Cam Temizleme Ürünleri Karşılaştırması - Meguiars vs. Polytop vs. Flowey vs. Amway

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Güzel İnceleme için teşekkürler Ömer aklıma flowey 1/4 gibi sulandırılmış olsa nasıl olurdu sorusu geldi. Rica etsem Müsait zamanda 1/4 olarak deneyebilirmisin

DENİZLİ

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Krizi fırsata çevireyim, videoları çek üstüne ben sesimi montajlayayım :)
Benim için onurdur :)

@omrslhmms, bey elinize saglık. ne güzel bir test olmuş .
bende ara ara elime geçen otomobil dışı üretilen cam temizleyicileri test ediyorum kendi çapımda. ama temizleme yeteneklerinden ziyade muhtelif baglantı ve temas noktalarında güven kaygısı yaşadıgımdan paylaşmıyorum. umarım amway ilerde bir sorun çıkarmaz.

iyi detaylar.
Teşekkür ederim üstadım, kesinlikle katılıyorum söylediklerinize, bir ürünün güzel çıkması otomobillerde kullanılabileceği anlamına gelmiyor maalesef. Çok çeşitli malzeme yapısı otomobilleri farklı kılıyor. Gözlemleyip testlere devam etmek gerekli.

Eline sağlık, çok güzel bir test olmuş. Politop ve amway i denemedim.
Meguiars kesinlikle her stıkta olması gereken bir ürün, benim en beğendiğim üründür kendisi. Bunu neden diyorum, bu ürünü kireç lekeli camlarda bile denedim. Kireç lekelerini bile kolaylıkla çıkartan bir ürün. Çok güçlü , kaslı bir üründür. Bir o kadar da zariftir. Çok dengeli bir ürün. Ayrıca çok temiz bir finiş bırakır. Ayrıca çok da bereketlidir. Bir fış yeter. Fiyatı pahalıdır ama kesinlikle hakeder.
S3 ü de severim, bence o da f/p olarak en iyi üründür. Eğer s3 ile temizlik yapamayan ve memnun kalmayan varsa camının artık bir polisaja ihtiyacı olabilir diye düşünüyorum ki beni üzmedi şimdiye kadar.
Konuya destek mahiyetinde eklemek istediğim bir kaç markanında kendi kullanım notlarımı ekleyeyim.
Valet pro nun glass cleanerini hiç beğenmedim, çok kötü bir ürün.
Auto brite ın cam yemizleyicisi de çok kötü, hiç meönun kalmadığı bir ürün.
Koch chemie nin ürünü başarılı bir ürün, gönül rahatlıpı ile alıp kullanabilirsiniz
3d nin ürünü sulandırma oranı en yüksek üründür. Çok beğendiğim bir ürün olmasada sulandırma oranı ile orta-kötü katagorisinde
Meguiars in profesyonel serisi sulandırılan ürününü de sevmedim. Kullanmıyorum öyle duruyor stokta. Favorim olan Diğer ürünüyle arasında dağlar kadar fark var.
Soft99 aurosil olan ürününü sevdim, güzel ürün
Soft99 gel olan ürünüde fena değil, o da orta-iyi diyebileceğim bir ürün.
Abi değerli bilgiler için teşekkürler :)

Güzel İnceleme için teşekkürler Ömer aklıma flowey 1/4 gibi sulandırılmış olsa nasıl olurdu sorusu geldi. Rica etsem Müsait zamanda 1/4 olarak deneyebilirmisin

DENİZLİ
Süleyman Abi flowey kalmadı elimde maalesef hepsi sulandırılmış halde :( Elinde olan biri varsa sesimizi duyup buradan paylaşırsa mutlu oluruz :)

Ama amway bana daha fazla sulandırılabilir geldi. Onu 1:5 gibi bir sulandırma ile deneyeceğim

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Benim için onurdur :)

Teşekkür ederim üstadım, kesinlikle katılıyorum söylediklerinize, bir ürünün güzel çıkması otomobillerde kullanılabileceği anlamına gelmiyor maalesef. Çok çeşitli malzeme yapısı otomobilleri farklı kılıyor. Gözlemleyip testlere devam etmek gerekli.

