Bir Benzinlikçinin Detay Maceraları

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar yaptığım yıkamaları ve uygulamaları elimden geldiğince artık burada paylaşacağım. Önemli fotoğrafları çekmeyi büyük ihtimal unutacağım ama zamanla alışkanlık edinirim diye umuyorum Anlayışınız ve hoşgörünüz için şimdiden teşekkürler :utan:

İlk uygulama susuz motor temizliği; Sabah erken saatlerinde hava tabancası olduğu için cevizlibağ petrol ofisine geldim. Buyrun kirlilerimiz;

Malzemeler 1:5 Green star 1:5 Orange degreaser 1:7 Bilberry MotorPlast detayfırçaları ve Hava tabancası

kirli.jpg

kirli1.jpg kirli2.jpg kirli3.jpg

Hava tabancasını her yere tuttuktan sonra keçeyi ve motor kapağını daha rahat temizlemek için söktüm. kirli4.jpg

Geç kuruyacağı için önce keçeyi köpük yapan şişede 1:10 vp carpet cleaner ile fırçaladım. Kıyafet fırçasını unttuğum için detay fırçası ile idare ettim.
kece.jpg
kece1.jpg

Daha sonra plastik aksanları green star ile metal kaporta aksanlarını degraser ile fırçala sil yöntemi ile temizledim. Billberry'e hiç ihtiyaç duymadım.Detay fırçasının girmediği yerlere de uzun tel fırça yardımcı oldu:)
temizlik.jpg
Kapağın birazını sildikten sonra dur fotoğraf çekmedim diyerekten çektiğim fotoğraf:of:
Temizlik1.jpg Tem.jpg temizlik2.jpg
Temizlikten sonra önce bezler ile kurulayıp sonra hava tabancası+ bez ile kurulamayı bitirdim. Kup kuru halimiz:
Kuru.jpg

Koruma ve parlatıcı olarak motorplast uyguladım.Her yere bolca :deli:sıktıktan sonra tam 5 dk kurumaya bıraktım. Kokusuna bayıldım resmen içesim geldi :saskin:
MP.jpg MP1.jpg MP2.jpg
5 dk sonra kuru bezle fazlalıkları sildikten sonra final: :nazar:
Final.jpg final 1.jpg final2.jpg final 3.jpg final 4.jpg

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
Elinize saglik güzel uygulama olmus, erken gitmeniz çok güzel olmuştur rahat kullanmışsınızdır havayı :D

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Oh mis, ellerine sağlık şu motorplastı git gide merak ediyorum, finaller çok iyi

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Güzel uygulama. Keyifli olmuş
Teşekkür ederim

Elinize saglik güzel uygulama olmus, erken gitmeniz çok güzel olmuştur rahat kullanmışsınızdır havayı :D
Teşekkür ederim, erken gitmekdeki asıl amacım güneşe yakalanmamaktı ve benziliğinde sakin olması artı oldu tabikide :)

Oh mis, ellerine sağlık şu motorplastı git gide merak ediyorum, finaller çok iyi
Teşekkür ederim, bende ilk defa kullandım ugulama kolaylığı ve finali çok hoşuma gitti :)

diesel32

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Teşekkür ederim, bende daha 5bin km oldu ama şimdiden çok sevdim
Sizin betonline'da forumdan takip ediyordum :)
güzel motor ya. bi fransız kadar az yakmasa da sessizdir 1.6mjetler.
140bin civarlarında marş motoru harici yolda bırakmadı.
1.3mjete göre bakımı bi tık pahalı ama uzun yoldaki farka değer..
bakımlı linea görmek güzel. sizin konuyu da bekliyorum :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eline sağlık hocam. Güzel temizlik olmuş. Hep niyetleniyorum ben de motor temizliğine ama bir türlü girişemedim :)..

