Carpro Elixir vs Turtle Wax SHW vs Sonax BSD

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Herkese Esenlikler,

bugün @Detail 35 ve @kizmazfatih ile güzel bir karşılaştırma gerçekleştirdik.

karşılaştırdığımız ürünler;
-Carpro Elixir
-Sonax BSD
-TURTLE Wax Sealant Hydrophobic Wax

Karşılaştırmaya geçmeden önce Carpro Elixir hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum. Carpro markasının açıklamasına göre ECH2O ve RELOAD ürünlerinden yola çıkarak bu iki ürünü kombine ediyorlar ve ortaya ELİXİR çıkıyor. Yani Elixir yapı itibariyle ECH2O ve RELOAD kombinasyonlarından bu iki ürünün vaadlerini sunan tek bir ürün. Satışını yapan Türk detay sitelerinde bu açıklama yer almadığı için ben kısa bir şekilde bahsetmek istedim.

gelelim kıyaslamaya;

Ön yıkama ve temaslı kova yıkama işlemleri görmüş aracımın kaput kısmını IPA ile komple sildik.

ardından kaputu geniş bir maskeleme bandıyla 3 eşit parçaya böldük.

photo yükle

Carpro Elixir koku olarak hafif kimyasal bir kokusu var. Yüzeye bir fıs şeklinde sıktım o bile fazla geldi diyebilirim. Bu üründe panel başı en fazla 2 fıs uygulanmalı. Tüketimi çok çok az ki Carpro bu konuda gereken uyarıyı yapmış. Tüketimi çok çok az bir ürün. Fazla sıkarsanız silme konusunda biraz uğraşabilirsiniz. Hissiyat ve yüzeyde oluşturduğu kayganlık muazzam. Sürekli boya yüzeyine dokunma hissi oluşturuyor. Sanki yüzeye yeni seramik yapılmış gibi bir dokusu var. Ayrıca koyu metalik boyalarda hafif bir koyulaştırma ve derinlik verdiğini yabancı forumlarda okuduk ve bu durumu tecrübe ettik. Elixir uygulanan alanda hafif bir koyulaşma gözlemlendi.

Gelelim Turtle Wax Sealant’a. Üç ürün arasından kokusu en güzeli diyebilirim.(koku olayı herkese göre farklılık gösterebilir.)
Uygulama kolaylığı olarak Carpro Elixir’i bir tık daha kolay buldum. Tüketim biraz daha fazla.
Hissiyat ve yumuşaklık Elixir’e göre epey geride.

SONAX BSD tarafına geçtiğimizde kullananlar bilir. BSD kokusu hoş, uygulaması ve silmesi biraz daha zor bir ürün. Tüketim konusunda Turtle Wax ile hemen hemen aynı diyebilirim.Hissiyat ve yüzey yumuşaklığı yok denecek kadar az.
Bsd uygularken maalesef resim çekmeyi unutmuşuz, sağlık olsun...

gelelim boncuk performansına

CARPRO Elixir:

Turtlewax Sealant:

SONAX BSD:

Genel değerlendirme:

Kayganlık ve yüzey hissiyatı:
Carpro 10
Turtle Wax 5
Sonax BSD 2

Uygulama kolaylığı:
Carpro 8
Turtle wax 6
Sonax BSD 3

ürün tüketimi:
Carpro 10
Turtle wax 5
Sonax BSD. 5

Koku:
Carpro 3
Turtle wax 10
Sonax BSD 6

Boncuk Performansı:
Carpro 7
Turtle Wax. 3
Sonax BSD 10

Not: Puanlama sistemi 3 ürün arasında 1-10 arası şeklinde oluşturuldu. Verilen puanlar yalnızca bu üç ürünün kendi arasındaki kıyaslaması için geçerli. Kıyaslamada kullanılmayan diğer ürünler için gerçerliliği yoktur.

