Dış temizlik konusunu yeni yeni kavramaktayım.
Meguiars sarı şampuan ve flowey b33 satın aldım. Aracım sıfır km ve herhangi boya koruma yok.
İlerde boya koruma yaparsam eğer elimde ki ürünlerin kullanımında bir sakınca olur mu?
Öncelikle koruma işine sealent tarzı ürünler ile başlamanızı tavsiye ederim hem süre, hem uygulama olarak daha kolaydır ve tadını almanızı sağlar. Korumasız nasıl gezmişim ben nasıl dersiniz ve ardından wax zamanınız gelir. Direk wax ile pratik yaparsanız da olayı iyi kavramak için kolay sürülen ve silinen waxlar ile başlayın. Direk dayanım kaygısı ile başlamayın.
B33 korumaya zarar verir, koruma yaptığınızda ya da yaptırdığınızda B33'ü jant, davlumbaz temizliği için kullanırsınız. Ya da koruma yenileme öncesi yıkamalarınızda.
Meg Sarı kendinden cilalı bir şampuan, koruma uygulamayı düşünüyorsanız keşke almasaydınız. Çünkü zemini yağlı bırakacaktır, üzerine uyguladığınız korumanın tutunmasına mani olacaktır. Bir süre sadece bu şampuan ile görüntüsel bir koruma sağlayabilirsiniz. Su itiş özellikleri veya kimyasal direnci olduğunu düşünmüyorum, sadece geçici bir parlaklık verecektir.
Bir adet yine ph nötr ve cilasız şampuan almanızı tavsiye ederim. Ardından uygun fiyatlı koch chemie pw ile ilk koruma denemelerinize başlayabilirsiniz.
Bulabilirseniz turtle wax seal n shine edinin, kolay uygulanan ve bayağı dayanıklı su iticiliği muazzem bir sealenttır. Benzer ürünler uygun fiyatlı olarak soft 99'un fukupika serisinde mevcuttur.
En olma sonax bsd alın, ulaşılabilir, muazzam su iticiliği olan, göreceli olarak kolay uygulanan geçici ve başlangıç için iyi bir çözümdür.