Bozuk ürün Mağduriyet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@HocaDeler merhaba, resimlerde göründüğü kadarıyla wax bozulmuş. Bahsi geçen üyeden ben alışveriş yapmasam da , başka ürünlerde sattığı oldu ve olumsuz bir geri bildirim olmadı kendisi için forumda.
Umarım çözüme kavuşur bu durum ama ürünü yollamam , paramı geri yollasa da istemem yazmışsın :(

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
@HocaDeler merhaba, resimlerde göründüğü kadarıyla wax bozulmuş. Bahsi geçen üyeden ben alışveriş yapmasam da , başka ürünlerde sattığı oldu ve olumsuz bir geri bildirim olmadı kendisi için forumda.
Umarım çözüme kavuşur bu durum ama ürünü yollamam , paramı geri yollasa da istemem yazmışsın :(
Abi 10 gündür kaç defa yazdım sürekli görüldü attı ısrarla mesaj attım konumu görmüş hayla daha yazmıyor bu saatten sonra konu açtım diye mağduriyetini giderecekse hiç gidermesin abi

Son düzenleme:

akhisar

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
@HocaDeler geçmiş olsun inşallah olay çözülür yalnız yanılıyorsam beni düzeltirsin ben bu wax ın satış ilanını gördüm gibi orada sızıntı oldu akmış ondan bu fiyat istiyorum diye yazmış @ttopak gibi aklımda kaldı siz bu ilan üzerinden almadınızm?ı aldıysanız bu yazıyı görmüş olmalısınız benide yanlış anlama sakın kimsenin avukatlıgını yapmıyorum ben ikinizide şahsen tanımıyorum bunu belirteyim

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
@HocaDeler geçmiş olsun inşallah olay çözülür yalnız yanılıyorsam beni düzeltirsin ben bu wax ın satış ilanını gördüm gibi orada sızıntı oldu akmış ondan bu fiyat istiyorum diye yazmış @ttopak gibi aklımda kaldı siz bu ilan üzerinden almadınızm?ı aldıysanız bu yazıyı görmüş olmalısınız benide yanlış anlama sakın kimsenin avukatlıgını yapmıyorum ben ikinizide şahsen tanımıyorum bunu belirteyim
Hocam tam hatırlamıyorum ama kesin bildiğim bişey varsa oda aktığını bilmediğim zaten ürün uzun bir süre alınmamış mesajları silmişim o zamankileri büyük ihtimal başlıkta görüp yazmış olabilirim hatırlamadığım için ne söylesem yalan olur

akhisar

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Hocam tam hatırlamıyorum ama kesin bildiğim bişey varsa oda aktığını bilmediğim zaten ürün uzun bir süre alınmamış mesajları silmişim o zamankileri büyük ihtimal başlıkta görüp yazmış olabilirim hatırlamadığım için ne söylesem yalan olur
tekrardan geçmiş olsun inşallah ortak bi yol bulursunuz @Dragstar süleyman ustanın dedigi gibi ilk versiyon sizdeki bendeki bu kapakları sıkıntılı açılmıyor kapanmıyor birde bu wax sıcagı pek sevmiyor yazın tereyag gibi eriyor

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
tekrardan geçmiş olsun inşallah ortak bi yol bulursunuz @Dragstar süleyman ustanın dedigi gibi ilk versiyon sizdeki bendeki bu kapakları sıkıntılı açılmıyor kapanmıyor birde bu wax sıcagı pek sevmiyor yazın tereyag gibi eriyor
Dragstar abimin dediği bu kapaklar bayağı sağlam hemen sizdiricak gibi durmuyor ama bana kutusu geldiğinde elim wax oluyordu bu wax uzun süre erimiş ve uzun süre akmış yönünde dusuncem

