Boya Korumalı Araç Bakımı

ogedaykoclar

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar eşime 60 km'de ikinci el Clio 5 aldım...Parlement Mavisi renginde üzerinde boya koruma var olduğunu söylüyorlar yüksek ihtimalle seramik.

Bu seramiğin ömrü uzun olması için hangi ürünleri kullanmam gerekir?

Bir kaç link paylaşıyorum...

Turtle Wax grubu;

https://www.trendyol.com/turtle-wax/seramik-boya-koruyucu-500-ml-p-37998321

https://www.trendyol.com/turtle-wax...-35072175?boutiqueId=598069&merchantId=105326

https://www.trendyol.com/turtle-wax/seramik-3in1-detailler-500-ml-p-44162353

Yoksa Sonax grubu;

https://www.trendyol.com/sonax/xtre...auNCE0_DJjKhkp7igDgkSPvUeIF4r740aAtxWEALw_wcB

https://www.trendyol.com/sonax/xtreme-seramik-parlatici-cila-750-ml-p-119032064

Bu ürünler seçmemin sebebi kolay uygulama...ama hangisi doğru ürün olur karar veremedim.

Aracın boncuklanma yüzeyi bu şekilde...bence seramik var :) Nokta atışı yapmamız lazım :)

Son düzenleme:

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun. Ben size daha performanslı ürünler tavsiye ederim aynı fiyatlara. Hızlı cila olarak ayda 1 seramik içerikli gyeon wet coat tavsiye ederim sık durula şeklinde uygulanır. Temassız kullanım olduğu için kılcal çizik riski de olmaz. Ara ara parmak izi veya su lekelerini temizlemek için ceramic detailer da kullanabilirsiniz. Bir de meguiars ın seramik yenileyici sprayi var bunları tavsiye ederim. Her ay 1 ini alsanız bile olur birden almaya gerek yok. Benim tavsiyelerim bu yönde. Tekrar hayırlı olsun :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İlk olarak wash mitt, ph nötr şampuan, kurulama havlusu gerekli.
Seramik ise, gyeon bathe+ gyeon wet coat linkte verdiğiniz sonax ın ceramic detailerını kullanabilirsiniz.
Destek ürünlerini üst üste her yıkamada kullanmayınız, ürünlerin çok katmanlanması parlaklıkta düşüşe yol açacaktır.
1-2 ayda bir kullanım kabaca yeterlidir. Veya uzun yola çıkılacak olur, kar yağacak olur, uzun süre yıkayamayacağınız zamanların öncesinde kullanmanız yararlı olur.
Seramik kaplama varsa 6-8 ayda bir demir tozu temizliği de yapınız.
Boya koruma varsa yine ph nötr şampuan üzerine destek isterseniz carpro elixir, tac system shinee wax tercih ederdim

ogedaykoclar

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İlginiz için teşekkürler!

Yıkamalardan sonra üzerinde bulunan mevcut seramik ya da boya korumayı sadece tek bir ürünle korumayı yani kalıcılığını artırmayı hedefliyorum dersem? Bana hangi ürünü tavsiye ediyorsunuz?

Gyeon Wet Coat mı ? Yoksa Sonax Quick Detailer mı?

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

Yıkamalardan sonra üzerinde bulunan mevcut seramik ya da boya korumayı sadece tek bir ürünle korumayı yani kalıcılığını artırmayı hedefliyorum dersem? Bana hangi ürünü tavsiye ediyorsunuz?

