Karşılaştırma Britemax Rubber Max vs Optimum Opti-Bond vs Flowey R3 vs CarPro Perl vs FinishKare Top Kate vs AngelWax Elixir vs Poorboy's World Bold N B right

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Herkese iyi forumlar dilerim, son sıralarda lastik parlatıcalara kafayı takmış bulunmaktayım. Bana göre en güzelini bulana kadar devam edicem sanıyordum ama bu teste 2-3 favori ürünümü buldum. :) Hemen teste geçiyorum birazda olsa kafamız karışabilir.

Öncelikle ısı tabancası ile lastiğimi düzgün bir şekilde kuruttum, lastik parlatıcıları düzgün emmesi için. Janta ufak bir reçine yapışmış gözümden kaçmadı merak etmeyin, yarın ilk işim JTT ile temizlemek. :)

3 lastiğe test etmeyi daha mantıklı buldum, kendimce rakiplerine ayırdım. Jel jele karşı gibi. Her fotoğrafın üstünde kısa kısa özelliklerinden ve tecrübelerimden bahsediceğim.

Britemax Rubber Max vs Optimum Opti-Bond

Fotoğraflardan anlaşıldığı gibi sol taraf Britemax, sağ taraf ise Opti.

İlk 3 fotoğraf C.tesi gününe ait, ortadan ikiye bölerek uyguladım.

Bu fotoğraflar ve videolar ise Pazar gününe ait, kürleşmesi için 24 saat bekledim. Ve su testi yaptım. (Lastiğin jant tarafına ufak bir yerine az sürmüşüm sanırsam, uçup gitmiş. :) )

Britemax Rubber Max

(Ürün 473ml.)Dış trimlere de sürüldüğü gibi lastiğe de sürülüyor, en çok beğendiğim özelliği camın kenarında ki kauçuklarda çok iyi iş yapıyor. Su iticilik konusunda pek bir şey beklememek lazım ancak rakibi Opti'nin karşısında ise neredeyse eşit. Parlaklık sevenler uzak dursun, satin ve mat bir görüntüsü var. Sürümü kolay ama birazcık tüketim fazla gibi geldi.

Optimum Opti-Bond

(Ürün 236ml) Yoğun bir ürün olduğu için 1:1 oranda su ile karıştırarak sprey ile de uygulayabilirsiniz diyor ancak saf kullanmak her zaman tercihimdir. :) Ürün birazcık pahalı gelebilir, 1:1 seyrelttiğinde performansı düşecek dayanımı baya bir azalacaktır. Testden önce 2 kere kullanmıştım sarfiyatı normal denilecek derecede dayanımı ise 3 hafta civarı, yağmur-toza karşı dayanımı güzel. Britemax'a göre daha parlak ve daha homojen bir görüntüsü var. Sürümü ise gayet rahat, pede sürdükden sonra lastik çok güzel emiyor. Su iticiliğinde ise ortalama derecede beklentiyi karşılıyor ama testin sonunda ki şeytan üçgeninde ki gibi su iticiliği yok. :) Boncuk vs'sinde berabere kaldılar.

Flowey R3 vs CarPro Perl

Sol taraf R3, sağ taraf Perl.

İlk fotoğraflar C.tesi gününe ait, ortadan ikiye bölerek uyguladım.

Bu fotoğraflar ve videolar ise Pazar gününe ait, kürleşmesi için 24 saat bekledim. Ve su testi yaptım.

Flowey R3

(Ürün ?ml) Kardeşi gibi suyu görünce akıp gitmiyor merak etmeyin. :D Su iticilik ve boncuklanma karşılaşmasında önde, çok daha iyi değil ama bir seviye üstünde. Mat ve satin bir görüntüsü var, daha doğrusu orjinal görünüm. 24 saat kürleştikden sonra daha iyi bir görünüme sahip olmuş, sürümü ise test yaptığım diğer parlatıcılara göre çok fazla kolay. Yapısı süt gibi olmasından ped iyi emiyor ancak daha rahat lastiğe tutunuyor.