Tek çıkartılacak ders erimiş waxin ne olacağı belli olmuyor

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
@HocaDeler kardeşim geçmiş olsun öncelikle inş çözülür sıkıntın yanlız bişey dikkatimi çekti söylemeden yapamıcam, foruma girişin yardım istemekle ve kullanılmayan parçaları yardım isteyerek girdin ve burda bir çok kişi sana yardım etti veya etmeye çalıştı işletme sahibi bile malzemeler gönderdi fakat aşa yukarı 10 senedir detailing işine merakımdan dolayı kendi arabalarıma bakım yapar malzeme alırım fakat hiç bir zaman öğrenci olduğum ve şimdi çalışma hayatımda bile değeri 250-300 tl olan waxı alamadım gidiyorum 80liralık menzerna 55 liralık bsd ile yapıyorum aracımın korumasını gayette tatminkar oluyorum dikkatimi çekti senin yorumlarından bir çok ürünü kullandığını anlayabiliyorum nasıl bir strateji oluyor bu yaptığınızı doğru buluyor musunuz ?

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
@HocaDeler kardeşim geçmiş olsun öncelikle inş çözülür sıkıntın yanlız bişey dikkatimi çekti söylemeden yapamıcam, foruma girişin yardım istemekle ve kullanılmayan parçaları yardım isteyerek girdin ve burda bir çok kişi sana yardım etti veya etmeye çalıştı işletme sahibi bile malzemeler gönderdi fakat aşa yukarı 10 senedir detailing işine merakımdan dolayı kendi arabalarıma bakım yapar malzeme alırım fakat hiç bir zaman öğrenci olduğum ve şimdi çalışma hayatımda bile değeri 250-300 tl olan waxı alamadım gidiyorum 80liralık menzerna 55 liralık bsd ile yapıyorum aracımın korumasını gayette tatminkar oluyorum dikkatimi çekti senin yorumlarından bir çok ürünü kullandığını anlayabiliyorum nasıl bir strateji oluyor bu yaptığınızı doğru buluyor musunuz ?
Bir çok ürün derken hocam neleri kullanmışım söyler mısınız?

Bir çok kişi derken kaç kişi yardım etmiş söyler mısınız?

Konuyu okuduysanız heves edip güzel bisey almak istedim 200 tl lik waxı para biriktirip aldığımı görürsünüz bir öğrenci olan arkadaşımızda yazdı yeri geliyor üstümüze kıyafet almıyoruz detailing ürünü alıyoruz dedi.

Öğrenciyken işte çalıştınız mı?çalışmadıysanız malesef para biriktiremiyorsunuz.

Yardım isteyerek konu açmadım hocam lütfen dikkatlı bakın ikinci el ürün aradığımı satın almak istediğimi söyledim

Satin almak istememin Neyin stratejisi oluyor hocam anlamadim hic ikinci el ürün almadınız mı

Son düzenleme:

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
Bir çok ürün derken hocam neleri kullanmışım söyler mısınız?

Bir çok kişi derken kaç kişi yardım etmiş söyler mısınız?

Konuyu okuduysanız heves edip güzel bisey almak istedim 200 tl lik waxı para biriktirip aldığımı görürsünüz

Öğrenciyken işte çalıştınız mı?çalışmadıysanız malesef para biriktiremiyorsunuz.

Yardım isteyerek konu açmadım hocam lütfen dikkatlı bakın ikinci el ürün aradığımı satın almak istediğimi söyledim

Satin almak istememin Neyin stratejisi oluyor hocam anlamadim hic ikinci el ürün almadınız mı
Protector Wax Pw,,zymöl şampuan kokusuna kadar bildiğinize göre kullanmış olduğunu düşünüyorum
başta ahmet abi yardımlarını hatırlıyorum ve bir çok kişi sizle ürünleri paylaşabileceğini söylemişti.
çalıştım kardeşim merak etme..konunuzu hatırlamıyorum ama sürekli güncel çektiğin konuyu bir daha hortlat görelim ama düzenlemeden ;)

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Protector Wax Pw,,zymöl şampuan kokusuna kadar bildiğinize göre kullanmış olduğunu düşünüyorum
başta ahmet abi yardımlarını hatırlıyorum ve bir çok kişi sizle ürünleri paylaşabileceğini söylemişti.
çalıştım kardeşim merak etme..konunuzu hatırlamıyorum ama sürekli güncel çektiğin konuyu bir daha hortlat görelim ama düzenlemeden ;)
Yapmayın hocam pw 70 tl zymöl 110 tl

