Carpro Elixir vs Turtle Wax SHW vs Sonax BSD

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
@Tonyukuk07 @Detail 35 @kizmazfatih
İnceleme için teşekkürler beyler.
Evet bsdnin boncuk performansı çok iyi. Ama kiri içine hapsedip temaslı yıkamadan sonra bile kir kalmasına sebep olabiliyor gözlemlediğim kadarıyla.
Tw sealant f/p açısından kullandığım en iyi hızlı ciladır. Dayanımı benim için çok başarılı oldu.
Elixiri sizlerin sayesinde gözlemleyeceğiz. Testin güncellemelerini bekliyor olacağım :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Güzel bir test olmuş Emeğinize sağlık inceleme için teşekkürler kalıcılık olarak takipdeyiz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bsdyi aktif olarak kullanırım ben çok seviyorum nedense bı tık toz tutuyor ama gülü seven dikenine katlanır diye katlanıyorum kokusu benim çok hoşuma gidiyor boncuklanmasi ise muazzam ve dayanımı benim için iyi baya memnunum elixiri çok merak ediyorum ama almak pek mümkün değil benim için suanlık :) güzel karşılaştırma olmuş elixiri deneyeceğim en kısa zamanda :)

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Eline sağlık abi güzel bir test olmuş. Anasayfada başlığın sonu görünmüyordu. Acaba 3. Ürün de shineewax mı diye Bi ümitlendim :D
Bsd boncuğu tabi her zaman bildiğimiz gibi. Elixir in dayanımını merak ediyorum
Onu da deneriz kardeşim bir kaç ürün daha var aklımda onları da alırsam bu karşılaştırmayı kazananı onlarla test edeceğim. İlerleyen günlerde güncellemeler nasıl olacak bakalım. :)
@Tonyukuk07 @Detail 35 @kizmazfatih
İnceleme için teşekkürler beyler.
Evet bsdnin boncuk performansı çok iyi. Ama kiri içine hapsedip temaslı yıkamadan sonra bile kir kalmasına sebep olabiliyor gözlemlediğim kadarıyla.
Tw sealant f/p açısından kullandığım en iyi hızlı ciladır. Dayanımı benim için çok başarılı oldu.
Elixiri sizlerin sayesinde gözlemleyeceğiz. Testin güncellemelerini bekliyor olacağım :)
Yorumun için teşekkür ederim hocam. :) Turtle F/p ürün evet ama Elixir kayganlık ve yumuşaklık hissi konusunda kendine hayran bıraktı beni. :) tabi önemli olan 2-3 hafta sonra durum ne olacak onu göreceğiz :) belki ipi diğerler göğüsleyecek dayanım olarak.
Güzel bir test olmuş Emeğinize sağlık inceleme için teşekkürler kalıcılık olarak takipdeyiz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Süleyman abi merak ediyorum ben de kalıcılık ne olacak. :)

bu kıyaslamanın kazananıyla Sonax’ın yeni CSV ve CQD ürünlerini kapıştıracağım :D

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
elinize sağlık güzel inceleme olmuş.elixir in içinde ayrıca biraz da hydro2 varmış. Elixir i kullanmadım çok merak ediyorum,bsd boncuklarına bayılıyorum.TW hsw uygularken beni bsd kadar zorlamıştı.Dayanım konusunda büyük ihtimal tw kazanacak.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Elinize sağlık valla bsd yi biliyoruz dayanımıda iyidir. Bu ara tw seviyorum çok hoş kokuyo birde ucuz öyle dediğiniz gibi çok da sarfiyatı yok. Ama car proyuda denemek isterim bakalım test sonucuna göre ne alacaz birde davlumbazda nasıl sonuç verir acaba

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Elinize sağlık valla bsd yi biliyoruz dayanımıda iyidir. Bu ara tw seviyorum çok hoş kokuyo birde ucuz öyle dediğiniz gibi çok da sarfiyatı yok. Ama car proyuda denemek isterim bakalım test sonucuna göre ne alacaz birde davlumbazda nasıl sonuç verir acaba
Evet dediğiniz gibi bsd kalıcılık konusunda benim de beğendiğim ürün ama toz çekme durumları ve yüzeye yumuşaklık kayganlık vermeyişi sevmediğim yönü.

ancak bugün yine yüzeyi inceledim, aracın geri kalan yerlerine Elixir uygulamıştım muazzam bir yumuşaklık ve kayganlık var yüzeyde. Sanki yeni seramik yapılmış bir yüzey gibi.

Elixir eğer toz ve dayanım durumlarında da iyi iş çıkarırsa bence en iyi F/P ürünü olabilir. Çünkü tüketimi ciddi derecede az diğerlerine göre. Öyle ki son panele(arka çamurluk) ürün sıkmadım, bezde kalan Elixir’i sürdüm başka bir bezle sildim.. :) 2 güne kadar toz değerlendirmesi ve 1. Hafta su testi gelecek

YILMAZ BAKICI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese Esenlikler,

bugün @Detail 35 ve @kizmazfatih ile güzel bir karşılaştırma gerçekleştirdik.

karşılaştırdığımız ürünler;
-Carpro Elixir
-Sonax BSD
-TURTLE Wax Sealant Hydrophobic Wax

