Boyalı araçta ipa kullanımı hk.

penemun

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba,

Öncelikle forumda araştırdım fakat sorumla ilgili net bir bilgi edinemedim gözümden kaçtıysa affola.

Astra H siyah bir aracım var. Tavan ve bagaj kapağı hariç araç boyalı. Araca demir tozu ve kil uygulayıp ardından pasta yapılacak sonrasında da wax uygulayacağım. Ancak forumda wax uygulamadan önce ipa ile temizlenmesinin daha iyi sonuç vereceğini okudum.

Sorum şu, sonradan boyanmış parçalarda ipa kullanımı boyaya zarar verir mi? Nasıl bir uygulama yapmam gerekir? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Ben bol boyalı aracımda, yer yer vernik açılmaları vs. de bulunmasına rağmen saf ipayla yıllardır girişiyorum. Daha bir sorun yarattığını görmedim, mümkün olduğunca plastiklere değmeyin.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Herkese merhaba,

Öncelikle forumda araştırdım fakat sorumla ilgili net bir bilgi edinemedim gözümden kaçtıysa affola.

Astra H siyah bir aracım var. Tavan ve bagaj kapağı hariç araç boyalı. Araca demir tozu ve kil uygulayıp ardından pasta yapılacak sonrasında da wax uygulayacağım. Ancak forumda wax uygulamadan önce ipa ile temizlenmesinin daha iyi sonuç vereceğini okudum.

Sorum şu, sonradan boyanmış parçalarda ipa kullanımı boyaya zarar verir mi? Nasıl bir uygulama yapmam gerekir? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
İpa kullanimindan cekiniyorsaniz wax öncesinde araç yüzeyini pasta yağlarından arındırmak için yikayabilirsiniz. IPA ninda amacı bu yağları gidermek :)

penemun

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İpa kullanimindan cekiniyorsaniz wax öncesinde araç yüzeyini pasta yağlarından arındırmak için yikayabilirsiniz. IPA ninda amacı bu yağları gidermek :)
Bunu düşündüm ancak elimde hep cilalı şampuanlar var. Bulaşık deterjanı ile yıkamayı düşünüyorum ne dersiniz?

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Ipa aracınıza zarar vermez. Boya doğru karışım ile yapılmamışsa matlaşma veya çiziklerin geri gelmesi soz konusu olabilir. Wax yapacaksanız ve düzenli aralıklarla yaparım derseniz ipa kullanmanız çokta gerekli değil.