Abi değerli bilgiler için teşekkürler :)

Süleyman Abi flowey kalmadı elimde maalesef hepsi sulandırılmış halde :( Elinde olan biri varsa sesimizi duyup buradan paylaşırsa mutlu oluruz :)

Ama amway bana daha fazla sulandırılabilir geldi. Onu 1:5 gibi bir sulandırma ile deneyeceğim
Ömer abi bende var S3. Sanayi Mah yolun düşerse gel buyur birlikte denyelim. Home ofis çalışıyorum şu dönemde :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ömer hocamın müsadesiyle,Amwayin içeriğinden dolayı krom,plastik,boyalı yüzeylerde kullanımına yorum istedim üreticiden böyle bir cevap aldım

Bilgi için çok teşekkür ederim Can bey. Merak edilen bir konuya değindiniz. Dün @Detail 35 ile arabaları yıkadık gerçekten güzel ürün beğendik. Filmli camları silerken bu muhabbeti yaptık acaba zarar verir mi diye. Onun üzerine bu mail çok iyi geldi. :)

Amway Loc serisi ürünler sloganları zaten aklınıza gelebilecek her yüzeyde zararsız kullanıma uygun şekilde tasarlanmış adamların sloganı bu. F/p olarak ve yaptığı iş olarak bence Amway Loc apc ve cam suyu şu an çok iyi konumda.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Test için çok teşekkürler elinize emeğinize sağlık. Meguiars güzel iş çıkarmış.

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Peki amway kullanan abilerim, sitesinde eğer şişeye sulandırma yaparsanız ve 30 gün içinde bitmez ise dökün diyor.
Saf su ile yapsak 30 Gün içinde bitmez ise döküyor musunuz?

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Bilgi için çok teşekkür ederim Can bey. Merak edilen bir konuya değindiniz. Dün @Detail 35 ile arabaları yıkadık gerçekten güzel ürün beğendik. Filmli camları silerken bu muhabbeti yaptık acaba zarar verir mi diye. Onun üzerine bu mail çok iyi geldi. :)

Amway Loc serisi ürünler sloganları zaten aklınıza gelebilecek her yüzeyde zararsız kullanıma uygun şekilde tasarlanmış adamların sloganı bu. F/p olarak ve yaptığı iş olarak bence Amway Loc apc ve cam suyu şu an çok iyi konumda.
Benim Amway satışı yapan bir tanıdığım ev temizliğinde su ile karıştırıp kullandığı Amway lock temizleyicisini işi bittikten sonra çiçeklerin dibine döküyorum dedi. Ve bunu uzun zamandır yapıyorum dedi. Hiç birşey olmadı dedi. Amway ürünlerinin içerik olarak bitkisel olduğunu ve hiç bir zararı olmadığını söylemişti.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Benim Amway satışı yapan bir tanıdığım ev temizliğinde su ile karıştırıp kullandığı Amway lock temizleyicisini işi bittikten sonra çiçeklerin dibine döküyorum dedi. Ve bunu uzun zamandır yapıyorum dedi. Hiç birşey olmadı dedi. Amway ürünlerinin içerik olarak bitkisel olduğunu ve hiç bir zararı olmadığını söylemişti.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende öyle duymuştum

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
S3 aldım, 1:9 oranında hazır su ile sulandırdım.
Normal su daha iyi iş gördü camlarda, s3 ten sonra tekrar yıkadım camları. Ben hiç beğenmedim.

haynape

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Herkese merhaba,

Az önce sizler için ufak bir cam temizleyici karşılaştırması yaptım. @murat_kurt 'a söz vermiştim.

