Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #10,361
Emirhan Eline Saglik 6 nci Resimdeki İlk kat mı Hologram var orda çünkü İlk kat olsa bile En son düsük devirde 1 kez daha geç yüzeyi,Kecenin biraktigi hologrami Hare gidierici vs ile alamazsin tekrar geri gelme yapar.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan Eline Saglik 6 nci Resimdeki İlk kat mı Hologram var orda çünkü İlk kat olsa bile En son düsük devirde 1 kez daha geç yüzeyi,Kecenin biraktigi hologrami Hare gidierici vs ile alamazsin tekrar geri gelme yapar.
Abi saol teşekkür ederim. Evet ilk kat. Seninle bu konuyu konuşmuştuk 1. kademede en son tekrar gezip hem hareyi azaltıyorum hemde yüzeydeki fazlalık pastayı alıyorum. Resimde yüzey silinmemişti o yüzden öyle gözüküyor. Arakat girdikten sonra hare neredeyse hiç kalmıyor. Tabii nolur nolmaz yinede tekrar hare giderici geçiyorum arabaya.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi saol teşekkür ederim. Evet ilk kat. Seninle bu konuyu konuşmuştuk 1. kademede en son tekrar gezip hem hareyi azaltıyorum hemde yüzeydeki fazlalık pastayı alıyorum. Resimde yüzey silinmemişti o yüzden öyle gözüküyor. Arakat girdikten sonra hare neredeyse hiç kalmıyor. Tabii nolur nolmaz yinede tekrar hare giderici geçiyorum arabaya.
Tamam kardesim eline saglik.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Validenin otomobilini yıkadım. Jantların içi dışı maalesef çok kirlenmiş ve kirler artık jantı tapulu malı gibi kullanmaya başlamışlar. Bunu gözlemlediğim için yanıma diş fırçası almıştım. Diş fırçası ile anca dışını ve uzanabildiğim kadar iç kısımları temizleyebildim. Bu nedenle de 140ml olarak da satılabilen Sonax'ın gri şişedeki jant temizleyicisini 4 janta harcamış oldum. (reklam değildir) Bu üründe narenciye kokusu var ve eser miktarda demir tozu temizleme özelliği var. Ama jantlardaki kirler anca diş fırçası ile çıktığı için demirin tozunu sökmeye çabalayan garibim jant temizleyici tek başına beyhude çabalar içerisine girmişti. Jantta hafif bir ten yanığı ile kirleri tek başına çıkarabileceğini sandı. Diş fırçası kullanmasaydım kirler olduğu yerde takılmaya devam ederdi.
Bu arada, erkeğin kullandığı diş fırçası değiştirileceği zaman öyle kolayına çöpe atılmaz. Önce, lavabo, sonra fayanslar sonra duşa kabin temizlenir, en son jantlarda kullanılır. Halen hayatta ise, jantlarda yardımcı eleman olarak kullanılmaya devam eder, bitmez onun memuriyet. O öyle emekli olacağını zanneder ama ...
Tabi sonra benim belim, ayaklarım perişan hale geldi. Ne iyi oldu dedim jantlar tertemiz oldu ben perişan oldum. Neyse, birkaç esneme hareketi ile tekrar yürür hale geldim :D
Ciladan da eser kalmayınca Turtlewax'ın hybrid dry and shine'ı boca ettim (reklam değildir) Ooh o da bitti. Sonuç olarak hafta sonu 4 tane ürünü tüketmiş oldum. Sene başından sene sonuna kadar kaç ürün tüketeceğim adlı kendi kendime meydan okuma çalışmamda 1 adet koli tıka basa dolmuş hale geldi.

İl
Gebze
Yaklaşık 1.5 aydır aracın içini temizlemiyordum pazar sabahı tüm plastikleri K2 oskar ve scrup ped ile temizledim. Aralara soft detay fırçası kullandım. Deri temizliğini Koch Po ile yaptım. Kumaş ve taban halısı temizliğinde Adbl bonnet kullandım. Plastik koruyucu olarak Koch Ts kullandım. Deri koruyucu olarak Deturner Leather Protectant kullandım. Halı paspasları güzelce temizleyip paspas poşeti geçirdim. Son olarak İç camları Adbl Glass cleaner ve Superclean karbon bez ile temizledim. Adbl glass cleanerı çok beğendim temizlemesi uçması güzel. İçerisinde az miktarda alkol barındırıyor cam filmi olanlar dikkatli kullansın.
Hazır temizlemişken ilana atmadan önce içinin fotoğraflarını çektim sanırım bunlar ilan için yeterlidir.
Finaller bu şekilde :)

İl
Gebze
En son ne zaman temizlediğimi dahi hatırlamıyorum o kadar uzun zaman oldu. Motorun hali içler acısıydı. Orayada el attık :) Bu araca yaklaşık 2 aydır dokunmuyorum haliyle berbat. Yaklaşık 1 aydır her haftasonu köye gidip geliyor ama artık gitmeyecek o yüzden tavandan tabana güzel bi detay gireceğim vakit buldukça

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
En son ne zaman temizlediğimi dahi hatırlamıyorum o kadar uzun zaman oldu. Motorun hali içler acısıydı. Orayada el attık :) Bu araca yaklaşık 2 aydır dokunmuyorum haliyle berbat. Yaklaşık 1 aydır her haftasonu köye gidip geliyor ama artık gitmeyecek o yüzden tavandan tabana güzel bi detay gireceğim vakit buldukça

Hangi ürünle temizlediniz ? Çok iyi duruyor.

İl
Gebze
Son halini çekmeyi unuttuğum için 15 gün önceki aracın kirli halini koyuyorum son hali bu resimlerden çok daha kirliydi. 1 aya yakındır sürekli köye git gel yapıyoruz köyde asfalt olmadığı için aşırı pisleniyordu. Uzun süre köye gitmeyiz o yüzden güzelce yıkamasını yapıp parlatmasını yaptım.
Önden su ardından petrol köpüğü tekrar su sonrası jant lastik davlumbazı detaylı yıkayıp plastikleri apc ile fırçaladım sonrasında temaslı yıkamasını yaptım. Kurulama sonrası kaporta ve piano blacklere Carnauba içerikli katı wax uyguladım. Carnauba waxların parlaklığı gerçekten çok güzel. Plastiklere Adbl blackouter uyguladım. Dayanımı cok Koch Pss kadar olmasada verdiği finish çok güzel. Jantlarada waxını uygulayıp camları Adbl Hybrid glass ile temizleyip lastikleri parlattım :)

ruudvan

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
arkadaşın aracı cam filminden men olmuş.
çalıiştığı için rica etti
önceki günden kapı camları ile ön cam filmlerini söktük

kirli ve baygın bakmasına dayanamadığım için fırsat bulup yıkadım
far camları zımpara yapıp parlattım.
motor kaputunun altı rezalet duruyodu orayada ufaktan makineyle su tuttum.

sag farın durumunu begendım ama sol far ıcın daha kalın zımparayla ilerki zamanlarda tekrar denicem.

en son final pozu