Wet coat koruma görevi sağlar, detailer ise korumadan ziyade temizlik görevi sağlar. Sonaxta detailer yerine detaler olmayan seramic sprayi tavsiye ederim ancak genel olarak hem fiyat performans hem de temassız uygulama olduğu için ben size gyeon wet coat tavsiye ederim. 500 ml olanı Clioya minimum 5 maximum 7 kez uygulama yapar. 2 ayda 1 kullansanız 1 sene yeter 1 şişe hocam

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Ben benzinlik şartlarında yıkadığım için wet coat u uygularken durulama için ekstra 8 tl atmam gerekecek:gozudolx: ön yıkama ve kova yıkamasında da 8 er tl bozuk para total 24 lira yapıyor. 24 tane 1 lirayı zor bulurum. O yüzden sonax tercih ederdim. Hatta @MagicofOz un dediği gibi sonax ceramic in detailer olanı değil de bir de versiegung mu ne koruma ürünü olan var aynı turuncu şişede onu da alabilirsiniz.
Ama min temas min çizik riski wet coat tabi ki:) 2 ayda 1 uygularsanız yeterli

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Ben benzinlik şartlarında yıkadığım için wet coat u uygularken durulama için ekstra 8 tl atmam gerekecek:gozudolx: ön yıkama ve kova yıkamasında da 8 er tl bozuk para total 24 lira yapıyor. 24 tane 1 lirayı zor bulurum. O yüzden sonax tercih ederdim. Hatta @MagicofOz un dediği gibi sonax ceramic in detailer olanı değil de bir de versiegung mu ne koruma ürünü olan var aynı turuncu şişede onu da alabilirsiniz.
Ama min temas min çizik riski wet coat tabi ki:) 2 ayda 1 uygularsanız yeterli
Hocam su 8 tl mi gerçekten. Abi artık diyecek söz kalmamış...

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Sonax CSV (Ceramic Spray Versieglung) uygun olur. Si-Carbon ve mevcut seramik kaplamanız için yenileyici/destekleyici bir üründür.

Wet Coat ürünü dediğiniz gibi petrolde ek maliyet yaratır ve CSV gibi destekleyici de değildir.

onun haricinde CSV’nin bir diğer faydası petrol şebeke suyundan kaynaklı yüzeyde oluşan hafif ve taze su lekelerini de siler.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Aracınızda seramik mi yoksa klasik bir wax mı olduğunu zamanla anlayabiliriz. Ancak tek bir adımda uzun süreli tavsiyenize Sonax Xtreme Seramik Sprey Kaplama olarak yanıt verebilirim.

ogedaykoclar

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

ogedaykoclar

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracınızda seramik mi yoksa klasik bir wax mı olduğunu zamanla anlayabiliriz. Ancak tek bir adımda uzun süreli tavsiyenize Sonax Xtreme Seramik Sprey Kaplama olarak yanıt verebilirim.
Sonax Xtreme Seramik Sprey meşhur Gyeon Wet Coat'ı döver mi? :)

Ben Sonax ürünleri güzel buluyorum sizler ne düşünüyorsunuz?

Honda Civic aracıma sadece soft99 Kiwami uygulayacağım...

Renault Clio'da büyük ihtimalle seramik var onu sürdürebilmek için önerdiğiniz ürünlerden birini edineceğim...

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Sonax Xtreme Seramik Sprey meşhur Gyeon Wet Coat'ı döver mi? :)

Ben Sonax ürünleri güzel buluyorum sizler ne düşünüyorsunuz?

Honda Civic aracıma sadece soft99 Kiwami uygulayacağım...

Renault Clio'da büyük ihtimalle seramik var onu sürdürebilmek için önerdiğiniz ürünlerden birini edineceğim...
Hocam biri birini döver diyemeyiz. İkisinin de kullanım amacı ve senaryoları farklı. Amacımız doğrultusunda hareket etmeliyiz.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Hocam eğer benzinlik yıkaması yapıyorsanız sonax alın boştan yere gyeon için su parası vermezseniz 2. Kez. Bazı üyelerimiz amaçları farklı yazmış fakat Benim bildiğim ikisi de hem tek başına koruma sağlarken ek olarak mevcut korumayı da destekliyor. Ama sizin gönlünüzden sonax geçiyor gibi alın hocam güle güle kullanım :)