Karşılaştırmaya katılan cam temizleyiciler ve f/p analizi şu şekilde;

1- Amway Loc Glass - 1:3 sulandırılmış. 500 ml 19 TL
500 ml cam temizleme sıvısı 4,75 TL (125 ml amway + 375 ml saf su)
2- Polytop Glass Clear Classic - 500 ml 40 TL
500 ml cam temizleme sıvısı 40 TL
3- Meguiars Perfect Clarity Glass Cleaner - 710 ml 60 TL
500 ml cam temizleme sıvısı 42,25 TL
4- Flowey S3 Glass Cleaner - 1:9 sulandırılmış. 500 ml (Bölünmüş) 35 TL
500 ml cam temizleme sıvısı 3,5 TL (50 ml S3 + 450 ml saf su)

Sulandırılan ürünlerde içine katılan su oranı fiyatlara dahil edilmemiştir. İçme suyu ya da saf su ile sulandırılmalıdır.

Buna göre fiyat sıralamasında

1- Flowey
2- Amway
3- Polytop
4- Meguiars

Dışarı çok az sıklıkta çıktığım için camlarım istediğim kadar kirlenmedi, yağmurun ardında bıraktığı tozlar vardı sadece. Bu nedenle temizlik kabiliyetlerini karşılatıramadım, üzgünüm.

Testi aynı 2 cam bezinin 4 farklı yüzüyle yapmaya çalıştım. Arka camı göz kararı 4'e böldüm en sol tarafa amway, hemen sağına polytop uyguladım. En sağ tarafa s3, onun hemen soluna da meguiars uyguladım.

Kendi alanlarına yetecek kadar fısladım 3-4 fıs arası. Ve tem hamlede bez ile sildim.

Video da var ancak çok bir fark anlaşılmıyor. Ben yine de tarafsız olması için yükleyeceğim. Benim göremediğimi bir başkası görebilir diye.

Benim gözlemlerim;

Polytop asla bu fiyat etmez, onun yapabildiklerini fazlasıyla S3 yapıyor.
(S3 fiyat şampiyonu olduğu için onunla karşılaştırdım)

Meguiars neden bu kadar sevildiğini bir kere daha kanıtladı ama çok pahalı meret.

S3 musluk suyuyla bir hiç benim gözümde, ama saf su ile çok iyi iş yapıyor. Yine de ikinci kez geçmek gerekiyor.

En çok merak edilen amway benim bu ürünler arasında f/p olarak favorim. Yalnız otomobil camı için ne denli güvenlidir bu konuda kullanımdan doğacak hasarlar için insiyatif kullanıcıdadır. Yani cama zarar vermese de örneğin krom aksamda güvenli midir, plastikte nedir durum bunları zamanla gözlemleyebiliriz ancak.

Ek:
İz bırakma durumlarını paylaşmayı atlamışım ki en çok benim de merak ettiğim konudur.

Bu konuda da meguiars lider, amway ikinci, polytop sonuncu. Polytop ilk silmeden videoda da görüneceği üzere hemen silinmedi, bir süre iz kaldı ve kayboldu. S3 bu konuda saf su ve doğru sulandırma ile iyi fakat diğer türlü sınıfta kalır.

Testin kazananı: Meguiars
Testin kaybedeni: Polytop

Amway ve S3 ikincilik için yarışır.

Şişeleri kullanımdan hemen önce çalkaladım, ve oturmalarını beklemedim.

En son tüm alanları amway ile geçtim, biraz fazla köpürdü geldi bana. Suçu ürüne atmak istemedim ama direk ikinci sırayı da vermek istemedim. Yoksa meguiarstan sonra favorim amwaydir.

Gerçekten kirli ve yağlı camda da testini yapmak gerekli. Camları içten silerken de karşılaştırmayı deneyeceğim.

Görseller ve video aşağıdadır.

Amway

Polytop

Meguiars

Flowey

Video:

Kendi görüşlerimi tarafsızca aktarmaya çalıştım, hiçbir ürünü ücretsiz elde etmedim, bu nedenle de yorumlarımın tarafsızlığından emin olabilirsiniz :)

Teşekkür ederim hepinize.
Emeğinize sağlık