Carnauba Wax nasil yapilir ( DIY Tarife )

El_Diablo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Baska wax aşçısı yok galiba forumda.:araa:
Sabah sabah rüyamdada görmedim, ama ocak basina gecdim yine.

Malzemeler hazirlayip hemen girisdim.

IMG_20190315_111629.jpg

Waximizi eritip sürekli karistirdim.

IMG_20190315_111647.jpg

IMG_20190315_113121.jpg

Kutularina akitip, sogumasini beklemek gerekiyor. Wax final sertlige kavusmasi yaklasik 24saat tutuyor.
IMG_20190315_113455.jpg

IMG_20190315_113537.jpg

IMG_20190315_114115.jpg

Bu sefer waximin Carnauba orani 46% ve toplam wax orani 55%.
Malum, boyaya zarar verir vermez bilmeden,buraya formülü bildirmiyecem.İlk kendi aracimda denemem lazim.
Son denemelerde parlakligi yakalayip,hidrofobiginden ödün vermisdim. Bu sefer umutluyum hacilar.Olacak olacak....

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
Baska wax aşçısı yok galiba forumda.:araa:
Sabah sabah rüyamdada görmedim, ama ocak basina gecdim yine.

Malzemeler hazirlayip hemen girisdim.

Ekli dosyayı görüntüle 7594

Waximizi eritip sürekli karistirdim.

Ekli dosyayı görüntüle 7596

Ekli dosyayı görüntüle 7597

Kutularina akitip, sogumasini beklemek gerekiyor. Wax final sertlige kavusmasi yaklasik 24saat tutuyor.
Ekli dosyayı görüntüle 7598

Ekli dosyayı görüntüle 7599

Ekli dosyayı görüntüle 7600

Bu sefer waximin Carnauba orani 46% ve toplam wax orani 55%.
Malum, boyaya zarar verir vermez bilmeden,buraya formülü bildirmiyecem.İlk kendi aracimda denemem lazim.
Son denemelerde parlakligi yakalayip,hidrofobiginden ödün vermisdim. Bu sefer umutluyum hacilar.Olacak olacak....
eline sağlık abi. peki ne kadarlık malzemeyle ne miktarda ürün elde edilebiliyor?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Çözücü olarak terebentin ile ilgili konuşmuştuk daha önceden. Umarım bu sefer waxın ömründen yemez. Toplam wax oranı ile carnauba oranı farklı olduğuna göre ve geçen seferki boncuklamadan memnun kalmadığınıza göre parafin kattığınızı tahmin ediyorum. Parafin, carnaubadan biraz daha düşük sıcaklıkta erimeye başlıyor. O sebeple önce carnaubayı atıp hafiften erimeye başladığında parafini eklediğinizde hem carnauba çok ısınması engelleniyor hem de parafinin yapısı pek bozulmadan homojen şekilde karışıyor. Yani ben en azından böyle gözlemlemiştim.

El_Diablo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Benimki carnauba oranı biraz daha çok olsun bi de kokusuna özen gösterirseniz alayım 15 Eurodan 1 kutu. :)
sadece 1% Carnauba orani yükselttim zaman ne sorunlarla karsilasiyorum bir bilsen. 55% oranli waxin hayalinden vazgecdim artik :)
Son yaptiklarim tarcin kokusu vardi , busefer vanilya.

Çözücü olarak terebentin ile ilgili konuşmuştuk daha önceden. Umarım bu sefer waxın ömründen yemez. Toplam wax oranı ile carnauba oranı farklı olduğuna göre ve geçen seferki boncuklamadan memnun kalmadığınıza göre parafin kattığınızı tahmin ediyorum. Parafin, carnaubadan biraz daha düşük sıcaklıkta erimeye başlıyor. O sebeple önce carnaubayı atıp hafiften erimeye başladığında parafini eklediğinizde hem carnauba çok ısınması engelleniyor hem de parafinin yapısı pek bozulmadan homojen şekilde karışıyor. Yani ben en azından böyle gözlemlemiştim.
Cözücü olarak terebentin kullandim. Acikcasi Swissvax firmasi baska birsey kullandigini inanmiyorum. Carnaubanin kendisi beton gibin, cözücüsüz bir wax baska nasil üretilir bilmiyorum.
Kullandigim Carnauba T1 , birde son konustumuzda T3 bahsetmisdiniz. Onun siparisini verdim, yurtdisindan geldigi icin henüz elime ulasmadi.
Terebentin ile denemeler istedim gibin gitmez ise , Parafin ile deniyecem.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
sadece 1% Carnauba orani yükselttim zaman ne sorunlarla karsilasiyorum bir bilsen. 55% oranli waxin hayalinden vazgecdim artik :)
Son yaptiklarim tarcin kokusu vardi , busefer vanilya.