Karşılaştırmaya geçmeden önce Carpro Elixir hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum. Carpro markasının açıklamasına göre ECH2O ve RELOAD ürünlerinden yola çıkarak bu iki ürünü kombine ediyorlar ve ortaya ELİXİR çıkıyor. Yani Elixir yapı itibariyle ECH2O ve RELOAD kombinasyonlarından bu iki ürünün vaadlerini sunan tek bir ürün. Satışını yapan Türk detay sitelerinde bu açıklama yer almadığı için ben kısa bir şekilde bahsetmek istedim.

gelelim kıyaslamaya;

Ön yıkama ve temaslı kova yıkama işlemleri görmüş aracımın kaput kısmını IPA ile komple sildik.

ardından kaputu geniş bir maskeleme bandıyla 3 eşit parçaya böldük.

photo yükle

Carpro Elixir koku olarak hafif kimyasal bir kokusu var. Yüzeye bir fıs şeklinde sıktım o bile fazla geldi diyebilirim. Bu üründe panel başı en fazla 2 fıs uygulanmalı. Tüketimi çok çok az ki Carpro bu konuda gereken uyarıyı yapmış. Tüketimi çok çok az bir ürün. Fazla sıkarsanız silme konusunda biraz uğraşabilirsiniz. Hissiyat ve yüzeyde oluşturduğu kayganlık muazzam. Sürekli boya yüzeyine dokunma hissi oluşturuyor. Sanki yüzeye yeni seramik yapılmış gibi bir dokusu var. Ayrıca koyu metalik boyalarda hafif bir koyulaştırma ve derinlik verdiğini yabancı forumlarda okuduk ve bu durumu tecrübe ettik. Elixir uygulanan alanda hafif bir koyulaşma gözlemlendi.

Gelelim Turtle Wax Sealant’a. Üç ürün arasından kokusu en güzeli diyebilirim.(koku olayı herkese göre farklılık gösterebilir.)
Uygulama kolaylığı olarak Carpro Elixir’i bir tık daha kolay buldum. Tüketim biraz daha fazla.
Hissiyat ve yumuşaklık Elixir’e göre epey geride.

SONAX BSD tarafına geçtiğimizde kullananlar bilir. BSD kokusu hoş, uygulaması ve silmesi biraz daha zor bir ürün. Tüketim konusunda Turtle Wax ile hemen hemen aynı diyebilirim.Hissiyat ve yüzey yumuşaklığı yok denecek kadar az.
Bsd uygularken maalesef resim çekmeyi unutmuşuz, sağlık olsun...

gelelim boncuk performansına

CARPRO Elixir:

Turtlewax Sealant:

SONAX BSD:

Genel değerlendirme:

Kayganlık ve yüzey hissiyatı:
Carpro 10
Turtle Wax 5
Sonax BSD 2

Uygulama kolaylığı:
Carpro 8
Turtle wax 6
Sonax BSD 3

ürün tüketimi:
Carpro 10
Turtle wax 5
Sonax BSD. 5

Koku:
Carpro 3
Turtle wax 10
Sonax BSD 6

Boncuk Performansı:
Carpro 7
Turtle Wax. 3
Sonax BSD 10

Not: Puanlama sistemi 3 ürün arasında 1-10 arası şeklinde oluşturuldu. Verilen puanlar yalnızca bu üç ürünün kendi arasındaki kıyaslaması için geçerli. Kıyaslamada kullanılmayan diğer ürünler için gerçerliliği yoktur.

Puanlama tabelasına sonraki yıkamada su iticilik, toz tutma performansı, dayandım gibi değerler de eklenecektir.

buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim. :)
Bu güzel çalışma için Teşekkürler. Başarılı bir çalışma olmuş. Emeğinize sağlık. Sonraki yıkama sonuçlarını merakla bekliyorum.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar. Test için teşekkürler. Emeğinize sağlık. Elixir ürününü seramik uygulanmış yüzeyde kullanabilir miyiz?

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Selamlar. Test için teşekkürler. Emeğinize sağlık. Elixir ürününü seramik uygulanmış yüzeyde kullanabilir miyiz?
Merhaba, ben şöyle düşünüyorum;
Elixir bir quick detailer. Ech2O ve reload karması bir ürün. Ech2O de güçlü temizlik sağlamak aracıyla üretilmiş bir ürün. Quick detailer lar ise hem temizlik hem koruma amaçlı ürünler olduğu için yüzeydeki korumanın etkisini zamanla azaltabilir. Waxlarda bu daha kolay olurken, seramiğe kolay kolay zarar veremeyebilir. Fakat yine de seramik üstüne bir ürün kullanmak isterseniz , reload, cure, Quartz max gibi sadece Sio2 bazlı ürünler tercih edebilirsiniz. Saygılarımla.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
kullanabilirsiniz hiç bir sakıncası olmaz.

Merhaba, ben şöyle düşünüyorum;
Elixir bir quick detailer. Ech2O ve reload karması bir ürün. Ech2O de güçlü temizlik sağlamak aracıyla üretilmiş bir ürün. Quick detailer lar ise hem temizlik hem koruma amaçlı ürünler olduğu için yüzeydeki korumanın etkisini zamanla azaltabilir. Waxlarda bu daha kolay olurken, seramiğe kolay kolay zarar veremeyebilir. Fakat yine de seramik üstüne bir ürün kullanmak isterseniz , reload, cure, Quartz max gibi sadece Sio2 bazlı ürünler tercih edebilirsiniz. Saygılarımla.
Elixir yerine ek olarak Bolt yaptığım ürünleri de tercih edebilirsiniz