Saydığımız ürün iki tane bunlar cok mu oluyor anlamadım

Güncel yazmamın sebebi ihtiyacım olan ürünleri alamadigimdandir
çünkü arıyorum farkındaysanız

istediğiniz gibi konuya bakın düzenleme saatleri bellidir saklayacak bişeyim yok

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
Yapmayın hocam pw 70 tl zymöl 110 tl

Saydığımız ürün iki tane bunlar cok mu oluyor anlamadım

Güncel yazmamın sebebi ihtiyacım olan ürünleri alamadigimdandir
çünkü arıyorum farkındaysanız

istediğiniz gibi konuya bakın düzenleme saatleri bellidir saklayacak bişeyim yok
anlatmak istediğim bu öğrenciyim diyorsun güzel ve maliyetli şeyler kullanıyorsun kendi söylediklerinle çelişiyorsun neyse iyi geceler uzatmıcam :utan:

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
anlatmak istediğim bu öğrenciyim diyorsun güzel ve maliyetli şeyler kullanıyorsun kendi söylediklerinle çelişiyorsun neyse iyi geceler uzatmıcam :utan:
Hocam ben size 200 tl lik wax alamıyorsun ama woswagen arac alıyorsun diyor muyum
Sen kendin celisiyorsun

Abi meguarsin sampuani kotu sampuandir 100 tl fiyati var zymol 110 tl kalite diye fiyat farki olmuyor malesef
Aldığım ürünler belli burda herkes biliyor resimleride attım kimden aldığımı ne aldığımı herkes söyler

pw de zymolde aklın kaldıysa bölüp sana yollayabilirim istersen

Pw zymöl wax yıkama pedi yarim litre şampuan lastik parlatıcı 40x40 bez pompa aldım yavaş yavaş hepsi ikinci el zymöl hariç kendi altınlarımdır hepsini aynı anda almadım merak etme

Kaç kişi yardim etmiş bilmeden konuşman yardım istemedigim halde yardım istedin demen hiç hoş değil abi iyi geceler

Son düzenleme:

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
Hocam ben size 200 tl lik wax alamıyorsun ama woswagen arac alıyorsun diyor muyum
Sen kendin celisiyorsun

Abi meguarsin sampuani kotu sampuandir 100 tl fiyati var zymol 110 tl kalite diye fiyat farki olmuyor malesef
Aldığım ürünler belli burda herkes biliyor resimleride attım kimden aldığımı ne aldığımı herkes söyler

pw de zymolde aklın kaldıysa bölüp sana yollayabilirim istersen

Pw zymöl wax yıkama pedi yarim litre şampuan lastik parlatıcı 40x40 bez pompa aldım yavaş yavaş hepsi ikinci el zymöl hariç kendi altınlarımdır hepsini aynı anda almadım merak etme

Kaç kişi yardim etmiş bilmeden konuşman yardım istemedigim halde yardım istedin demen hiç hoş değil abi iyi geceler
benim bişeyde aklımda kalmadı kalmazda çok şükür kimsenin malında gözüm yok,benim ne marka araç aldığım seni ilgilendirmez uzatma daha fazla

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
Gecmis olsun umarim magduriyetiniz giderilir, waxin pede alinisinda ambalajin kenarlarina bulasabiliyor ve oralarda kalinca kapağini kapattigimda kuruyor daha sonra tekrar actigimda dökülüyor dökülmesi biraz normal olabilir ama diger sorunlari degil, dikkat ediniz gecmis olsum:/

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Gecmis olsun umarim magduriyetiniz giderilir, waxin pede alinisinda ambalajin kenarlarina bulasabiliyor ve oralarda kalinca kapağini kapattigimda kuruyor daha sonra tekrar actigimda dökülüyor dökülmesi biraz normal olabilir ama diger sorunlari degil, dikkat ediniz gecmis olsum:/
Evet ustam dediğin şeyi düşündüm acaba kuruyan taraflarını olduğu için olabilir dedim üst katman kurumuşsa bu durumu yapıyordur diye düşündüm ama sürdükçe alt katmana geldikçe pedin kullanmadigim tarafını sürdüm waxa yine aynisini yapmaya basladi

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
benim bişeyde aklımda kalmadı kalmazda çok şükür kimsenin malında gözüm yok,benim ne marka araç aldığım seni ilgilendirmez uzatma daha fazla
Ee senin ne araç kullandığın onu ilgilendirmiyor ama onun ne ürünler kullandığı mı seni ilgilendiriyor?