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
güzel motor ya. bi fransız kadar az yakmasa da sessizdir 1.6mjetler.
140bin civarlarında marş motoru harici yolda bırakmadı.
1.3mjete göre bakımı bi tık pahalı ama uzun yoldaki farka değer..
bakımlı linea görmek güzel. sizin konuyu da bekliyorum :)
Tekrardan teşekkürler. Evet önceki aracımız renault motorlu Qashqai'ye göre şehir içinde biraz fazla fakat uzun yolda daha az ve özellikle rampa çıkması(tırmanması) çok daha keyifli :)

emeğinize sağlık..elit uygulama olmuş..sınırlı olanaklar karşısında...
Teşekkür ederim benzinlikçi tayfa olarak olanaklarımız zaten hep kısıtlı maalesef :(

Eline sağlık hocam. Güzel temizlik olmuş. Hep niyetleniyorum ben de motor temizliğine ama bir türlü girişemedim :)..
Teşekkür ederim, bende uzun bi süredir çekindiğimden dolayı erteliyordum ama sonunda cesaretlenip giriştim :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Baya detay girmişsiniz.
Az mı iş yaptım cevizlibağ po da :) Artık hiç uğramıyorum.
Hiç bitmez o durduğun yerdeki süpürgenin müşterisi. " iki dakka süpürüp gitçem" diyenlerden iş yapamazsın. Haftasonu zaten içeri girilmiyor. Neyse kurtuldum artık :D

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık, motor ışıldamış. Ben Meguiars engine dressing ciyim ama bu ürünüde denemek istiyorum.
Teşekkür ederim master :)
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Baya detay girmişsiniz.
Az mı iş yaptım cevizlibağ po da :) Artık hiç uğramıyorum.
Hiç bitmez o durduğun yerdeki süpürgenin müşterisi. " iki dakka süpürüp gitçem" diyenlerden iş yapamazsın. Haftasonu zaten içeri girilmiyor. Neyse kurtuldum artık :D
Teşekkür ederim, haftasonu bir sefer o yanlışı yaptım buraya geldim dediğiniz gibi giremeden geri gittim :)

Finaller çok başarılı hocam ellerinize sağlık. Bir gün buluşalım ben de gidiyorum bazen.
Teşekkür ederim, ben buraya iç temizlik için hava tabancası lazım olduğunda geliyorum, Diğer uygulamalarımın çoğunu yedikule shellde yapıyorum ama denk getirebilirsek buluşalım tabiki po'da :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Emeğinize sağlık hocam çok güzel uygulama olmuş. Ben mp’yi ilk sıktığımda hafif yağlı gibi gelmişti dedim bu toz toplar ama kuruyup kendine gelince anladım kalitesini :) 1 ay oldu uygulayalı ve tatilde dağ taş gezdim dün baktım toz tutmaya karşı direnci epey iyi.

bu arada böyle rahat olabildiğiniz benzinlikler keşke İzmir’de de olsa. Ancak İzmirli istasyon sahipleri bu kültürden epey uzak. Antalya’ya gelip geniş geniş yıkama alanlarını görüp ders çıkarmaları lazım :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık güzel uygulama olmuş motor sıfır gibi olmuş. finallerde on numara

DENİZLİ

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emeğinize sağlık hocam çok güzel uygulama olmuş. Ben mp’yi ilk sıktığımda hafif yağlı gibi gelmişti dedim bu toz toplar ama kuruyup kendine gelince anladım kalitesini :) 1 ay oldu uygulayalı ve tatilde dağ taş gezdim dün baktım toz tutmaya karşı direnci epey iyi.

bu arada böyle rahat olabildiğiniz benzinlikler keşke İzmir’de de olsa. Ancak İzmirli istasyon sahipleri bu kültürden epey uzak. Antalya’ya gelip geniş geniş yıkama alanlarını görüp ders çıkarmaları lazım :)
Teşekkür ederim, bizde daha rahat geniş uygulama yerlerimiz olsun istiyoruz ama halimize şükretmek lazımmış :)

Ellerine sağlık güzel uygulama olmuş motor sıfır gibi olmuş. finallerde on numara

DENİZLİ
Teşekkür ederim Sensei :) sizin gibi üstatlardan böyle güzel yorumlar almak daha çok uygulama yapmaya teşvik ediyor :)