CarPro Perl

(Ürün 1000ml) R3 aksine çok amaçlı bir parlatıcı gibi, dış trim, iç trim, lastik, kauçuk, deri. Her yere sürülüyor mübarek :D ama toz mıknatısı olabiliyor, dikkat etmek lazım. Parlak bir görüntüsü var. 24 saat geçdikden sonra neredeyse parlaklığını yitirmemiş. Su iticilik ve boncuklanma olarak diğerlerine göre biraz altda kalıyor. Sürümü ise rahat ama R3 kadar değil.

FinishKare Top Kate vs AngelWax Elixir vs Poorboy's World Bold N B right

Şeytan üçgenine hoşgeldiniz, merak ettiklerimi ve daha cilveli gözükenleri sona bıraktım. :)

İlk fotoğraflar C.tesi gününe ait, ortadan üçe bölerek uyguladım. Üçgen biçiminde böldüm. (Sol alt taraf FinishKare, Orta üst AngelWax, sağ alt taraf Poorboy's)

Bu fotoğraflar ve videolar ise Pazar gününe ait, kürleşmesi için 24 saat bekledim. Ve su testi yaptım.

FinishKare Top Kate
(Ürün 916ml)

Hem mat hem satin bir görüntüsü var, ama daha çok tam mat değilde biraz daha parlağa kaçıyor. Herhalde en beğendiğim ürün olabilir. Su iticlik konusunda şeytan üçgeninde birinci geldi çok beğendim, boncuk yapısı ise küçük küçük birazcık dengesiz gibi. Sürümü ise rahat ancak homojen bir şekilde tam yayılmıyor gibi, birazcık uğraştırıyor ama jel parlatıcılar gibi değil.

AngelWax Elixir
(Ürün 500ml)

Daha mat ve doğal bir görüntüsü var. Bu ürünü de beğendim ancak şişesi ve spreyi çöp geldi. Su iticilik konusunda başarılı, akan damlalar büyük büyük kopup akıyor ve boncukları daha büyük oluyor. Daha başarılı geldi boncuklanması. Sürümü ise gayet rahat, lastik çok güzel emdi. Ve bu üründe camların kenarında ki kauçuklar için çok güzel. :)

Poorboy's World Bold N B right
(Ürün ?ml)

Parlak ve satin bir görüntüsü var, Perl'den daha az parlak ancak şeytan üçgeninin en parlak parlatıcısı. Su iticiliği konusunda Elixir ile neredeyse aynı özelliklere sahip, küçük küçük toplar halinde akıp gidiyor. Ve boncuklanması da aynı şekilde küçük küçük. Sürümü orta derecede uğraştırıyor. Motora, kauçuğa, lastiğe ve dış trimlere uygulanabilrimiş.

Herkese iyi forumlar dilerim, tek tek yazmak biraz yordu yazım hatalarım ve düşüncelerimde karışıklık var ise affola. Çok ürün olunca düşüncelerimde karışıyor tabiki de uygulama şeklimde de hatalar olduysa affola. :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Sercan eline sağlık çok güzel karşılaştırma olmuş. En merak ettiğim finishkare ve optimum Bond tu. Uzun süreli kullanımda da paylaşırsan dayanımı da gözlemlemiş oluruz. Bu arada bu ürünler le konu komşu herkesin lastiği parlatırsın yine de bitmezler :mutlu:

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Paraları lastiğe gömmüşsün @Sercan20 :) Ben bir perl edineyim en iyisi. Diğerlerinin aksine parlak seviyorum ben.

Yalnız Britemax Rubber Max'ın parlaklığı ertesi gün artmış gibi. Göz veya ışık yanılsaması mı yaşıyorum?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
İnceleme için teşekkürler Sercan büyük bir test olmuş bir an hangi ürüne bakacağımı şaşırdım en çok beğendiğim final finish kare oldu. Bakalım kalıcılık nasıl olacak.

DENİZLİ

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Sercan eline sağlık çok güzel karşılaştırma olmuş. En merak ettiğim finishkare ve optimum Bond tu. Uzun süreli kullanımda da paylaşırsan dayanımı da gözlemlemiş oluruz. Bu arada bu ürünler le konu komşu herkesin lastiği parlatırsın yine de bitmezler :mutlu:
Bir lastikte birden fazla ürün testi olunca takibi imkansız gibi bir şey :) Ancak siboptan yola çıkılabilir.

