Boya koruma öncesi glaze

Eser

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar,
Boya koruma öncesi (finish kare 1000p) öncesi prima amigo glaze uygulanır mı yoksa boya koruma tutunamaz mı, temizlenmiş uygulama olmayan kaporta ya mı yapmak gerekir,
Görüşleriniz için teşekkür ederim şimdiden

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Şahsi düşüncemdir;

Glaze üzerine yapacağınız boya koruma (ben wax uyguluyorum) glaze sebepli daha az tutunur ve ömrü kısa olur. Benim için problem olmuyor. 1 ay dolmadan başka ürünler de deniyorum :)

Glaze üzeri wax daha parlak olur ama koruma ömrü buna paralel olarak kısalır. Wax üzeri Glaze denenir mi, şahsen denemedim bilemiyorum.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Boya koruma öncesi (finish kare 1000p) öncesi prima amigo glaze uygulanır mı yoksa boya koruma tutunamaz mı, temizlenmiş uygulama olmayan kaporta ya mı yapmak gerekir,
Görüşleriniz için teşekkür ederim şimdiden
Dediğiniz 1000p çok eski bir ürün, sealant olması lazım. Glaze üzeri sealant yapılır ama sizin beklentiniz nedir?
Parlaklıksa glaze üzeri carnauba wax yapmalısınız.

Dayanımsa sadece sealant yapın.
Sealant parlaklığa yönelik değil dayanıma yönelik bir ürün. Glaze ile sealantın amacını yerine getirmesini engellemiş olursunuz. Glaze üzerine ne yapılırsa yapılsın dayanımını çok azaltır. Parlaklığa da bir o kadar katkısı olur öte yandan

akhisar

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
amigo glaze açıklama kısmında üstüne ürün tutundugunu özellikle selant diye belirtmiş diye biliyorum

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Ben prima amigodan ziyade auto finesse ultra glazeyi daha parlak ve derinlik görünümlü buldum.1 panel üzerinde farklı kombinasyonlar yaptım dün.amaç
Maksimum parlaklıktı bagaj kapağını 7ye böldüm uygulama sırasıyla şu şekildeydi;
Cg butter wax+zymölconcours
Menzernasealingwax+zymölconcours
Af ultraglaze+polytop sealant+zymöl
Amigo+ Sealing wax+zymöl
Ultragalze+polytop sealant+zymöl
Amigo+polytop+zymöl +zymöl
Polytop sealant
Hd cleanse+zymöl
Cleaner wax+zymöl.
Akşam saatlerinde bittiği için görüntüden emin olamadım gün içinde değerlendireceğim durumu detaylı foto atarım.ilk izlenim olarak en başarılı sırasıyla ;
Sealing wax+zymöl
Ultragalze+polytop sealant+zymöl
Amigo+polytop+zymöl Oldu.tabi net kararımı akşam üstü fotolarla açıklayacağım.amacım koruma ,süresi vb değil.sadece ve sadece yansımalı ıslak görünüm&parlaklık :)

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye

soldan itibaren sıralama
Butter wax+zymöl
Sealing wax+zymöl
Ultragalze+polytop +zymöl
Amigo+polytop+zymöl
Polytop
Hd cleanse+zymöl
Cleaner wax+zymöl
Parlaklık makinam olmadan farkı anlamam imkansız.ama benim psikolojik ve hissiyat olarak görselime dayanarak en çok sealing wax+zymöl,ultraglaze+polytop sealant+zymöl,amigo+polytop sealant+zymöl.aslında hepsi başarılı ve yakın ama yinede