Puanlama tabelasına sonraki yıkamada su iticilik, toz tutma performansı, dayandım gibi değerler de eklenecektir.

buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim. :)

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese Esenlikler,

bugün @Detail 35 ve @kizmazfatih ile güzel bir karşılaştırma gerçekleştirdik.

karşılaştırdığımız ürünler;
-Carpro Elixir
-Sonax BSD
-TURTLE Wax Sealant Hydrophobic Wax

Karşılaştırmaya geçmeden önce Carpro Elixir hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum. Carpro markasının açıklamasına göre ECH2O ve RELOAD ürünlerinden yola çıkarak bu iki ürünü kombine ediyorlar ve ortaya ELİXİR çıkıyor. Yani Elixir yapı itibariyle ECH2O ve RELOAD kombinasyonlarından bu iki ürünün vaadlerini sunan tek bir ürün. Satışını yapan Türk detay sitelerinde bu açıklama yer almadığı için ben kısa bir şekilde bahsetmek istedim.

gelelim kıyaslamaya;

Ön yıkama ve temaslı kova yıkama işlemleri görmüş aracımın kaput kısmını IPA ile komple sildik.

ardından kaputu geniş bir maskeleme bandıyla 3 eşit parçaya böldük.

photo yükle

Carpro Elixir koku olarak hafif kimyasal bir kokusu var. Yüzeye bir fıs şeklinde sıktım o bile fazla geldi diyebilirim. Bu üründe panel başı en fazla 2 fıs uygulanmalı. Tüketimi çok çok az ki Carpro bu konuda gereken uyarıyı yapmış. Tüketimi çok çok az bir ürün. Fazla sıkarsanız silme konusunda biraz uğraşabilirsiniz. Hissiyat ve yüzeyde oluşturduğu kayganlık muazzam. Sürekli boya yüzeyine dokunma hissi oluşturuyor. Sanki yüzeye yeni seramik yapılmış gibi bir dokusu var. Ayrıca koyu metalik boyalarda hafif bir koyulaştırma ve derinlik verdiğini yabancı forumlarda okuduk ve bu durumu tecrübe ettik. Elixir uygulanan alanda hafif bir koyulaşma gözlemlendi.

Gelelim Turtle Wax Sealant’a. Üç ürün arasından kokusu en güzeli diyebilirim.(koku olayı herkese göre farklılık gösterebilir.)
Uygulama kolaylığı olarak Carpro Elixir’i bir tık daha kolay buldum. Tüketim biraz daha fazla.
Hissiyat ve yumuşaklık Elixir’e göre epey geride.

SONAX BSD tarafına geçtiğimizde kullananlar bilir. BSD kokusu hoş, uygulaması ve silmesi biraz daha zor bir ürün. Tüketim konusunda Turtle Wax ile hemen hemen aynı diyebilirim.Hissiyat ve yüzey yumuşaklığı yok denecek kadar az.
Bsd uygularken maalesef resim çekmeyi unutmuşuz, sağlık olsun...

gelelim boncuk performansına

CARPRO Elixir:

Turtlewax Sealant:

SONAX BSD:

Genel değerlendirme:

Kayganlık ve yüzey hissiyatı:
Carpro 10
Turtle Wax 5
Sonax BSD 2

Uygulama kolaylığı:
Carpro 8
Turtle wax 6
Sonax BSD 3

ürün tüketimi:
Carpro 10
Turtle wax 5
Sonax BSD. 5

Koku:
Carpro 3
Turtle wax 10
Sonax BSD 6

Boncuk Performansı:
Carpro 7
Turtle Wax. 3
Sonax BSD 10

Not: Puanlama sistemi 3 ürün arasında 1-10 arası şeklinde oluşturuldu. Verilen puanlar yalnızca bu üç ürünün kendi arasındaki kıyaslaması için geçerli. Kıyaslamada kullanılmayan diğer ürünler için gerçerliliği yoktur.

Puanlama tabelasına sonraki yıkamada su iticilik, toz tutma performansı, dayandım gibi değerler de eklenecektir.

buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim. :)

tesekkurler guzel bir karşılaştırma olmuş

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık abi güzel bir test olmuş. Anasayfada başlığın sonu görünmüyordu. Acaba 3. Ürün de shineewax mı diye Bi ümitlendim :D
Bsd boncuğu tabi her zaman bildiğimiz gibi. Elixir in dayanımını merak ediyorum

Hkn Özdmr

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
test için teşekkürler

Benım görüşüm olumlu degil maalesef siz İzmir Ekibi olarak bu ürünü almış olabilirsiniz ancak ürün Sonax ın altında kalmış acık ve net birde car pro nun her durumuna yuksek puan verilmiş Turtle Wax ın boncuklanmasına 3 verip Carpro ya 7 vermenız tamamen marka yı sevdiğiniz anlamına getiriyorum.:)
aralarında fiyat farkıda var Sonax ve Turtle Wax 70 tl Carpro 100 tl

Son düzenleme:

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Boncuklanma neden bu kadar önemli bizler için bir türlü anlamıyorum.

