Bugün sabah erken saatlerde tam otoyola bağlanırken ve birazda hızlı sürüyorken sol ön taraftan tak diye bir ses geldi. Hayırlısı dedim. 2-3 km sonra otoyola girdim, dur kalk trafikte ilerlerken lastik basınç uyarısı ekranda belirdi. Haaah dedim bulduk papazı.
Fazla ilerlemeden, emniyet şeridine çektim. Maalesef sol ön lastik jantla flört ediyordu. Tamir kitini denedim ama hayat yok. Mecbur ya mobil lastikçi arayacaktım ya da çekici. Şansa çekici geldi. Hayatımda ilk defa çekici ile lastikçiye gittim. Çivi girip çıkmış. Neyse yama ile hallettim.
Bu vesile ile şunları öğrendim.
-Ucuz lastik tamir kitleri yeteri kadar yoğunlaşamıyormuş ve son kullanma tarihleri varmış.
-Ucuz olan lastik tamir kitleri, boşlukları dolduramıyormuş.
-Pahalısı neyse onu almak lazımmış.
Soluğu Bauhaus'da aldım. Arexons'un tamir kitlerinin hem son kullanma tarihleri yokmuş hem de boşluk dolduracak kadar yoğun köpük yapabiliyormuş. Mecburen ondan 2 tane aldım.
Çekici nakit ister, lastikçi nakit ister. Ya birde cep dolu gezeceğiz mecburen. Çekiciye dedim, kusura bakma iban ver ona atayım. Lastikçiye nakit ver. Bauhaus'a kredi kartı ver. Toplam masraf 4000 TL. Şahane ya.
Mobil lastikçi gelseydi o da çekicinin istediği kadar isteyecekti. Lastik yarılmış olsaydı belki mecburen çıkma lastik takacaktı. Sabah sabah böyle macera yaşadım. Çekici ile giderken otomobilin içindeydim. Dedim sen sigara içiyorsun, rahat rahat takıl, ben otomobilde kalayım. Arada selektör attım, ya kardeşim çok yavaşsın hızlan biraz, neyseki anladı muzurluğumu, onun da neşesini yerine getirdim, trafikte camı açıp halkı selamladım, lastikçi ile akaryakıt istasyonu yan yana, istasyonu personeline de yeni atanmış kral gibi selamlar verdim, hepsi gülmekten dağıldı. Sinirleneceğime eğleneyim bari dedim
Bu arada, lastiği şişirmeye çabalarken iyi niyetli biri durdu, pompa verebilirim, yardım edebilirim dedi. Dedim sağolun düşünmeniz yeter, insanlık ölmemiş. Bu arada, emniyet şeridinde olmama rağmen, ne kadar çakarlı araç varsa hepsi gokgok sesi ile dibimde bitti. Kardeşim kafada bir sıkıntınız mı var, emniyet şeridi sizin özel yolunuz mu. Çekiciye otomobili çıkartırken de aynı sahneyi yaşadık. İlla yol vermemizi istiyorlar. Kardeşim gel sen çık çekiciye hem yakıtta harcamazsın. Ne istiyorlar anlamak mümkün değil.