İnsanların aldığı malzemelere karışıp ukalalık yapma hakkınızın olduğu kanısına nereden vardınız?

Sayın forumdaşlar hepinizden özür dilerim, şimdiye kadar şu forumda kimsenin ne yazdığına karışmamıştım ama arkadaşımızın bir sıkıntısını paylaştığı konuya küstahça yorumlar yapan birisine kayıtsız kalamadım.

Adam çalışmış, para biriktirmiş ve kendisine güzel malzemeler edinmek istemiş bu suç mu?

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
Merhaba arkadaşlar size üzüldüğüm bir konudan bahsetmek istiyorum..

Acemi olduğum zamanlar
Bundan bir kaç hafta önce forumdaki bir üyeden @ttopak heves edip para biriktirip supergloss wax satın aldım.

Aldığım wax bana geldiğinde waxın üstündeki marka jelatinine içine kadar wax olduğunu gördüm vıcık vıcıktı ve wax nedeniyle jelatını çıkıyordu alt jelatinine kadar sızdırmıştı

ama wax kargodan bana gelirken akmamıştı çünkü ağzı jelatın ile kapanmisti zaten kış olduğu için akma gibi bir durumu yok erimemişti bile.

Satıcının yolladığı resim ortada jelatin wax içinde olduğunu için kabuk gibi atmış ve masaya dikkatli bakarsaniz wax kalıntıları görebilirsiniz. Birde waxin kapak ile birleştiği yerlerde akan waxa yapisan tüylerin oldugu gozukuyor

Arka kısmı ünlem işaretinin oraya dikkatli akarsanız aktığını görebilirsiniz.

Asıl resim şimdi geliyor yazık günah diyecek hiçbir şey bulamıyorum.

Muzlu kek seven varmı desem yeridir

Yanı wax önceden aktığı belli ve kurumuş

Satın alirken kullanılmadığını söylemişti ve bu waxın eridiğindende hiç bahsetmedi zaten ürünün belli bir kısmı akmaktan ziyan olmuştu

waxın kapagini acarkenden zaten kurumus waxlar dökülüyordu.

Dedim insanlık halidir erimiştir önemli değil dedim sonuçta bana uyguna verdi diye saygıda kusur etmedim.

10 güne yakın önce waxı uygulama şansım oldu wax bildiğin sürerken pütürleşme yaptı sürdüğüm ürünün çoğu pütürlük nedeniyle yarısı yere gidiyordu dedim alla alla acaba bu wax böylemi dedim

Anladım ki wax bozuk bir sağa sola sorayım emin olmak için.

Bu waxı kulllanan diğer arkadaşlara sordum waxında öyle bir sorun olmadığını söyledi ve bana waxın bozulmuş olabileceğini söylediler.

Bende bu nedenle satıcıya sordum abi bu wax büyük ihtimalle bozuk çünkü böyle böyle oluyor dedim zaten herşeyi belli. Resimde attım topaklandiğına dair satıcıya

Bende satarken sorun yoktu bende sağlamdı dedi başka araçta dene diye geçiştirdi.

Abi dedim bu wax eridimi diye sorduğumda bendeyken erimedi dedi

Tekrar sordum Abi erimedi o zaman dediğimde evet bendeyken erimedi dedi

Eridiğini hiç söylemedi (niye söylemezsin ki zaten satılık konunda yazmışsın eridiğini)

Bu üyenin konusunda rastladım ki bu ürünü önceden satılığa koyarken kargoda eridiğini söylemiş ama bana bunu satarken bana hiç bahsetmedi.