Ben gerek yıkama sonrası, gerekse yağmur sonrası araç üzerinde damlacık kalmasını istemiyor, akıp gitmeli diye düşünüyorum.

Bende bi terslik var sanırım:dusunx::dusunx:

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
test için teşekkürler

Benım görüşüm olumlu degil maalesef siz İzmir Ekibi olarak bu ürünü almış olabilirsiniz ancak ürün Sonax ın altında kalmış acık ve net birde car pro nun her durumuna yuksek puan verilmiş Turtle Wax ın boncuklanmasına 3 verip Carpro ya 7 vermenız tamamen marka yı sevdiğiniz anlamına getiriyorum.:)
Kendisi azılı Carpro düşmanıdır. Para verseler bile Carpro ürününü savunmaz o kadar sevmiyor. :)

@Tonyukuk07 Eline sağlık abi gayet güzel karşılaştırma olmuş.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
test için teşekkürler

Siz aynı şekilde test edip deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz, Carpro Türkiye’den sponsorlu olarak almadık ürünü. Bize herhangi bir mebla rakam ödenmedi, reklamlı paylaşım yapmıyoruz. Sizi bu düşüncelere iten nedir merak ettim açıkçası :)

sonax bsd 3 yıl önce efsane üründü ancak artık hybrid urunler arasında arkada kalan bir ürün... 30₺ fark detailing camiasında bir miktar degil herkes guzel ürün kullanmak ister hobi icin yapıyoruz sonuçta :):):)

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Tonyukuk07 ve İzmir Ekibi Hayirli olsun.

Carpro yu hic kullanmadim ama ben soyle bir yorum yapayim BSD nin su tutmasi ve boncuklanmasi benim icin bir avantaj degil Turtle Wax Her zamanki gibi testlerde sonuncu Bireysel de basarili :) ancak su iticilik her zaman avantajdir.Bence urun fena durmuyor fiyat ta makul tercih edilebilir.:)

Son düzenleme:

kizmazfatih

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
test için teşekkürler

Yorumunuz için teşekkür ederiz nick namenizin yanında yazan çaylak detaycı tabirini uygulama yaptıkça öğrenecekseniz kimse bu işi doguştan bilmiyor bu forumda yapılan uygumalar gerçek kullanıcıların kullandıgı ve tavsiye ettiği/etmediği ürünlerdir ve bu belirtilir turtle wax kullanan kişi de cok var ben elixir kullanmıyorum reload kullanıyorum test yapmadıgım için yorumda bulunulmadı.Fiyat konusunu söylemişsiniz her birey maddi durumuna göre tercihte bulunabilir evet ucuz bi ürün değil toplu alınmasının sebebi de budur.Boncuklanma konusunda test uzmanları size daha doğru cevaplarını verecektir.Unutmayalım detailforum paylaştıkça güzeldir.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Kalıcılıklarını merak ediyorum takipteyim elinize sağlık:yıldızlı:

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Eline sağlık çok güzel karşılaştırma olmuş. Forumdaki arkadaşların tavsiyesi ile bende Carpro elixir aldım ve aşırı derecede memnun kaldım. Ürünün kalıcılığı ve toz çekmemesi muhteşem seviyede iyi. Benzinlik köpüğü ile 3 yıkamada hala ilk günkü performansı vardı. Koyu renkte aracı olanlara kesinlikte tavsiye ediyorum.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
İnceleme için teşekkürler elixir reload üzerine sürülür mü destekler mi
Bence reload üstüne elixir gereksiz olur 2 üründen birini tercih etmeniz daha doğru olur. İkisi de benzer ürünler ancak reload daha başarılı 1 ürün seçecek olsam reload olurdu :)