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sağolasın abim, Opti-Bond 2-3 hafta boyounca kalıyor ve uzun yol yapmama rağmen lastikden çıkmamıştı ancak özelliğini neredeyse yitirmişti. Şehir içinde rahatlık 2 haftayı çıkartır ve parlaklığını koruyor. :) Konu komşuya bir kullanımlık satsam mı ki ? :D :D ( Satsam dahi bitmez herhalde, yollayın bana lastik ben sürüp kargolayım tekrardan :d :D )
Paraları lastiğe gömmüşsün @Sercan20 :) Ben bir perl edineyim en iyisi. Diğerlerinin aksine parlak seviyorum ben.

Yalnız Britemax Rubber Max'ın parlaklığı ertesi gün artmış gibi. Göz veya ışık yanılsaması mı yaşıyorum?
Kesinlikle Perl edin abi, parlaklık konusunda Poorboy's da gayet başarılı. :) Parlaklığı artmadı aksine lastikde daha mat bir görünüm elde etti, büyük ihtimalle güneşin vurduğu açıdan dolayı. :)
İnceleme için teşekkürler Sercan büyük bir test olmuş bir an hangi ürüne bakacağımı şaşırdım en çok beğendiğim final finish kare oldu. Bakalım kalıcılık nasıl olacak.

DENİZLİ
Sağolasın Süleyman abi, yaptım bir şeyler. :) Eğer kalıcılık güzel olursa en favori parlatıcım olucak. :)
Eline saglik sercan kardesim guzel inceleme olmus :)
Sağolasın Sefa abi. :)
Bir lastikte birden fazla ürün testi olunca takibi imkansız gibi bir şey :) Ancak siboptan yola çıkılabilir.
Yok yok takip etmeye çalışacağım, hepsi ezberimde ve fotoğrafları açıp logoya göre tespitini yapıcam. :D :D

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@MoonDance Güzel yorumun için sağolasın abi, neredeyse bütün ürünleri senden aldım bende teşekkür ederim. :) Bir nevi senin ürünlerin hepsini test etmiş oldum, zaten ürünleri 1-2 hafta sonra düzgünce yorum yapıcam. FinishKare'den çok ümitliyim. :)

Son düzenleme:

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sercan eline sağlık dostum okurken iyi hoşta uygularken baya uğraş vermissindir eminim eline sağlık güzel test olmuş sonuçları takipteyim

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Sercan ellerine sağlık kesene bereket. Ben bu testte opti bond ve finish kare beğendim.
Testte bir şey dikkatimi çekti ilk fotoğrafa bakıp lastiği aynı konuma getirmişsin. Bu şekilde takibi çok daha kolay oldu bizim için. İyi düşünmüşsün tebrik ederim çok güzel bir test olmuş. Benim lastikleri söküp sana kargoluyorum o zaman ? :mutlu:
:alkıssx::alkıssx:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık çok kapsamlı güzel bir inceleme olmuş. Bu ara Denizli'de lastik testi furyası var hayırlısı bakalım. Şaşırtıcı derecede r3 ü beğendim. Hele r4 ten sonra mükemmel geldi. Finiş kareyi geçen zamanlarda test etmiştim. Ama dayanıklı değildi. Benimki tester olarak gelmişti

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Sercan20 kardeşim maşallah baya kapsamlı bir test olmuş :) lastikleri tekrar aynı açıya getirip fotoğraflaman incelerken baya kolaylık sağladı :) görüntü olarak opti hoşuma gitti benim de. boncuk olarak da elixir baya iyi gibi gördüm. bakalım dayanımı gözlemleyebilirsen ondan sonra şampiyon veya şampiyonlar nası olacak :) eline sağlık :)

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Eline emegine saglık güzel bol ürünlü bir karşılalştırma olmuş
O kadar çok ürün varki maşallah :nazar:normal zamanda hangisini süreceğine nasıl karar veriyorsun :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Test için teşekkürler:) Detailworld lük bir karşılaştırma olmuş:D Hangisini seçsem bilemedim benim endurance 1 yıl sonra bitince bir daha bakarım konuya artık:smilex:

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Sercan20 kardeşim maşallah baya kapsamlı bir test olmuş :) lastikleri tekrar aynı açıya getirip fotoğraflaman incelerken baya kolaylık sağladı :) görüntü olarak opti hoşuma gitti benim de. boncuk olarak da elixir baya iyi gibi gördüm. bakalım dayanımı gözlemleyebilirsen ondan sonra şampiyon veya şampiyonlar nası olacak :) eline sağlık :)
Sağolasın Mustafa abi, evet poz olayını çok dikkat ettim. :) Şampiyonu birlikte belirleyeceğiz. :)
Eline emegine saglık güzel bol ürünlü bir karşılalştırma olmuş
O kadar çok ürün varki maşallah :nazar:normal zamanda hangisini süreceğine nasıl karar veriyorsun :)
Normalde 2-3 farklı parlatıcım vardı şimdi ise 7-8 oldu. :D Artık özellikleri ezberimde duruma göre sürüceğim, yorum için teşekkürler. :)
Test için teşekkürler:) Detailworld lük bir karşılaştırma olmuş:D Hangisini seçsem bilemedim benim endurance 1 yıl sonra bitince bir daha bakarım konuya artık:smilex:
DetailForum kalitesi diyelim biz ona. :) Ürünün bitince bu konuya bakarak ortak bir karar alabiliriz. :) Teşekkürler. <3
Eline sağlık kardeşim, Türkiye 'de bu ürünlerle test yapacak yoktu gerçekten. Forumun klası diyelim.
Bence bir de Sonax tire gel ile bsd yi karıştırıp dene.
Boşuna demiyoruz abi forumumuz kaliteli diye. :) Sonax tire Gel elimde yok yalnız, pandemi bitsin Süleyman abiye rica eder ortak bir test bir daha yaparız. :)

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sercan eline sağlık dostum okurken iyi hoşta uygularken baya uğraş vermissindir eminim eline sağlık güzel test olmuş sonuçları takipteyim
Sorma hacım, uzaktan basit görükse de biraz da testi en güzel nasıl yaparsam başarılı sonuçlanır diye düşündüm. :)
Sercan ellerine sağlık kesene bereket. Ben bu testte opti bond ve finish kare beğendim.
Testte bir şey dikkatimi çekti ilk fotoğrafa bakıp lastiği aynı konuma getirmişsin. Bu şekilde takibi çok daha kolay oldu bizim için. İyi düşünmüşsün tebrik ederim çok güzel bir test olmuş. Benim lastikleri söküp sana kargoluyorum o zaman ? :mutlu:
:alkıssx::alkıssx:
FinishKare favorim oldu sayılır bakalım dayanımı nasıl olucak. :) Bir daha ki güncellemede de lastikler aynı pozisyonda olucak, olmadı el freni çekip pati çektirip yine aynı pozisyonuna getiririm. :d :D Hemen kargola abi, elimizde 7 çeşit parlatıcı mevcut üstüne çikolata sosu da ekleyelim mi? :D
@Sercan20 Eline, emeğine, kesene ve paylaşımına sağlık :) Bende de Tacsystem var hala sulandırıp uygulacağım :(
Abi sen ben gibi fotoğrafla bitirmezsin testi , bir başladınmı 15 dakka video çekersin. :D yorum için teşekkürler. :)
Ellerine sağlık çok kapsamlı güzel bir inceleme olmuş. Bu ara Denizli'de lastik testi furyası var hayırlısı bakalım. Şaşırtıcı derecede r3 ü beğendim. Hele r4 ten sonra mükemmel geldi. Finiş kareyi geçen zamanlarda test etmiştim. Ama dayanıklı değildi. Benimki tester olarak gelmişti
R3'ün yapısını sürümünü ve satin olmasına bayıldım, inşallah dayanımıda iyi olursa mükemmel bir parlatıcı olucak. :) Hadi ya FinishKare hayallerim suya düştü. :( Neyse test edicez görücez. :)