Camdaki Küçük Parlayan Noktalar

BirayKorkmaz

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Hocam 3 farklı markadan sıfır araç deneyimledim hepsinde oluyor bu ford a has bi durum değil, bende onceden sıfır arabanin camında nokta kusur olmaz sanıyordum yaşayana denk, her çeşit cam temizleyici kullandim, neyle silersem sileyim genede aksam karşıdan ışık vurdugunda veya karşıdan güneş vurduğun da benek benek izler geliyor gözüme, başta cok gıcık olsam da kabullendim artık, sanırım araba camlarının yapısı beklediğim kadar pürüzsüz olmuyormus
Açıkçası şuana kadar denediğim uygulamalardan istediğim sonucu alamayınca ben de sizin gibi, ben de ürünün problemli olabileceği fikrine kapıldım.

Hatta aracımda Sound Screen Acoustic Glass bulunduğu için acaba üstünde ayrı bir katman var da bu katman mı hemen çizildi, hasar aldı diye düşündüm.

SoundScreen Acoustic GlassSoundScreen Acoustic Glass

BirayKorkmaz

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
@Sefa46 hocam arkadaşın polisaj makinası varsa cam pastası ve keçesi ile kendide çözer gibi
Üstadım dün gece @Sefa46 üstadım ile konuştuktan sonra ve piyasadaki orta halli ucuz makineleri gördükten sonra küçük bir makine alıp kendim mi denesem diye de düşünmedim değil.

Sadece bu iş için önerebileceğiniz bir makine, keçe ve pasta tavsiye edebilir misiniz?

Çünkü İzmir veya Bursa'ya gitsem yakacağım mazot eminim daha pahalıya gelecek :)

afsnblsm1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Merhaba. Bende corolla aracımın cami catlamasindan dolayı 3 hafta önce tamcam marka camla sanayide değiştirdim ancak konuda bahsedilen karşıdan ışık vurması veya güneş vurmasinda aynı durum meydana geliyor siliyorum yıkıyorum sanki tekrar ortaya cikiyor. Takılan yere soyledim ilk defa duyuyoruz dediler. Getirin bakalım cam garantili dediler ama bende acaba geçici bir durum mu diye araştırıyorum. Ne önerirsiniz?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Aynı konudan muzdaribim 1 haftadır bununla uğraşıyorum. Cam filmi yaptıracaktım ön cama herşey yapıldı cam filmi bitti arabayı cıkartacağız baktık karşıdan nokta nokta bu şekilde leke gibi bişey. İlkten toz kaldı vs sandık filmi komple söküp çöpe attık ikincide iyice temizledik jiletle 2 kere geçtik filmi taktık ve yine aynı sorun ikinci filmde çöpe gitti. Normalde cama baktığında nokta nokta şeyler gözükmüyor ama siyah tonda olduğu içinmidir bilmiyorum filmi yapınca noktalar gözükmeye başlıyor. Hala cam filmini yapamadım daha profosyonel biryere gideceğim nasip olursa. Kil denemek lazım oda olmazsa son çare polisaj.

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar ben bunların nedenini kendimce hızlı cilalardan kaynaklandığına emin gibiyim. Arabayı yıkadıktan sonra fısfıs yaparken cama rüzgardan uçup yapışıyor camda aynı böyle nokta nokta izler yapıyorlar. Hatta wetcoat tarzı ürünlerde camda böyle nokta nokta kalabiliyor. Bu ihtimali hiç değerlendirdiniz mi?

Hatta ben bu durumu yaşamamak için mikrofiber aplikatör aldım. Artık direk araca fısfıslamıyorum ürünleri. Aplikatöre sıkıp kaportaya yayıyorum

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@emirhaneness @Modi arkadaslar merhaba bazi interior cleaner ve Dressing tarzi ürünler cam a leke yaptiginda nerdeyse cikmiyor.

Gecenlerde Benim KM saatine ve Dijital.ekrana denk gelmis kurumus bende sonra silerim dedim 3/4 gun sonra ne denediysem olmadi polisaj ile zor cikarttim.

İc Aksam Torpidoyu vs silerken kesinlikle bez e aktarip oyle uygulayin bu disardan Hizli Spray Cilalar icinde gecerlidir.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
@emirhaneness @Modi arkadaslar merhaba bazi interior cleaner ve Dressing tarzi ürünler cam a leke yaptiginda nerdeyse cikmiyor.

Gecenlerde Benim KM saatine ve Dijital.ekrana denk gelmis kurumus bende sonra silerim dedim 3/4 gun sonra ne denediysem olmadi polisaj ile zor cikarttim.

İc Aksam Torpidoyu vs silerken kesinlikle bez e aktarip oyle uygulayin bu disardan Hizli Spray Cilalar icinde gecerlidir.
Ben de konsolu silerken perl kullanıyorum ön cama gelmiş puskurturtken sağolsun @Sefa46 yardım etti silip çıkardık. Artık ben de beze sıkıp yayiyorum

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Abi ondan dolayı olacağını sanmıyorum çünkü lekelerin çoğunlukla görüş hizasında ve ben torpidoya sıkmam temizleyicileri köpük yapıcı kullanırım koruyucuyuda araç dışında aplikatöre sıkıp uygularım. Bakalım baska firmaya gideceğim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi ondan dolayı olacağını sanmıyorum çünkü lekelerin çoğunlukla görüş hizasında ve ben torpidoya sıkmam temizleyicileri köpük yapıcı kullanırım koruyucuyuda araç dışında aplikatöre sıkıp uygularım. Bakalım baska firmaya gideceğim.
Genel bilgilendirme amaçli yazdim Emirhan :)

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Bana reçine izi gibi geldi. Reçineyi çıkartmakta çok zor oluyor ipa ve kil etkisiz kalıyor. Seryum oksit ile polisaj denenebilir.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bana taş izi gibi geldi ancak fotoğraftan seçmek zor ve el ile dokunmak gerekiyor. Cam dış etkenlerden zarar görmesi en zor malzeme. Ancak kesinlikle olmaz diye bir kural yok.

Reçine olma olasılığı da var fakat boyada da olmalı bu durumda.