Dedim konu açmışsın eridi diye bozulmuş dedim cevap vermedi görüldü attı.
Her görüldü attığında yazmıyordu 1 gün bildiğin geçiyor arkadaslar artik sabredemeyip ben yaziyordum

Abi dedim bu ürün bak böyle resimde attım böyle sorunu var ısıda görmüş bu ürün bozulmuş dedim

Tamam sana satarken sorun yoktu sende bozuk diyorsun diyorsun napalım dedi

Yani ürünün ben bozmusum imalarına getirdi
Ama waxa bişey yapmadım ki abi dedim
Senin bozuk gönderdiğini düşünmüyorum ama waxin durumu ortada dedim

uygun fiyata aldığım ürünü bozup tekrar geri niye göndereyim salak mıyım ben arkadaslar

Abi dedim neden ben bozayım dedim ürün ortada sıcak görmüş bozulmuş eridiğinide yazmişsın dedim mesajlarımı gördü cevap vermiyor görüldü attı neyse

siteden baktim arkadaşın cevabınada cevap vermiş siteye mesaj atiyor aktif oluyor ama aradan 2 gün geçiyor bana cevap yazmıyordu.

Neyse yeniden soru işareti attım

Bana yazdı mağduriyetin giderilsin diye elindeki aldığım waxin yarı fiyatı olan waxi bana vermeye çalışıyor 220 tl ye aldığım waxi elindeki diğer 120 tl sattığı waxin yerine vermek istiyor.

Neyse bişey demedim saygıda kusur etmedik abi o wax bana lazım değil beyaz araçlar için benim aracım koyu dedim almak istemiyorum dedim

Yine cevap vermedi görüldü attı aradan 1 gün zaman geçiyor

İnsan ister istemez sinir oluyor

Abi bişey de seni yazmanı bekliyorum sürekli kaç gündür waxı geri alıcak mısın almayacak misin sürekli görüldü atıp cevap vermiyorsun almayacaksan söyle dedim

Bana şunları yazdı

Kardeşim sadece değişim yapabilirim diye söyledim
Yani bu muhabbet çok sıktı beni
Ben daha öncede söyledim. Sana gönderirken waxda birşey yoktu dedi

Hem mağdur olan benim hemde zarara giriyorum

Magdur olan benim bana 220 tl sattığı waxin yerine 120 tl lik waxi verip magduriyetini önleyecek

Ama sürekli görüldü atıyor cevap vermiyor soru işareti yazıyorum arada günler geçiyor zorla yaziyor
Diyor ben sana sürekli cevap veremem senin gibi boş vaktim yok diyor ama siteye girip dolaşıyor whatsapp ta aktif oluyor

Anca sana diger waxi gondererek yardimci olabilirim başka türlü yardımcı olamam dedi

Fiyat farkı var diyorum waxlarin arasında ne fark var diyor
fark yok diyor bana
Cidden beni enayi yerine koymaya çalışıyor
Vereceği wax ise infinity light wax
Süper gloss fiyatına o üründen üç tane alıyorsun nerdeyse internet fiyatlarıyla

Kendi biliyor ne kadar fark olduğunu ama bilmemezlikten geliyor

Dedim ya abi sen aldigin waxlarin fiyatını bilmiyormusunda bana soruyorsun dedim

Sonra yine yazmadı yine günler geçti soru işareti attım

Dediği şey buydu

Ya ben senin magduriyetini halletmeye çalışıyorum sen bana fiyat farkı filan şeylerle karşıma geliyorsun gibisinden konuştu.

İşte waxi gönder ben sana güzellik yapicam filan dedi

Abi dedim sen bişey demezsen nasıl anlasacagiz dedim

görüldü attı yine

1 gün geçti yine yazmadı

Bu konuşmaları 10 gündür konuşuyoruz yine görüldü attı bir gün geçti hayla daha yazmıyor bildiginiz takmiyor arkadaşlar

Cidden pişman oldum ilk detail alışverişimdi heves ettik böyle oldu

Artık ben waxtan vazgeçtim arkadaşlar kalsın bir köşede dursun bu saatten sonra istesede yalvarsada waxı geri vermeyeceğim.
Satan kişiyide bu konuyu açarken whatsapp tan engelledim artık daha uğraşmak istemiyorum 10 gündür mağduriyet giderecek...