Cözücü olarak terebentin kullandim. Acikcasi Swissvax firmasi baska birsey kullandigini inanmiyorum. Carnaubanin kendisi beton gibin, cözücüsüz bir wax baska nasil üretilir bilmiyorum.
Kullandigim Carnauba T1 , birde son konustumuzda T3 bahsetmisdiniz. Onun siparisini verdim, yurtdisindan geldigi icin henüz elime ulasmadi.
Terebentin ile denemeler istedim gibin gitmez ise , Parafin ile deniyecem.
%100 carnauba yani ürünün içine parafin (bildiğimiz mum) veya balmumu (beeswax) gibi başkaca bir wax koymadan ürün üretmek gerçekten zor. Hele ki tamamen doğal içeriklerden gidilmeye çalışıldığında zorluk iki üç kat artıyor. Yani terebentin yerine kerosene tercih edilse her şey çok daha kolay olur misal. O yüzden Zymöl, Swissvax, Mitchell&King, Victoria vs. markalar ucuza ürün satmıyor :). Ama siz güzel yolda ilerliyorsunuz bence sonucunda başarılı bir ürüne ulaşacaksınız.

T3 Carnauba T1 kadar parlamasa da (ben yan yana koymadan anlayacak seviyede olmasam da böyle bir durum var) ondan daha güzel boncuk yapıyor o sebeple ona da bakabilirsiniz demiştim. Kimi firmalar hem daha kolay uygulansın hem güzel boncuk yapsın hem de %100 carnauba demek için T1'e T3 karıştırıyorlar. Kimisi T3'den daha ucuz olduğu için parlaklıktan bir tık ödün vererek parafin kullanıyor.

Neyse eğer bu deneme ürününüzün sürülmesi konusunda biraz zorluk çekerseniz portakal yağı deneyin derim. Onun da bir miktar carnaubanın yumuşatılmasında katkısı oluyor.

El_Diablo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
@UrTR
Posta masrafi waxin 4 kati olur. Seni söyle ocak basina alalim :komik:

@Paian
Bilgilerin ve iyi dileklerin icin sag ol. Bir ilerleme olursa burda paylasirim.

Bu arada son yaptigim waxin hidrofobigi hakkinda birkac resim birakayim.cep tel. Kamerasina kusura bakmayin, En net cekebildigim bukadar.

IMG_20190315_130752.jpg
IMG_20190315_130819.jpg

IMG_20190315_130732.jpg

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Havaların kapalı olması detaya engel değil diyorsunuz sanırım :komik: elinize, emeğinize sağlık hocam gerçekten çabanız tebrik edilesi türden :)

El_Diablo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Güzel gidiyor, sen bu işi kotaracaksın. Siyah kabınada koyunca swisswax gibi olmuş. Eline emeğine sağlık.
@Paian senden de bekliyoruz bi formül artık.
Eyvallah.......
Boncuklar icin sunuda söyliyeyim.......hicbir ön temizlik yada polisaj yapmadan sürdüm yüzeye.

@UrTR
10 tanemi ?? Torundan toruna birakilir o kadar wax :)

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
Eyvallah.......
Boncuklar icin sunuda söyliyeyim.......hicbir ön temizlik yada polisaj yapmadan sürdüm yüzeye.

@UrTR
10 tanemi ?? Torundan toruna birakilir o kadar wax :)
Abi bir laf vardır arap ve yağla ilgili.

Ben fiyatını uygun bulduğum şeyleri bol bol alırım

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Güzel gidiyor, sen bu işi kotaracaksın. Siyah kabınada koyunca swisswax gibi olmuş. Eline emeğine sağlık.
@Paian senden de bekliyoruz bi formül artık.
Hammadde ve ekipman pahalı abi :confused:. T1 carnauba satılmıyor zaten. Bir de deneme yapmak lazım çok. S100'ü 75 liraya almıştım. Kiwami'yi 85 TL. Ondan sonra çok üzerine düşmedim.