Boya Ölçüm Cihazı Tavsiyesi

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Evet almakla bitmeyen bu detailing dünyasında yeni bir arayış içine girdim. Boya kalınlığı ölçüm aleti. Ancak fiyatlar 100 lira gibi rakamlardan başlayıp arşa doğru çıkıyor. Fiyatı nispeten pahalı olmayan ancak ölçümleride yakşalık olarakta olsa doğru gösteren bir alet alsam bana yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Sizlerin bu konudaki tecrübe ve tavsiyelerinizi duymak isterim.

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Teşekkürler abi , eski ilanlarda 350-400 lira fiyatları görünce içim biraz burkuldu ama yapacak birşey yok. Alternatif bir ürün tavsiyesi gelmez ise bunu alacağım artık :D
Toretec markasına da bak. Alman malı ürün

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@ffsahin aceleniz yoksa AliExpress indirimini bekleyin. Kasımda oluyor.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bilmediğimden soruyorum bu cihazların markaları arasında ne gibi bir fark olabiliyor? Yanlış ölçüm vs gibi durumlar mümkün olabiliyor mu yoksa hepsi aynı işi görüyor mu ?

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Tahminen ne kadar indirim olur acaba , şimdi hediye çekim var ve kartada puan veriyor.690 liraya gelecek ve 3 taksit ile alabileceğim.
Geçen sene 80 veya 85 dolara almıştım galiba.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Bilmediğimden soruyorum bu cihazların markaları arasında ne gibi bir fark olabiliyor? Yanlış ölçüm vs gibi durumlar mümkün olabiliyor mu yoksa hepsi aynı işi görüyor mu ?
Doğru ölçüm değerleri değişiyor. Mesela biri 80 micronu 87 micron ölçer diğer marka 82 micron olarak ölçer. Ben bulabilirsem karşılaştırma videosu vardı onu eklerim.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Doğru ölçüm değerleri değişiyor. Mesela biri 80 micronu 87 micron ölçer diğer marka 82 micron olarak ölçer. Ben bulabilirsem karşılaştırma videosu vardı onu eklerim.

Yine de yanıltacak durumda bir yanılgı değildir galiba hocam değil mi ?

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Yine de yanıltacak durumda bir yanılgı değildir galiba hocam değil mi ?
Bu videoda 3 tane ürün kiyasliyorlar.
Valla can bey uygulama yapıyorsanız çok önemli bir konu aslında. Fazla micron ölçümü sonucu aracın astarina iniverirsiniz. Dönüşü yok yani. Mesela aracın boya kalınlık değeri 70 microndur. Siz bunu 80 ölçersiniz. Boyaya bir girersiniz astarı görürsünüz.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bu videoda 3 tane ürün kiyasliyorlar.
Valla can bey uygulama yapıyorsanız çok önemli bir konu aslında. Fazla micron ölçümü sonucu aracın astarina iniverirsiniz. Dönüşü yok yani. Mesela aracın boya kalınlık değeri 70 microndur. Siz bunu 80 ölçersiniz. Boyaya bir girersiniz astarı görürsünüz.

Video için teşekkürler hocam fakat profesyonel olarak ticari boyutunda olmadığından yaptığım uygulamalar çok ihtiyaç duymadım fakat bir ara niyetlenmeyi düşündüğüm ürünlerdendi sanırım paraya kıyıp iyi bir ürün almak en mantıklısı oluyor bu durumlarda :)

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Video için teşekkürler hocam fakat profesyonel olarak ticari boyutunda olmadığından yaptığım uygulamalar çok ihtiyaç duymadım fakat bir ara niyetlenmeyi düşündüğüm ürünlerdendi sanırım paraya kıyıp iyi bir ürün almak en mantıklısı oluyor bu durumlarda :)
Bende sizin gibi düşünüyorum. Benim şahsi düşüncem Kaliteli malzeme = kaliteli iş