220 tl icin ne kadar ugrastigimin kendimi kucuk dusurdugumu anladım artık vazgeçtim
bu kadar takmam ama ben öğrenciyim üniversitede çalışıp okuyanlar beni anlar 70 tl için bütün gün boyunca nakliyatta çalışıp 5.kata sırtımda eşya taşıdığımı 2-3 gün ağrıdan uyuyamadigim günleri bilirim herkes biliyor ki para kolay kazanılmıyor bunları kendimi acındırmak için anlatmıyorum arkadaşlar

Benim basima geldi sizin basiniza gelmesin diye anlatiyorum sizde az çok dikkat edin

Bu konuyu daha önce açacaktım belki aramızda anlaşabiliriz diye ama olmadı

Ürünü almıyor anca magduriyetini diğer waxi vererek gönderebileceğini söylüyor 10 gündür geçiştiriyor bekliyorum yazık

Buda uygulanan bölgeler

her zaman malının arkasında duran insanlarla alışveriş yapın saygilar
Geçmiş olsun hacı. Umarım satıcı arkadaş mağduriyetini en kısa sürede giderir...

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Ee senin ne araç kullandığın onu ilgilendirmiyor ama onun ne ürünler kullandığı mı seni ilgilendiriyor?

İnsanların aldığı malzemelere karışıp ukalalık yapma hakkınızın olduğu kanısına nereden vardınız?

Sayın forumdaşlar hepinizden özür dilerim, şimdiye kadar şu forumda kimsenin ne yazdığına karışmamıştım ama arkadaşımızın bir sıkıntısını paylaştığı konuya küstahça yorumlar yapan birisine kayıtsız kalamadım.

Adam çalışmış, para biriktirmiş ve kendisine güzel malzemeler edinmek istemiş bu suç mu?

Geçmiş olsun hacı. Umarım satıcı arkadaş mağduriyetini en kısa sürede giderir...

Abi teşekkür ederim saolasın konu nerden nereye geldi amacından saptı
durum böyle böyle iken herkesin dikkatli olmasını istedim burdaki insanlarda benim gibi mağdur olmasın diye
Zaten satan kişi konuyuda gördü yazmadı
Benim mağduriyetim zaten giderilmeyecekti amaç sizi uyarmaktı teşekkür ederim güzel yorumlarınız için

Konu kapanabilir

Son düzenleme:

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öncelikle geçmiş olsun, umarım aranızda çözüme ulaştırabilirsiniz. Seni de @ttopak arkadaşımızı da tanımam etmem.

Şahsen benim adımın böyle bir konuda geçmesine dahi müsade etmez, kendimi böyle bir muhabbete dahil olmuşken bile görmek istemezdim.

@ttopak muhtemelen bir açıklama yapacaktır. Arada ne konuşulmuş ne geçmiş bilinmez fakat yine de tahminimce yaşça ve tecrübe olarak daha büyük olan taraf @ttopak ve bu konuya çözümü o getirebilir. Önce ürünü geri ister, eğer ki başka bir durum yok ise parasını iade eder.

Bunlar bizi tahminimiz tabi, @HocaDeler kardeşimiz de ne derece haklıdır diye @ttopak dan gelecek cevaba göre belirlenecek.

Lütfen kimseyi zan altında bırakmadan, usulunce işi çözüme ulaştırmaya çalışalım. Zira burada kaç kişiyiz...

Not : @HocaDeler kardeşim, şu nick değişir mi değişmez mi bilmem fakat şahsen bana çok itici geliyor. Adamı bu nick ile muhatap almazlar :) Bu arada forumda detail sever öğretmen arkadaşlarımız da var. Değişirken DetailerDeler gibi bir nick de almazsın umarım :)

Herkese sevgiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...