Herkese selam bir güncel çekelim.Orj ses sisteminin beni memnun etmemesi az bir volle bile dist. düşmesi ve kapıdan gelen tıkırtı ve zırıldı sebebiyle yalıtım yapmaya karar verdim.Yalıtım malzemesini F/p olan Erkurt dan yana kullandım.Kapılara iç saç ve dış saç şeklinde yaptım.Yalıtım sonrası orj sistemin bile çok iyi çalacak denmesine inanmadım ama baya bir güzelleşti ses.Kapıdan gelen sesler %90 oranda gitti ve Vw kapısı gibi tok kapanma sesi gelmeye başladı.Bu cumartesi kısmetse Pro bir ses sistemine başlangıç yapacağız.3 yol pasif şekilde işlemci destekli bir sistem olacak onuda haftaya paylaşmış olurum buyrun fotolar.
Yalıtım namına birşey yok,içerdeki sacın içinde 5x10 şeklinde bir plaka var göya yalıtım !
İçini destekli ve arada çok az boşluk şeklinde doldurdum.Ürün ısı tabancası ile hamur gibi olunca yapıştırıyoruz ve 5 dk sonra beton gibi kalıyor orda.
Kapının bitmiş hali .Delikleride kaplamışım yanlışlıkla sonra düzelttim
Özellikle arka koltuk altı firex ve akustik sünger ilavesi yapılacak.En büyük fark aslında burda oldu arkadan gelen sesler azaldı.Bagaj havuzuda ilerleyen boş vakitlerimde yapılacak ve stepne ve diğer ekipman sesleri için gene bir işlem yapacağım.