok isterimde dediğin gibi fazla gelir, kabloda motor kısmında açıkta ama gerisinde orjinal spral boru içerisinde gidiyordu o arada oksitlenip kopmuştu, yine aynı şekil bi 0.75 çektim bi ara dediğin gibi komple spral içine alırım baba mesleği elektrikçilik var biraz zaten :D
Ellerinize sağlık harika olmuş, ceviz iyi iş yapmış belli ki o çamur ne öyle.. Bayramdan sonra bir yıkama daha geliyor sanırım :)
Teşekkürler sağolasın, bayramdan sonra artık yazlık bir uygulama yapma düşüncem var kısmet olursa :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Kzmsefa özlettin kardeşim vallahi :) memleketten döndün sanırım, açma artık bu kadar arayı :) yıkama paylaşımların çok sürükleyici geliyor, baya hoşuma gidiyor :) ceviz uyguladığın yerlerde ceviz+b33 lü karışım yapıyordum. sonraki sefere ben de sadece cevizi deneyeyim. baya başarılı iş çıkarmış :)
bu "tosba" nın ürününden bende de var da süngere sürüp yüzeye pansuman yapıp öylece bıraktın ve bi süre sonra da duruladın bu kadar dimi ? malum bayram yolcluğu sonrası kullanacağım kesin :D

ampül konusunda da geçmiş olsun. cam kısmına elle dokunmamak ömrü baya uzatıyor. cam kısmını tshirtüne veya beze silip en ufak parmak izi(dolayısıyla tende bulunan yağlı doku) olmadan takmanı tavsiye ederim. bu şekilde zamanında milletin 3-4 ayda patlattığı night breaker'ları gece gündüz sürekli açık olmasına rağmen 2.5 sene kullanmıştım :)

Eline koluna sağlık. Araç üstündeki fazlalıkları atmış, rahatlamış, eli yüzü alıştığımız haline gelmiş :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, güzel kirletmişsin arabayı, ama bir o kadarda güzel temişlemişsin, maaşallah dıkunmadık yer kalmamış, kondiayonundan birşey de kaybetmemişsin. Güle güle kirlet artık.

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Kzmsefa özlettin kardeşim vallahi :) memleketten döndün sanırım, açma artık bu kadar arayı :) yıkama paylaşımların çok sürükleyici geliyor, baya hoşuma gidiyor :) ceviz uyguladığın yerlerde ceviz+b33 lü karışım yapıyordum. sonraki sefere ben de sadece cevizi deneyeyim. baya başarılı iş çıkarmış :)
bu "tosba" nın ürününden bende de var da süngere sürüp yüzeye pansuman yapıp öylece bıraktın ve bi süre sonra da duruladın bu kadar dimi ? malum bayram yolcluğu sonrası kullanacağım kesin :D

ampül konusunda da geçmiş olsun. cam kısmına elle dokunmamak ömrü baya uzatıyor. cam kısmını tshirtüne veya beze silip en ufak parmak izi(dolayısıyla tende bulunan yağlı doku) olmadan takmanı tavsiye ederim. bu şekilde zamanında milletin 3-4 ayda patlattığı night breaker'ları gece gündüz sürekli açık olmasına rağmen 2.5 sene kullanmıştım :)

Eline koluna sağlık. Araç üstündeki fazlalıkları atmış, rahatlamış, eli yüzü alıştığımız haline gelmiş :)
Çok teşekkür ederim sağolasın, normal zamanda bende 1:3 sulandırılmış ceviz kullanıyordum fakat davlumbaz da bu kadar etkili olmuyordu. Saf ceviz çok etkili güzel oldu. Evet tosbayı ilk ön yıkamada aynı anlattığın şekilde kullandım biraz bol sürerek. 2. turda çıkmayanları ise süngeri pansuman şeklinde değil baskı yaparak uyguladım.
Önceki ampülleri de geçen sene ağustosda takmıştım camına dokunduğum halde 10 ay rahat gitti. Bu sefer kutudan direkt metal kısmından tutup çıkardım ama dediğin şekilde camını silmedim bakalım bu ne kadar gidecek :D
Tekrardan çok teşekkür ederim sağolasın :)
Eline sağlık, güzel kirletmişsin arabayı, ama bir o kadarda güzel temişlemişsin, maaşallah dıkunmadık yer kalmamış, kondiayonundan birşey de kaybetmemişsin. Güle güle kirlet artık.
Çok teşekkürler masterım sağolasın :)

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar, yine uzun yol ve memleketin kirleri ile karşınızdayım :D
Önceki yıkamanın birebir aynısı olduğu için her aşamada fotoğraf çekmedim. Elimdeki fotoğraflar ile uzun uzun anlatıma girmeden kullandığım malzemeleri yazıp aktaracağım.
Yarışma için yine wax uygulama düşüncem var o zamana daha bol anlatımlı ve fotoğraflı paylaşım ile gelirim inşallah. :deli:

İç Temizlik: 12v süpürge, Kc green star, Flowey i2,Pink Sheen
Ön yıkama: Saf Ceviz, Flowey r10, Turtle wax tar&sap remover, Kwazar içinde 30mlb33+30ml vp foamula1 + 100 ml ceviz
Jant Davlumbaz Temizliği: Flowey R1, 3d Orange Degreaser, Wooden Kİt,:kalplix: ve diğer fırçalar :D
Dış Detaylar ve Kova Yıkama: 1:3 Ceviz, Zymöl AutoWash 3Eldiven
Kurulama: Wizard of Gloss, Spark Havlu, Bim Bezleri
Final Ekipmanları: Amway Cam temizleyici, TurtleWax Sealant Hydrophobic wax, Vp Black to the future, Sonax Lastik Parlatıcı Jel, 3d Magic Dressing

Buyurun Fotoğraflara :
Fotoğrafları biraz daha azaltmak adına bazılarını kolaj yaptım umarım beğenirsiniz :)

Uygulama:

İlk durulamadan sonra r10 ve Saf Cevizin Başarısı :begenixx:

Wooden Kitlere aşık oldum, Giremedikleri yer yok ve sıçratma diye birşey hiç yok. :yuzx: :alkis:
Tchibo Fırçayı hiç kullanmadım bile, sadece fotoğraf için koydum :D

Final:

Okuyan, gören yorum yapan, yapmayan, herkese teşekkürler. Keyifli forumlar :) :nazar:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Herkese selamlar, yine uzun yol ve memleketin kirleri ile karşınızdayım :D
Önceki yıkamanın birebir aynısı olduğu için her aşamada fotoğraf çekmedim. Elimdeki fotoğraflar ile uzun uzun anlatıma girmeden kullandığım malzemeleri yazıp aktaracağım.
Yarışma için yine wax uygulama düşüncem var o zamana daha bol anlatımlı ve fotoğraflı paylaşım ile gelirim inşallah. :deli:

İç Temizlik: 12v süpürge, Kc green star, Flowey i2,Pink Sheen
Ön yıkama: Saf Ceviz, Flowey r10, Turtle wax tar&sap remover, Kwazar içinde 30mlb33+30ml vp foamula1 + 100 ml ceviz
Jant Davlumbaz Temizliği: Flowey R1, 3d Orange Degreaser, Wooden Kİt,:kalplix: ve diğer fırçalar :D
Dış Detaylar ve Kova Yıkama: 1:3 Ceviz, Zymöl AutoWash 3Eldiven
Kurulama: Wizard of Gloss, Spark Havlu, Bim Bezleri
Final Ekipmanları: Amway Cam temizleyici, TurtleWax Sealant Hydrophobic wax, Vp Black to the future, Sonax Lastik Parlatıcı Jel, 3d Magic Dressing

Buyurun Fotoğraflara :
Fotoğrafları biraz daha azaltmak adına bazılarını kolaj yaptım umarım beğenirsiniz :)

Uygulama:

İlk durulamadan sonra r10 ve Saf Cevizin Başarısı :begenixx:

Wooden Kitlere aşık oldum, Giremedikleri yer yok ve sıçratma diye birşey hiç yok. :yuzx::alkis:
Tchibo Fırçayı hiç kullanmadım bile, sadece fotoğraf için koydum :D

Final:

Okuyan, gören yorum yapan, yapmayan, herkese teşekkürler. Keyifli forumlar :):nazar:
Vay sonunda bizim malzeme sahnede:D
Sonuçlar şahane yine. Maşallah:nazar:

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş uygulamalarınız çok güzel görünüyor. TW sealant herhangi bir iz bıraktımı? Ürün sıkılıp silindikten sonra?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerine sağlık Kazım hocam. Memleketin tozu toprağı gitmiş can gelmiş arabaya :) Yalnız naçizane görüşüm yansımaların artık puslu, hareler falan zaten.. Güzel rengin simlerini de gizliyorlar :(

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine sağlık Kazım hocam. Memleketin tozu toprağı gitmiş can gelmiş arabaya :) Yalnız naçizane görüşüm yansımaların artık puslu, hareler falan zaten.. Güzel rengin simlerini de gizliyorlar :(
Teşekkürler Berkay hocam sağolasın, evet maalesef polisaj ihtiyacımız gittikçe çoğaldı...
Srp üstüne authentic veya Autoglanz Supernova üstüne authentic 2 kombinden birini yakın zamanda uygularım ama yinede elle ne kadar fayda eder bakalım :(

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Kazım abi ellerine sağlık, arabada toz toprak gidince bi rahatlamış. :D Bu arada sol sis farı yanmıyor mu? Yoksa açıdan mı kaynaklı? :) Sealent zor uygulanıyor ama toz tutmamasını ve hissiyatını çok beğendim, uygularken zorluk çektin mi abi.